Λέω ΟΧΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και είμαι στο πλευρό των Φοιτητών!.

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής* 

Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Υπήρξα Φοιτητής του Δημόσιου Καποδιστριακού Πανεπιστημίου!.
Σπούδασα με υποτροφία στη Μαθηματική Αθηνών!.
Υπηρέτησα ως Καθηγητής των Μαθηματικών, σε Δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια!
Γνωρίζω όμως πολύ καλά και τα Ιδιωτικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!.
Γιατί ως Καθηγητής Δημοσίου Σχολείου, συμμετείχα σε Επιτροπές που μαζί με άλλους συναδέλφους μου του Δημοσίου, κάναμε ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ σε μαθητές, της τελευταίας τάξης των Ιδιωτικών Σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων), όπως ο νόμος ορίζει.
Φίλοι μου!
Μετά από αυτό το σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι έχω το δικαίωμα, μιας δημόσιας τοποθέτησης μου, τόσο για τα Δημόσια, όσο και για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!
Και ξεκινώ, από τα Δημόσια Πανεπιστήμια!.
Οι Καθηγητές στα Δημόσια Πανεπιστήμια είναι μόνιμοι και πληρώνονται από το Δημόσιο!.
Ως μόνιμοι οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές δεν έχουν το άγχος της απώλειας της θέσης τους, εάν οι Φοιτητές τους, δεν πάνε καλά στις εξετάσεις.
Οι περισσότεροι Καθηγητές των Δημοσίων Πανεπιστημίων είναι πολύ αυστηροί αλλά δίκαιοι.
Και ελάχιστοι απ’ αυτούς είναι κακοί, έχοντας δούναι και λαβείν με Φοιτητές που συνδικαλίζονται!.
Οι πιο πολλοί απ’ αυτούς δεν γνωρίζουν τους φοιτητές τους!.
Τους “γνωρίζουν” μόνο μέσα από τα γραπτά τους!.
Θα σας αναφέρω εδώ Φίλοι μου, μια προσωπική μου εμπειρία.
Η ταπεινότητα μου, (ένα φτωχό παιδί εξ’ επαρχίας), όταν πέρασε στη Μαθηματική Αθηνών, κατά τη διάρκεια του 1ου έτους, τους Καθηγητές του, τους έβλεπε στο αμφιθέατρο, εξ’ αποστάσεως!.
Στο τέλος όμως του 1ου έτους, (με τη βαθιά επιμέλεια μου και τη βοήθεια Του Θεού), η αφεντιά μου πρώτευσε σε επίδοση, όλων των άλλων συμφοιτητών μου!.
Έτσι ο Κοσμήτορας της Σχολής με κάλεσε στο γραφείο των Καθηγητών, όπου μου ανακοινώθηκε επισήμως η πρωτιά μου, (χάρις στην οποία σπούδασα με υποτροφία, τα υπόλοιπα έτη της Σχολής μου)!.
Και εκεί λοιπόν, στο Γραφείο των Καθηγητών, γνώρισα όλους τους Καθηγητές μου, τους οποίους χαιρέτησα ένα προς ένα και αυτοί με συνεχάρησαν ενθέρμως!.
Τους κ.κ Καθηγητές μου, δεν τους συνάντησα πάλι από κοντά, παρά μόνο όταν παρέλαβα το πτυχίο μου!
Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Αυτή η σιγουριά της μονιμότητας και της μη μετάθεσης σε άλλο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που απολαμβάνουν οι Καθηγητές των Δημόσιων Πανεπιστημίων, τους κάνει να είναι όχι μόνο πολύ αυστηροί αλλά και πολύ φιλόδοξοι!
Οι κ.κ Καθηγητές των Δημοσίων Πανεπιστημίων εκτός αυτών των δυο πλεονεκτημάτων (της μονιμότητας και της μη μετάθεσης σε άλλο Πανεπιστήμιο), διαθέτουν και ένα τρίτο σημαντικό πλεονέκτημα, το εξής :
Οι μαθητές που μπαίνουν σε Σχολές πρώτης ζήτησης (Ιατρικές Σχολές, Σχολές Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σχολές Θετικής Κατεύθυνσης, Οικονομικές Σχολές, Νομικές Σχολές,…….. κ.λ.π)
είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και καλά διαβασμένοι και έχουν υποστεί και τη βάσανο των Πανελλαδικών εξετάσεων με θέματα υψηλοτάτου βαθμού δυσκολίας!.
