ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ PFIZER !!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ OΣΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER.

– Το 1992, η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει από 165-215 εκ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγές που προέκυψαν από τη θραύση της καρδιακής βαλβίδας Bjork-Shiley Convexo-Concave, η οποία μέχρι το 2012 είχε ως αποτέλεσμα 663 θανάτους.

– Το 1996, η Pfizer διεξήγαγε μια μη εγκεκριμένη κλινική δοκιμή σε 200 παιδιά της Νιγηρίας με το πειραματικό φάρμακο κατά της μηνιγγίτιδας, το Trovafloxacin, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους και το οποίο οδήγησε στο θάνατο 11 παιδιών από νεφρική ανεπάρκεια και άφησε δεκάδες ακόμη άτομα με ειδικές ανάγκες. Το 2011, η Pfizer πλήρωσε μόλις 700.000 $ σε τέσσερις οικογένειες που είχαν χάσει ένα παιδί και δημιούργησε ένα ποσό 35 εκατομμυρίων δολαρίων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτή η συγκάλυψη ήταν η βάση του βιβλίου και της ταινίας του John Le Carr, The Constant Gardener.

– Το 2004, στη θυγατρική της Pfizer, Warner-Lambert, επιβλήθηκε πρόστιμο 430 εκατομμυρίων δολαρίων για να επιλύσει ποινικές κατηγορίες και αστικές ευθύνες για την παράνομη προώθηση του φαρμάκου της επιληψίας, Neurontin, επειδή πλήρώνε και δωροδοκούσε γιατρούς για να το συνταγογραφήσουν για χρήσεις που δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

– Το 2009, η Pfizer ξόδεψε 25,8 εκατομμύρια δολάρια για την άσκηση πίεσης στο Κογκρέσο, σε νομοθέτες και ομοσπονδιακές υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Ωστόσο, οι δαπάνες της για ομοσπονδιακές πιέσεις μεταξύ 2006 και 2014 ανήλθαν σε 89,89 εκατομμύρια δολάρια. Πέρυσι, ξόδεψε 11 εκατομμύρια δολάρια πιέζοντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ntina Lapathioti

loading...