…του Παναγιώτη Τραϊανού* 

…μια «βόμβα» στα θεμέλια της βρετανικής Μοναρχίας!!!

Γιατί απειλείται το μέλλον τού Θρόνου εξαιτίας της;;;

.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει με την περίπτωση της Μίντλετον είναι κάτι το πρωτοφανές, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του κοινωνικού κουτσομπολιού και αρχίζει πλέον κι αποκαλύπτει δυσλειτουργίες τού ίδιου του βρετανικού συστήματος …Αποκαλύπτει τις εγγενείς «αναπηρίες» τού κράτους τού Λονδίνου …Αποκαλύπτει τη φασιστική νοοτροπία τού γερμανικού βασιλικού οίκου των Μπάττενμπεργκ και τη δουλικότητα του βρετανικού κρατικού μηχανισμού. Η υπόθεση της «εξαφάνισης» της Πριγκίπισσας αποκαλύπτει ότι η νοοτροπία τού «L’État, c’est moi», η οποία «αποκεφαλίστηκε» στο Παρίσι τής Γαλλικής Επανάστασης, στο Λονδίνο ζει και βασιλεύει. Αυτή η περίπτωση εξέθεσε σε βαθμό ανεπανόρθωτο το ίδιο το βρετανικό κράτος και τους θεσμούς του.

Εξαιτίας σωρείας λαθών τής βασιλικής οικογένειας και «εκκωφαντικών» παραλείψεων των υπηρεσιών τού κράτους, αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της διαχείρισης κρίσεων. Έγιναν τόσο ερασιτεχνικοί και άστοχοι χειρισμοί στην υπόθεση της «εξαφάνισης» της Μίντλετον, που δεν δικαιολογούνται όχι για επώνυμο μέλος τής πιο ισχυρής βασιλικής οικογένειας στον κόσμο, αλλά ούτε για ένα κοινό ανώνυμο πολίτη. Ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει μια σοβαρότητα στην αντιμετώπισή της. Εάν υπάρξει για τον οποιονδήποτε πολίτη καταγγελία εξαφάνισης και αυτή η καταγγελία «δείχνει» το οικογενειακό του περιβάλλον, τότε το θέμα παύει να είναι απλή κοινωνική κι ανθρώπινη ανησυχία και περνάει στη «σφαίρα» τού ενδιαφέροντος της Αστυνομίας …και γίνεται αστυνομική υπόθεση! …ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ! …ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ! Σε μια τέτοια περίπτωση αναλαμβάνει η Αστυνομία να διερευνήσει τη σοβαρότητα της καταγγελίας και να καθησυχάσει —υπευθύνως και με την «εγγύηση» των διατάξεων του νόμου— τους καταγγέλλοντες.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιείται μια πιθανή —έστω κι απλή— «υποψία» εγκληματικής ενέργειας ,η διερεύνησή της αποτελεί καθήκον και αρμοδιότητα της Αστυνομίας, είτε το «παραγγέλλουν» οι καταγγέλλοντες είτε όχι. Στην περίπτωση της Μίντλετον τι έχουμε; …Ό,τι ακριβώς απαγορεύεται! …Ό,τι ακριβώς εκθέτει το βρετανικό κράτος και τις λειτουργίες του! Ενώ υπάρχει ένα γενικό κλίμα ανησυχίας και μια έντονη φημολογία για την τύχη τής συγκεκριμένης γυναίκας —κάτι το οποίο από μόνο του λειτουργεί ως «καταγγελία», εφόσον εντός του διαδικτύου διασπείρεται καθημερινά μια «συνωμοσιολογία» άνευ προηγουμένου—, η Αστυνομία παραμένει άπραγη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; …Γιατί απλούστατα η «καταγγελία» αυτής της έντονης «συνωμοσιολογίας» στρέφεται απευθείας κι απροκάλυπτα εναντίον τού ίδιου του «Λουδοβίκου» …Στρέφεται εναντίον τού ίδιου του βασιλικού περιβάλλοντος …Εναντίον τής ίδιας της βασιλικής οικογένειας. Η βρετανική αστυνομία, αντί να κάνει αυτό το οποίο προβλέπεται από τον ρόλο της και να εκτονώσει την κατάσταση, απλά απέχει. Επιτρέπει τις φήμες να διασκορπίζονται ελεύθερα μέσα στο διαδίκτυο, «δηλητηριάζοντας» την πολιτική και κοινωνική ζωή τής χώρας κι επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σ αυτό το υπό καταγγελία και άρα υπό αμφισβήτηση περιβάλλον να δοκιμάζει την τύχη του στη «συγκάλυψη» της υπόθεσης.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε καθαρά για νοοτροπία «Λουδοβίκων» και «αναπηρία» τού βρετανικού κράτους, που δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος. Ο προσφάτως ενθρονισμένος και σοβαρά άρρωστος Κάρολος είναι προφανώς υπεράνω των νόμων. Προφανώς κανένας νόμος που αφορά τους «κοινούς» θνητούς δεν μπορεί ν’ ανοίξει τις «πόρτες» τού Μπάκινχαμ, για να «δει» η αστυνομία τι συμβαίνει πίσω απ’ αυτές. Αυτή η συμπεριφορά τής βρετανικής αστυνομίας είναι που δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Ακολουθεί μια τακτική, που, αντί να καθησυχάζει την κοινή γνώμη, την «ερεθίζει» κι ως εκ τούτου την ενθαρρύνει να «παράγει» ακόμα πιο μυστήρια και ευφάνταστα σενάρια για την τύχη τής Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Μα —θα πει κάποιος— δικαίωμα του κάθε ανθρώπου δεν είναι ν’ αποφασίσει μόνος του για την ιδιωτική του ζωή; …Βεβαίως! …Όμως, όταν υπάρχει καταγγελία για πιθανή εγκληματική ενέργεια, υπάρχουν και αντίστοιχες διαδικασίες από την πλευρά των διωκτικών αρχών. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμφανιστεί δημόσια, εάν δεν το επιθυμεί ο ίδιος. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να καθησυχάσει τους ανησυχούντες, ακόμα κι αν αυτό γίνεται από αγάπη …Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, η ανησυχία τής κοινής γνώμης στη Βρετανία δεν μπορεί να εξαναγκάσει τη Μίντλετον να κάνει δημόσια εμφάνιση, εάν η ίδια δεν το επιθυμεί να γίνει με τους όρους που η ίδια θα επιλέξει. Αυτή όμως η επιθυμία της ΔΕΝ μπορεί να λειτουργεί περιοριστικά σ’ ό,τι αφορά τον ρόλο τής Αστυνομίας!!! Από τη μία υπάρχουν τα απαραβίαστα δικαιώματα ενός ανθρώπου και από την άλλη μια εύλογη και καλώς εννοούμενη ανησυχία τού κόσμου για ένα αγαπητό του δημόσιο πρόσωπο, του οποίου τα «ίχνη» χάθηκαν. Από τη μία υπάρχει η επιθυμία ενός προσώπου να προστατεύσει την ιδιωτική του ζωή και από την άλλη υπάρχει το καθήκον ενός κρατικού οργάνου να διασφαλίσει την ομαλή κοινωνική λειτουργία!

