Συντριπτική απάντηση από Ρωσία – Η Ουκρανία πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, χλευάζει ΗΠΑ: Σίγουρα ήταν το ISIS;

Με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 22/3 που άφησε πίσω της 137 νεκρούς και 182 τραυματίες, η Ρωσία συνθέτει κομμάτι – κομμάτι το παζλ της επίθεσης υποσχόμενη ότι θα βρει τους πραγματικούς ενόχους και ότι η απάντηση που θα δώσει… θα είναι συντριπτική.
Οι Ρώσοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται το αφήγημα ότι πίσω από την επίθεση είναι ο ISIS, παρά την ανάληψη ευθύνης από την ισλαμιστική οργάνωση και την σχεδόν άμεση αποδοχή του σεναρίου αυτού από τη Δύση και τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα βήματα των τρομοκρατών, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, σχεδίαζαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, μετά το χτύπημα τους.
Και μπορεί το Κίεβο να έχει σπεύσει να αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή, αλλά η βασική υποψία των Ρώσων είναι ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση είναι η Ουκρανία με τη συνδρομή μυστικών υπηρεσιών από τη Δύση.
Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin έδειξε προς την πλευρά της Ουκρανίας, συγκρίνοντας μάλιστα τους τρομοκράτες με τους Ναζί ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova σε νέα παρέμβαση της υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ μετά την επίθεση, δικαιολογούν την Ουκρανία, επιχειρώντας να καλύψουν τον εαυτό και το καθεστώς του Volodymyr Zelensky μέσω του ISIS.
Ενδεικτική πάντως είναι και η τοποθέτηση του Sergei Goncharov σημαντικού στελέχους της επίλεκτης ρωσικής αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι πίσω αυτήν την επίθεση βρίσκεται η Ουκρανία, όσο και εάν επιμένει να το αρνείται.
Μάλιστα κατονομάζει τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) Kyrylo Budanov ως τον σκοτεινό εγκέφαλο της αποτρόπαιης πράξης.

Zakharova: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καλύψουν την τρομοκρατία του Zelensky

Τις σκέψεις της Ρωσίας για το τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο Crocus City Hall σκιαγραφεί η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Σε επίσημη παρέμβαση της η Zakharova υποστηρίζει ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι ΗΠΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την Ουκρανία, επιχειρώντας να καλύψουν τον εαυτό τους αλλά και το καθεστώς του προέδρου Volodymyr Zelensky που οι ίδιες δημιούργησαν, με την αναφορά του ISIS.
«Οι Αμερικάνοι έπεσαν στην παγίδα τους με τις ιστορίες ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall πραγματοποιήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.
Σε καθημερινή βάση η Ουάσινγκτον δικαιολογεί τους προστατευόμενους της στο Κίεβο, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η ίδια, μαζί με το καθεστώς του Zelensky που δημιούργησε, με τον … μπαμπούλα του απαγορευμένου ISIS» αναφέρει η Zakharova, υποστηρίζοντας ότι αρκετοί παράγοντες υποδηλώνουν άμεσα και έμμεσα τη συμμετοχή των σημερινών αρχών των ΗΠΑ στην χρηματοδότηση της ουκρανικής τρομοκρατίας.
«Δισεκατομμύρια δολάρια και μια άνευ προηγουμένου ποσότητα όπλων επενδύθηκαν αλόγιστα και μέσω σχημάτων διαφθοράς στο καθεστώς του Κιέβου, μια επιθετική ρητορική προς τη Ρωσία και ένας λυσσασμένος εθνικισμός, η απαγόρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία και οι ατελείωτες εκκλήσεις για δυναμική λύση της σύγκρουσης, η άρνηση να καταδικάσει τις μακροχρόνιες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται από το καθεστώς του Κιέβου αλλά και η μαζική πληροφόρηση και πολιτική υποστήριξη για οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο τρομερή, ενέργεια του Zelensky» ανέφερε μεταξύ άλλων η Zakharova, η οποία επισήμανε ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής οδήγησε στην εμφάνιση, ενίσχυση και θεσμοθέτηση πολλών ριζοσπαστικών και τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην περιοχή ακόμη και σήμερα.
«Ποια είναι η λογική, ρωτάτε;
Χρήματα και εξουσία.
Και στο πλαίσιο της διεθνούς νομικής απαγόρευσης άμεσων επεμβάσεων, είναι για να σπείρει «ελεγχόμενο χάος» και να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια τάξη με τα χέρια των τρομοκρατών.
Προσοχή, μια ερώτηση προς τον Λευκό Οίκο: Είστε σίγουροι ότι ήταν ο ISIS, δεν θα αλλάξετε γνώμη;» επισημαίνει η Zakharova.

