Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο Ραΐσι ηγήθηκε της κατηγορίας για τη «νέα παγκόσμια τάξη» Ρωσίας-Ιράν-Κίνας

Το όραμα του Προέδρου Raisi βοήθησε στην προώθηση του στρατηγικού δεσμού Μόσχας-Τεχεράνης-Πεκίνου και χάραξε την πορεία προς τη θεσμοθέτηση της πολυπολικότητας.

 

Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Μέσα στη θλίψη και τη θλίψη για την απώλεια του Προέδρου Raïssi, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να ρίξουμε φως στην κρίσιμη διαδρομή που βοήθησε να χαράξει προς μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Για σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Πρόεδρος Raïssi ανέλαβε την ιρανική προεδρία, η ευρασιατική ολοκλήρωση και το κίνημα προς την πολυπολικότητα καθοδηγούνται ουσιαστικά από τρεις κύριους παράγοντες: τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν: τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Αυτοί οι τρεις παράγοντες δεν είναι τυχαία οι τρεις κύριες «υπαρξιακές απειλές» για την ηγεμονική εξουσία.

Την περασμένη Κυριακή, στις 10 μ.μ. στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Πρέσβη του Ιράν στη Μόσχα, Καζέμ Τζαλάλι, να συμμετάσχει σε μια αυτοσχέδια συνάντηση με την κρέμα γάλακτος της ρωσικής ομάδας άμυνας.

Αυτή η πρόσκληση ξεπέρασε πολύ τις μυωπικές εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το αν ο πρόωρος θάνατος του Ιρανού προέδρου οφειλόταν σε «τυχαίο δυστύχημα» ή σε πράξη δολιοφθοράς. Είναι ο καρπός της ακούραστης δουλειάς του Raisi να τοποθετήσει το Ιράν ως ένα έθνος με ανατολικό προσανατολισμό, που σφυρηλατεί με τόλμη στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλες ασιατικές δυνάμεις, ενώ αμβλύνει τις σχέσεις της Τεχεράνης με πρώην περιφερειακούς εχθρούς .

Αυξημένη ευρασιατική ολοκλήρωση

Ας επιστρέψουμε σε εκείνο το κυριακάτικο βραδινό τραπέζι στη Μόσχα. Όλοι ήταν παρόντες, από τον Υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ μέχρι τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόιγκου, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ, τον Υπουργό Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Αλεξάντρ Κουρένκοφ και τον Ειδικό Βοηθό του Προέδρου, Ιγκόρ Λεβίτιν.

Το κύριο μήνυμα που μεταφέρθηκε είναι ότι η Μόσχα υποστηρίζει την Τεχεράνη. Η Ρωσία υποστηρίζει πλήρως τη σταθερότητα και τη συνέχεια της διακυβέρνησης στο Ιράν, οι οποίες είναι ήδη πλήρως εγγυημένες από το ιρανικό σύνταγμα και τις λεπτομερείς διατάξεις του για ειρηνική μετάβαση της εξουσίας, ακόμη και σε ασυνήθιστες συνθήκες.

Καθώς τώρα βυθιζόμαστε σε έναν τρόπο ολοκληρωτικού υβριδικού πολέμου – που συνορεύει με θερμό πόλεμο – στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφανές ότι τρεις κρατικοί πολιτισμοί διαμορφώνουν ένα νέο σύστημα διεθνών σχέσεων.

Η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα (RIC) συνδέονται ήδη με διμερείς και παγκόσμιες στρατηγικές εταιρικές σχέσεις. Είναι μέλη των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και ο τρόπος λειτουργίας τους εκτέθηκε πλήρως σε ολόκληρη την Παγκόσμια Πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνόδου κορυφής μεταξύ του Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Εν ολίγοις, καμία από τις τρεις ασιατικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψει σε άλλους εταίρους να αποσταθεροποιηθούν από τους συνήθεις υπόπτους.