Πώς «παντρεύονται» αυτά τα δύο φαινομενικά συγκρουόμενα συμφέροντα; …Με έναν πολύ απλό τρόπο, που αφορά τον κάθε πολίτη και όχι μόνον τους διάσημους και τους επώνυμους. Ένα ανώτερο στέλεχος της βρετανικής αστυνομίας πηγαίνει στο Παλάτι, για να κάνει αυτοψία! Δικαίωμά του είναι ν’ αναζητήσει να συναντήσει το πρόσωπο που «αγνοείται» και έχει γίνει αιτία «ανησυχίας». Με εισαγγελική «εντολή» πηγαίνει κι απαιτεί να δει το πρόσωπο για το οποίο γίνεται η καταγγελία. Από εκεί και πέρα με την υπηρεσιακή του ιδιότητα —και άρα με όλες τις νομικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται— «διαβεβαιώνει» το κοινό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας …Ότι ο ίδιος και άρα και η αστυνομία έχει τα απαραίτητα στοιχεία τού αβάσιμου αυτών των καταγγελιών και εκεί κάπου τελειώνει η φημολογία. Αυτή είναι η διαδικασία …και είναι απλή. Αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή και δεν έγινε ποτέ. Εξαιτίας τής ιδιότητας της Πριγκίπισσας θα δινόταν μια συνέντευξη τύπου από τον Αρχηγό τής αστυνομίας και το «όργανο» που έκανε την «αυτοψία» και θα τελείωνε η υπόθεση.

Από τη στιγμή που αναλαμβάνει η αστυνομία το «βάρος» τής απόδειξης —και όχι το οικογενειακό «περιβάλλον»— δεν υπάρχει πλέον υπόθεση! …Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εφόσον τα αρμόδια «όργανα» της Πολιτείας παίρνουν επάνω τους την ευθύνη. Από εκεί και πέρα, όποιος συνεχίσει να διασπείρει σενάρια και υποψίες, την Αστυνομία «αμφισβητεί» και όχι το περιβάλλον τής εξαφανισθείσας. Στη συνέχεια η πράξη του άπτεται των νόμων περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, συκοφάντησης προσώπων και βέβαια εσκεμμένης προσπάθειας διατάραξης της ομαλής κοινωνικής και πολιτικής λειτουργίας.

