Η Μύκονος δεν ήταν το νησί με ποσοστό εμβολιασμένων πριν περίπου 20-25 ημέρες 90% και πάνω;

Αφού λοιπόν οι κάτοικοι της Μυκόνου είναι εμβολιασμένοι, ποιοι έφεραν τον κορωνοϊό στο νησί; Οι ανεμβολίαστοι πελεκάνοι; 

Διερωτώμαι αν το Λιμενικό ελέγχει για πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικά tests όσους φτάνουν στα νησιά με ιδιωτικά σκάφη. 

Πάντως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν δυσφήμιση και προδίδουν την έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας εν μέσω θέρους και υπονομεύουν το αποτέλεσμα του εμβολιαστικού προγράμματος. Όσον αφορά στην επιδημιολογική χρησιμότητα των μέτρων, αυτή είναι μηδαμινή γιατί:

-η Μύκονος δεν είναι κλειστός πληθυσμός

– εισέρχεται και φεύγει κόσμος, άρα αν υποθετικά τα κρούσματα έπεφταν κατά δέκα, δέκα νέα μπορούν να μπουν.

-σε ένα νησί που έχει αυτή τη στιγμή 170 χιλιάδες κόσμο που αλληλεπιδρά 19 ώρες την ημέρα, οι 5 βραδινές ώρες δεν θα προσφέρουν τίποτε, το αντίθετο, θα σπρώξουν τον κόσμο να διασκεδάσει σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς κανέναν έλεγχο. Οι έχοντες επίσης θα συνεχίσουν τα ιδιωτικά τους πάρτυ. 

-η μουσική με συγκεκριμένη ένταση σε εξωτερικό χώρο δεν επιδεινώνει τη διασπορά.

-τουλάχιστον η καθολική χρήση μάσκας παντού έξω και μέσα θα βοηθούσε.

-η αδικία για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες που νόσησαν ή εμβολιάστηκαν πρέπει να απαντηθεί άμεσα. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, έχουμε πει πως δύο δρόμοι υπάρχουν: της συμβίωσης με τον ιό με ατομικά και μίνιμουμ μέτρα σε σύνορα / δομές κ.λπ. (ΗΠΑ, Σουηδία, τώρα ΗΒ) ή μηδενική ανοχή με ελάχιστα κρούσματα (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία). Οι ενδιάμεσες λύσεις είναι και επιστημονικά ατεκμηρίωτες, αλλά και απογοητεύουν τους υπεύθυνους πολίτες που γεμίζουν με αβεβαιότητα και συνεχή φόβο και δυσπιστία.

loading...