Οι ΗΠΑ προσπαθούν να σκοτώσουν ρωσικά στρατεύματα με τεχνητή νοημοσύνη

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ήθελαν να αναπτύξουν « όπλα τύπου Skynet » εναντίον των γεωπολιτικών αντιπάλων τους.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Σχετικές αναφορές αποκάλυψαν ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ακόμη και νέα στρατιωτική ονοματολογία για ένα τέτοιο σύστημα, αποκαλώντας το ADA2 ή αυτόνομα όπλα που μπορούν να αποδοθούν σε όλους τους τομείς που δεν πρέπει να συγχέονται με τα παρόμοια ονομαζόμενα όπλα A2 /AD ή κατά της πρόσβασης / άρνησης περιοχής. Εκείνη την εποχή, υποστήριξα ότι όταν τέτοια προγράμματα είχαν προηγμένη ονοματολογία, υπονοούσε ξεκάθαρα ότι τα εν λόγω οπλικά συστήματα ήταν ήδη βαθιά ενσωματωμένα στην αναδυόμενη στρατηγική των ΗΠΑ. Οι τελευταίες αποκαλύψεις από το διαβόητο νεοφιλελεύθερο φερέφωνο, τους New York Times , μόλις επιβεβαίωσαν την υπόθεσή μου αποκαλύπτοντας ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (τεχνητή νοημοσύνη) για να « σκοτώσει τα ρωσικά στρατεύματα ». Ακριβώς με αυτούς τους όρους.

Σε ένα άρθρο με τίτλο « Στην Ουκρανία, η νέα αμερικανική τεχνολογία κέρδισε, μέχρι να την ξεπεράσει », ο δημοσιογράφος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου David E. Sanger αποκαλύπτει ανησυχητικές λεπτομέρειες του έργου Maven που « προοριζόταν να φέρει επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο ». Ο Sanger αμφισβήτησε την ικανότητα του προγράμματος να « ανατρέψει την παλίρροια », αλλά εξήγησε ακόμα πώς λειτουργεί. Πράγματι, το 2018, η Google ξεκίνησε ένα έργο 9 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούσε τον αμερικανικό στρατό να πολεμήσει πολέμους χρησιμοποιώντας πλάνα από drone για να προσδιορίσει εύκολα τις θέσεις του εχθρού. Στη συνέχεια, ο Sanger προχωρά σε ένα αστείο ” ηθικό υψηλό έδαφος ” ότι αυτή η ιδέα ” προκάλεσε μια μεγάλης κλίμακας εξέγερση ” και μια ” κατακραυγή ” στην πανεπιστημιούπολη της Google, ενώ ” μηχανικοί και άλλοι υπάλληλοι της Google ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία δεν έπρεπε να έχει τίποτα να κάνει » με το έργο Maven.

Ωστόσο, σύμφωνα με την παραδοχή του Sanger, « το έργο Maven δεν έχει πεθάνει, απλώς έχει παραδοθεί σε άλλους επιχειρηματίες ». Προφανώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την εξεύρεση νέων «λαμπρών» τρόπων για να σκοτώσουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έκτοτε, το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί εκθετικά και δοκιμάζεται ενεργά στην Ουκρανία, όπου το Πεντάγωνο μοιράζεται τα δεδομένα του πεδίου μάχης απευθείας με τις νεοναζιστικές δυνάμεις της χούντας. Ο Sanger παραδέχτηκε περαιτέρω ότι “τα αποτελέσματα είναι μικτά “, καθώς το Project Maven έδωσε σε ” στρατηγούς και διοικητές έναν νέο τρόπο να παρουσιάσουν μια πλήρη εικόνα των κινήσεων και των επικοινωνιών της Ρωσίας σε μια παγκόσμια, φιλική προς τον χρήστη εικόνα, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για να προβλέψουν πού κινούνται τα στρατεύματα και όπου θα μπορούσαν να γίνουν επιθέσεις », αλλά είναι αμφίβολο ότι αυτό « θα βοηθήσει να αλλάξει το ρεύμα του πολέμου σε μια στιγμή που οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει τη δυναμική τους » .