Έγινε τίποτε απ’ όλα αυτά τα απλά και νόμιμα που περιγράφουμε; …Όχι βέβαια. Η αστυνομία ΔΕΝ κάνει το καθήκον της και το υπό καταγγελία Παλάτι ΔΕΝ δίνει «λογαριασμό» σε κανέναν και στην κυριολεξία κάνει ό,τι θέλει. Το «περιβάλλον», το οποίο «καταγγέλλεται» εμμέσως για πιθανές εγκληματικές πράξεις εις βάρος τής Μίντλετον, αφήνεται να κάνει συνεχείς δοκιμές «συγκάλυψης» μέχρι κάποια να του «πιάσει». Γιατί μιλάμε απροκάλυπτα για συνεχείς προσπάθειες συγκάλυψης και μάλιστα ατυχείς; …Γιατί μέχρι τώρα έχουμε ΤΡΕΙΣ τέτοιες προσπάθειες, οι οποίες ήδη αποδείχθηκαν αποτυχημένες και τώρα «επεξεργαζόμαστε» μια τέταρτη!!! …Προσπάθειες, μάλιστα, οι οποίες δείχνουν μια έντονη «πρόθεση» και άρα αγωνία για επιτυχία απ’ αυτούς που τις δοκιμάζουν, εφόσον στην επανάληψή τους ανεβάζουν τον «πήχη» τής «ποιότητάς» τους.

Στην πρώτη προσπάθεια προσπά­θησαν να ρίξουν το «βάρος» τής απόδειξης —του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας— στους γνωστούς «παπαράτσι» …Θεώρησαν, δηλαδή, ότι με την έμμεση «διαβεβαίωση» του Τύπου —ότι η πριγκίπισσα ζει κανονικά και είναι ασφαλής στην καθημερινότητά της— θα έπαυαν να φέρουν οι ίδιοι το «βάρος» της απόδειξης όλων των παραπάνω. Έτσι είχαμε αρχικά τη διαρροή «θολών» φωτογραφιών, οι οποίες ήταν απλά για γέλια. Στη χώρα όπου οι «παπαράτσι» ζουν πλούσια, παραμονεύοντας σε δένδρα και παρτέρια και ο κίτρινος τύπος «ανθεί», οι πιο πολυζήτητες —και άρα κερδοφόρες— φωτογραφίες ήταν «θολές»! …Στον χώρο όπου υπήρχε «έκθεση» των πρωταγω­νι­στών στους «φακούς» των «παπαράτσι», δεν υπήρχαν «παπαράτσι»! Όμως, από τη στιγμή που οι «τρίτοι» δεν μπορούσαν να τους δώσουν τη «λύση» στο πρόβλημά τους, ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα «χέρια» τους.

Τότε έγινε η δεύτερη προσπάθεια —εξίσου ανεπιτυχής—. Τότε παραδόθηκε στη δημοσιό­τητα φωτογραφικό υλικό από την ίδια την εξαφανισθείσα με αφορμή τη γιορτή τής Μητέρας. Μια φωτογραφία τόσο «πειραγμένη», που, αντί να καθησυχάζει την κοινή γνώμη, την έκανε ακόμα πιο ανήσυχη, εφόσον άρχισαν πλέον ν’ ακούγονται  σενάρια πραγματικών εγκληματικών πράξεων. Εάν δηλαδή μέχρι τότε το θέμα αφορούσε τους λίγους μοναρχικούς στη Βρετανία κι εκείνους που ασχολούνται με τη ζωή των celebrities, μετά από εκείνη την αστοχία τράβηξε και την προσοχή των υπολοίπων. Ξαφνικά όλοι άρχισαν ν’ αναρωτιούνται γιατί το Παλάτι δεν δίνει μια ξεκάθαρη λύση στο θέμα και «παίζει» με το κοινό. Περί αυτού επρόκειτο. Αυτό δήλωσε το ίδιο το περιβάλλον τής Μίντλετον. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στον κόσμο ότι η πριγκίπισσα έπαιζε με το Photoshop στο κρεβάτι του πόνου και απλά δεν ήταν πετυχημένο το αποτέλεσμα αυτού του «παιχνιδιού». Ούτε ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν πλάκα σε φίλους τους δεν κάνουν τέτοιες αφελείς προσπάθειες. Όπως ήταν φυσικό η ανησυχία έγινε ακόμα μεγαλύτερη και μαζί μ’ αυτήν πολλαπλασιάστηκαν οι φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας.