Ένα λαμπρό ρεκόρ

Ο εκλιπών πλέον Πρόεδρος Raisi και ο κορυφαίος διπλωμάτης του, ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian, αφήνουν μια αστρική κληρονομιά.

Υπό την ηγεσία τους, το Ιράν έγινε μέλος των BRICS, πλήρες μέλος του SCO και σημαντικός ενδιαφερόμενος στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU). Αυτοί είναι οι τρεις κύριοι πολυμερείς οργανισμοί που ανοίγουν το δρόμο για την πολυπολικότητα.

Η νέα διπλωματική ώθηση του Ιράν έφτασε σε βασικούς Άραβες και Αφρικανούς παίκτες, από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και την Αίγυπτο μέχρι τη Λιβύη, το Σουδάν και το Τζιμπουτί. Για πρώτη φορά, η Τεχεράνη πραγματοποίησε μια εξελιγμένη και μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας ένα μπαράζ drones και πυραύλων από το ιρανικό έδαφος.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας έχουν φτάσει σε νέο επίπεδο στην εμπορική και στρατιωτικοπολιτική συνεργασία. Πριν από δύο χρόνια, ο Πούτιν και ο Ραΐσι συμφώνησαν σε μια συνολική διμερή συνθήκη. Το προσχέδιο του βασικού εγγράφου είναι πλέον έτοιμο και θα υπογραφεί από τον επόμενο Ιρανό πρόεδρο, διευρύνοντας περαιτέρω τη συνεργασία.

Όπως μου είπε ένα μέλος μιας ιρανικής αντιπροσωπείας πέρυσι στη Μόσχα, όταν οι Ρώσοι ρωτήθηκαν τι μπορεί να υπάρχει στο τραπέζι, απάντησαν: « Μπορείτε να μας ρωτήσετε ό,τι κι αν γίνει ». Και αντίστροφα.

Έτσι, όλες οι αλληλένδετες παραλλαγές της στρατηγικής αλλαγής «Look East» του Raisi, σε συνδυασμό με την προηγούμενη «στροφή της Ρωσίας στην Ασία», αντιμετωπίζονται από τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της SCO συνέρχεται αυτήν την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αστάνα για να προετοιμαστεί για τη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, κατά την οποία η Λευκορωσία θα γίνει πλήρες μέλος. Το κρίσιμο είναι ότι το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας ενέκρινε επίσης την απόφαση του Ριάντ να ενταχθεί στην SCO, πιθανότατα τον επόμενο χρόνο.

Η συνέχεια της ιρανικής κυβέρνησης θα εκπροσωπηθεί πλήρως στην Αστάνα από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Αλί Μπαγκερί Κάνι, ο οποίος ήταν ο νούμερο δύο του Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Αναμένεται να ανέβει αμέσως στο βήμα μαζί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι για να συζητήσουν την πολυεπίπεδη πολυπολική πορεία.

Μια κοινή υπερηχητική δήλωση

Ο γενικός χάρτης του τι συνεπάγεται ένα νέο σύστημα αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ιστορική σύνοδο κορυφής Πούτιν-Ξι μέσω μιας εκπληκτικής κοινής δήλωσης 10 κεφαλαίων , περισσότερων από 12.000 λέξεων, όπου ο όρος «συνεργασία» εμφανίζεται τουλάχιστον 130 φορές.

Αυτό το έγγραφο μπορεί δικαίως να ερμηνευθεί ως ένα κοινό υπερηχητικό μανιφέστο που συντρίβει την τεχνητή «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» της Ουάσιγκτον.

Αυτή η ενότητα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη:

« Όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ανεξάρτητα τα αναπτυξιακά τους μοντέλα και τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά τους συστήματα με βάση τις εθνικές τους συνθήκες και τη βούληση των λαών τους, να αντιτίθενται στην ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των κυρίαρχων χωρών, να αντιτίθενται σε μονομερείς κυρώσεις και «μακροχρόνιες οπλική δικαιοδοσία» χωρίς διεθνή νομική βάση ή εξουσιοδότηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να αντιταχθεί στη δημιουργία ιδεολογικών διαχωριστικών γραμμών. Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η νεοαποικιοκρατία και ο ηγεμονισμός είναι εντελώς αντίθετοι με την τρέχουσα τάση και ζήτησαν ίσο διάλογο, ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων και προώθηση των ανταλλαγών και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των πολιτισμών .