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο: Είναι σε εξέλιξη η έρευνα – Τι είπε για ενημέρωση από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο για την πορεία της έρευνας σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είναι εξαιρετικά λάθος η προεδρική διοίκηση να κάνει σχόλια κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Δεν θα το κάνουμε αυτό» υποστήριξε ο Peskov, ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι 7 κρατούμενοι.
Όπως είπε ο Peskov, καμία πόλη ή χώρα δεν μπορεί να είναι τελείως απρόσβλητη από την απειλή της τρομοκρατίας ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν είχαν δοθεί πληροφορίες στο Κρεμλίνο από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, υπογράμμισε πως δεδομένα πληροφοριών δεν παρέχονται ποτέ στο Κρεμλίνο, αλλά παρέχονται μέσω ειδικών καναλιών, στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Medvedev: Να σκοτώσουμε όλους τους δράστες και τους εμπλεκόμενους

Υπέρ του να σκοτώσουν όλους τους δράστες, όπως και αυτούς που οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα τάσσεται ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Όλοι με ρωτάνε. Τι να κάνουμε;
Τους πιάσαμε. Μπράβο σε όλους που τους έπιασαν.
Πρέπει να σκοτωθούν; Πρέπει.
Και αυτό θα γίνει.
Αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να σκοτωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Όλοι.
Αυτοί που τους πλήρωσαν, αυτοί που συμπάσχουν μαζί τους, αυτοί που τους βοήθησαν.
Να τους σκοτώσουμε όλους» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.

Προφυλακιστέοι οι 4 συλληφθέντες τρομοκράτες

Εν τω μεταξύ, οι 4 συλληφθέντες τρομοκράτες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για δύο μήνες από δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί.
Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.
Στις εικόνες οι συλληφθέντες εμφανίζονται να είναι σε άθλια κατάσταση, προφανώς εξαιτίας… της μεταχείρισης τους από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο ένας μεταφέρθηκε σε ειδική αναπηρική καρέκλα χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του, ένας άλλος εμφανίζεται με επιδέσμους στο δεξί αυτί του ενώ οι υπόλοιποι φέρουν σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο.
23_9.jpg
Ομολογία ενοχής

Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους έχουν αποδεχθεί την ενοχή τους.
Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τους Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni και Muhammadsobir Fayzov, οι οποίοι είναι πολίτες του Τατζικιστάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mirzoyev και ο Rachabalizoda υποστήριξαν ότι δεν είχαν μόνιμη δουλειά ενώ ο Fariduni είπε ότι είχε εργαστεί ως κομμωτής στην πόλη Ivanovo, βορειοανατολικά της Μόσχας και κατόπιν ως υπάλληλος σε εργοστάσιο στην πόλη Poldosk, στην περιφέρεια της Μόσχας.
Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες αναφέρεται ότι έχουν ανήλικα παιδιά.

Στους 137 οι νεκροί – 182 οι τραυματίες, οι 15 σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση

Βάσει του τελευταίου απολογισμού, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση ανέρχονται σε 137, ανάμεσα τους και τρία παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 182.
Αυτή τη στιγμή 76 τραυματίες παραμένουν σε ιατρικά ιδρύματα, οι 15 είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και οι 42 σε σοβαρή κατάσταση.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 4 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί 68 πτώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης βρέθηκαν περισσότερα από 500 φυσίγγια και δύο όπλα Kalashnikov που ανήκαν στους δράστες.
Επίσης κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Makarov και ένα Kalashnikov από τους υπόπτους που κρατήθηκαν σε αυτοκίνητο Renault στην περιοχή Bryansk».

