Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Αντίσταση έχει ένα σχέδιο για το Ισραήλ.

Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο αναταραχής και βίας, καθώς οι δυνάμεις που καταστρέφουν το παλιό status quo έρχονται η μία μετά την άλλη και αλληλοενισχύονται.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Σε ομιλία του την Τρίτη, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σεϊέντ Νασράλα είπε ότι το κόμμα θα συνεχίσει την επίθεση στα σύνορα τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Ο πόλεμος στη Γάζα, ωστόσο, απέχει πολύ από το να τελειώσει. Ο Νασράλα προειδοποίησε ότι ακόμη και αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, « αν ο εχθρός λάβει οποιαδήποτε ενέργεια, θα επιστρέψουμε στη λειτουργία σύμφωνα με τους κανόνες και τους τύπους που υπήρχαν πριν». Ο στόχος της αντίστασης είναι να αποτρέψει τον εχθρό και θα απαντήσουμε ανάλογα .»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Gallant τόνισε ότι, αντίθετα με τις προσδοκίες της διεθνούς συναίνεσης, περίμενε και αυτός να συνεχιστεί ο πόλεμος στον Λίβανο. Ο Gallant είπε ότι ο στρατός αύξησε τις επιθέσεις του κατά της Χεζμπολάχ κατά ένα στα δέκα επίπεδα:

« Τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας που πετούν αυτή τη στιγμή στον ουρανό του Λιβάνου έχουν βαρύτερες βόμβες για πιο μακρινούς στόχους. Μπορούμε να επιτεθούμε όχι μόνο 20 χιλιόμετρα [από τα σύνορα] , αλλά και 50 χιλιόμετρα, στη Βηρυτό και οπουδήποτε αλλού ».

Δεν είναι σαφές ακριβώς ποια «κόκκινη γραμμή» θα έπρεπε να περάσει η Χεζμπολάχ για να φτάσει το Ισραήλ σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Οι Ισραηλινοί ηγέτες έχουν προτείνει ότι μια επίθεση σε μια στρατηγική τοποθεσία, μια επίθεση που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες αμάχων ή ένας μεγάλος αποκλεισμός της Χάιφα θα μπορούσε να είναι το σημείο θραύσης.

Ωστόσο, με τρεις στρατιωτικές μεραρχίες αντί για αυτή που αναπτύσσεται συνήθως στο βόρειο Ισραήλ, ο IDF έχει περισσότερες δυνάμεις έτοιμες να δράσει στα βόρεια σύνορα από ό,τι προετοιμάζεται για εισβολή στη Ράφα – σε αυτό το στάδιο. Είναι σαφές, όπως διευκρίνισε ο Αρχηγός του Επιτελείου Χάλεβι, ότι το Ισραήλ «προετοιμάζεται για πόλεμο » εναντίον της Χεζμπολάχ (κάτι περισσότερο από μια εισβολή στη Ράφα).

Είναι η απειλή του Ράφα μια μπλόφα με στόχο να πιέσει τη Χαμάς να υποχωρήσει στη συμφωνία και τους ομήρους; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες είναι ανένδοτοι: Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν εισβολή στη Ράφα, « σε ένα σημείο ή το άλλο ».

Η ποιοτικά διαφορετική επίθεση της Χεζμπολάχ στο Safed, στο αρχηγείο της Βόρειας Περιφερειακής Διοίκησης του Ισραήλ, την Τετάρτη, που άφησε δύο νεκρούς και άλλα επτά θύματα, θεωρείται στο Ισραήλ ως η πιο σοβαρή επίθεση από την έναρξη του πολέμου, περιγράφει ο Ben Gvir. ως « κήρυξη πολέμου ». Οι επακόλουθες ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σε ένα μπαράζ επιδρομών σε χωριά στο νότιο Λίβανο ως αντίποινα για τον βομβαρδισμό του Safed – οι σφοδρές ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το “Safed χτύπημα” στα βάθη της Γαλιλαίας πιθανότατα είχε σκοπό να σηματοδοτήσει ότι η Χεζμπολάχ δεν είναι διατεθειμένη να συνθηκολογήσει με τις δυτικές απαιτήσεις να δοθεί στο Ισραήλ μια κατάπαυση του πυρός που αποσκοπούσε στη διευκόλυνση της επιστροφής των Ισραηλινών που εκκενώθηκαν στα σπίτια τους στο βορρά. Όπως επιβεβαίωσε ο Nasrallah σε μια σφοδρή επίθεση σε εξωτερικούς (δυτικούς) μεσολαβητές που χρησιμεύουν μόνο ως συνήγοροι του Ισραήλ και αμελούν να αντιμετωπίσουν τις σφαγές στη Γάζα:

