18-4-2024 πραγματοποιήθηκε μετά από σχεδόν 20 έτη η αλλαγή των Ιερών Αμφίων του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Συγκλονιστικό!
Αλλαγή στις 18 Απριλίου 2024 των αμφίων ( από γαλάζια σε λευκά ) του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Φέτος τον Οκτώβρη συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έλευση και παραμονή του ιερού, αφθάρτου και θαυματουργού ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας από το Προκόπι της Καππαδοκίας.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος αποφάσισε και ζήτησε να ανοίξει η λάρνακά του και να γίνει αλλαγή των αμφίων του
Πρόκειται γι’ αυτή την ευλογημένη στιγμή που περιμένουν χρόνια πιστοί απ΄ όλο τον κόσμο και ειδικά οι Ευβοιείς που έχουν την ευλογία να τον έχουν στον τόπο τους, στο Προκόπι του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας.
Όπως αποκαλύπτει στις πρώτες του δηλώσεις στο eviaonline ο εφημέριος, π. Ιωάννης Μάρκου, ο αγαπητός μας Άγιος έχει ζητήσει, μέχρι στιγμής, από 35 περίπου ανθρώπους την αλλαγή των αμφίων του εντός του χρόνου και μάλιστα να είναι σε χρώμα λευκό.
Ο άφθαρτος Άγιος της εποχής μας έχει ζητήσει κατά το παρελθόν άλλες τέσσερις φορές να γίνει η συγκεκριμένη αλλαγή. Έχει τον δικό του τρόπο να το ζητάει από ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, οι οποίοι ενημερώνονται από τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο είτε δια οράματος είτε δια ονείρου, όπου λαμβάνουν την κατεύθυνση να ενημερώσουν με την σειρά τους την τοπική εκκλησία του Προκοπίου, εκεί όπου βρίσκεται σε λάρνακα το ιερό άφθαρτο σκήνωμά του.
Η πρώτη μετά την άφιξή του είχε γίνει το 1937 και ακολούθησαν τα έτη 1955, 1977 και 2005.
Όπως είχε γράψει πριν κοιμηθεί ο πατήρ Ιωάννης Βερνέζος σε διηγήσεις του:
Τί έχουμε να μαρτυρήσουμε; Τί είδαμε στις αλλαγές; Το συγκλονιστικό είπαμε είναι ότι είδοποιεί ο ίδιος! Ετσι σε μιά κοπέλα είπε: Να ‘ρθεις να δεις το μαξιλάρι μου που θα είναι γεμάτο δάκρυα. Κλαίμε για σας τους νέους. Προσευχόμαστε ιδιαίτερα γιά σας στο Θεό να σας στηρίξη.
Όταν το 1977 ανοίξαμε και είδαμε το μαξιλάρι όλο καθαρό ήταν, όμως εδώ δίπλα στούς οφθαλμούς ήταν βρεγμένο με μιά μεγάλη κηλίδα από δάκρυα. Είδαμε όλη την κεφαλή του Αγίου να κινείται, και ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς.
Συγκλονιστικό! Παίρνουμε την λάρνακα και ερχόμαστε σε δύο τραπέζια και βάζουμε τον Άγιο. Αυτό που σεβάστηκε ο ίδιος ο Θεός, ετίμησε και εχαρίτωσε και εδόξασε, που χάρισε το δώρο της αφθαρσίας ως την Β΄ Παρουσία…”
Απο το tvstar.gr
loading...