Μπορώ να πω ότι τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές πρώτης ζήτησης, διεκδικούν την πρωτιά παγκοσμίως!
Έτσι, οι κ.κ Καθηγητές των Δημοσίων Πανεπιστημίων των εν λόγω Σχολών πρώτης ζήτησης, έχουν να κάνουν με πρωτοετείς Φοιτητές “σαϊνια”!!!.
Πάνω σε αυτούς τους πρωτοετείς Φοιτητές “σαϊνια” (που τους έχει κάνει “σαϊνιᨔ, Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ), χτίζουν τις ανώτατες γνώσεις, οι κ.κ Καθηγητές των Δημοσίων Πανεπιστημίων!.
Και το πετυχαίνουν με το καλλίτερο τρόπο!.
Με προγράμματα σπουδών, που είναι υψηλοτάτου επιπέδου και θα τα ζήλευαν τα πιο ξακουστά Πανεπιστήμια στο κόσμο!.
Και με θέματα φωτιά στις εξεταστικές, τα Δημόσια Πανεπιστήμια μας, βγάζουν εξαιρετικούς Επιστήμονες, που σταδιοδρομούν με επιτυχία, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό!.
Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Για να μην σας κουράσω άλλο, ας έλθω τώρα στα μη Κρατικά (στην ουσία Ιδιωτικά) Πανεπιστήμια, που σύντομα πρόκειται να επιτρέψει με νόμο η Κυβέρνηση να λειτουργήσουν στη χώρα μας!.
Οι Καθηγητές στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν είναι μόνιμοι!.
Άρα θα ζουν με το άγχος, μήπως οι Φοιτητές τους, εάν δεν πάνε καλά στις εξετάσεις, χάσουν τις θέσεις τους!.
Και για να μην τους συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνονται πιο επιεικείς προς τους Φοιτητές τους, μέχρι του σημείου να τους πριμοδοτούν με μεγάλους βαθμούς και να τους βάζουν στις εξετάσεις πολύ εύκολα θέματα!
Και ιδιαίτερα, στις γραπτές πτυχιακές εξετάσεις των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, θα έχουμε βιομηχανία πτυχίων με υψηλές βαθμολογίες!.
Γιατί, για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών, ΔΕΝ ΠΡΟΒΠΕΠΕΙ, οι γραπτές πτυχιακές εξετάσεις να γίνονται από Επιτροπές, που τα μέλη τους, θα είναι Καθηγητές Δημοσίου Πανεπιστημίου!.
Φανταστείτε Φίλοι μου, τη μεγάλη κοινωνική αδικία που θα υπάρχει, μεταξύ των Πτυχιούχων Φοιτητών των Δημοσίων Πανεπιστημίων και των αντιστοίχων Πτυχιούχων Φοιτητών των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων!.
Οι Πτυχιούχοι των Δημοσίων Πανεπιστημίων, που έχουν υποστεί τη βάσανο των δύσκολων Πανελλαδικών εξετάσεων, τη βάσανο των δύσκολων θεμάτων στις εξεταστικές και τη βάσανο των πολύ δύσκολων θεμάτων στις πτυχιακές εξετάσεις (και έτσι έχουν γίνει εξαιρετικοί Επιστήμονες), ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ τους αντίστοιχους Πτυχιούχους των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (που μπήκαν στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, που αντιμετώπισαν στις εξεταστικές τους, θέματα εύκολα και βατά και πριμοδοτήθηκαν στις πτυχιακές εξετάσεις με υψηλές βαθμολογίες, ενώ δεν το άξιζαν και είναι Επιστήμονες αμφιβόλου αξίας), ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!.
Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Αυτά που σας είπα ότι θα συμβούν στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μου!.
Αυτά που σας είπα στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα!.
Θα σας παρακαλέσω Φίλοι μου, να κρατηθείτε καλά στις θέσεις σας, γιατί αυτό που θα σας αποκαλύψω είναι ένα πραγματικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ πολλών μεγατόνων, που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας!.
Αυτό ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ είναι το εξής :
Όπως σας είπα παραπάνω για τα Ιδιωτικά Σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), υπάρχει νόμος που ισχύει μέχρι και σήμερα και υποχρεώνει όλους τους Διευθυντές των Ιδιωτικών Σχολείων, οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις της 3ης τάξης του Γυμνασίου και της 3ης τάξης του Λυκείου, να γίνονται από Επιτροπές, που τα μέλη τους να είναι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!
