Ένα Pos, ένας καρκινοπαθής και η ενοικίαση ακινήτων

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης* 

Ένας φίλος με μαγαζί έπρεπε να πληρώσει 50 ευρώ για την διασύνδεση pos και ταμειακής και ακόμα 185 ευρώ για αναβάθμιση. Νταβατζιδικη οικονομία και μαύρη.

 

Ένας φίλος καρκινοπαθής ζει με 340 ευρώ. Τόσα αποφάσισαν νδ, πασοκ και συριζα ότι χρειάζεται για να ζήσει.

 

Και ένας τρίτος φίλος που έχει δυο διαμερίσματα και ζει στο ένα ενώ νοικιάζει το άλλο ζει την παράνοια, αφού εδώ ξεκιναει το αστείο και φαύλο αλλά πολιτικά ορθό, του πολιτικού συστήματος και όχι της κοινής λογικής.

 

Ο φίλος που έχει μόνο ένα ακίνητο και το νοικιάζει δεν έχει άλλα έσοδα, δηλαδή ζει από το ενοίκιο που λαμβάνει. Θα περίμενε κάποιος λοιπόν να φορολογηθεί με βάση το συνολικό εισόδημα. Αμ δε. Τα ακίνητα και τα διαμερίσματα φορολογούνται αυτοτελώς με  10%.

Δηλαδή έχει συνολικό εισόδημα 3000 ευρώ το έτος και το κράτος τον φορολογεί και του παίρνει 300 ευρώ. Ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα στο αφορολόγητο έως το ύψος που έχει καθορίσει η κυβέρνηση, αντιθέτως δεν μπαίνει μέσα στο συνολικό εισόδημα.

 

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί οι πολιτικοί των 10 και 20 και 50 και 110 ακινήτων έκριναν σκόπιμο να εφαρμόσουν για τον εαυτό τους και όλους τους κατέχοντα ακίνητα φίλους τους την μικρότερη φορολογία και νομοθέτησαν και εφάρμοσαν την αυτοτελή φορολόγηση των ακινήτων.

 

Όποτε αν έχεις δυο ακίνητα και τα νοικιάζεις θα φορολογηθείς από το πρώτο ευρώ άσχετα αν έχεις άλλα εισοδήματα και άσχετα από το αν μπορείς να ζήσεις.

 

Αυτό είναι το Φεουδαρχικό κράτος που έφτιαξες με την ψήφο σου.

 

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
loading...