«Συνταγματική Εκτροπή» απ’ την κατάργηση των σχετικών ποινικών διατάξεων προστασίας της θρησκείας αποκαλύπτει η Ιεροσυλία Ηλ. Μόσιαλου

 Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία. Η κοινωνία όμως έχει , απ τους  Ιερόσυλους και τους εχθρούς της κοινωνικής ομαλότητας.

 Τι θα συμβεί εάν ¨νέοι Μόσιαλοι ¨ αύριο προσβάλουν – ως κίνημα –  το ίδιο αισχρά , βάναυσα και σ δημόσια θέα το Ισλάμ για παράδειγμα , που ως γνωστόν δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά ένα πολιτικό και πολιτιστικό σύστημα αξιών; Θα τους αντιμετωπίσετε με τις διατάξεις που αντιμετωπίζουν πλέον ως κακούργημα την κατοχή μολότοφ ; Όχι μόνο τη ¨μπάλα έχουν χάσει ¨ κάποιοι , αλλά και το γήπεδο.

Είναι γεγονός πλέον αδιαμφισβήτητο . Οι διατάξεις περί κακόβουλης προσβολής θρησκειών και Επιβουλής της Δημόσιας τάξης καταργήθηκαν ΚΑΙ στην πράξη , και το Νομικό κενό που δημιουργήθηκε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το καλύψουν. O αείμνηστος Νίκος Χειλαδάκης ήταν απολύτως εύστοχος όταν είπε, « Εσχάτη προδοσία είναι όταν επιδιώκεις να διαλύσεις την κοινωνία της χώρα σου και να την κάνεις πολυπολιτισμικό αχταρμά.»

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες .Οι δράστες πραγματοποίησαν την επίθεση με πρωτόγνωρη αγριότητα ανοίγοντας πυρ και κραυγάζοντας τη φράση “Αλλάχ Ακμπάρ” Η αιτία γνωστή , τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που έγιναν γνωστά από τις σελίδες του εν λόγω  σατιρικού περιοδικού , προκαλώντας την αντίδραση φανατικών Ισλαμιστών .Πόσες φορές έως σήμερα έχουμε ακούσει την κραυγή αυτήν πριν από κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή εν ψυχρό δολοφονία στη μέση του δρόμου;

