Υπάρχει τελικά ΕΥΠ;

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Όπως μας είχε ενημερώσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης από την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των παράνομων μεταναστών στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ της Λέσβου. Μεταφορά που ήταν αναγκαία μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη σε τρεις δόσεις η δομή στη Μόρια! Την οποία προκάλεσαν και εκτέλεσαν ισλαμοφασιστικά στοιχεία, οπαδοί του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Ωστόσο, αυτή η πυρπόληση της δομής της Μόριας, έφερε στο φως – για άλλη μια φορά – την πλήρη ανεπάρκεια της ΕΥΠ, παρ΄ ότι επί κυβερνήσεως της ΝΔ υπήχθη απ΄ ευθείας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μέσα στη γενική κατακραυγή που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αξιολογώ και σας παρουσιάζω παρακάτω το άκρως αποκαλυπτικό και ανησυχητικό δημοσίευμα του κυρίου Θάνου Σωτήρη στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://astinomiko.gr/ με τον τίτλο: «“Αχαρτογράφητα” τα κινητά των μεταναστών στη Λέσβο – Τρέχει τώρα η ΕΥΠ»:

«Μόνο δύο χιλιάδες αριθμούς κινητών τηλεφώνων μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Λέσβο, έχουν στα χέρι τους οι Μεταναστευτικές και άλλες αρχές ασφαλείας της χώρας.

Η διαπίστωση αυτή έγινε με αφορμή την καταστροφή του Κέντρου Καταγραφής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, και ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούσαν να ελέγξουν 13.000 ανθρώπους που πλέον κινούνταν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, μέσα σε όλο το πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποστολής ομαδικών μηνυμάτων, σε όλες τις γλώσσες και τις διαλέκτους που ομιλούντα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και με τα οποία θα τους καλούσαν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών και να κινηθούν για ιατρική εξέταση και καταγραφή στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ.

Την αποστολή των μηνυμάτων αυτών ανέλαβε το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπως είχε αποκαλύψει το astinomiko.gr, όχι όμως μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκαταστημένες στην περιοχή γύρω από την Μόρια και το Καρά Τεπέ, αφού έτσι τα μηνύματα θα πήγαιναν όχι μόνο στον γενικό πληθυσμό του νησιού, αλλά θα έφταναν μέχρι τα …απέναντι παράλια.

Αντί αυτής της μεθόδου ζητήθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων, που λογικά θα έπρεπε να είχαν δώσει πρόσφυγες και μετανάστες, κατά την διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης του.

Τότε ανακάλυψαν πως μόνο 2.000 από αυτούς είχαν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, ενώ όλοι οι άλλοι είτε το απέφυγαν, είτε ανέφεραν πως δεν έχουν κινητό τηλέφωνο.

Και φυσικά αποδείχθηκε ότι ούτε το Υπουργείο, αλλά ούτε και η ΕΥΠ, είχαν επιμείνει στο να καταγράφονται υποχρεωτικά οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων, μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία των αλλοδαπών.

Τώρα, και μετά τον εμπρησμό στην Μόρια, και την ανάλογη απόπειρα στο ΚΥΤ της Σάμου, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική ψάχνουν τρόπους να μπορούν να “σαρώνουν” τα κινητά των μεταναστών, όχι τόσο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, αλλά για μηνύματα που διακινούνται μέσω εφαρμογών διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως το Whatsapp και το Signal, αλλά και μέσω κλειστών ομάδων του facebook, αφού με αυτό τον τρόπο οργανώθηκε και η καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.»!

Μετά από αυτήν την απίστευτη, όσο και ανησυχητική καταγγελία, δεν οφείλει ο Πρωθυπουργός να αρχίσει το ξήλωμα της Συριζαίϊκης ΕΥΠ;

Τι άλλο πρέπει να περιμένει για να διαπιστώσει ο Πρωθυπουργός, ότι ενώ η δική μας ΕΥΠ “κοιμάται” ασχολούμενη με τα συνδικαλιστικά της, η ΜΙΤ της Τουρκίας αλωνίζει με πράκτορές της όλη την Ευρώπη;;

Στη ΝΔ δεν υπάρχουν, ούτε δεξιοί, ούτε πατριώτες…

Ο κ. Νίκος Κοζάρης ήταν μια εποχή Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ στην Αλεξανδρούπολη. Στην συνέχεια προσχώρησε στη ΝΔ και ήταν μέλος στην Τοπική Οργάνωση της ακριτικής μας πόλεως!

