Ρώσοι στρατηγοί αμφισβητούν πλέον την ορθότητα των «ήπιων» επιλογών Πούτιν στον πόλεμο της Ουκρανίας

 «Χτύπα κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο – Σταμάτα να κάνεις τον τζέντλεμαν»

Αυξάνεται η πίεση στον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν από την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να τους «απελευθερώσει τα χέρια» και να τους επιτρέψει να κτυπήσουν στρατηγικούς και πολιτικούς στόχους στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ Ρώσος στρατηγός ζήτησε «να βγάλει η Ρωσία τα λευκά γάντια και να χτυπήσει κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο από όπου κατευθύνεται η ουκρανική άμυνα»!

Μάλιστα, όπως προσέθεσε «Ας είναι νύχτα, ώστε να μην υπάρχουν θύματα».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος «οφείλει να κόψει το θράσος του Κιέβου και των δυτικών που το στηρίζουν».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ρωσική τηλεόραση, έτερος ανώτατος στρατιωτικός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέφερε πως «Καλή μεν η διπλωματία, αλλά ήρθε καιρός να πάψει η Ρωσία να κάνει τον τζέντλεμαν».

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έρχεται πλέον αντιμέτωπος με μια αυξημένη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά μετά την βύθιση του καταδρομικού “Moskva”.

Oι στρατιωτικοί θεωρούν ότι «χαϊδεύει» τους Ουκρανούς και δεν εξαπολύει τα κρίσιμα κτυπήματα που πρέπει να γίνουν στα στρατηγικά κέντρα.

Επίσης θεωρούν ότι «Επέτρεψε στην ουκρανική ηγεσία του Β.Ζελένσκι να επιβιώσει τις πρώτες ημέρες του πολέμου, όταν είχαν φτάσει σε απόσταση βολής από αυτόν τα ρωσικά στρατεύματα στο Κίεβο».

Ο Β.Πούτιν, πλέον αμφισβητείται για πρώτη φορά στο εσωτερικό της Ρωσίας από την ισχυρότερη αντιπολίτευση που θα μπορούσε να έχει: Το στρατιωτικό κατεστημένο…

loading...