Ο Putin νίκησε, ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται, το μέτωπο καταρρέει – Οι Ρώσοι σχεδιάζουν τελικό χτύπημα σε 3 κατευθύνσεις

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Putin κέρδισε στην Ουκρανία, ο Ουκρανικός στρατός στα πρόθυρα της διάλυσης – O Ρωσικός στρατός έτοιμος για το τελικό χτύπημα σε τρεις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk
Είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί.
Η Ρωσία και ο Πρόεδρος Putin νίκησαν.
Όσους παρακολουθούν σχολαστικά τα διαδραματιζόμενα στο Ουκρανικό μέτωπο – όπως το BN σε καθημερινή βάση – το συμπέρασμα είναι ένα, η Ουκρανία τελείωσε.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει διαλυθεί, ο αρχηγός στρατού Oleksandr Syrskyi αναγνώρισε ότι η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι τραγική για τους Ουκρανούς…
Οι ρώσοι σχεδιάζουν το τελικό χτύπημα και η Δύση και το ΝΑΤΟ δεν έχουν απάντηση.
Η κίνηση των Γάλλων να στείλουν 200 στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων είναι μόνο συμβολική, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε… θα επιστρέψουν σε φέρετρα πίσω στην Γαλλία.
Η Ουκρανία έχει τελειώσει… και μαζί τελείωσε και το σχέδιο αποδυνάμωσης και εξόντωσης της Ρωσίας…
O Ρωσικός στρατός έτοιμος για το τελικό χτύπημα σε τρεις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Putin κέρδισε στην Ουκρανία, ο Ουκρανικός στρατός στα πρόθυρα της διάλυσης

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν καθημερινά όλο και περισσότερους στρατιώτες, κάτι που δείχνει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει σύντομα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
“Τώρα χάνουν περισσότερους στρατιώτες κάθε μέρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν.
Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που καταρρέουν.
Καταρρέουν και υποχωρούν συνεχώς.
Οι γερμανικές απώλειες τους τελευταίους 9 μήνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν μεγαλύτερες από την προηγούμενη περίοδο αυτό συμβαίνει στο τέλος των συγκρούσεων, όλα καταρρέουν, οι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν για να μην συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες, και αυτό συμβαίνει και στην Ουκρανία», σημείωσε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη ανέλθει σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται.
Ο Douglas McGregor χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία, η οποία απλώς αυξάνει τον αριθμό των νεκρών, και ζήτησε να σταματήσει η σύγκρουση.
«Ο Putin κέρδισε», κατέληξε ο Douglas McGregor.
Στις 2 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, είπε ότι από τον Ιανουάριο 2024, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει πάνω από 80.000 στρατιωτικό προσωπικό, 14.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

O Ρωσικός στρατός έτοιμος για το τελικό χτύπημα σε τρεις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk – Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός στρατού): Η κατάσταση επιδεινώνεται

Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν τουλάχιστον τρεις προσπάθειες σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα παλεύουν όλο και περισσότερο να αμυνθούν από αυτές τις ρωσικές προσπάθειες όσο περισσότερο η Ουκρανία στερείται περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 13 Απριλίου ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μηχανοκίνητες επιθέσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Bakhmut και Pokrovsk (δυτικά της Avdiivka).
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ζεστές και ξηρές καιρικές συνθήκες έχουν καταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του ανοιχτού εδάφους προσβάσιμο στα ρωσικά άρματα μάχης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις αφιερώνουν νέες μονάδες για την επίτευξη τακτικών επιτυχιών παρά τις μεγάλες απώλειες.
Οι ρωσικές προσπάθειες στις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk επιδιώκουν η καθεμία επιχειρησιακά σημαντικούς στόχους, αλλά αυτές οι επιχειρήσεις δεν υποστηρίζονται αμοιβαία και οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να φαίνεται να δίνουν εναλλασσόμενη έμφαση στις διαφορετικές επιχειρησιακές κατευθύνσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντικές ελλείψεις τόσο σε βλήματα πυροβολικού όσο και σε μέσα αεράμυνας, τα οποία αποτελούν κρίσιμα συστατικά της άμυνάς τους, και οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν αυτές τις ελλείψεις και τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες.

Ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αμυνθεί, καταρρέουν παντού – Οι Ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στο να πετύχουν στρατηγικές νίκες

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αμυνθούν ενάντια στις τρέχουσες και μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις λόγω καθυστερήσεων ή μόνιμης λήξης της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πρόσφατα μετατοπίσει περιοδικά την εστίασή τους στις επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Chasiv Yar και Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν πρώτα προτεραιότητα στην κατάληψη της Avdiivka στις αρχές του 2024, παράλληλα με ταυτόχρονες αλλά λιγότερο έντονες επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna, στη συνέχεια έγειραν προς την κατεύθυνση Lyman ενώ μείωσαν ελαφρά τον ρυθμό κοντά στην Avdiivka και τώρα εντείνουν τις προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar τον Μάρτιο-Απρίλιο 2024.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσουν πολλαπλές εναλλασσόμενες επιθετικές προσπάθειες για να επεκτείνουν τις ουκρανικές αμυντικές δυνατότητες εν μέσω ελλείψεων ουκρανικού πυροβολικού και αεράμυνας.
Το πρότυπο των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων επιτρέπει σε στοιχεία μονάδων που συμμετέχουν σε λιγότερο εντατικές προσπάθειες ανάπαυσης και ανασύστασης, ενώ άλλες μονάδες, πιθανώς εκείνες που είναι πιο ξεκούραστες ή εκείνες που έχουν λάβει πρόσφατα ενισχύσεις.
Στη συνέχεια, μπορούν να εντείνουν τις προσπάθειες προς μια άλλη επιχειρησιακή κατεύθυνση, αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακατανείμουν τους αμυντικούς τους πόρους σε όλο το θέατρο και δημιουργώντας τρωτά σημεία που οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εκμεταλλευτούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν εφεδρείες επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου ικανές να συντηρήσουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, που είναι πιθανό να υποστηρίξουν την νέα επιθετική προσπάθεια άνοιξη-καλοκαίρι.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις εφεδρείες για να ενισχύσουν τους υπάρχοντες σχηματισμούς και να συνεχίσουν τις επιθέσεις υπό την ηγεσία του πεζικού με περιστασιακές περιορισμένες μηχανοκίνητες επιθέσεις προς την κατεύθυνση της επιλογής τους σε κρίσιμες στιγμές.
Οι Ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στο να πετύχουν στρατηγικές νίκες στην Ουκρανία.

Fortress_Cities_Large_small.png

Στρατηγικής σημασίας η κατάληψη του Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut για τους Ρώσους

Η επιθετική προσπάθεια για την κατάληψη του Chasiv Yar προσφέρει στις ρωσικές δυνάμεις τις πιο άμεσες προοπτικές για επιχειρησιακά σημαντικές προόδους, καθώς η κατάληψη της πόλης πιθανότατα θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν επόμενες επιθετικές επιχειρήσεις κατά των πόλεων που αποτελούν ουσιαστικά μια σημαντική ουκρανική αμυντική ζώνη στην Περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εδώ και καιρό στόχο να καταλάβουν μια ομάδα μεγάλων πόλεων στην Περιφέρεια του Donetsk που περιλαμβάνουν Slovyansk, Kramatorsk, Druzhkivka, και Kostyantynivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά του Bakhmut τον Νοέμβριο του 2023 και τώρα επιχειρούν στα ανατολικά προάστια του Chasiv Yar.
Η ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να αρχίσουν να επιτίθενται απευθείας στις νότιες πόλεις «φρούρια» στην ουκρανική αμυντική ζώνη.
Το Chasiv Yar απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από την Kostyantynivka (τη νοτιότερη πόλη «φρούριο») και περίπου 20 χιλιόμετρα από την Druzhkivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επακόλουθες επιθετικές επιχειρήσεις απευθείας στο Druzhkivka ή Kostyantynivka μετά από κάποια περίοδο ανάπαυσης και αναπλήρωσης μετά την πιθανή κατάληψη του Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στο Oleksiilevo-Druzhkivka (15 χλμ δυτικά του Chasiv Yar) σε μια προσπάθεια να αποκόψουν και να απομονώσουν την Kostyantynivka από την υπόλοιπη ζώνη του «φρουρίου» και να θέσουν όρους για την επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης.
Αυτές οι επιλογές εξαρτώνται από τη ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar.

