Θεωρία συνωμοσίας ή πραγματικότητα; Ποιά ασθένεια συνδέεται με βίο-όπλα σύμφωνα με τον Τάκερ

«Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, τα κυβερνητικά εργαστήρια βιοόπλων άρχισαν να κάνουν ενέσεις σε κρότωνες/τσιμπούρια με εξωτικές ασθένειες. Σύντομα, οι άνθρωποι κοντά άρχισαν να παθαίνουν αυτές τις ασθένειες. Τώρα (λένε πως) η ασθένεια Lyme που μεταδίδεται από κρότωνες είναι ενδημική. Φυσικά η κυβέρνηση δεν παραδέχτηκε τίποτα».

 

Γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ:

 

Το 2008, η Kris Newby, μετά από εκτεταμένη έρευνα, κυκλοφόρησε ένα πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ για την νόσο του Lyme. Η ταινία πυροδότησε εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την προέλευση της νόσου του Lyme και τους λόγους πίσω από τον αυξανόμενο επιπολασμό της.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), περίπου 500.000 άτομα προσβάλλονται από τη νόσο του Lyme ετησίως, που μεταφράζεται σε περίπου 1.300 νέες περιπτώσεις κάθε μέρα. Η ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970 στο Κονέκτικατ, κοντά στο νησί Plum.

Το Plum Island, ένα νησί 840 στρεμμάτων που βρίσκεται μόλις ένα μίλι μακριά από την βόρεια διχάλα στο ανατολικό άκρο του Long Island, είναι διαβόητο για τα μυστικά κυβερνητικά πειράματά του που αφορούν βιολογικά όπλα. Η Newby το τόνισε σε μια συζήτηση με τον Tucker Carlson, δίνοντας έμφαση στις μυστηριώδεις και ανησυχητικές δραστηριότητες του νησιού.

 

 

Εγκαταστάσεις δοκιμών βιοόπλων και σύμπλεγμα ασθενειών

 

Οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο Plum Island άρχισαν να παθαίνουν ασθένειες όπως η αρθρίτιδα Lyme, η ρικέτσιωση και η μπαμπέζωση την ίδια στιγμή. Ο Tucker Carlson το συζήτησε και αναρωτήθηκε αν αυτές οι ασθένειες προήλθαν από κυβερνητικά πειράματα. Το CDC χρειάστηκε επτά χρόνια για να αρχίσει να το εξετάζει, κάτι που έκανε τους ανθρώπους ακόμη πιο καχύποπτους.

 

 

Διαβόητος Ναζί Επιστήμονας και Έρευνα Νησιών Plum

Ο δικηγόρος Michael C. Carroll έλαβε σπάνια πρόσβαση στο Plum Island το 2001 και το 2002 και διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα με αποκορύφωμα το βιβλίο του, «Lab 257». Η έρευνά του περιελάμβανε διεξοδική εξέταση των κυβερνητικών εγγράφων και συνεντεύξεις με επιστήμονες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους. Ο Κάρολ αποκάλυψε ότι ο Δρ Έριχ Τράουμπ, ένας ιολόγος με διαβόητο παρελθόν ως επιστήμονας των Ναζί, επισκέφτηκε το νησί Plum τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Ο Traub λέγεται ότι έκανε αίτηση για απασχόληση στο πλαίσιο  της Επιχείρησης Paperclip , του μυστικού προγράμματος πληροφοριών που έφερε κορυφαίους Ναζί επιστήμονες να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο σκοπός του στο Plum Island ήταν να διεξάγει εξειδικευμένα πειράματα που αφορούσαν δηλητηριασμένα τσιμπούρια, εγείροντας ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αυτά τα πειράματα να έχουν συνέπειες πέρα ​​από το εργαστήριο.

Μυστικές Δραστηριότητες σε Βίο-εργαστήριο

Συνδυάζοντας περαιτέρω την σκιώδη ιστορία, ο Glen Yeadon και ο John Hawkins, στο βιβλίο τους «The Nazi Hydra in America», παρέχουν μια ξεκάθαρη απεικόνιση των δραστηριοτήτων του Traub κατά την διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Πριν από την εμπλοκή του με το Plum Island, ο Traub διαχειριζόταν ένα μυστικό ναζιστικό βιολογικό εργαστήριο στο νησί Riems. Εκεί, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για τον ιό του αφθώδους πυρετού, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε σε πολέμους, διασκορπισμένος από βομβαρδιστικά της Luftwaffe πάνω από κοπάδια βοοειδών και ταράνδων στην Ρωσία – ένα ζοφερό παράδειγμα βιολογικού πολέμου.

Οι Yeadon και Hawkins τεκμηριώνουν επίσης ότι ο Traub συμμετείχε σε πειράματα με περισσότερους από 40 θανατηφόρους ιούς. Ενώ μερικά από αυτά τα πειράματα έγιναν στο προηγούμενο εργαστήριό του στο Riems, οι γνώσεις και οι τεχνικές του θα είχαν επηρεάσει τη μεταγενέστερη δουλειά του στο Plum Island. Οι ισχυρισμοί τους υποδηλώνουν μια άμεση συνέχιση της έρευνας βιοπολέμου του Traub σε ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο υπό την αιγίδα επιστημονικών ερευνητικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ.

Συνέπειες της έρευνας του Traub στο Plum Island

Αυτές οι αποκαλύψεις για το έργο του Traub υπογραμμίζουν μια κρίσιμη περίοδο στην βιολογική έρευνα, όταν η επιστημονική ανακάλυψη ήταν βαθιά μπλεγμένη με στρατιωτικά συμφέροντα, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η πιθανότητα ότι η έρευνα του Traub στο Plum Island περιελάμβανε πειράματα με θανατηφόρα παθογόνα θέτει υπό αμφισβήτηση την πιθανή φύση διπλής χρήσης αυτής της έρευνας, ικανή να αποφέρει τόσο ιατρικές προόδους όσο και βιολογικά όπλα.

loading...