Σενάριο… «εφιάλτης» για μετά το 2024 με την Ευρώπη, τον Τραμπ και τον Πούτιν

Θα μπορέσει να πολεμήσει η Ευρώπη μόνη της;;;
Το διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Politico δημοσίευσε ένα εξαιρετικά ευφάνταστο κομμάτι κερδοσκοπικής μυθοπλασίας την Τετάρτη με ένα άρθρο που οραματίζεται έναν μελλοντικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Σε αυτό το έτος 2027, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την μακροχρόνια στρατιωτική συμμαχία στο πλαίσιο των γεγονότων της συγγραφέα του άρθρου, Laura Kayali, η οποία αναρωτιέται, αν μπορεί η Ευρώπη να πολεμήσει μόνη της την Ρωσία, σε μια τέτοια περίπτωση!

Η σύγκρουση εκρήγνυται όταν οι ρωσικές δυνάμεις, για λόγους που δεν εξηγούνται πλήρως, ξεκινούν επίθεση στις δημοκρατίες της Βαλτικής με μια εισβολή στην Εσθονία.

Γράφεται μεταξύ άλλων:
Το έτος είναι 2027. Ο Τραμπ διανύει τον τρίτο χρόνο της δεύτερης προεδρίας του. Η Ουκρανία εξακολουθεί να μάχεται, αλλά η δυτική βοήθεια έχει στερέψει και οι γραμμές του μετώπου έχουν παγώσει εδώ και μήνες. Στην άλλη άκρη του κόσμου, η αναμέτρηση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για την Ταϊβάν παίρνει μια στροφή προς το χειρότερο.

Τότε είναι που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφασίζει να χτυπήσει.

Πύραυλοι χτυπούν την αεροπορική βάση Ämari της Εσθονίας.

Ο βετεράνος αναλυτής Δρ. Alessandro Politi, μιλώντας για το άρθρο, το χαρακτήρισε ασόβαρη ανάλυση. Ωστόσο, η συζήτηση διαρκεί δεκαετίες τώρα και αφορά μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη ικανή να υπερασπιστεί την ήπειρο.

Ο Politi μίλησε στο Sputnik για τις προοπτικές ενός ευρωπαϊκού στρατού:

Πρώτον, η ιδέα θα αντιμετωπίσει σοβαρές πρακτικές και οικονομικές προκλήσεις, σύμφωνα με τον Politi. «Υπάρχει ένα παράδειγμα για το πώς θα φαινόταν ένας ευρωπαϊκός στρατός σήμερα. Είναι σαν τον ουκρανικό στρατό σήμερα – ένας εφιάλτης επιμελητείας (η διοικητική μέριμνα για τον εφοδιασμό στρατιωτικού σώματος με τρόφιμα ή / και πολεμοφόδια)».

Ο Politi σημείωσε ότι η ιδέα θα αποδειχτεί πιθανότατα μη δημοφιλής στις ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες, επειδή θα «μείωνε τα κέρδη».

(…)

Ένας ολοκληρωμένος ευρωπαϊκός στρατός θα αντιμετώπιζε επίσης σημαντικά πολιτικά εμπόδια. Ο Politi είπε ότι η δημιουργία του ΝΑΤΟ είχε συμφιλιώσει τη στρατιωτική κουλτούρα σε ολόκληρη την ήπειρο, αποκαλώντας το “ένα μεγάλο χωνευτήρι”. Σε ποιόν θα δώσουν τα ηνία σε περίπτωση δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού;;;

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως οι διεθνιστές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει των αμερικανικών εκλογών, καθώς η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού σε περίπτωση νίκη του Τραμπ και απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ μοιάζει με ανέκδοτο!!!

loading...