Peeling_Off_Kostiantynivka_small.png

Κρίσιμες στρατηγικά οι πόλεις Druzhkivka και Kostyantynivka, οι Ρώσοι σχεδιάζουν το τελικό χτύπημα στην Ουκρανική άμυνα

Η κατάληψη στο μέλλον από τους Ρώσους των πόλεων Druzhkivka και Kostyantynivka είναι πολύ σημαντικές από επιχειρησιακή άποψη, καθώς αυτές οι πόλεις «φρούριο» συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ραχοκοκαλιάς της ουκρανικής άμυνας στην περιφέρεια του Donetsk και της ανατολικής Ουκρανίας γενικότερα.
Η απομόνωση της Kostyantynivka ή η πλήρης κατάληψη της πόλης πιθανότατα θα υποβάθμιζε σημαντικά την ικανότητα της Ουκρανίας να κρατά την πρώτη γραμμή νοτιότερα στην Περιφέρεια του Donetsk, καθώς θα διέκοπτε μια σημαντική επίγεια γραμμή επικοινωνίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 (Kostyantynivka-Donetsk) και θα απαιτούσε οι ουκρανικές δυνάμεις να διαθέσουν σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικού για την άμυνα της εναπομείνασας ζώνης «φρουρίου» και των σχετικά λιγότερο οχυρωμένων περιοχών της κεντρικής και δυτικής Περιφέρειας του Donetsk.
Η ρωσική προέλαση μέσω της Kostyantynivka και της Druzhkivka και στη συνέχεια δυτικότερα στην Περιφέρεια Donetsk θα παρείχε στις ρωσικές δυνάμεις περισσότερες ευκαιρίες να καταρρεύσει το ουκρανικό μέτωπο στην περιοχή Donetsk και πιθανώς να αποκαταστήσει σχετικά γρήγορους ελιγμούς στο πεδίο της μάχης επιδιώκοντας την κατάληψη όλης της Περιφέρειας του Donetsk.
Η πιθανή ρωσική κατάληψη των Kostyantynivka και Druzhkivka θα υποβάθμιζε σημαντικά την επιχειρησιακή θέση της Ουκρανίας, ακόμη και αν η πρώτη γραμμή στη συνέχεια σταθεροποιηθεί, καθώς η πιθανή ρωσική κατάληψη αυτών των πόλεων θα παρείχε στις ρωσικές δυνάμεις πιο ασφαλείς θέσεις από τις οποίες απειλούν μια ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Donetsk που είναι πιο αραιοκατοικημένη και προσφέρει λιγότερο πλεονεκτικό έδαφος για άμυνα.
Αυτές οι πόλεις, ακόμη και μετά την πιθανή καταστροφή ευρείας κλίμακας που θα προκαλούσε μια ρωσική επιθετική επιχείρηση, θα παρείχαν ευκαιρίες για τις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν μια σημαντική αμυντική γραμμή που θα μπορούσε να υποβαθμίσει ουσιαστικά τις προοπτικές των ουκρανικών αντιεπιθετικών επιχειρήσεων για την ανακατάληψη τους.
Η απώλεια των πόλεων Druzhkivka και Kostyantynivka παρουσιάζει μια πιθανή μεγάλη επιχειρησιακή οπισθοδρόμηση για την Ουκρανία που θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί.

Η πιθανή ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar από μόνη της δεν επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση για να απειλήσουν την Kostyantynivka και την Druzhkivka και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρειαστεί να θέσουν άλλους επιχειρησιακούς όρους για να απειλήσουν τις νότιες πόλεις «φρούρια».
Η ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar θα δημιουργούσε ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό στο μέτωπο.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρειαστεί να ανακαταλάβουν το έδαφος που έχασαν οι ρωσικές δυνάμεις νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης του καλοκαιριού του 2023 για να σταθεροποιήσουν το προχωρούμενο ρωσικό μέτωπο, μια προσπάθεια που στοιχεία της 83ης Ταξιαρχίας VDV, της 2ης AC και της 3ης AC δυσκολεύτηκαν να επιδιώξουν.
Οι ρωσικές προσπάθειες να προχωρήσουν προς την Kostyantynivka πιθανότατα θα επέτρεπαν στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν θέσεις στην περιοχή Toretsk-Pivnichne για να αναχαιτίσουν και να απειλήσουν τις πίσω ρωσικές γραμμές επιμελητείας και πιθανώς να απομονώσουν τον άμεσο χώρο μάχης δυτικά του Chasiv Yar. Το έδαφος μεταξύ του Chasiv Yar και του νότιου άκρου της ουκρανικής ζώνης «φρουρίου» είναι κυρίως ανοιχτά πεδία με περιορισμένη κάλυψη και απόκρυψη, κάτι που πιθανότατα θα απαιτούσε από τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν αποτελεσματικούς μηχανοκίνητους ελιγμούς για να προχωρήσουν μέχρι τις πόλεις – στόχους.