« Είναι ευκολότερο να προωθήσουμε τους Litani προς τα σύνορα παρά να σπρώξουμε τους μαχητές της Χεζμπολάχ από τα σύνορα στο πίσω μέρος των Litani… Θέλουν να πληρώσουμε ένα τίμημα χωρίς το Ισραήλ να δεσμευτεί σε τίποτα ».

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Νασράλα κατέστησε σαφές ότι οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ δεν θα επέστρεφαν στα σπίτια τους, προειδοποιώντας ότι ακόμη μεγαλύτερος αριθμός Ισραηλινών κινδυνεύει να εκτοπιστεί:

« Το Ισραήλ πρέπει να προετοιμάσει καταφύγια, υπόγεια, ξενοδοχεία και σχολεία για να φιλοξενήσει τα δύο εκατομμύρια εποίκους που θα εκκενωθούν από τη βόρεια Παλαιστίνη [εάν το Ισραήλ επεκτείνει την εμπόλεμη ζώνη].

Ο Nasrallah περιέγραψε ποιο είναι ξεκάθαρα το συνολικό στρατηγικό σχέδιο του Άξονα της Αντίστασης. (Υπήρξε καταιγισμός συναντήσεων μεταξύ βασικών αξιωματούχων του Άξονα την περασμένη εβδομάδα, σε όλη την περιοχή, για τις οποίες μιλά ο Νασράλα):

« Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε το Ισραήλ μέχρι να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα ισχυρό Ισραήλ είναι επικίνδυνο για τον Λίβανο. αλλά ένα αποτρεπτικό, ηττημένο και εξουθενωμένο Ισραήλ είναι λιγότερο επικίνδυνο για τον Λίβανο ».

« Το εθνικό συμφέρον του Λιβάνου, των Παλαιστινίων και του αραβικού κόσμου είναι να φύγει το Ισραήλ ηττημένο από αυτή τη μάχη: Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε το Ισραήλ ».

Σαφώς, ο Άξονας έχει το όραμά του για την έκβαση της σύγκρουσης. Και αυτό είναι ένα « αποθαρρυμένο, ηττημένο και εξουθενωμένο » ισραηλινό κράτος. Εμμέσως, αυτό είναι ένα Ισραήλ που έχει αποκηρύξει το Σιωνιστικό σχέδιο και το οποίο έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα να ζει ως Εβραίοι μεταξύ του ποταμού και της θάλασσας, ακόμα κι αν τα δικαιώματά του δεν διαφέρουν από αυτά των άλλων. κάτοικοι της περιοχής ( δηλαδή Παλαιστίνιοι).

Από την άλλη πλευρά, το δυτικό στρατηγικό σχέδιο, όπως αναφέρει η Washington Post – το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές αραβικές χώρες ελπίζουν να παρουσιάσουν σε λίγες εβδομάδες – είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου ενός « χρονοδιάγραμμα» για την ίδρυση ενός προσωρινού και αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού «κράτους»:

« Επιτακτικά, ξεκινά με μια συμφωνία για τους ομήρους που συνοδεύεται από μια εκεχειρία έξι εβδομάδων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Αν και μπορεί να χαρακτηριστεί ως «παύση των εχθροπραξιών» ή «παρατεταμένη ανθρωπιστική παύση», μια τέτοια κατάπαυση του πυρός θα σηματοδοτήσει το de facto τέλος του πολέμου σύμφωνα με τις γραμμές και την κλίμακα που διεξάγεται από τότε. 7 Οκτωβρίου .

