Οργισμένοι Ουκρανοί αξιωματικοί με ΗΠΑ: Έκαναν την Ουκρανία πεδίο «κλινικών δοκιμών» άχρηστων όπλων – «παιχνιδάκια» για την ρωσική… ευφυία

Η ακρίβεια των αμερικανικών όπλων έχει μειωθεί στο μόλις 10% στην Ουκρανία λόγω εμπλοκής, που προκαλούν τα προηγμένα συστήματα άμυνας της Ρωσίας – Οι Αμερικανοί κατέστησαν την Ουκρανία πεδίο «…κλινικών δοκιμών» των άχρηστων όπλων τους
Οργισμένοι φέρονται να είναι Ουκρανοί αξιωματικοί με τις ΗΠΑ που έκαναν την Ουκρανία πεδίο «κλινικών δοκιμών» άστοχων όπλων, καθώς πολλά αμερικανικά οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας απεδείχθησαν… άχρηστα, λόγω των σημάτων εμπλοκής που προκαλούν τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα της Ρωσίας.
Η ακρίβεια των αμερικανικών όπλων έχει μειωθεί στο 10% λόγω εμπλοκής που παρουσιάζουν από τα προηγμένα συστήματα άμυνας της Ρωσίας

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως τα όπλα είναι άχρηστα… δεν προσεγγίζουν τον στόχο τους, ούτε στο 10%!

Η εμπλοκή από τη Ρωσία στα συστήματα καθοδήγησης των σύγχρονων δυτικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βλημάτων πυροβολικού καθοδηγούμενων από GPS Excalibur και του συστήματος πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, ή HIMARS, που μπορεί να εκτοξεύσει ορισμένους πυραύλους κατασκευής ΗΠΑ με βεληνεκές έως και 50 μίλια, έχει διαβρώσει την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το έδαφός της και έχει αφήσει αξιωματούχους στο Κίεβο να ζητούν επειγόντως βοήθεια από το Πεντάγωνο για να λάβουν αναβαθμίσεις από κατασκευαστές όπλων.
Το ποσοστό επιτυχίας των οβίδων Excalibur που σχεδιάστηκαν από τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, μειώθηκε απότομα σε διάστημα μηνών – σε λιγότερο από 10% στο χτύπημα των στόχων τους – προτού ο στρατός της Ουκρανίας τα εγκαταλείψει πέρυσι, σύμφωνα με τις εμπιστευτικές ουκρανικές εκτιμήσεις.
Πριν από έξι μήνες, αφού οι Ουκρανοί ανέφεραν το πρόβλημα, η Ουάσιγκτον απλώς σταμάτησε να παρέχει βλήματα Excalibur λόγω του υψηλού ποσοστού αποτυχίας, δήλωσαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν ένα ευαίσθητο θέμα ασφάλειας.
Σε άλλες περιπτώσεις, όπως οι βόμβες που έριξαν αεροσκάφη που ονομάζονται JDAM, ο κατασκευαστής παρείχε ένα επιπρόσθετο εξάρτημα ώστε η Ουκρανία να συνεχίζει να τις χρησιμοποιεί.

Πεδίο κλινικών… δοκιμών όπλων που η ρωσική ευφυΐα παραπλανά και αχρηστεύει

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε ένα σύγχρονο πεδίο δοκιμών για δυτικά όπλα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ εναντίον ενός εχθρού με την ικανότητα της Μόσχας να παρεμποδίζει τη πλοήγηση GPS.
Ωστόσο, ακόμη και πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν τις παραδόσεις, οι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό να χρησιμοποιούν το Excalibur, ανέφεραν οι εκτιμήσεις, επειδή οι οβίδες είναι πιο δύσκολες στη χρήση σε σύγκριση με τα τυπικά φυσίγγια, απαιτώντας χρονοβόρους ειδικούς υπολογισμούς και προγραμματισμό.
Τώρα τους αποφεύγουν εντελώς, είπε το στρατιωτικό προσωπικό στο πεδίο.

Πυκνός ιστός εμπλοκής

Ένας ιστός ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας απειλεί τους Ουκρανούς πιλότους, αναφέρουν τα έγγραφα, προσθέτοντας ότι ορισμένοι Ρώσοι παρεμβολείς ανακατεύουν επίσης το σύστημα πλοήγησης των αεροπλάνων.
Η ρωσική άμυνα είναι τόσο πυκνή, όπως διαπίστωσε η αξιολόγηση, που «δεν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα για τους Ουκρανούς πιλότους όπου να αισθάνονται ότι δεν βρίσκονται υπό την απειλή όπλου».
Οι εκτοξευτές HIMARS γιορτάστηκαν κατά τον πρώτο χρόνο της εισβολής της Ρωσίας για την επιτυχία τους να χτυπήσουν αποθήκες πυρομαχικών και σημεία διοίκησης πίσω από τις εχθρικές γραμμές.
Αλλά…
... μέχρι το δεύτερο έτος, «όλα τελείωσαν: οι Ρώσοι ανέπτυξαν ηλεκτρονικό πόλεμο, απενεργοποίησαν τα δορυφορικά σήματα και το HIMARS έγινε εντελώς αναποτελεσματικό», δήλωσε ένας δεύτερος ανώτερος ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος.
«Αυτή η αναποτελεσματικότητα οδήγησε στο σημείο όπου ένα πολύ ακριβό κέλυφος χρησιμοποιήθηκε» όλο και περισσότερο για να χτυπήσει στόχους χαμηλότερης προτεραιότητας.
01_44.JPG
Ένα άλλο αμερικανικό όπλο η βόμβα GLSDB με καθοδήγηση «ακριβείας» αποδεικνύεται απόλυτα… ανακριβής να πετύχει τον στόχο της