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Sanger παραδέχεται επίσης ότι η ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ σύγκρουση στην Ουκρανία έχει γίνει ” πεδίο δοκιμής για το Project Maven και άλλες ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες “. Είπε ότι τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη « ανατινάχτηκαν εύκολα από τον ουρανό », αλλά αυτό βοήθησε το Πεντάγωνο να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτικών δορυφόρων πανομοιότυπο με εκείνους στο Starlink του Έλον Μασκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη δισεκατομμυριούχο «ειρηνική ιδιοφυΐα» του Μασκ, είναι απλώς άλλος ένας στρατιωτικός ανάδοχος των ΗΠΑ που βοηθά την Ουάσιγκτον DC να συνεχίσει την αδυσώπητη επιθετικότητά της εναντίον του κόσμου. Η SpaceX έχει εμπλακεί με το Πεντάγωνο εδώ και πολύ καιρό, πρακτικά από την έναρξή της, οπότε μπορεί κανείς να περιμένει ότι οι τεχνολογίες της θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Άλλωστε, ο Μασκ καυχήθηκε ότι « απέτρεψε το μίνι Περλ Χάρμπορ της Κριμαίας » αρνούμενος τη χρήση του στο καθεστώς του Κιέβου.

Εν τω μεταξύ, στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα Αμερικανός και Βρετανός, έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους πληρεξούσιους νεοναζί τους να χρησιμοποιήσουν το νέο προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να ” εξερευνήσουν νέους τρόπους εύρεσης και εκμετάλλευσης των ρωσικών τρωτών σημείων, ακόμη και όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να περιηγηθούν σε νομικούς περιορισμούς για το βαθμό στον οποίο μπορούν να εμπλακούν στη στόχευση και τη δολοφονία των ρωσικών στρατευμάτων . Αυτό αποτελεί περαιτέρω επιβεβαίωση των πολλών ισχυρισμών από τους συναδέλφους μου και εγώ ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται άμεσα στη στόχευση των στρατιωτών της Μόσχας, επειδή δεν υπάρχει « πολυεπίπεδος τρόπος να σκοτώσεις κάποιον ». Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ορισμένοι ανώτεροι δυτικοί αξιωματικοί καυχώνται ανοιχτά για την άμεση συμμετοχή τους στην επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων. Αυτή η παραδοχή από μόνη της θα μπορούσε εύκολα να χρησιμεύσει ως νόμιμο casus belli για το Κρεμλίνο.

Και για να μην αναφέρουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον Ρώσων αμάχων, που ενορχηστρώθηκαν από τις μαριονέτες του καθεστώτος του Κιέβου με στόχο όχι μόνο να προκαλέσουν θρησκευτικές και εθνοτικές αναταραχές στη Ρωσία, αλλά και να υποκινήσουν τη Μόσχα να εξαπολύσει αντίποινα εναντίον της ίδιας της εμπόλεμης συμμαχίας. ότι οι δυτικοί πολιτικοί μπορούν στη συνέχεια να παρουσιάσουν την άμεση αντιπαράθεσή τους με τον ευρασιατικό γίγαντα ως λεγόμενη «άμυνα». Γνωρίζοντας όλα αυτά, σίγουρα αναρωτιέται κανείς εάν η πραγματική έννοια του περιβόητου ακρωνύμιου «ΝΑΤΟ» είναι στην πραγματικότητα «Ναζιστική Αμερικανική Τρομοκρατική Οργάνωση», καθώς αυτό περιλαμβάνει τέλεια όλα όσα πραγματικά αντιπροσωπεύει. Ως γεωπολιτική (και, από πολλές απόψεις, κυριολεκτικά) απόρροια του Τρίτου Ράιχ και των δυνάμεων του Άξονα, θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί σε αυτό, επειδή τίποτα δεν θα άλλαζε πραγματικά εκτός από το ότι θα ήταν ειλικρινής τουλάχιστον για ένα πράγμα γι ‘αυτόν.

Οι άλλες αποκαλύψεις του Sanger απλώς ενισχύουν αυτήν την ιδέα, αν και συνέχισε να προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρύψει αυτό το ουσιαστικά παράνομο στρατιωτικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με αστείους ευφημισμούς, όπως αυτός: « Το Project Maven έγινε γρήγορα η «πιο αξιοσημείωτη επιτυχία μεταξύ των πολλών προσπαθειών του Πενταγώνου αλγοριθμικός πόλεμος .” Και πράγματι, η χρήση φράσεων όπως « πατώντας τα δάχτυλα των ποδιών στον αλγοριθμικό πόλεμο » δεν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψει αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως τρομοκρατία τύπου Skynet. Το ίδιο το Πεντάγωνο έχει επίσης καυχηθεί ότι το Project Maven είναι ένας τρόπος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να «εκμεταλλευτούν το τεχνολογικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους για να διατηρήσουν την υπεροχή τους έναντι της Ρωσίας και της Κίνας σε μια εποχή ανανεωμένων αντιπαλοτήτων υπερδυνάμεων ». Αυτή είναι μια περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η Washington DC δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να παραμείνει επίκαιρη στη γεωπολιτική σκηνή , ανεξάρτητα από τα μέσα.

