Ποιός είναι ο Έλληνας καθηγητής που είχε μαθητή τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ όπως αποκάλυψε ο Δένδιας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργή στην Τουρκία με τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έκανε μία αποκαλυπτική ομιλία σχετικά με τον επικεφαλής της τουρκικής βιομηχανίας παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τις αντιδράσεις των Τούρκων για την πτήση Δένδια με F-16 Viper πάνω από το Αιγαίο και τις δηλώσεις υπεράσπισης της ελληνικής κυριαρχίας πέρα των 3 ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές μετέφερε στην εκπομπή Leaders με τον Ηλία Παπανικολάου ο δημοσιογράφος του Sportdog.gr, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποκάλυψε ποιος είναι ο Έλληνας καθηγητής, από τον οποίο o κατασκευαστής του πρώτου τουρκικού drone, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ (γαμπρού του Ερντογάν), μυήθηκε στα μυστικά της ρομποτικής.

Δείτε το στιγμιότυπο:

 

 

@xkon1984 Ο Δένδιας που ενόχλησε τους Τούρκους και η αποκάλυψη για τον Έλληνα καθηγητή του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ – γαμπρού του Ερντογάν και κατασκευαστή των τουρκικών drones – Από την εμφάνιση στην εκπομπή Leaders στις 26-2-2024 Εδώ όλη η εκπομπή: https://youtu.be/6Hc_wii8hqY?si=Q14JZ1u7DVXKFn6v #türkiye #turkey #greece #foryou #foryoupage #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Xristos Konstantinidis

 

Πόνεσε τους Τούρκους ο Δένδιας

Πόνεσε τους Τούρκους ο Νίκος Δένδιας. Πριν μερικές ημέρες ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πέταξε με F-16 Viper από την 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα, πάνω από το Αιγαίο και με δηλώσεις του έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, πως ό,τι βρίσκεται πέρα των 3 μιλιών από τις τουρκικές ακτές είναι ελληνικό. Τη Δευτέρα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας ως πρωταγωνιστή της προβοκάτσιας, επειδή απαξίωσε τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Οι επιθέσεις κατά του Νίκου Δένδια όμως τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετές. Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στη Βουλή, είχε εκφράσει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων παρά τις πρωτοβουλίες των δύο χωρών για την δημιουργία θετικού κλίματος και «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως παρά τους «χαμηλούς τόνους» που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, διατηρεί τις αναθεωρητικές της θέσεις. «Το υφέρπον επιχείρημα είναι εκεί» είπε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως στην πρόσφατη Navtex «συνδυάζει την κυριαρχία με την ναυσιπλοΐα».

«Η Τουρκία έχει χαμηλώσει τους τόνους αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις ούτε κατά κεραία. Εμείς τι συμπέρασμα πρέπει να συνάγουμε; Όταν μάλιστα συνδυάζει η Τουρκία σε Navtex την κυριαρχία με την ναυσιπλοΐα. Το υφέρπον επιχείρημα είναι εκεί. Όταν προγραμματίζουμε για την επόμενη δεκαετία θα πρέπει να μην έχουμε ψευδαισθήσεις.

Ανησυχώ και ανησυχώ μάλιστα πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατ. δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο ανησυχώ και οφείλω να εισηγηθώ στην χώρα μου τρόπους για να διατηρήσει ακέραια την εθνική της κυριαρχία. Αλλιώς εγκληματώ. Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ. Δεν μπορώ να αγνοήσω την πρόκληση που διαφαίνεται πέραν του ορίζοντα».

Αυτές οι τοποθετήσεις του Νίκου Δένδια ενόχλησαν τη Milliyet, η οποία σε άρθρο του διευθυντή της τουρκικής εφημερίδας, Οζάι Σεντίρ, επιτέθηκε στον Έλληνα πολιτικό, υποστηρίζοντας, ότι δηλητηριάζει τις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας.

 

@leadersstar Αποκάλυψη Δένδια για Bayraktar #türkiye #turkey #greece #defence #foryou #foryoupage #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Leaders

loading...