Ο λόρδος Jacob Rothschild, χρηματοδότης και μέλος της τραπεζικής οικογένειας, πεθανε σε ηλικία 87 ετών

Ο μεγιστάνας της πόλης ήταν συνιδρυτής πολλών επιχειρήσεων και ασχολήθηκε επίσης με τις τέχνες και τη φιλανθρωπία.

Ο λόρδος Jacob Rothschild, ο χρηματοδότης και γόνος της τραπεζικής οικογένειας Rothschild, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Ο μεγαλομέτοχος του Σίτι ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή τράπεζα NM Rothschild & Sons το 1963, προτού ιδρύσει μαζί με τον Sir Mark Weinberg μια σειρά από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της J Rothschild Assurance Group, σήμερα St James’s Place, το 1980.

Κατείχε διάφορους ανώτερους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή προέδρου της BskyB από το 2003 έως το 2008, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τις τέχνες και τη φιλανθρωπία. Ο Rothschild ήταν πρώην πρόεδρος των διαχειριστών της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και του National Heritage Memorial Fund και του Heritage Lottery Fund.

Το 2002 του απονεμήθηκε το παράσημο της αξίας για τις υπηρεσίες του. Η τιμή αυτή απονέμεται σε όσους έχουν προσφέρει άξιες υπηρεσίες στον τομέα των τεχνών, των γραμμάτων, της μάθησης και της επιστήμης.

Σε δήλωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media, η οικογένειά του ανέφερε: “Ο πατέρας μας Ιακώβ ήταν μια πανύψηλη παρουσία στη ζωή πολλών ανθρώπων, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοδότης, υπέρμαχος των τεχνών και του πολιτισμού, αφοσιωμένος δημόσιος υπάλληλος, παθιασμένος υποστηρικτής φιλανθρωπικών σκοπών στο Ισραήλ και του εβραϊκού πολιτισμού, ένθερμος οικολόγος και πολυαγαπημένος φίλος, πατέρας και παππούς”.

loading...