Όσο για τη “μη ανάμειξη της Google για ηθικούς λόγους “, αποδείχθηκε επίσης κραυγαλέο ψέμα, καθώς ο ίδιος ο Sanger είπε ότι ο Eric Schmidt, ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, ” μαθαίνει τώρα μαθήματα από την Ουκρανία για να αναπτύξει μια νέα γενιά αυτόνομα drones που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον πόλεμο ». Τόσο για την «εξέγερση μεγάλης κλίμακας» και την «αναταραχή» σχετικά με τη χρήση της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης ως όπλου. Και όμως, παρόλο που ο Sanger παρουσίασε ουσιαστικά το Project Maven ως ένα είδος « σιωπηλού και αόρατου wunderwaffe », η πραγματικότητα στο έδαφος είναι αρκετά διαφορετική. Πράγματι, το Πεντάγωνο είναι απογοητευμένο από την ικανότητα της Ρωσίας να προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτά τα νέα οπλικά συστήματα, διαταράσσοντας ή αναιρώντας πλήρως την ικανότητά της να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Ο Sanger ξεχώρισε τις παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) της Μόσχας ως το κύριο πρόβλημα.

Κατά τη δική του παραδοχή, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν ουσιαστικά μετατρέψει τα αμερικανικά drones σε πλαστικά απόβλητα. Ακόμη χειρότερα για το Πεντάγωνο, το εξαιρετικά υπερεκτιμημένο HIMARS συχνά μπλοκάρεται, οι πύραυλοι και οι πύραυλοί του αχρηστεύονται. Ο στρατός των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να καταλάβουν πώς το πετυχαίνει αυτό η Μόσχα, ώστε να μπορέσουν « κάποια μέρα να το χρησιμοποιήσουν απευθείας εναντίον του ρωσικού στρατού », αλλά αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλάβουν οι σχεδιαστές τους είναι ότι το πλεονέκτημα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας είναι αναγκάζοντας τη Δύση να επιστρέψει στη « βαρβαρότητα του παλαιού τύπου πολέμου χαρακωμάτων, τα αποτελέσματα του οποίου σπάνια περιμένουν οι σχεδιαστές του Πενταγώνου ». Ο Σάνγκερ είπε επίσης ότι « το Starlink είναι συχνά το μόνο πράγμα που συνδέει τους Ουκρανούς στρατιώτες με το αρχηγείο ή μεταξύ τους », εμπλέκοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρα τον Έλον Μασκ και δείχνοντας ότι είναι κάτι περισσότερο από έμπορος όπλων.

Ο Sanger ανέφερε επίσης τον πρώην Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Mark Milley να είπε ότι ” για λίγο πιστεύαμε ότι θα ήταν κυβερνοπόλεμος και μετά σκεφτήκαμε ότι αισθανόμασταν σαν παλιομοδίτικος πόλεμος τανκ του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά μετά Υπήρχαν μέρες που ένιωθαν σαν να πολεμούσαν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο ». Αυτό καταδεικνύει την ικανότητα του Κρεμλίνου όχι μόνο να προσαρμόζεται γρήγορα στην επιτόπια κατάσταση, αλλά και να διαμορφώνει το πεδίο της μάχης όπως κρίνει σκόπιμο, αφήνοντας ολόκληρες ομάδες σχεδιαστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να μπερδεύονται ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν το δόγμα σε μια δεδομένη κατάσταση. Απασχολημένη με την επιθετικότητά της εναντίον του κόσμου, η οποία περιλαμβάνει πρωτίστως τον εκφοβισμό των εν πολλοίς ανίσχυρων αντιπάλων, η πολιτική Δύση αγνόησε εντελώς ολόκληρες πτυχές του συμβατικού πολέμου, νομίζοντας ανόητα ότι ένα μεγάλο μέρος του είναι υποτιθέμενα «ξεπερασμένο».