Το Ιράν, τιμωρημένο σε θάνατο για περισσότερα από σαράντα χρόνια, μαθαίνει τώρα απευθείας από την Κίνα και τη Ρωσία για τις προσπάθειές τους να καταστρέψουν τις αφηγήσεις «αποσύνδεσης» και τις επιπτώσεις ενός τσουνάμι κυρώσεων των δυτικών δυνάμεων στη Ρωσία.

Για παράδειγμα, ένα σύνολο σιδηροδρομικών διαδρόμων Κίνας-Ευρώπης χρησιμοποιούνται πλέον κυρίως για τη μεταφορά κινεζικών αγαθών στην Κεντρική Ασία και την επανεξαγωγή τους στη Ρωσία.

Ωστόσο, αυτή η άνθηση του εμπορίου συνοδεύεται από αυξανόμενα υλικοτεχνικά προβλήματα. Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια αρνούνται να διακινήσουν φορτίο από ή προς τη Ρωσία. Και τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ρωσίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα: το Βλαδιβοστόκ δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλα φορτηγά πλοία, ενώ η Αγία Πετρούπολη απέχει πολύ από την Κίνα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κεφάλαιο 3 της κοινής δήλωσης Ρωσίας-Κίνας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη « συνεργασία λιμένων και μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης περισσότερων διαδρομών logistics », στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, « ιδίως με την αύξηση του μεριδίου του τοπικού νομίσματος στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες » και για την ενίσχυση της βιομηχανικής συνεργασίας, « ιδιαίτερα σε στρατηγικούς τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή σκαφών, η τήξη μετάλλων και τα χημικά ».

Όλα αυτά ισχύουν επίσης για τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, για παράδειγμα στον εξορθολογισμό του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου ( INSTC ), ιδιαίτερα από το Αστραχάν στην Κασπία Θάλασσα έως τα ιρανικά λιμάνια και στη συνέχεια μέσω των δρόμων προς τον Περσικό Κόλπο.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Bagheri Kani σημείωσε προηγουμένως ότι χάρη στην « εξαιρετική γεωπολιτική κατάσταση » του Ιράν, η οποία του επιτρέπει να φτάσει στη Δυτική Ασία, τον Περσικό Κόλπο, την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και την Ευρασία με την ευρεία έννοια, το Ιράν μπορεί να συμβάλει στην « οικονομική ανάπτυξη και οικονομικών δυνατοτήτων » όλων των ενδιαφερομένων στην περιοχή.

Η επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε κυρίως μια επίσκεψη στο Χαρμπίν , τη μεγάλη πόλη στα βορειοανατολικά της χώρας, η οποία έχει στενούς γεωγραφικούς και ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Μια γιγαντιαία έκθεση Κίνας-Ρωσίας προσέλκυσε περισσότερες από 5.000 εμπορικές εταιρείες. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια παρόμοια επιτυχημένη έκθεση Ρωσίας-Ιράν σε ένα λιμάνι της Κασπίας.

Promethean Project

Αυτό που συνδέει τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν είναι, πάνω απ’ όλα, ένα αναδυόμενο πλαίσιο σχεδιασμένο από κυρίαρχα πολιτισμικά κράτη. Ο θάνατος του Προέδρου Raïssi δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτό το συνολικό όραμα.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας μακράς διαδικασίας σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται εδώ και δεκαετίες από πόνο και φόβο. Αυτή η διαδικασία έχει αποκτήσει σημαντική ώθηση τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας με την επίσημη έναρξη των New Silk Roads το 2013.