 Αυτό όμως το περιστατικό θα ωχριά μπροστά  σ αυτό που ¨δρομολογήσατε¨ , δημιουργήσατε και συνεχίζετε ν αποδέχεστε με την κατάργηση των διατάξεων περί «Επιβουλή της θρησκευτικής ειρήνης», άρθρο 198 & 199 ΠΚ ( περί κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων αντίστοιχα ) σε συνδυασμό μ εκείνων των διατάξεων περί Επιβουλή της Δημόσιας τάξης, άρθρα 192-197 Π.Κ , και αυτό που; σε μια χώρα ¨κοινόχρηστη ¨ , όπου η πολυπολιτισμικότητα και η διαπολιτισμικότητα επισκιάζουν την δική της πραγματικότητα. Είναι αναπόφευκτο πλέον το κενό αυτό  να γίνει ¨καταφύγιο¨ εγκληματικών συμπεριφορών που δεν φαντάζετε που θα οδηγήσουν .Διευκολύνεται με άλλα λόγια  ένα θρησκευτικό ΠΌΛΕΜΟ βάζοντας βόμβες στα θεμέλια της κοινωνικής ομαλότητας. H απόδειξη , εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και η στάση σας έως τώρα , η επισφράγισή της. Με αφορμή την κατακριτέα από το σύνολο των απανταχού Χριστιανών ( και όχι μόνο ) , συμπεριφορά του  Ηλία Μόσιαλου , γίναμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μάρτυρες της αδυναμίας της Πολιτείας να εμποδίσει και να καταστείλει σήμερα τέτοιες συμπεριφορές αφού , τις σχετικές διατάξεις  περί κακόβουλης βλασφημίας αλλά και εκείνες περί Επιβουλής της Δημόσιας τάξης τις έχετε ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ χωρίς να ¨καλύψετε¨ το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κενό που δημιουργήσατε.  ΑΥΤΟΣ είναι και ο λόγος που μηνύουμε τον ανωτέρω ¨σε κοινή θέα¨ μ αυτές ακριβώς τις καταργημένες διατάξεις . Για να καταδείξουμε τη ΣΚΟΠΙΜΗ(;) αδυναμία της πολιτείας πλέον να επιληφθεί μιας τέτοιας ΣΟΒΑΡΗΣ συμπεριφοράς που συνεχίζει να προσβάλει εκατομμύρια Χριστιανούς , δημιουργεί προηγούμενο και για άλλες τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος άλλων θρησκευτικών δογμάτων μα το σημαντικότερο , διασπείρει διχόνοια μεταξύ των πολιτών θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ειρήνη , τη δημόσια τάξη και εν τέλει την κοινωνική ομαλότητα .Εάν ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος είναι θρησκευτικός , ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ το πρώτο βήμα , χωρίς υπερβολή.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 Συντάγματος « Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη … » Ισχύει όμως και το αντίθετο. Η  Εκκλησία και η Πολιτεία συνυπάρχουν, συμπορεύονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και για αυτόν το λόγο, το περιεχόμενο του Ποινικού Δικαίου όσον αφορά στη θρησκεία και στην προστασία της, εξαρτάται αρκετά από το ΣΥΣΤΗΜΑ που διέπει τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας . Γίνεται αποδεκτό  συνεπώς ότι  , τα δόγματα, οι  θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι  απτές εκδηλώσεις του θρησκευτικού φαινομένου, δηλαδή τα διατυπωμένα δόγματα, οι σχετικές ομολογίες, τα έθιμα, οι λατρευτικές παραδόσεις και πρακτικές, οι θρησκευτικές κοινότητες  και τελικά οι ίδιες ΟΙ Εκκλησίες, είναι ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που στηρίζουν ως βασική κοινωνική δομή τη Δημόσια Τάξη και την Κοινωνική ομαλότητα και ως τέτοια , θα πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν.

Προφανέστατα ο Θεός δεν έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία .

Γιατί όμως αυτή η  άποψη  συνδέεται  με τα έννομα αγαθά που προστάτευαν έως πρόσφατα οι διατάξεις για το αδίκημα της κακόβουλης βλασφημίας και εκείνο της καθύβρισης θρησκευμάτων ; Γατί δεν αντιμετωπίζονται  από το «Νομοθέτη» η αντικοινωνικές αυτές συμπεριφορές ως αίτιο για να εκδηλωθούν εστίες ΚΑΤΑ της κοινωνικής ομαλότητας; Γιατί αφήνεται αυτό το τεράστιο κενό να γίνει ¨πέρασμα¨ κακοπροαίρετων , προβοκατόρων και δυνάμεων που θα στραφούν κατά της κοινωνικής ομαλότητας και εν τέλει κατά της Δημόσιας Τάξης ; Οι διατάξεις του Συντάγματος  ως γνωστόν είναι πάντοτε δεσμευτικές, δεν έχουν δηλαδή απλώς κατευθυντήριο χαρακτήρα, πλην όμως η ένταση της δεσμευτικότητάς τους ποικίλλει ανάλογα με την κανονιστική τους πυκνότητα  .Τα κρατικά όργανα όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση  αγνοούν το περιεχόμενο των  συνταγματικών διατάξεων  που κατοχυρώνουν   την αρχή της ενότητας του Συντάγματος, την  αρχή της τυπικής ισοδυναμίας των συνταγματικών διατάξεων, καθώς και την  αρχή της πρακτικής αρμονίας κατά την ερμηνεία τους  και υιοθετούν  την πρακτική  να ακολουθούν μεν φαινομενικά μια συνταγματική πρόβλεψη, επί της ουσίας όμως δε να την εφαρμόζουν προσπερνώντας ή διαστρέφοντας το νόημά της .Η παραβίαση  του άρθρου  25 Συντάγματος (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων) , είναι εξόφθαλμη

Συνεχίζεται !!

Κοιν . Στον Υπουργό της Δικαιοσύνης και στον Πρόεδρο της  Βουλής . ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τμήμα Πολιτικής Επιθεώρησης )

loading...