Έγραψε λοιπόν το τοπικό στέλεχος της ΝΔ στο FACEBOOK προ ωρών:

«Προς Π. Κοντολέοντα (Διοικητή της ΕΥΠ) 15 μήνες κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και στην υπηρεσία (ΕΥΠ) κυβερνά ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώνετε με τις αλλαγές μας πήρανε χαμπάρι …λέμε εδώ στην Θράκη. Στο τέλος θα μπει ως θέμα στην διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης [σ.σ. αυτή που θα επεξεργάζεται ζητήματα της Θράκης και Πρόεδρο έχει την Ντόρα Μπακογιάννη (;;;) και αντιπρόεδρο τον Γιωργο Κατρούγκαλο (;;;)] το ερώτημα: “Στην ΕΥΠ δεν υπάρχουν δεξιοί ικανοί πατριώτες; Για να αναλάβουν προϊστάμενοι διευθύνσεων, μονάδων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο; Στην Θράκη π.χ. ανήκουν όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Γιατί άραγε;;”»!

Αυτό λέμε κι εμείς, γιατί άραγε;;

Προωθείται για Δήμαρχος Χαλανδρίου ο Χάρης Ρώμας;

Βοά στα πολιτικά στέκια του Χαλανδρίου, η φήμη πως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης το τελευταίο χρονικό διάστημα προωθεί για υποψήφιο Δήμαρχο Χαλανδρίου – παρ΄ ότι είμαστε ακόμη μακριά από τις εκλογές – τον πολύ επιτυχημένο ηθοποιό, σεναριογράφο, σκηνοθέτη, στιχουργό και εσχάτως πολιτικό Χάρη Ρώμα! Αφού στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ο Χάρης Ρώμας εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του κ. Πατούλη! Όπου έχει οριστεί ως σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων!

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Πατούλης αξιοποιεί τον πολυτάλαντο Χάρη Ρώμα! Αφού ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης είχε αναθέσει στον Χάρη Ρώμα την επιμέλεια θεατρικής ομάδας του Δήμου των Βορείων Προαστείων. Κατανοούμε λοιπόν την φροντίδα του κ. Γιώργου Πατούλη προς τον άλλοτε συμφοιτητή του στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών! Αλλά γιατί στο Χαλάνδρι κι όχι στο Μαρούσι, όπου ο πρώην Δήμαρχος και νυν Περιφερειάρχης έχει πολλά κονέ; Μα γιατί στο Μαρούσι την θέση του Δημάρχου εποφθαλμιά η σύζυγος του Περιφερειάρχη Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη! Η οποία επεδίωξε να είναι υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου στις εκλογές του 2019, αλλά δεν της έκατσε για πολλούς και διαφόρους λόγους! Η οποία βρέθηκε απέναντι από τον νυν Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. επιλογή της ΝΔ), παρ΄ ότι τυπικά και όχι ουσιαστικά, ο Γιώργος Πατούλης είχε δηλώσει πως στηρίζει τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (;;;)!

Έτσι θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κι επειδή έχει εξομολογηθεί πως θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Αμαρουσίου, πως ήδη στο Μαρούσι θα στηθεί σύντομα στρατόπεδο Γιώργου – Μαρίνας Πατούλη! Όπως και στο Χαλάνδρι, ίδιο στρατόπεδο θα στηθεί υπέρ του κ. Χάρη Ρώμα! Βέβαια, δεν ξέρω αν ρώτησαν τους Χαλανδραίους γι΄ αυτές τις υπόγειες κινήσεις του κ. Γιώργου Πατούλη! Και βέβαια, αν έφτασαν στα αυτιά του πρώην Δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, αυτές οι υπόγειες διαδρομές του Περιφερειάρχη Αττικής! Ο οποίος Γιώργος Κουράσης ήταν η επιλογή της ΝΔ για το Χαλάνδρι, αλλά όπως λένε κακές γλώσσες, υποσκελίστηκε στον δεύτερο γύρο από τον πρώην και νυν Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, ελέω της φιλίας του κ. Ρούσσου με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο! Μια φιλία που κρατάει από την συμπόρευσή τους σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ!!

Σημεία των καιρών…

Μετά από 150 χρόνια λειτουργίας το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το ξενοδοχείο ορόσημο της ελληνικής πρωτεύουσας, που φιλοξένησε Βασιλείς, Προέδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς και πλήθος άλλες προσωπικότητες της Τέχνης, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων, η “Μεγάλη Βρετανία” – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν θα υπάρχει πια! Αφού πωλείται σε Καταριανούς επιχειρηματίες! Που θα αλλάξουν όλο το εσωτερικό του ξενοδοχείου, αλλά και το όνομά του!!

loading...