Περισσότερα από 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο

Όπως αναφέρεται, περίπου 5.000 κατάφεραν να εκκενώσουν το κτήριο τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η επίθεση των τρομοκρατών.
Επισημαίνεται, επίσης ότι άλλοι 100 διασώθηκαν από την φωτιά χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έκαψε το ένα τρίτο του κτηρίου, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έριξαν πάνω από 160 τόνους νερού ενώ αναφέρεται πως οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο Crocus City Hall πέντε λεπτά μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων πυροβολισμών.
1_115.jpg
Μεσίστιες οι σημαίες για την επίθεση στη Μόσχα – Κερί άναψε ο Putin στη μνήμη των θυμάτων

Μεσίστιες κυμάτιζαν την Κυριακή (24/3/2024) οι σημαίες στη Ρωσία, που τήρησε ημέρα εθνικού πένθους.
Ο πρόεδρος Vladimir Putin κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους, αφότου υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους της επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Putin άναψε ένα κερί σε μια εκκλησία στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα ως φόρο τιμής στους νεκρούς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Crocus City Hall.
Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο Crocus City Hall ενώ εκτιμάται ότι πάνω από 4.000 Ρώσοι έχουν ήδη προσφέρει αίμα για τους τραυματίες της επίθεσης.
russia_mourn.jpg
Goncharov (Αντιτρομοκρατική μονάδα Alpha): Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πίσω από την επίθεση είναι η Ουκρανία – Ο σκοτεινός ρόλος του Budanov

Ο Sergei Concharov ειδικός της επίλεκτης ρωσικής αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha, που υπάγεται στην FSB, δεν έχει καμία αμφιβολία στο μυαλό του ότι οι Ρώσοι ερευνητές θα βρουν τελικά τους εγκέφαλους πίσω από τη θανατηφόρα επίθεση ενώ ο ίδιος κατέληξε στα συμπεράσματά του.
«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη – αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, που σημαίνει ότι σκοτώθηκαν αθώοι άνθρωποι. Απλώς εκτελέστηκαν», είπε στο Sputnik.
«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μια τρομερή τραγωδία, και νομίζω, ένας κρίκος σε μια αλυσίδα. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η Ουκρανία θα απορρίψει την ευθύνη.
Γιατί κανείς δεν εγκρίνει δημόσια τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν παράγοντα που θα μπορούσε να μας απομακρύνει από την ουκρανική σύνδεση.
Θα μπορούσε να ήταν κάποια άλλη οργάνωση, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι προκλήθηκε από τους Ναζί της Ουκρανίας», σημείωσε.
Ο Goncharov πιστεύει ότι ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας Kyrylo Budanov – ο οποίος έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα στοχεύσει Ρώσους αμάχους, είναι άμεσα υπεύθυνος για τη σφαγή της Παρασκευής (22/3).
Η τρομοκρατική απειλή που προέρχεται από το καθεστώς του Κιέβου είναι πραγματική, τόνισ, επισημαίνοντας σχεδόν καθημερινές αναφορές της FSB για επιχειρήσεις σύλληψης τρομοκρατών, εμπρηστών και επίδοξων βομβιστών αυτοκτονίας.
3_180.jpg
Η σύνδεση μουσουλμανικών στοιχείων με την Ουκρανία και ο σκοτεινός ρόλος CIA – MI6

Πολύ σημαντικές στην υπόθεση είναι και οι εκτιμήσεις του πρώην συμβούλου του Πενταγώνου Douglas McGregor, ο οποίος επισήμανε ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών – η CIA και η MI6 – θα μπορούσαν να είχαν εμπλακεί στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall και πως οι δράστες συνδέονται με μουσουλμανικές ομάδες που πολεμούσαν στο πλευρό της Ουκρανίας .
Σύμφωνα με τον McGregor, οι συμμετέχοντες στην τρομοκρατική επίθεση «συνδέονται άμεσα με μουσουλμανικά στοιχεία που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας».
Επιπλέον, ο απόστρατος συνταγματάρχης αναρωτιέται ποιος είναι ο σύνδεσμος αυτών των ομάδων με το ISIS;
Αναμένει τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις έρευνες να αναδείξουν αυτές τις σκοτεινές διαδρομές των δραστών που οδηγούν στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εμπλέκονταν η MI6/CIA», έγραψε ο McGregor στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

David Sachs (Αμερικανός επιχειρηματίας): Ο ρόλος της Ουκρανίας στην επίθεση του Crocus φαίνεται όλο και πιο πιθανός

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας David Sachs δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι ο ρόλος της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall φαίνεται όλο και πιο πιθανός.
«Εάν η ουκρανική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να την αποκηρύξουν ή θα γίνουν συνένοχοι», έγραψε ο David Sachs.
Τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου πριν από μια συναυλία στο Crocus City Hall στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα.