Το σχέδιο αντιμετωπίζει το ζήτημα της «μεταπολεμικής Γάζας» με όρους ήδη γνωστούς. Όπως λέει ο κορυφαίος Ισραηλινός σχολιαστής Alon Pinkas:

« Μαζί με την ανακοίνωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και ίσως άλλες χώρες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν μια κοινή δήλωση πρόθεσης για την αναγνώριση ενός προσωρινού, αποστρατιωτικοποιημένου, μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους – χωρίς να οριοθετήσουν ή να προσδιορίσουν τα σύνορά του ».

« Η αναγνώριση αυτή δεν είναι απαραίτητα ασυμβίβαστη με τη νόμιμη και λογική απαίτηση του Ισραήλ να έχει επιτακτικό έλεγχο ασφαλείας στην περιοχή δυτικά του Ιορδάνη ποταμού για το άμεσο μέλλον… [ αποτελεί] μια πρακτική, χρονική και μη αναστρέψιμη πορεία προς μια ζωντανή πλευρά ενός παλαιστινιακού κράτους πλάι σε ειρήνη με το Ισραήλ… η αναγνώριση της οποίας θα μπορούσε επίσης να υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – με τη μορφή δεσμευτικού ψηφίσματος. Μόλις οι αραβικές χώρες υπογράψουν ένα τέτοιο πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα θα ασκήσουν βέτο… » .

Στο πλαίσιο της φάσης της «περιφερειοποίησης», οι Αμερικανοί θα αναπτύξουν έναν μηχανισμό περιφερειακής συνεργασίας για την ασφάλεια. Κάποιοι στην Ουάσιγκτον φαντάζονται μια αναδιαμορφωμένη περιοχή με μια νέα «αρχιτεκτονική ασφαλείας» ως προάγγελο μιας προοδευτικής εκδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μέση Ανατολή, με μεγαλύτερη οικονομική και υποδομή ολοκλήρωση .

Αχ – η νέα Μέση Ανατολή ξανά !!!

Ακόμη και ο Άλον Πίνκας, ένας βετεράνος πρώην Ισραηλινός διπλωμάτης, παραδέχεται: « Αν αυτό το σχέδιο σου φαίνεται πολύ φανταστικό, δεν είσαι ο μόνος: Δεν είσαι ο μόνος ».

Οι θεμελιώδεις απιθανότητες αυτού του σχεδίου απλώς δεν λαμβάνονται υπόψη. Πρώτον, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Smotrich αντέδρασε στην ανακοίνωση του αμερικανοαραβικού σχεδίου λέγοντας: « Υπάρχει κοινή προσπάθεια Αμερικανών, Βρετανών και Αράβων να δημιουργήσουν ένα τρομοκρατικό κράτος » δίπλα στο Ισραήλ. Δεύτερον, (όπως επισημαίνει ο Smotrich): « Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις. Βλέπουν ότι η απόλυτη πλειοψηφία των Ισραηλινών αντιτίθεται σε αυτήν την ιδέα [για ένα Παλαιστινιακό κράτος]». και τρίτον, περίπου 700.000 έποικοι έχουν εγκατασταθεί στη Δυτική Όχθη – ακριβώς για να εμποδίσουν οποιοδήποτε παλαιστινιακό κράτος.

Θα το επιβάλουν πράγματι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα εχθρικό Ισραήλ; Πως ?

Και, από την προοπτική της Αντίστασης, «ένα προσωρινό, αποστρατιωτικοποιημένο, μελλοντικό παλαιστινιακό «κράτος», χωρίς οριοθετημένα ή καθορισμένα σύνορα, δεν είναι κράτος. Είναι ένα πραγματικό Bantustan.

