Οι πλασιέ εμβολίων εκβιάζουν ενώ οι Έλληνες ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΝ: «Βάζουν 2,5 ευρώ βενζίνη! Αν ξεσπάσει πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσαμε», vid

 «Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, στις παλιές εποχές».

Την ώρα που η κυβέρνηση των πλασιέ εμβολίων νοιάζει μόνο πως θα «τρυπήσει» όσους περισσότερους πολιτες γίνεται, ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις έχουν γονατίσει κάθε ελληνικ΄΄ο νοικοκυριό.

Έτσι μετά το SOS από πρατηριούχους που προειδοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες για το ράλι ανόδου στα καύσιμα, νέα κραυγή έρχεται από την πρόεδρο Ένωσης Βενζινοπώλων Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Μιλώντας στο OPEN αποκάλυψε πως το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί βάζουν μέχρι 20 ευρώ βενζίνη, ενώ πληθαίνουν εκείνοι που μέσα στην απελπισία αλλά και την οικονομική δυσπραγία τους βάζουν μόλις 2,5-3 ευρώ για να….κινηθούν μερικά μέτρα!!!

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι η υψηλότερη τιμή στην Αττική στην 95άρα βενζίνη (που προτιμούν οι περισσότεροι) είναι οριακά κάτω από τα 2 ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,987. Η ίδια εικόνα συναντάται και στη Θεσσαλονίκη ενώ στα νησιά η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά με την τιμή/λίτρο να ξεπερνά κατά τα πολύ τα 2 ευρώ.

Η κα Ζάγκα έκανε έκκληση για ακόμη μία φορά στην κυβέρνηση να μειώσει τους συντελεστές στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης εκτιμώντας πως τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον σόμπες για να ζεσταθούν.

«Ο κόσμος έχει την κρυφή ελπίδα μήπως πέσουν οι τιμές. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό! Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κι αν γίνει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας την έχουμε “κάνει τη βάρκα” (σ.σ. κοινώς…τελειώσαμε). Ήδη η Ευρώπη είπε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι μέχρι τέλος Μαρτίου»:

loading...