ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 89ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 89ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας σχετικά με τη φημολογούμενη τις τελευταίες ημέρες μεθόδευση από μεριάς του Δήμου Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο και τη διάλυση του 89ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Νικολάου Μάνου στην Ανάληψη.

Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχει πρόσφατη, του Νοεμβρίου του 2023, έκθεση τεχνικού ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης που δεν εγείρει κανένα θέμα στατικότητας, βύθισης, παραμόρφωσης και εν γένει επικινδυνότητας του κτηρίου, κυκλοφορούν φήμες περί εκπόνησης νέας, κατά παραγγελία και επείγουσας, τεχνικής έκθεσης των ιδίων υπηρεσιών, που θα θέτει θέμα επικινδυνότητας του σχολείου χωρίς να έχει γίνει κάποια νεότερη μελέτη που να αναιρεί τα συμπεράσματα της προηγούμενης.

Είναι προφανές δυστυχώς ότι αυτές οι μεθοδεύσεις, που έρχονται τώρα με το αφήγημα της δήθεν επικινδυνότητας (ενώ πριν μόλις έξι μήνες οι ίδιες δημοτικές υπηρεσίες έδωσαν πράσινο φως για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρήση του ίδιου κτηρίου) εντάσσονται σε κεντρικό σχεδιασμό περί μείωσης των σχολικών αιθουσών και στοιβάγματος όλο και περισσότερων μαθητών σε ήδη υπερκορεσμένες σχολικές αίθουσες. Δεν είναι τυχαίο ότι στα δημοτικά σχολεία κατόπιν υπουργικών αποφάσεων επιτρέπονται ως είκοσι επτά μαθητές/τριες ανά σχολική αίθουσα, ενώ πριν την πανδημία ο αντίστοιχος αριθμός ήταν είκοσι δύο.

Δηλώνουμε ότι θα ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ με όλα τα νόμιμα μέσα στην φημολογούμενη και μεθοδευόμενη διάλυση του 89ου Δημοτικού σχολείου και στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο τη Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούμε έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. και ζητήσαμε να μας δοθεί ο λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει, ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και έξω από το Σχολείο την ίδια μέρα το πρωί στις 8.00 π.μ., πριν μπούνε τα παιδιά μας σε αυτές τις ίδιες («επικίνδυνες» υποτίθεται) σχολικές αίθουσες,

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

  • Νέο, σύγχρονο σχολείο, στη γειτονιά μας, για τα παιδιά μας, στο ίδιο ή σε άλλο διαθέσιμο οικόπεδο.

  • Μέχρι να κατασκευασθεί νέο κτήριο, ΖΗΤΟΥΜΕ να διατηρηθεί η λειτουργία του υπάρχοντος σχολείου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και ενισχύσεις του υπάρχοντος, κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης των αρμόδιων υπηρεσιών.

  • Οι εργασίες που θα προβλέπονται από τη μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ 89ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

————–

Συλλογή Υπογραφών ενάντια στο κλείσιμο του Σχολείου

loading...