Όμως, το περιβάλλον τής Μίντλεντον —όπως φαίνεται— δεν πτοήθηκε από αυτήν την αποτυχία. Γι’ αυτόν τον λόγο ελάχιστες ημέρες μετά δοκίμασαν και μια τρίτη προσπάθεια. Αυτήν την φορά πήγαν ένα «βήμα» παραπέρα από τις απλές φωτογραφίες κι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο …Ένα βίντεο παντελώς βλακώδες απ’ όλες τις απόψεις. Γιατί; …Κατ’ αρχάς ήταν ύποπτο γιατί, σε μια εποχή που ο τελευταίος ντελιβεράς έχει επάνω του ένα κινητό με κάμερα 4Κ, εμφάνισαν βίντεο —και μάλιστα τραβηγμένο από επαγγελματία τού είδους— με κάμερα η οποία λειτουργούσε περίπου με «κάρβουνο» και άρα δεν είχε την απαραίτητη ευκρίνεια για «επεξεργασία» του. Πέρα όμως απ’ αυτήν τη τεχνική ιδιαιτερό­τητα ακόμα κι αυτό καθ’ αυτό το «σενάριο» του βίντεο ήταν βλακώδες. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται μια υγιέστατη κοπέλα —όχι πάνω από 25 ετών— να παριστάνει τη σαραντάχρονη Μίντλετον …Να περπατά μ’ έναν ανάλαφρο και γοργό τρόπο που χαρακτηρίζει μια απολύτως υγιή νεαρή κοπέλα, ο οποίος δεν έχει σχέση με τον τρόπο που μπορεί να περπατά μια ώριμη γυναίκα, η οποία λίγες ημέρες πριν έχει υποστεί μια επίπονη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και άρα στους μύες που επηρεάζουν την ελευθερία κίνησης στο βάδισμα…

…Ταυτόχρονα, αυτήν η χαρωπή νεαρή κοπέλα με το αέρινο βάδισμα, η οποία παρίστανε την εγχειρισμένη μεσόκοπη πριγκίπισσα, όχι μόνον είχε μια «ανάλαφρη» περπατησιά, αλλά ήταν φορτωμένη και με μια τεράστια τσάντα, πράγμα το οποίο εκ των δεδομένων είναι βλακώδες για την περίπτωση …Βαριά τσάντα εάν κρίνουμε ότι από την κλίση του σώματός της  προκύπτει ότι υπάρχει μια κάποια προσπάθεια από πλευράς της για να την κουβαλήσει. Ποια εγχειρισμένη γυναίκα θα έφευγε από ένα εμπορικό κέντρο μαζί με τον σύζυγό της και αυτή θα κουβαλούσε τα ψώνια κι ο σύζυγός της θα ήταν τόσο άνετος με αυτήν την επιλογή της; Εάν έτσι περπατά μια εγχειρισμένη μεσόκοπη γυναίκα, πώς θα περπατούσε δηλαδή πριν την εγχείρηση; …Θα έβγαινε από το εμπορικό κέντρο με διπλό «τόλουπ» και τριπλό «άξελ»;

Έφτιαξαν δηλαδή ένα βίντεο, το οποίο δεν είχε τον ρεαλισμό που απαιτούσε η περίσταση και το σοβαρό τής ανάγκης για μια έμμεση «διαβεβαίωση» σ’ ό,τι αφορά την τύχη μιας γυναίκας, της οποίας τα «ίχνη» αγνοούνται …Ένα βίντεο, το οποίο δεν σεβόταν τα βασικά δεδομένα που αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η αποτυχία ήταν και πάλι παταγώδης. Άρα, ήταν περίπου σίγουρο ότι μετά και απ’ αυτήν την αστοχία θα δοκίμαζαν και πάλι να παραπλανήσουν το κοινό. Προφανώς, από τη στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι το απλό και άρα να εμφανίσουν τη Μίντλετον σε μια ζωντανή δημόσια εμφάνιση και ταυτόχρονα η Αστυνομία δεν κάνει το καθήκον της, ήταν θέμα χρόνου να επαναλάβουν την προσπάθειά τους. Για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε φαίνεται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να «κλείσουν» το θέμα …Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν μια «τυχαία» εμφάνιση των λίγων δευτερολέπτων σ’ ένα μπαλκόνι με κάποιο της παιδί ή τον σύζυγό της για τις ανάγκες μιας έστω και εξ’ αποστάσεως φωτογράφησης. Η αστυνομία δεν τους πιέζει κι έτσι συνεχίζουν την ίδια τακτική.

Τώρα έχουμε μια τέταρτη προσπάθεια «διασκέδασης» της ανησυχίας των πολιτών και πάλι με τους ίδιους όρους …Πάλι με «κονσέρβα» ενημέρωσης …Πάλι με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και όχι με ζωντανή εμφάνιση της εξαφανισθείσας. Απλά ανεβαίνει ο «πήχης» τής ποιότητας των «εργαλείων» που χρησιμοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αντιληπτό απ’ όλους ότι πρόκειται για μια απλή προσπάθεια συγκάλυψης και όχι για πραγματική και υπεύθυνη ενημέρωση.

Εμείς δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να κάνουμε τους ντετέκτιβ και ν’ αναλύσουμε το βίντεο για το εάν είναι ή δεν είναι τεχνολογίας ΑI —τεχνητής νοημοσύνης—. Υπάρχουν άλλωστε πολλές διαθέσιμες αναλύσεις στο διαδίκτυο γι’ αυτό το αμφι­λεγόμενης αξίας βίντεο. Πολλά έχουν ειπωθεί από ειδικούς για τις «ατέλειες» αυτού του βίντεο …Από το «παγωμένο» φόντο πίσω της Μίντλετον μέχρι το «μαγικό» δακτυλίδι που εμφανίζεται και χάνεται, χωρίς να υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Όλα αυτά αν μη τι άλλο αποτελούν απόδειξη «πειράγματος» του βίντεο.

