H ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ ταρακούνησε τελικά όλα τα κόμματα – Νέο κόμμα στα δεξιά «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει διχάσει τους πάντες τελικά μέσα στο πολιτικό σύστημα και έξω από αυτό.
Και την κοινωνία αλλά και την Εκκλησία.
Είναι το νομοθέτημα που κατάφερε να έχει τις περισσότερες αντιδράσεις διότι έρχεται ακριβώς την ώρα που η κοινωνία είναι αντίθετη βάσει όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν βγει μέχρι τώρα.

Βαθύ ρήγμα από Σαμαρά-Καραμανλή

Στη Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει βαθύ ρήγμα με τους Σαμαρά-Καραμανλή να διαφωνούν κάθετα για το νομοσχέδιο και πάνω από 30 βουλευτές να είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Και σίγουρα άλλους τόσους που θα καταφύγουν στη μέθοδο της αποχής για να μην δώσουν στόχο ή για να έχουν καλύτερη μεταχείριση σε περίπτωση ανασχηματισμού.
Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται τόσο πολύ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξαιτίας νομοσχεδίου και πρώτη φορά που η δεξιά πτέρυγα κάνει τόσο δυνατά τη διαμαρτυρία της για την ατζέντα της κυβέρνησης και την τροπή που έχει πάρει η σημερινή ΝΔ.

Χωρίς στρατηγική ο Ανδρουλάκης

Στο ΠΑΣΟΚ επίσης είδαμε κάποιοι να αλλάζουν άποψη και να μην στηρίζουν το νομοσχέδιο όπως ο Σταύρος Μιχαηλίδης.
Εν τω μεταξύ και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξέρει πλέον τι να αποφασίσει για την κοινοβουλευτική ομάδα.
Κάποιοι λένε κομματική πειθαρχία, κάποιοι λένε ψήφο κατά συνείδηση, το θέμα είναι ότι έχει χάσει έδαφος σε αυτή τη πολιτική περίσταση, βαδίζει χωρίς στρατηγική.

Ξαφνικά διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πλέον ένας μεγάλος διχασμός, υπάρχουν βουλευτές που δεν υποστηρίζουν τη λύση της κομματικής πειθαρχίας στη ψήφιση του νομοσχεδίου αν και κανείς δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι επικίνδυνα καθώς διαφωνούν πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα με τον Κασσελάκη όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς.
Η ασυνεννοησία εν τω μεταξύ της Δώρας Αυγέρη έχει φέρει σύγχυση στο κόμμα και ο στενός συνεργάτης του Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης την άδειασε στεγνά.
Στα υπόψη η Ελενα Ακρίτα δείχνει επίσης να διαφωνεί με όλο το χειρισμό και μάλιστα έχει αρχίσει να αποτραβιέται από το περιβάλλον Κασσελάκη, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πάει Σπέτσες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νέο κόμμα στα δεξιά βλέπουν στις δημοσκοπήσεις

Το μόνο κομμάτι που έχει μείνει σταθερά απέναντι στο νομοσχέδιο είναι τα δεξιά κόμματα.
Η στάση τους θα ανταμειφθεί και είναι χαρακτηριστική η δημοσκόπηση της GPO που δείχνει κυριαρχία της ΝΔ αλλά με αστερίσκους…
Ένας από αυτούς λέει ότι αυτή τη στιγμή (χωρίς να υπάρχει κόμμα) είναι έτοιμο ένα 13,9% να στηρίξει ένα νέο δεξιό κόμμα.
Αν υπάρξει μάλιστα ένας νέος κομματικός σχηματισμός θα πάρει πάνω από 13,9%. Επίσης, το 38,8% θεωρεί ότι υπάρχει χώρος στα δεξιά της ΝΔ για ένα νέο κόμμα.
Και αυτό το στοιχείο δείχνει ότι η ατζέντα που υπηρετεί η κυβέρνηση στρέφει ολοένα και κάθε μέρα κόσμο προς αυτή τη κατεύθυνση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

loading...