Καυστικό σχόλιο Zakharova για ΗΠΑ: Μήπως το ISIS σκότωσε και τον John Kennedy;

Οποιαδήποτε δήλωση των αμερικανικών αρχών με στόχο να δικαιολογήσουν το Κίεβο μέχρι το τέλος της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus Citi Hall θα πρέπει να θεωρηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Με τις δεκαετίες, οι πολιτικές ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών έμαθαν πόσο επιδέξια αποσπούν την προσοχή από τρομακτικά εγκλήματα.
Επομένως, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, οποιαδήποτε φράση από την Ουάσιγκτον προς αθώωση του Κιέβου θα πρέπει να θεωρείται ως απόδειξη», έγραψε στο Telegram.
Σημείωσε ότι η χρηματοδότηση «των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Ουκρανίας από Αμερικανούς φιλελεύθερους δημοκράτες και η συμμετοχή στα σχέδια διαφθοράς της οικογένειας Biden συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια».
Η Zakharova στάθηκε στο γεγονός πως οι ΗΠΑ έσπευσαν να δηλώσουν τη μη ανάμειξη της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση.
«Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Adrienne Watson λέει: ”Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση στο Krasnogorsk, το Ισλαμικό Κράτος φταίει”.
Μακάρι να μπορούσαν να το είχαν κάνει τόσο γρήγορα με τη δολοφονία του ίδιου του προέδρου John Kennedy.
Αλλά όχι – για περισσότερα από 60 χρόνια δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν ποιος τον σκότωσε τελικά.
Ή μήπως ήταν και εκεί το ISIS;» σημείωσε η Zakharova.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τουλάχιστον 4 άτομα με στολές παραλλαγής εισέβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/3/2024) στον συναυλιακό χώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα και άνοιξαν πυρ την ώρα που λάμβανε χώρα συναυλία των Picnic.
Οι άγνωστοι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους πριν από τη συναυλία.
Στο κτίριο βρισκόταν ομάδα ενόπλων και ήταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν αρχικά στο ισόγειο και στη συνέχεια μέσα στην αίθουσα συναυλιών λίγο πριν από μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Picnic.
5_128.JPG
Μετά τους πυροβολισμούς, η αίθουσα συναυλιών τυλίχθηκε στις φλόγες από εμπρηστικές βόμβες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες.
Φωτιά πήρε και μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, η οροφή του οποίου κατέρρευσε μερικώς.
Δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε χώρους στάθμευσης γύρω από τον μουσικό χώρο Crocus City Hall έξω από τη Μόσχα μετά από την τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης, «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε μεγάλο χώρο συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Krasnogorsk στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στον χώρο πριν αποσυρθούν στις βάσεις τους με ασφάλεια».
Στις 7 Μαρτίου 2024 οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μόσχα εξέδωσαν προειδοποιήσεις στους πολίτες τους για πιθανές επιθέσεις σε πολυσύχναστα μέρη στη Μόσχα.
6_79.JPG
Ο πρόεδρος της Σερβίας Alexandar Vucic δήλωσε ότι οι εκκλήσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ και της Βρετανίας προς τους υπηκόους τους να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα στη Μόσχα δείχνουν πως οι υπηρεσίες πληροφοριών τους είχαν ορισμένες πληροφορίες για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Στις 7 Μαρτίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε τους πολίτες της να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα.
Στη συνέχεια, οι Βρετανοί και κάποιοι άλλοι έκαναν το ίδιο.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τους είχε υποκλέψει ορισμένες συνομιλίες, έλαβαν πληροφορίες και ήξεραν ότι κάτι θα συμβεί», είπε ο Vucic.
7_65.JPG
Η επίθεση Crocus City Hall είναι τρομοκρατική και δολιοφθορά από την Ουκρανία, οι τρομοκράτες πρέπει να εξαλειφθούν επί τόπου, δήλωσε στο TASS ο Viktor Bondarev, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας.
«Αυτό που συνέβη είναι τρομοκρατική επίθεση και πράξη δολιοφθοράς από την Ουκρανία.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για τους τρομοκράτες.
Πρέπει να εξαλειφθούν επί τόπου» σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
8_73.JPG
Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, γιατί έχουν «επαφές» εκεί

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών FSB, οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση, προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο και να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Οι δράστες είχαν επαφές στην Ουκρανία και γι’αυτό έσπευσαν να διαφύγουν εκεί, δήλωσε η FSB.
«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB.
Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με όπλα που τα είχαν προηγουμένως «θάψει» σε κρύπτη.

9_65.JPG

10_25.jpg

www.bankingnews.gr

loading...