Σε αυτά εμείς δεν έχουμε τίποτε να προσθέσουμε, γιατί απλούστατα δεν έχουμε τις απαιτούμενες γνώσεις και βέβαια δεν έχουμε λόγο να μπούμε σ’ αυτήν την κουβέντα η οποία αφορά ειδικούς. Απλά —και για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης ο αναγνώστης— «καταθέτουμε» αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί και ήδη «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο. Αυτό όμως, το οποίο είναι αδύνατον να μην προσέξουμε σ’ αυτό το βίντεο είναι το εξής απλό και ευδιάκριτο μακροσκοπικά …Η βασιλική οικογένεια «ταΐζει» ένα σωρό επικοινωνιολόγους και παρατρεχάμενους …Έναν στρατό από ανθρώπους έμπειρους στη διαχείριση κρίσεων —και τώρα βρίσκεται υπό μια τέτοια μεγάλη κρίση— …Είναι δυνατόν να εμφανίσουν μια Πριγκίπισσα —και μελλοντική βασίλισσα και βασιλομήτορα— να δίνει τη μεγάλη μάχη τής ζωής της μόνη της;;;

Ποιος επικοινωνιολόγος τη συμβούλεψε να κάνει το υποτιθέμενο βίντεο μόνη της; …Χωρίς να έχει στο πλάι της τον σύζυγό της; …Χωρίς να της πιάνει το χέρι, για να δείχνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον «Γολγοθά» που την περιμένει; …Χωρίς να τη βλέπει στα μάτια και να «κρέμεται» από τα χείλη της, για να «δείξει» ότι όλη του η αγωνία είναι η αγαπημένη του και το πρόβλημά της, που είναι κοινό; …Χωρίς να κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι του στις απόψεις και τις ευαισθησίες που θα εκφράζει η βαριά «πληγωμένη» από την ασθένεια σύζυγός του; …Δεν είχαν έναν απλό σύμβουλο, ο οποίος θα του υποδείκνυε να σκύψει το κεφάλι του, όπως στην περίπτωση Μητσοτάκη στα Τέμπη;

Απλά είναι τα πράγματα. Όταν ένας άνθρωπος, που δεν είναι μόνος του στη ζωή, ανακοινώνει δημοσίως ότι αντιμετω­πίζει ένα μεγάλο πρόβλημα που απειλεί την υγεία του, ποτέ δεν το κάνει μόνος του. Από τη στιγμή που αποφασίζει να το κάνει, πλαισιώνεται από τους αγαπημέ­νους του, για να δείξει στον κόσμο ότι έχει συμπαράσταση …Να δείξε ότι η οικογέ­νειά του θ’ αντιμετωπίσει ενωμένη σαν «γροθιά» τον αναπάντεχο και θανάσιμο κίνδυνο. Είναι φυσιολογική η εμφάνιση της Μίντλετον σε αυτό το βίντεο; Τι «εικόνα» θέλει να δείξει προς τα «έξω»; …Ότι «παλεύει» μόνη της; …Ότι στο Παλάτι ο καθένας αντιμετωπίζει τα προβλήματά του μόνος του; Να δικαιολογήσουμε την απουσία των παιδιών, τα οποία απαιτούν έναν ειδικό χειρισμό στην ενημέρωσή τους. Πού είναι ο σύζυγός της; Κοινοί άνθρωποι, χωρίς επαγγελματίες συμβούλους, δεν κάνουν τέτοια λάθη! Δευτερευόντως —και εξίσου σημαντικό για έναν απλό παρατηρητή— είναι και το φαινομενικά ασήμαντο δεδομένο που εμφανίστηκε στο βίντεο. Είναι δυνατόν μια γυναίκα, η οποία έχει υποβληθεί σε μια τέτοια σημαντική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, να εμφανίζεται λίγες ημέρες μετά με τζιν κολλητό; Κάτι πιο άνετο δεν είχε να φορέσει, για να μας «δείξει» —εκτός όλων των άλλων— ότι σε πολλά πράγματα έχει αλλάξει ήδη η ζωή της; …Πονεμένη κοινή θνητή στον καρκίνο και super woman σε όλα τ’ άλλα; …Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Όλα αυτά πλέον δεν είναι απλά περίεργα, αλλά ύποπτα. Εάν μέχρι τώρα ήταν απλά περίεργο το γεγονός ότι, ενώ είχαν —υποτίθεται— προγραμματι­σμέ­νο σοβαρό χειρουργείο, είχαν σχεδιάσει ταυτόχρονα ταξίδι στην Ιταλία, τώρα αυτό είναι ύποπτο. Εάν μέχρι τώρα ήταν απλά περίεργο που κανένας από την οικογένειά της δεν την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο στο οποίο υποτίθεται ότι νοσηλευόταν για δύο εβδομάδες, τώρα αυτό είναι πλέον ύποπτο. Εάν μέχρι τώρα το γεγονός ότι δεν υπήρχαν φωτο­γραφίες που ν’ αποδεικνύουν την έξοδό της από το Νοσοκομείο ήταν απλά περίεργο, τώρα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν ήταν καν εκεί. Εάν μέχρι τώρα ο βίαιος θάνατος του πρώην εραστή τής αδερφής της μπορεί να φαινόταν άσχετος με την υπόθεσή της, τώρα δεν αποκλείεται να είναι σχετικός.