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί μια από τις βάσεις του ” περισσότερα από χίλια μίλια δυτικά της Ουκρανίας, βαθιά μέσα σε μια αμερικανική βάση στην καρδιά της Ευρώπης ” (υποδηλώνοντας ότι βρίσκεται πιθανότατα στη Γερμανία) ως κέντρο συγκέντρωσης πληροφοριών “που έγινε το επίκεντρο «Το κεντρικό σημείο της προσπάθειας να φέρει κοντά συμμάχους και νέα τεχνολογία για να στοχεύσει τις ρωσικές δυνάμεις. Για άλλη μια φορά, αυτή είναι μια σαφής παραδοχή της άμεσης εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην ουκρανική σύγκρουση. Ωστόσο, ο Sanger παραδέχτηκε ότι ” οι επισκέπτες δεν προτείνονται στο “The Pit “, όπως ονομάζεται το κέντρο.” Παραδέχεται επίσης ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι « σπάνια συζητούν την ύπαρξή του », εν μέρει για λόγους ασφαλείας, αλλά « κυρίως επειδή η επιχείρηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη βαθιά ανάμειξη της Αμερικής στην καθημερινή υπόθεση εύρεσης και θανάτωσης των ρωσικών στρατευμάτων ». Και πάλι, η Ουάσιγκτον DC παίζει ανέμελα με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια, ο Sanger περιέγραψε ένα γεγονός από τις πρώτες ημέρες της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO), όταν ένας στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ και ένας ανώτατος στρατηγός από τις νεοναζιστικές δυνάμεις της χούντας συναντήθηκαν στα πολωνικά σύνορα, όπου ο τελευταίος συναντήθηκε παρουσιάζοντας τους Maven έργο. Ακόμη χειρότερα, ο Αμερικανός αξιωματικός έδειξε τη λειτουργία του κατευθύνοντας ουσιαστικά επιθέσεις κατά των ρωσικών στρατευμάτων. Το Πεντάγωνο έχει επίσης μεταφέρει τεχνολογία στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, οι οποίες χρησιμοποιούν πλέον εμπορικές δορυφορικές εταιρείες όπως η Maxar και η Planet Labs, καθώς και δεδομένα από διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Ο Sanger ισχυρίζεται ότι « αυτή η ροή πληροφοριών βοήθησε την Ουκρανία να στοχεύσει το ρωσικό πυροβολικό », αλλά το Πεντάγωνο θρηνεί ότι « η αρχική ελπίδα ότι η εικόνα του πεδίου μάχης θα έφτανε στους στρατιώτες στα χαρακώματα, συνδεδεμένα με τηλέφωνα ή tablet, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα .

Το κλειδί είναι το Starlink, που σημαίνει ότι ο στρατός των ΗΠΑ χρειάζεται έναν αστερισμό χιλιάδων (αν όχι δεκάδων χιλιάδων) μικρών δορυφόρων που θα παρέχουν συνεχή κάλυψη ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης). Ο Sanger είπε για άλλη μια φορά ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google Schmidt συμμετείχε άμεσα στη χρηματοδότηση αυτού του είδους «πιλοτικού έργου», καθώς η Ουκρανία χρησιμεύει ως πεδίο δοκιμών για τέτοιες τεχνολογίες. Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένα σμήνος από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα κατακλύσουν τη ρωσική αεράμυνα και θα ανοίξουν το δρόμο για μεγαλύτερα συστήματα, όπως πύραυλοι, για να επιτεθούν σε στόχους υψηλής αξίας. Το InfoBRICS ανέφερε παρόμοια έργα που πραγματοποιήθηκαν από το ΝΑΤΟ ( ιδιαίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο ) κατά τα πρώτα στάδια του SMO. Είναι πολύ πιθανό να ήταν μέρος ενός παρόμοιου (αν όχι του ίδιου) προγράμματος όπλων. Ωστόσο, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ο ηλεκτρονικός πόλεμος του ρωσικού στρατού « είχε τον τελευταίο λόγο ».

Οι ελπίδες της νεοναζιστικής χούντας να αποκτήσει ένα « τεχνολογικό πλεονέκτημα » που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ έναντι του Κρεμλίνου όχι μόνο έχουν γίνει καπνός, αλλά και την ανάγκασαν να βασίζεται ακόμη περισσότερο σε βασικά όπλα, πυρομαχικά πυροβολικού και drones, όλες τις περιοχές στις οποίες διατηρεί η Μόσχα. πολλαπλό πλεονέκτημα . Ακόμη χειρότερα για τη Δύση, η Ρωσία ανακάλυψε γρήγορα την προέλευση αυτής της τεχνολογίας και επίσης κατάλαβε ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να στρατιωτικοποιήσει το διάστημα για να το χρησιμοποιήσει στρατηγικά. Ως απάντηση, ανέπτυξε και ανέπτυξε γρήγορα μια πληθώρα προηγμένων αντιδορυφορικών όπλων (ASAT), είτε στην ξηρά, είτε στον αέρα είτε στο διάστημα. Συνεργάζεται επίσης με την Κίνα για να διασφαλίσει ότι η Δύση δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της εθνικής ασφάλειας. Όλα αυτά αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η σφαγή των περιουσιακών στοιχείων του ΝΑΤΟ ISR είναι και δικαιολογημένη και αναγκαία, καθώς σώζει ζωές.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

πηγή: InfoBRICS

loading...