Τα τελευταία 17 χρόνια, ο εν λόγω σημαντικός νόμος που δεν έχει ακυρωθεί, Φίλοι μου, (σε σιωπηλή συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και των Σχολαρχών των Ιδιωτικών Σχολείων), ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, σε ΚΑΝΕΝΑ από τα Ιδιωτικά Γυμνάσια και Ιδιωτικά Λύκεια!.
Έτσι,17 ολόκληρα χρόνια τις απολυτήριες εξετάσεις των Ιδιωτικών Γυμνασίων και Ιδιωτικών Λυκείων τις έκαναν και τις κάνουν ακόμη, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ των Ιδιωτικών Σχολείων, (κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου)!.
Μέσα δε στα 17 αυτά χρόνιά, στα Ιδιωτικά Γυμνάσια και Ιδιωτικά Λύκεια, ακούγονται ότι έχουν γίνει πολλά!.
Μιλάνε, για μαϊμού εγγραφές μαθητών κατά χιλιάδες και κατά χιλιάδες, έκδοση μαϊμού απολυτηρίων, που οι κάτοχοι τους τα χρησιμοποίησαν για να μπουν μέσω ΑΣΕΠ, σε διάφορες δημόσιες θέσεις (ΕΣΥ,….. κ.λ.π)!.
Εάν κάποιος, εκ των Αξιότιμων κ.κ Εισαγγελέων, τύχει να μελετήσει το εν λόγω άρθρο μου, θα ήταν ευχής έργον, να επέμβει αυταπάγγελτα για να οδηγήσει τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη και για να σταματήσει επιτέλους αυτή η γκανγκστερική και αποτρόπαια αδικία!.
Φίλοι μου!. Καλοί και Αγαπημένοι!
Με όσα σας ανέπτυξα στο εν λόγω άρθρο μου, για τα Δημόσια και για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (τα μη Κρατικά και μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, όπως έχουν εφεύρει να τα λένε οι θιασώτες τους), γίνονται ολοφάνερα τα κάτωθι :
. Η Κυβέρνηση (δηλαδή ο κος Μητσοτάκης) είναι υπέρ της ίδρυσης ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, γιατί νοιάζεται ΜΟΝΟ για τα καλομαθημένα παιδιά των εύπορων οικογενειών που δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποια ανώτατη Σχολή της αρεσκείας τους και με το γεμάτο πορτοφόλι του μπαμπά τους, να πάνε ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ σε μια ΑΝΩΤΑΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ της αρεσκείας τους και να περάσουν μπέϊκα και με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ στο πτυχίο τους, (όπως παραπάνω σας εξήγησα)!.
Και στη συνέχεια, θα κάνουν στις ίδιες τις Σχολές τους με όλη την άνεση τους, τα μεταπτυχιακά τους (που ο πλούσιος μπαμπάς τους, θα τα πληρώνει) και έτσι ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, απ’ όλους τους άλλους πτυχιούχους ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, που είναι σχεδόν βέβαιο, ότι είναι εξαιρετικοί Επιστήμονες και είναι συνήθως παιδιά της μεσαίας τάξης και της φτωχολογιάς και έχουν φτύσει αίμα, για να πάρουν ένα πτυχίο με ένα καλό βαθμό και να κάνουν και ένα μεταπτυχιακό!.
Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Με όλα αυτά που σας είπα και σας έγραψα, λέω ένα βροντερό ΟΧΙ στην ίδρυση ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ στην χώρα μας!!!. Και εάν οι Ευβοείς Συμπολίτες μου, με είχαν εκλέξει Βουλευτή, στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, που είχα κατέβει ως Υποψήφιος Βουλευτής με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα : ΝΙΚΗ, ως εισηγητής της ΝΙΚΗΣ (με την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού που έχω), από το βήμα της Βουλής, θα εκφωνούσα το παρόν κείμενο και με τα ατράνταχτα επιχειρήματα μου και με τον άκρατο ενθουσιασμό μου, είμαι βέβαιος ότι θα έπειθα αρκετούς Βουλευτές της συμπολίτευσης και το αντιεκπαιδευτικό αυτό νομοσχέδιο για τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ θα πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων!!!.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

 

loading...