Είναι δυνατόν η Αστυνομία να μην έχει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ύποπτα ερωτήματα που αφορούν μια γυναίκα, για την οποία κανένας δεν γνωρίζει το πού βρίσκεται; Είναι δυνατόν να δίνει τόσες ευκαιρίες για «συγκάλυψη» μιας καταγ­γελίας σ’ αυτούς που καταγγέλ­λονται; Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να δοκι­μάσουν, για να πείσουν τη βρετανική κοινή γνώμη ότι όλα είναι υπό έλεγχο, μέχρι να πάρει θέση η Αστυνομία; Επιπλέον, υπάρχει κι ένα «προηγούμενο», που αφορά ειδικά αυτήν την περίπτωση και ειδικά την οικογένεια που καταγγέλλεται. Η προηγούμενη βασιλική πριγκίπισσα, που έφερε τον ίδιο τίτλο —και ήταν η Νταϊάνα— σκοτώθηκε σε δυστύχημα, για το οποίο είχε και πάλι φημολογούνταν ότι είχε εμπλοκή η βασιλική οικογένεια. Και μόνον γι’ αυτόν τον λόγο αυτή η οικογένεια θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική στην όλη αντιμετώπιση του θέματος της Μίντλετον …και να μην κάνει πειραματισμούς για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. Με δική της ευθύνη αυτή η οικογένεια δίνει το δικαίωμα στον καθένα να φαντάζεται πράγματα.

Ακόμα δηλαδή και η ταυτόχρονη ανακοίνωση της θανατηφόρας ασθένειας του Καρόλου περιπλέκει τα πράγματα και δεν τα απλοποιεί. Πόσο τυχαία μπορεί να είναι; Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η επιλογή τού χρόνου τής ανακοίνωσης δεν έγινε εσκεμμένα, για να εξασφαλίσουν χρόνο να κρύψουν κάποιο έγκλημα; …Μια προσπάθεια να «εξαγοράσουν» συμπάθεια για το Παλάτι, εξαιτίας μιας θλιβερής ανακοίνωσης και ταυτόχρονα να τραβήξουν το ενδιαφέρον τού κοινού από την περίπτωση της Μίντλετον …Να εξασφαλίσουν έναν εύλογο χρόνο και από την αιφνιδιαστική «χημειοθεραπεία» να πάμε κατ’ ευθείαν στη «συγκίνηση» μιας λαμπρής κηδείας …Να χαθούν οι «ανησυχίες» πίσω από «βουνά» λουλουδιών και άπειρες «φορτισμένες» κενολογίες.

Ποιος μπορεί πλέον ν’ αποκλείσει το σενάριο να την έχουν σε κάποιο ψυγείο και απλά να περιμένουν να την εμφανίσουν όταν —με βάση την ιατρική στατιστική— «δικαιολογείται» χρονικά μια «κατάληξη», εξαιτίας μιας συγκεκριμένης μορφής καρκίνου; …Εκεί που όλοι θα ετοιμάζονται για βασιλική κηδεία τού Καρόλου να «προσπεράσει» η Μίντλετον! Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα πρέπει οι πάντες να είναι προετοιμασμένοι ακόμα και για τα χειρότερα. Είναι δυνατόν να μην μπορούν να λύσουν το θέμα με μια απλή εμφάνισή της και ν’ αφήνουν να «σέρνεται» αυτή η επικίνδυνη για τον Θρόνο αντιμοναρχική «μουρμούρα»; Ρισκάρουν τόσα πολλά πράγματα για ένα φαινομενικά τόσο ασήμαντο θέμα; Γι’ αυτόν τον λόγο θα μπορούσαμε να υποθέσουμε —με βάση τη λογική— ότι τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται …Ότι μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ πιο άσχημα απ’ ό,τι πιστεύουμε. Αυτό δεν το «λέμε» εμείς επειδή είμαστε συνωμοσιολόγοι. Αυτό προκύπτει από τα δεδομένα. Αυτό όμως δεν αποτελεί τη στόχευση του άρθρου μας. Μακάρι να είναι καλά η γυναίκα και όλα αυτά να παραμείνουν απλές υποθέσεις και εικασίες. Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι δουλειά τής αστυνομίας να τα διερευνήσει και όχι δική μας!