Η Defense One αναφέρει ένα άλλο αμερικανικό όπλο ακριβείας πέφτει λεία του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου
Μια νέα εκτοξευόμενη έκδοση ενός όπλου αέρος-εδάφους που αναπτύχθηκε για την Ουκρανία σε ταχύ χρονοδιάγραμμα, απέτυχε να πλήξει στόχους εν μέρει λόγω του ρωσικού ηλεκτρομαγνητικού πολέμου, δήλωσε ο Bill LaPlante, επικεφαλής εξαγορών του Πενταγώνου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την think δεξαμενή CSIS.
Ο LaPlante πρότεινε ότι η Ουκρανία μπορεί να μην ενδιαφέρεται πλέον για το όπλο.
«Όταν στέλνεις κάτι σε ανθρώπους στον αγώνα της ζωής τους που απλά δεν λειτουργεί, θα το δοκιμάσουν τρεις φορές και απλώς θα το πετάξουν στην άκρη», είπε ο LaPlante.

Το όπλο στο οποίο αναφέρεται ο LaPlante είναι πολύ πιθανό η Βόμβα Μικρής Διαμέτρου που εκτοξεύεται από το έδαφος (GLSDB) με βάση την περιγραφή του, σύμφωνα με τον Bryan Clark, ανώτερο συνεργάτη στο Ινστιτούτο Hudson.
Ένας εκπρόσωπος της Boeing δεν επιβεβαίωσε ότι ο LaPlante αναφερόταν στο GLSDB, αλλά είπε ότι η εταιρεία «συνεργάζεται στενά με το [Υπουργείο Άμυνας] για βελτιώσεις της σπειροειδούς ικανότητας στο σύστημα SDB εκτόξευσης εδάφους».
Οι βελτιώσεις ικανότητας των σπειρών αναφέρονται σε μια συνεχόμενη διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης του λογισμικού.
Το GLDSB μπορεί να υπερηφανεύεται για βεληνεκές 90 μιλίων—διπλάσια εμβέλεια από τους πυραύλους Guided Multiple Launch Rocket System (GMRLS) που η Ουκρανία χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για να προκαλέσει όλεθρο στα υλικοτεχνικά κέντρα της Ρωσίας.

Η χρηματοδότηση για το όπλο εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και η Ουκρανία φέρεται να χρησιμοποιούσε το όπλο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Τα spoofer GPS λειτουργούν στέλνοντας ψευδή δεδομένα τοποθεσίας σε συσκευές πλοήγησης GPS.
Επειδή τα σήματα GPS είναι αδύναμα, μπορεί να σταλεί ένα ισχυρότερο, ψευδές σήμα για να παρακάμψει τις σωστές εισόδους.
Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει «πλαστογράφηση σημάτων GPS» στην Ουκρανία τουλάχιστον από το 2018.
Όμως, οι εξελίξεις στην τεχνολογία σημαίνουν ότι οι πλαστογραφίες μπορούν να δημιουργηθούν φθηνά μόνο με ένα ραδιόφωνο που καθορίζεται από το λογισμικό και ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
Εν τω μεταξύ, τα όπλα στα οποία εργάζονται οι παραπλανητές είναι κάθε άλλο παρά φθηνά.
Ένας πύραυλος GMLRS κοστίζει περίπου 160.000 δολάρια, ενώ ένας γύρος Excalibur μπορεί να κοστίσει έως και 100.000 δολάρια. Το GLDSB κοστίζει περίπου $40.000.

Τακτικά πυρηνικά όπλα

Ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson σχετικά με τα λόγια του Sullivan για τα σχέδια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα: «Η δήλωσή του μοιάζει σαν να είχε μια συνάντηση με τον Zelensky, όπου του δόθηκε λίγη από την κοκαΐνη του Zelensky.
Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεν υπάρχει πραγματική απειλή.
Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν F-16 στην Πολωνία, τότε η Ρωσία θα τα καταστρέψει «με συμβατικά όπλα, γιατί όντως αποτελούν πυρηνική απειλή.
Οι πύραυλοι Taurus είναι η ίδια κατάσταση.
Εάν αναπτυχθούν, τότε ξέρετε – η Ρωσία έχει παραδεχτεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξαπολύσουν πυρηνικό χτύπημα».

www.bankingnews.gr

loading...