Οι Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού και η Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) είναι ένα έργο του Προμηθέα που είναι τόσο γεωπολιτικό όσο και γεωοικονομικό. Ταυτόχρονα, ο ρόλος του SCO ως μηχανισμού οικονομικής συνεργασίας διευρύνθηκε σταδιακά. Για άλλη μια φορά, το Ιράν είναι ηγετικό μέλος των BRI, SCO και BRICS.

Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, η στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας άρχισε πραγματικά να επιταχύνεται. Το Ιράν πούλησε γρήγορα σχεδόν όλη την παραγωγή πετρελαίου του στην Κίνα και τέθηκε υπό την προστασία της κινεζικής πυρηνικής ομπρέλας.

Τότε η Αυτοκρατορία ταπεινώθηκε στο Αφγανιστάν. Και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Και η επέκταση των BRICS σε πρώην δυτικά εδάφη στον Παγκόσμιο Νότο.

Κατά τη διάρκεια της αξιομνημόνευτης επίσκεψής του την άνοιξη του 2023 στη Μόσχα, ο Σι είπε στον Πούτιν ότι θα συμβούν « αλλαγές που δεν έχουν παρατηρηθεί σε εκατό χρόνια » και ότι και οι δύο θα πρέπει να βρίσκονται στο τιμόνι αυτών των αναπόφευκτων αλλαγών.

Αυτή ακριβώς είναι η καρδιά των συζητήσεών τους την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο.

Ο βομβαρδισμός του υπερπροστατευμένου ισραηλινού εδάφους από το Ιράν με απόλυτη ακρίβεια – ως απάντηση σε μια τρομοκρατική επίθεση στο διπλωματικό του προξενείο σε τρίτη χώρα – έστειλε ένα σαφές μήνυμα που άλλαξε το παιχνίδι που έγινε απολύτως κατανοητό από την Παγκόσμια Πλειοψηφία: η δύναμη του Ηγεμόνα στην η Μέση Ανατολή φτάνει στο τέλος της.

Η απώλεια του Rimland είναι ανάθεμα για την απόλυτα αμερικανική γεωπολιτική. Πρέπει να πάρει ξανά τον έλεγχο, γιατί ξέρει πόσο σημαντικό είναι.

Νέα κατεύθυνση

Ο άγγελος της ιστορίας, ωστόσο, δείχνει μια νέα κατεύθυνση: προς την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν ως τους φυσικούς ηγεμόνες που διαμορφώνουν την επανεμφάνιση της Χάρτλαντ.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι τρεις κυρίαρχοι έχουν το επιστημολογικό επίπεδο, τη θέληση, τη δημιουργικότητα, τις οργανωτικές ικανότητες, το όραμα και τα εργαλεία εξουσίας που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση ενός αληθινού προμηθεϊκού έργου.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν θαύμα, αλλά οι σημερινοί ηγέτες των τριών κρατών μοιράζονται αυτήν την κοινή αντίληψη και προσπάθεια.

Για παράδειγμα, τι θα μπορούσε να είναι πιο δελεαστικό από το ενδεχόμενο ο πρώην διαπραγματευτής για τα πυρηνικά Saeed Jalili να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Ιράν, δίπλα στον νέο υπουργό Εξωτερικών Ali Bagheri Kani; Στο παρελθόν, ο Τζαλίλι είχε θεωρηθεί πολύ «σκληρός» για τους δυτικούς ουρανίσκους, αλλά η Δύση δεν έχει πλέον μεγάλη σημασία σε αυτές τις ακτές.

Μετά τη μεγάλη στροφή προς τα ανατολικά και την πολυπολικότητα του Προέδρου Raïssi, μακριά από την κακοπροαίρετη και αποτυχημένη επιδρομή του πρώην προέδρου «μεταρρυθμίσεων» του Ιράν Χασάν Ροχανί προς τα δυτικά, ο Τζαλίλι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την επόμενη φάση από το Ιράν. . Και ω, τι τέλεια προσθήκη στο δίδυμο Xi-Putin θα ήταν αυτή.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).  

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός. 

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας. 

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. 

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των  αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

The Cradle

loading...