Αυτό το οποίο αναζητούμε εμείς είναι  οι συνέπειες για τον ίδιο τον θεσμό τής Μοναρχίας, εξαιτίας αυτών των λανθα­σμένων χειρισμών. Μέσα από την ανάλυση των εσφαλμένων επιλογών, που στόχο είχαν την παραπλάνηση του κοινού, αναζητούμε τις ευθύνες εκείνων, οι οποίοι επιτρέπουν να «σέρνεται» αυτή η κοινωνικά επικίνδυνη φημολογία …Τις ευθύνες εκείνων, που με τις ενέργειές τους και τις παραλείψεις τους δεν κλείνουν το θέμα άπαξ και δια παντός. Μαζί μ’ αυτούς «στηλιτεύουμε» και τη στάση εκείνων, που δουλειά τους είναι να υπερασπίζονται τα δημόσια συμφέροντα από τα πόστα που τους έχει παραχωρήσει η κοινωνία …Εκείνους, που αντικείμενο της εργασίας τους αποτελεί να «πιέζουν» —με μέσον την πένα ή την κάμερα— τα «όργανα» του κράτους να ενεργήσουν …και τα οποία στην περίπτωση αυτή σιωπούν …Εκείνους, οι οποίοι έχουν γίνει εκατομμυριούχοι, υπερασπιζό­μενοι βασιλικά συμφέ­ροντα και κάνοντας «υπο­δείξεις» τα «όργανα» του κράτους. Πού είναι ο «πολύς» Πιρς Μόργκαν, που τα γνώριζε «όλα» και υπερασπιζόταν με όλα τα μέσα το Παλάτι στην περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ; Είναι δυνατόν το θέμα να το «κινούν» κοινοί ιδιώτες μέσα από τα βιντεάκια τού Τικ Τοκ και τα γνωστά για το θράσος τους και την απληστία τους βρετανικά «κίτρινα» ΜΜΕ να μην «ωθούν» την αστυνομία στη λήψη πρωτοβουλιών;

Καθημερινά φαίνεται πως ό,τι ελέγχεται από το Παλάτι και τους αυλικούς του, είτε αυτό λέγεται Αστυνομία είτε Τύπος, τηρεί μια πολύ ύποπτη στάση σιγής. Ό,τι και να εμφανίσει το Παλάτι μπροστά σε όλους αυτούς, θα το δεχθούν σαν ορθό, όσο ακραίο ή εγκληματικό κι αν φαίνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για καρκίνους και σενάρια «αιφνίδιων» θανάτων. Ό,τι θέλουν μπορούν να το παρουσιάσουν όπως θέλουν. Γιατί να μη θεωρήσουν ότι μπορούν να παρουσιάσουν χωρίς αντιδράσεις ακόμα και μια πριγκίπισσα νεκρή, εξαιτίας κάποιας «καλπάζουσας» αρρώστιας; Ποιοι θα τολμήσουν σε μια τέτοια περίπτωση να ζητήσουν νεκροψία και νεκροτομή υπό την αίρεση μιας πιθανής εγκληματικής ενέργειας; …Θα ζητήσουν νεκροτομή από μια οικογένεια σφετεριστών, η οποία κατέκτησε έναν Θρόνο μετά από μια ύποπτη «ευθανασία» ενός βασιλιά, στον οποίον ΠΟΤΕ δεν έγινε νεκροτομή, για να δούμε το βάσιμο της «ευθανασίας» του;

Θεωρητικά —αλλά και πρακτικά πλέον—, εάν αποδειχθεί —και επισήμως— ότι το τελευταίο βίντεο είναι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης και άρα εσκεμμένης προσπάθειας παραπλάνησης του βρετανικού λαού από την πλευρά τού Παλατιού, τότε υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η αστυνομία για ν’ αντιμετωπίσει την υπόθεση σαν μια πιθανή εγκληματική υπόθεση. Όταν μια περίεργη ή παράνομη πράξη, που στόχο έχει να παραπλανήσει το κοινό και αφορά την ασφάλεια ενός προσώπου, επαναλαμβάνεται για τέταρτη συνεχή φορά, τότε μιλάμε σίγουρα για «αποχρώσες ενδείξεις» τέλεσης παράνομων και πιθανώς εγκληματικών πράξεων. Απλά πράγματα. Αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν με κάθε τρόπο στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με την ασφάλεια ενός πολίτη …και μάλιστα που τυγχάνει δημόσιο πρόσωπο.