Οι μηχανοκίνητες επιθέσεις των Ρώσων αλλάζουν τις γραμμές άμυνας, σε δύσκολη θέση οι Ουκρανοί

Οι ελλείψεις ουκρανικού πυροβολικού και αεράμυνας που προκύπτουν από την έλλειψη βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ επιτρέπουν στις ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις να κάνουν οριακές τακτικές προόδους και οι μελλοντικές ρωσικές μηχανοκίνητες επιθέσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν πιο σημαντικά κέρδη.
Ο Syrskyi ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τις «πιο προβληματικές» περιοχές στο μέτωπο με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), συστήματα αεράμυνας, drones και αντιαρματικούς πυραύλους.
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, ειδικά για τις μονάδες πεζικού για να βελτιστοποιήσουν τη χρήση περιορισμένων και λιγοστών όπλων και εξοπλισμού που παρέχονται από τη Δύση.
Η Telegraph ανέφερε στις 12 Απριλίου ότι ένας Ουκρανός αντισυνταγματάρχης δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου 2024 ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συχνά τριπλάσιες οβίδες πυροβολικού από τις ουκρανικές δυνάμεις και ότι ορισμένες μονάδες ουκρανικού πυροβολικού έχουν μόνο αρκετές οβίδες για να χτυπήσουν μια ρωσική μηχανοκίνητη ομάδα επίθεσης από πολλές ρωσικές μηχανοκλινητες μονάδες, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν φορητά όπλα για να αμυνθούν από τις επόμενες ρωσικές επιθέσεις.

Η αεράμυνα της Ουκρανίας υποβαθμίζεται ραγδαία

Η αραιή και ασυνεπής κάλυψη της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας κατά μήκος του μετώπου, που οφείλεται σε ελλείψεις σε ουκρανικά συστήματα αεράμυνας και πυραύλους, διευκόλυνε την εντατικοποίηση από τη Ρωσία των κατευθυνόμενων βομβαρδισμών, τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για τακτικό αποτέλεσμα στην κατάληψη της Avdiivka τον Φεβρουάριο του 2024 και τις οποίες ρωσικές οι δυνάμεις χρησιμοποιούν ξανά κατά τις τρέχουσες επιθετικές τους επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν εν μέρει να αποκρούσουν τον πρόσφατα αυξημένο ρυθμό των ρωσικών μηχανοκίνητων επιθέσεων παρά αυτές τις ελλείψεις, αλλά πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αμύνονται έναντι των ρωσικών επιθέσεων στο μέλλον.

Οι ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν 30.000 όπλα αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανών

Κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν περισσότερα από 30.000 όπλα αεροπορικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο Ουκρανικός στρατός, δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας – Αναπληρωτής Γενικός Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Andrei Semenov.
«Μέχρι σήμερα, το στρατιωτικό μας προσωπικό έχει καταστρέψει περισσότερα από 30 χιλιάδες εχθρικά όπλα αεροπορικής επίθεσης μεταξύ αυτών είναι τακτικά αεροσκάφη, τακτικοί πύραυλοι, ρουκέτες MLRS, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πύραυλοι κατά ραντάρ», δήλωσε ο Andrei Semenov.
«Οι ομαδικές επιθέσεις του εχθρού στις πόλεις Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh και σε αντικείμενα στο δυτικοευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη Δημοκρατία της Κριμαίας και στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ απωθήθηκαν επιτυχώς», πρόσθεσε.
Ουρανός στο Κίεβο – RIA Novosti, 1920, 13/04/2024
Σύμφωνα με τον διοικητή, η εμπειρία χρήσης συστημάτων αεράμυνας σε ειδική επιχείρηση λαμβάνεται υπόψη κατά τη βελτίωση της αεράμυνας.
Οι υπάρχουσες μορφές και μέθοδοι χρήσης σχηματισμών, στρατιωτικών μονάδων και υπομονάδων των δυνάμεων αεράμυνας βελτιώνονται.

