Απροκάλυπτη παρέμβαση της Δύσης στη Γεωργία – «Δεν θα περάσει ο εκβιασμός»

Η ένταξη στην ΕΕ χρησιμοποιείται «ως εργαλείο μόνιμου εκβιασμού κατά της Γεωργίας»
Οι προσπάθειες της Δύσης να εξαναγκάσει τη Γεωργία να εγκαταλείψει τον αμφιλεγόμενο νέο νόμο περί «ξένων πρακτόρων» είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, διαμήνυσε το κυβερνών κόμμα, επιμένοντας ότι θα προωθήσει τη νομοθεσία παρά την απειλή κυρώσεων.
Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας έστρεψε τα βέλη του στην αυξανόμενη πίεση από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες να βάλει στο ράφι τα σχέδια, τα οποία θα επιβάλλουν νέους περιορισμούς στις ΜΚΟ, τα μέσα ενημέρωσης και τις ομάδες εκστρατείας.

Απειλούν με κυρώσεις

Εξέλιξη η οποία έρχεται μετά την αναφορά του POLITICO ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα εξετάσει αυτή την εβδομάδα ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οικονομικές κυρώσεις στους πολιτικούς του κόμματος, εάν ψηφίσουν το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα.
Θα ανταμείψει επίσης την κυβέρνηση της Γεωργίας με σημαντικά εμπορικά κίνητρα και απελευθέρωση της βίζας, εάν λάβει μέτρα για την «αναζωογόνηση της δημοκρατίας» στη χώρα.
«Η χώρα μας έχει γίνει αντικείμενο συνεχών επιθέσεων από ορισμένους Αμερικανούς πολιτικούς και αξιωματούχους, από τις οποίες η γεωργιανή κυβέρνηση πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της», δήλωσε το κυβερνών κόμμα, καλώντας να επικρατήσει «η λογική στην Αμερική».
Το Γεωργιανό Όνειρο δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να χορηγήσει χαλαρές απαιτήσεις για τη χορήγηση βίζας και να υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου «χωρίς όρους», επιμένοντας ότι το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες θα περάσει ανεξάρτητα από την καταδίκη από το εξωτερικό.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει επίσης «να αλλάξουν τη συμπεριφορά των ΜΚΟ … αφήνοντας στην άκρη τα επαναστατικά τους σχέδια», συνέχισε.

Μόνιμος εκβιασμός

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η ένταξη στην ΕΕ χρησιμοποιείται «ως εργαλείο μόνιμου εκβιασμού κατά της Γεωργίας» και κάλεσε τις Βρυξέλλες να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες μέχρι το τέλος του έτους για να «αποκατασταθεί η δικαιοσύνη» με άλλες υποψήφιες χώρες όπως η Μολδαβία και η Ουκρανία που έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία.
Η Γεωργία απέκτησε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ τον Δεκέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις για οπισθοδρόμηση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποτυχία εφαρμογής βασικών μεταρρυθμίσεων.
Οι Βρυξέλλες δήλωσαν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τους ξένους πράκτορες θα τορπίλιζε τις ελπίδες της για ένταξη.
Το Γεωργιανό Όνειρο λέει ότι ο νόμος είναι απαραίτητος για την προστασία από τις ξένες παρεμβάσεις, αλλά δεδομένου ότι έχει επίσης εισαγάγει μια ρωσικού τύπου απαγόρευση της «LGBTQ+ προπαγάνδας» και απείλησε με καταστολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι δυτικοί εταίροι της χώρας φοβούνται ότι αποτελεί μέρος μιας στροφής προς τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

loading...