Υπό αυτήν την πίεση η αστυνομία θ’ αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κάνει αυτό που μέχρι τώρα δεν έκανε, γιατί φοβόταν τη βασιλική οικογένεια …Ο κόσμος είναι αυτός που θ’ αναλάβει να της δώσει πλέον «εντολή» να παρακάμψει τις απαγορεύσεις τού Άνακτος! Δεν ζούμε πλέον στην εποχή τού Τζακ του αντεροβγάλτη, για να μπορεί το Παλάτι να σταματά αστυνομικές έρευνες, οι οποίες απειλούν τα μέλη τής βασιλικής οικογένειας. Σε μια τέτοια περίπτωση η αστυνομία θ’ αναγκαστεί να κάνει αυτό που προβλέπει ο νόμος για όλους τους κοινούς θνητούς, όταν γίνεται αποδέκτης καταγγελιών που αφορούν την ασφάλειά τους …Θα πρέπει να «μπουκάρει» στο Παλάτι και ν’ αναζητήσει τη Μίντλετον. Θέμα χρόνου είναι ν’ αρχίσουν να στρέφονται οι κατηγορίες και προς την πλευρά των επίορκων αστυνομικών, οι οποίοι ανέχονται εγκληματικές προσπάθειες απόκρυψης στοιχείων και δεν εκτελούν το καθήκον τους.

Όλα αυτά, όμως, απειλούν τον ίδιο το θεσμό τής Μοναρχίας. Τι θα γίνει εάν κάποιοι —από τους πολίτες που ανησυχούν— πάρουν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν υπογραφές με στόχο να παρακάμψουν τη βασιλική «βούληση»; …Να «σπρώξουν» το αίτημα να πάει ο αρχηγός τής βρετανικής αστυνομίας και να κάνει ο ίδιος αυτοψία …και άρα να πάρει ο ίδιος την ευθύνη να εγγυηθεί για την ασφάλεια της Μίντλετον; Αυτό από μόνο του αποτελεί αμφισβήτηση του ίδιου του Θεσμού. Στην καλύτερη περίπτωση θα εξευτελιστεί η αστυνομία από τους πολίτες και θα ταπεινωθεί το Παλάτι. Αυτό ακριβώς θα συμβεί εάν ξεκινήσει μια τέτοια «εκστρατεία» για την αποκάλυψη του «μυστηρίου» τής Μίντλετον …Θα εξευτελιστούν όλοι στην καλύτερη περίπτωση, γιατί στη χειρότερη μπορεί να έχουμε πρωτοφανή για τη σύγχρονη Μοναρχία πολιτική και πολιτειακή κρίση. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μια Μοναρχία, η οποία ταλανίζεται από σκάνδαλα παιδεραστίας, διαφθορά και απλή αμφισβήτηση του ρόλου της, είναι να δει μέλη της με χειροπέδες.

Μόνη της η βασιλική οικογένεια, εξαιτίας των δικών της λανθασμένων χειρισμών έβαλε τα χεράκια της να βγάλει τα ματάκια της. Μόνη της «φουντώνει» το αντιμοναρχικό κίνημα στη Βρετανία, όπου ένα μεγάλο μέρος της δεν δέχεται πλέον την ύπαρξη «εκλεκτών» υπεράνω του νόμου. Μόνη της έκανε μέγα θέμα την «εξαφάνιση» της Μίντλετον και τη φημολογία που ξέσπασε γύρω απ’ αυτήν. Δικά της λάθη θα πληρώσει, γιατί απλούστατα νομίζει —ως συνήθως— ότι είναι υπεράνω των νόμων και ότι αρκεί να δηλώσει κάτι, για ν’ αντιμετωπιστεί αυτό σαν «θέσφατο». Όπως σύντομα θ’ αποδειχθεί, τα θέσφατα, για να γίνουν σεβαστά, απαιτούν να είναι ειπωμένα από Θεούς και όχι από κακομαθημένους «γαλαζοαίματους», οι οποίοι απλά υποτιμούν την «πλέμπα» και δεν θεωρούν υποχρέωσή τους να την ενημερώνουν ακόμα και για τις πιο ακραίες επιλογές τους.

Το «σύμπτωμα»-Μίντλετον μπορεί να μας «προειδοποιεί» ότι η ίδια η Βρετανική Μοναρχία είναι πολύ πιο «άρρωστη» απ’ ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα …Πιο «άρρωστη» από τον βασιλιά της και πιθανόν να «πεθάνει» νωρίτερα απ’ αυτόν. Οι Βρετανοί είναι πολύ θυμωμένοι με τους Γερμανούς Μπάττενμπεργκ, οι οποίοι τους κυβερνάνε χωρίς να τους υπολογίζουν και χωρίς να θεωρούν ότι είναι υποχρεωμένοι να τους δίνουν λογαριασμό για τις πράξεις τους. Είναι πολύ φτωχοί για ν’ ανεχθούν τη «The Firm», που πρόδωσε την αυτοκρατορία τους για να σφετεριστεί τον Θρόνο τής Βρετανίας. Τώρα είναι ευκαιρία να «κλείσουν» όλοι μαζί οι παλιοί «λογαριασμοί»!!! …Αυτό ακριβώς λέμε !!!

https://panagiotistraianou.substack.com/p/bfb

loading...