Julian Roepke (Γερμανός δημοσιογράφος): Η ουκρανική αεράμυνα έχει καταστραφεί, το 90% της Ουκρανίας είναι ανυπεράσπιστο

Η Ρωσία κατέστρεψε την ουκρανική αεράμυνα, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Roepke στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Χωρίς σαρκασμό ή ειρωνεία: η ουκρανική αεράμυνα έφτασε στο τέλος της».
Ο Γερμανός δημοσιογράφος τόνισε ότι, πιθανώς, σε ορισμένες περιοχές της χώρας τα συστήματα αεράμυνας εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά το 90% του εδάφους της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ανυπεράσπιστο έναντι των ρωσικών επιθέσεων.
Η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη δύο ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ισπανία απέρριψαν τα αιτήματα του Κιέβου για μεταφορά συγκροτημάτων Patriot, υποστηρίζοντας ότι οι έπρεπε να διατηρήσουν την αμυντική τους ικανότητα ανέπαφη.
Ωστόσο η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock είπε ότι τα αποθέματα των συστημάτων αεράμυνας της Γερμανίας έχουν εξαντληθεί, μαζί με τους εταίρους του, αναζητούν ευκαιρίες να βρουν αυτά τα συστήματα για την Ουκρανία από τρίτες χώρες.

Chey Bowes (Ιρλανδός δημοσιογράφος): Ο Zelensky απαίτησε το ένα τέταρτο όλων των συστημάτων αεράμυνας Patriot στον πλανήτη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky ζήτησε το ένα τέταρτο όλων των αποθεμάτων Patriot στον πλανήτη, έγραψε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
«Πίσω τον Μάρτιο, ο Zelensky είπε στο CBS ότι μόλις 5 με 7 συστήματα Patriot που μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να «προστατέψουν τις βιομηχανικές ζώνες της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια, στις 6 Απριλίου 2024, ο Zelensky είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι τώρα χρειάζονταν 25 συστήματα Patriot με έξι έως οκτώ εκτοξευτές ο καθένας.
Με άλλα λόγια, ζήτησε το 25% όλων των συστημάτων Patriot στη Γη, επεσήμανε ο Bowes.
Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι 25 συγκροτήματα αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας κοστίζουν περίπου 27,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το κύριο πρόβλημα για την Ουκρανία δεν είναι μόνο το κόστος των όπλων, αλλά και η μικρή ποσότητα τους στις δυτικές χώρες.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το Κίεβο να περιμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες να παραχωρήσουν τους πυραύλους τους για να προστατεύσουν το καθεστώς Vladimir Zelensky που καταρρέει», κατέληξε ο Chey Bowes.

Η Γερμανία θα στείλει ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot στην Ουκρανία  για να τη βοηθήσει να αποκρούσει τα αυξημένα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας στις 13 Απριλίου.
Το υπουργείο είπε ότι το σύστημα αεράμυνας θα προέλθει από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού και πρόκειται να παραδοθεί άμεσα.
«Ο ρωσικός τρόμος εναντίον των ουκρανικών πόλεων και των υποδομών της χώρας προκαλεί αμέτρητα δεινά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.
Θέτει σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό του λαού και καταστρέφει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, επιβεβαιώνοντας την «ακλόνητη αλληλεγγύη του με την Ουκρανία ενόψει των μαζικών και συνεχιζόμενων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, ιδιαίτερα σε μη στρατιωτικές ενεργειακές υποδομές», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Το 2023, η Ουκρανία έλαβε δύο συστήματα Patriot και δύο εκτοξευτές από τη Γερμανία και άλλο ένα σύστημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο επιπλέον εκτοξευτές που δωρήθηκαν από την Ολλανδία.
Τα συστήματα που παρέχονται στο Κίεβο λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση αεροσκαφών με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει πολλά από τα συστήματα Patriot της Ουκρανίας, γεγονός που εξηγεί γιατί η Γερμανία αναγκάστηκε να θυσιάσει ένα άλλο σύστημα για να διατηρήσει την αεράμυνα της χώρας σε λειτουργία τουλάχιστον για λίγο.
Αργά ή γρήγορα, το νέο σύστημα Patriot, θα έχει την ίδια μοίρα με αυτά που δόθηκαν στην Ουκρανία στο παρελθόν.

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_13_2024.png

Northwest_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_132024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_132024.png

www.bankingnews.gr

loading...