Η πραγματικότητα είναι ότι όταν ένα παλαιστινιακό κράτος θα μπορούσε να ήταν μια πραγματική προοπτική (πριν από δύο δεκαετίες), η διεθνής κοινότητα έκλεισε πρόθυμα –επί δεκαετίες– τα μάτια στην επιτυχημένη και πλήρη δολιοφθορά του έργου από το Ισραήλ. Σήμερα, οι συνθήκες έχουν αλλάξει: το Ισραήλ έχει κινηθεί πολύ προς τα δεξιά και βρίσκεται στη λαβή ενός εσχατολογικού πάθους να ιδρύσει το Ισραήλ σε ολόκληρη τη «Γη του Ισραήλ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη κατηγορούν μόνο τους εαυτούς τους για το δίλημμα στο οποίο βρίσκονται σήμερα. Και μια πολιτική θέση –όπως σκιαγραφήθηκε από τον Μπάιντεν– καθιστά σαφές ότι προκαλεί ανυπολόγιστη στρατηγική ζημιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εφησυχασμένους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

Ακόμη και όταν πρόκειται για τον Λίβανο, ας είμαστε ξεκάθαροι: οι απαιτήσεις του Ισραήλ από τον Λίβανο υπερβαίνουν κατά πολύ την αμοιβαία κατάπαυση του πυρός. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ακόμη και αν επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα ως μέρος μιας συνολικής συμφωνίας για τους ομήρους και τον τερματισμό του πολέμου, ότι ο Νασράλα θα συμφωνήσει να αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από τα σύνορα με το Ισραήλ ή, αντίθετα, ότι το Ισραήλ θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Και καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ορίζουν την παλαιστινιακή «λύση» τους ως μια απίθανη, προσωρινή, αφοπλισμένη και εντελώς ανίσχυρη παλαιστινιακή οντότητα, φωλιασμένη μέσα σε ένα πλήρως στρατιωτικοποιημένο Ισραήλ, που ασκεί « πλήρη εξουσία ασφαλείας από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα », δεν θα ήταν περίεργο. εάν η Χεζμπολάχ επέλεγε αντ’ αυτού να συνεχίσει το σχέδιο του Άξονα ενός ηττημένου και εξουθενωμένου μετασιωνισμού.

Ο Ισραηλινός σχολιαστής Zvi Bar’el γράφει :

« Ακόμη και αν οι υποθέσεις των ΗΠΑ γίνουν σχέδιο εργασίας, παραμένει ασαφές ποια πολιτική θα υιοθετήσει το Ισραήλ στον Λίβανο. Ακόμη και με την απώθηση της Χεζμπολάχ ώστε οι ισραηλινές κοινότητες να μην βρίσκονται πλέον εντός εμβέλειας των αντιαρματικών πυραύλων της, δεν αποκλείεται η απειλή δεκάδων χιλιάδων πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς. Η αποτρεπτική εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να καθορίζει την πραγματικότητα κατά μήκος των συνόρων.

[Η τρέχουσα υπόθεση εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως παρουσιάστηκε από τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης, Amos Hochstein, κατά τις προηγούμενες επισκέψεις του στον Λίβανο], ” είναι ότι μια συμφωνία για οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα επιτύχει μια τελική και πλήρη αναγνώριση του τα διεθνή σύνορα και έτσι θα στερήσει τη Χεζμπολάχ από την επίσημη βάση που της επιτρέπει να δικαιολογήσει τη συνέχιση του αγώνα της εναντίον του Ισραήλ για την απελευθέρωση των κατεχόμενων λιβανικών εδαφών. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στην κυβέρνηση του Λιβάνου να διατάξει τον στρατό της να αναπτύξει τις δυνάμεις του κατά μήκος των συνόρων προκειμένου να διεκδικήσει την κυριαρχία του σε ολόκληρη την επικράτειά του και να απαιτήσει από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ να αποσυρθούν από τα σύνορα ».

 

Αυτό είναι και πάλι ευσεβής πόθος, «φανταχτερός» συλλογισμός. Και έχει ένα ελάττωμα: το σχέδιο εργασίας του Hochstein δεν προβλέπει συμφωνία για τις φάρμες Chebaa, αλλά μόνο για τη “μπλε γραμμή” – τα σύνορα που συμφωνήθηκαν το 2000, αλλά δεν αναγνωρίζονται από τον Λίβανο ως διεθνή σύνορα. Εάν το ζήτημα των αγροκτημάτων Shebaa δεν επιλυθεί, η Hezbollah δεν θα δεσμευτεί από μια περιορισμένη συμφωνία οριοθέτησης που θα παρέλειπε την περιοχή Shebaa.

Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όλα τα τεχνάσματα και τα πρωτόκολλα στα οποία βασίστηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από μια μούχλα ντουλάπα στη Δυτική Πτέρυγα έχουν αποτύχει. Αυτό που υποτίθεται ότι ήταν μια περιορισμένη, τμηματοποιημένη στρατιωτική επιχείρηση των IDF στη Γάζα έχει μετατραπεί σε περιφερειακή καταιγίδα. Τα αεροπλανοφόρα που στάλθηκαν για να αποτρέψουν άλλους παράγοντες από το να εμπλακούν απέτυχαν με τους Χούτι. Οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία έχουν γίνει στόχοι και οι επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις συνεχίζονται, παρά τις αμερικανικές προσπάθειες να δώσουν αποτρεπτικές «βολές».

Σαφώς, ο Νετανιάχου αγνοεί τον Μπάιντεν και «αψηφά τον κόσμο», όπως μαρτυρούν οι τίτλοι αυτής της εβδομάδας:

« Αψηφώντας τον Μπάιντεν, ο Νετανιάχου διπλασιάζει τις προσπάθειες να πολεμήσει στη Ράφα » ( Wall Street Journal )

« Καθώς το Ισραήλ επιτίθεται στη Ράφα, ο Νετανιάχου αψηφά τον κόσμο » ( Washington Post )

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τιμωρήσουν το Ισραήλ για την επιχείρηση Ράφα που δεν προστατεύει τους αμάχους » ( Politico )

« Η Αίγυπτος χτίζει τείχος στα σύνορα καθώς πλησιάζει η ισραηλινή επίθεση: Οι αρχές περιβάλλουν την περιοχή της ερήμου με τσιμεντένια τείχη εν αναμονή πιθανής εισροής Παλαιστινίων προσφύγων » ( Wall Street Journal ).

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να προχωρήσει, λέγοντας την Τετάρτη ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια « ισχυρή επιχείρηση » στην πόλη Ράφα μόλις οι κάτοικοι « εκκενωθούν ». Οι Ισραηλινοί λένε ρητά ότι ο Λευκός Οίκος δεν είναι αντίθετος στο μπλιτς της Ράφα, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί η ευκαιρία στους Παλαιστίνιους να «εκκενώσουν» (όπου, δεν ειπώθηκε). (Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος χτίζει έναν προσφυγικό καταυλισμό μέσα στα σύνορά της, που περιβάλλεται από τσιμεντένια τείχη…).

Σε αυτό το σημείο, όλα τα προβλήματα της Αμερικής -πολιτική πόλωση, επιδείνωση του πολέμου, χρηματοδότηση του πολέμου, αποξένωση των αραβικών εκλογικών περιφερειών από το swing state και η πτώση της βαθμολογίας του Μπάιντεν- αρχίζουν να έρχονται σε επαφή. Αυτό που ξεκίνησε ως θέμα εξωτερικής πολιτικής –η νίκη του Ισραήλ επί της Χαμάς– έχει γίνει μια μεγάλη εσωτερική κρίση. Η αμερικανική δυσαρέσκεια για τη διεξαγωγή του πολέμου από το Ισραήλ τροφοδοτεί την ανάπτυξη σημαντικών κινημάτων διαμαρτυρίας. Ποιος μπορεί πραγματικά να πιστέψει ότι ένα ακόμη ταξίδι του Blinken στην περιοχή θα λύσει οτιδήποτε σε αυτό το σημείο, ρωτά ο Malcom Kyeyune;

Είναι δύσκολο να πούμε πού θα είναι η κατάσταση στην περιοχή σε λίγους μήνες. Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κατάρρευσης και βίας, καθώς οι δυνάμεις που καταστρέφουν το παλιό status quo αλληλοενισχύονται σε έναν καταρράκτη. Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress. το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί, Α. Γίνετε τώρα συνδρομητές-υποστηρικτές με ένα συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

loading...