Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!
 Γράφει ο Greg Reese
Το 2021, ο διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών δημοσίευσε ένα βιβλίο για το σχεδιασμό μιας ειδικής μηχανής που θα επιλύσει αυτό που περιέγραψε ως ανθρώπινο εμπόδιο για τον εντοπισμό και την έγκριση στόχων στον πόλεμο.
Μια πρόσφατη έρευνα από το +972 Magazine και το Local Call αποκαλύπτει ότι ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη γνωστό ως “Lavender”, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό.
Σύμφωνα με έξι ισραηλινούς αξιωματικούς πληροφοριών με εμπειρία από πρώτο χέρι, η μηχανή Lavender A.I. καθόριζε ποιον να σκοτώσει και τηρήθηκε με στρατιωτική πειθαρχία.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων του πολέμου, το σύστημα Λεβάντα όρισε περίπου 37.000 Παλαιστίνιους ως στόχους και κατηύθυνε αεροπορικές επιδρομές στα σπίτια τους. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι το σύστημα κάνει σφάλματα περίπου δέκα τοις εκατό του χρόνου, δεν υπήρχε καμία απαίτηση ελέγχου των δεδομένων του μηχανήματος.
Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε συστηματικά στα στοχοποιημένα άτομα τη νύχτα, στα σπίτια τους, ενώ όλη η οικογένειά τους ήταν παρούσα.
Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα γνωστό ως “Πού είναι ο μπαμπάς;” χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των στοχευόμενων ατόμων και την πραγματοποίηση βομβιστικών επιθέσεων όταν μπήκαν στις κατοικίες της οικογένειάς τους.
loading...