Πόσο μονογαμικοί είμαστε τελικά όταν καταλήγουμε σε διαζύγια προς χάρη διαφόρων εξωσυζυγικών σχέσεων ;

Γράφει η Μaria Μunitis απόφοιτη της φιλοσοφικής-Δασκάλα Tantric Yoga, μέλος της Ταntric Yoga Team και ηθοποιός ταινιών κλειστού κύκλου.

Πόσο πιστοί είμαστε όταν υπάρχουν ζευγάρια που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις και παραμένουν παντρεμένα προς χάριν των παιδιών ή άλλων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών;

 

Πλέον είναι καιρός να σταματήσει η ψευτοηθική και η σοβαροφάνεια καθώς όλοι γνωρίζουν σχετικά με την πλήρη επικράτηση των Διονυσιακών ηθών και εθίμων.

Η μονογαμία και η πολυγαμία εξαρτώνται από την ελαστικότητα των θρησκευτικών-κοινωνικών και πολιτικών πεποιθήσεων .

Η Κ. Φράνκ είναι σεξολόγος και εκτιμά ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταλήξει η ανθρωπότητα σε βέβαια συμπεράσματα για την εξέλιξη των οργίων. Δεν υπάρχουν ακαδημαϊκές μελέτες επί του θέματος κυρίως γιατί οι πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές διστάζουν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Όμως η έρευνά της έδειξε ότι τα όργια πραγματοποιούνταν ήδη από την εποχή των σπηλαίων, αλλά ποτέ δεν ήταν απολύτως ενταγμένα στην καθημερινότητα.

Συνήθως ήταν μέρος κάποιου τελετουργικού ή κάποιας γιορτής. «Οι άνθρωποι πάντα το έκαναν. Ακόμη και οι πιο συντηρητικοί. Η παρανομία είναι γλυκό πράγμα». Την ώρα που οι σύγχρονοι Αμερικάνοι συμμετέχουν σε τρίο-όργια για να πειραματιστούν ή να εμπλουτίσουν την σεξουαλική τους ζωή, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν διαφορετικά κίνητρα.

Το τελετουργικό ομαδικό σεξ σηματοδοτούσε κύκλους της φύσης και μεταβάσεις σε συγκεκριμένες κοινωνίες και θρησκείες. Το ομαδικό σεξ είχε και έχει ως στόχο την απόδοση τιμών στους Θεούς. Σύμφωνα με ερευνητές οι κυνηγοί ήταν πολυγαμικοί και οργάνωναν όργια. Ήταν υπέρμαχοι της ισότητας και η κοινωνική τους οργάνωση βασιζόταν στην κοινοκτημοσύνη. Την κοινοκτημοσύνη δίδαξε πρώτος ο Πλάτωνας.

Από τις διδαχές των Φιλοσόφων που με την σκέψη και το έργο τους χάραξαν βαθιά την ιστορία του Πολιτισμού και επέδρασαν στη διαμόρφωσή του χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή τους, ξεχωρίζει ως ο ποιο σημαντικός ο Πλάτωνας.

Στο έργο του συναντάμε τις ηθικές-φιλοσοφικές του διδασκαλίες για την ζωή, τον άνθρωπο, την ηθική, την γενναιότητα, την τιμιότητα και την ισότητα των δυο φύλων κλπ.

Ο Πλάτωνας δίνει μέσα από την Πολιτεία του, στις γυναίκες θέσεις που είναι ισάξιες με αυτές των Ανδρών. Δίδαξε ότι οι γυναίκες μπορούν να κυβερνήσουν εξίσου καλά με τους άνδρες, επειδή η σωφροσύνη, η λογική, η ανδρεία, η αρετή δεν είναι θέμα φύλου, αλλά ψυχής, εκπαίδευσης και μόρφωσης. Ενδεικτικά αναφέρει ότι μία πολιτεία που δεν δίνει παιδεία στις γυναίκες της, μοιάζει με τον άνθρωπο που δεν εξασκεί και δε γυμνάζει παρά μονάχα το δεξί του χέρι.

Το Πλατωνικό εκπαιδευτικό σύστημα στηρίζεται στην ισότιμη παιδεία και στην πνευματική κατάρτιση των ατόμων αλλά και την ηθική διάπλασή τους που διαμορφώνεται από το ιδεώδες της ανδρείας, της τιμής, του σεβασμού και αφοσίωσης στην πατρίδα, και την υπακοή στους νόμους. Τότε μόνο η Πολιτεία λειτουργεί ως αρωγός της κοινωνικής ευδαιμονίας ενώ οι άνθρωποι δεν πέφτουν θύματα της κακοδαιμονίας ένεκα της αμάθειας τους.

Βασικοί στόχοι στο Πλατωνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι η ύπαρξη δημόσιας εκπαίδευσης. Η κοινή εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες, με σκοπό την ισότητα των δύο φύλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η διαμόρφωση ακμαίου πνεύματος αλλά και σώματος, η ηθική αναμόρφωση του πολίτη ενισχύοντας μέσα του τις αρετές της δικαιοσύνης, δηλαδή τη σοφία, την ανδρεία και τη σωφροσύνη, καθώς και η απομάκρυνση από κάθε είδους μονομέρεια.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν άνθρωποι οι οποίοι ζούσαν το παρόν. Απολάμβαναν τις ηδονές της ζωής και του έρωτα Οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν ήταν εξ αρχής δομημένες με βάση την υπεροχή του άνδρα και την πατριαρχική κληρονομική διαδοχή. Είναι η περίοδος που οι άνθρωποι αγνοούν τον αναπαραγωγικό ρόλο του άνδρα, που δεν υπάρχει αιτιακή σύνδεση ανάμεσα στην σεξουαλική επαφή και τη γέννηση του παιδιού. Στις κοινωνίες αυτές επικρατεί το καθεστώς του ελεύθερου σεξ. Η γυναίκα έρχεται σε σεξουαλική επαφή με πολλούς άνδρες και τα παιδιά που γεννιούνται ξέρουν πολύ καλά από μια μητέρα γεννήθηκαν, αγνοούν όμως τον πατέρα. Για αυτό και ο προσδιορισμός της διαδοχής είναι μητριαρχικός. Την θεωρία αυτή ανέπτυξε πρώτος ο Πλάτωνας στην Πολιτεία. Σημαντικό ρόλο στην φιλοσοφία του Πλάτωνα αποτελεί η έννοια της κοινοκτημοσύνης.

Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών επεκτείνει την έννοια της κοινοκτημοσύνης σε σχέση με το οικογενειακό δίκαιο. Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι οι δεν πρέπει οι Έλληνες να έχουν προσωπική ατομική ιδιοκτησία και οικογένεια. Κατά τον φιλόσοφο όσοι εκπαιδεύονται για να προστατεύουν την πολιτεία, κάποιοι από τους οποίους θα κληθούν αργότερα να κυβερνήσουν, δεν μπορούν να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία ούτε να σχηματίζουν οικογένειες με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όλοι οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να τρώνε και να συμβιώνουν μαζί όπως ζούνε οι στρατιώτες σε ένα στρατόπεδο, ενώ για την ανατροφή των παιδιών τους θα φροντίζουν δημόσια ιδρύματα. Η κοινή αυτή ζωή όπως και η κοινή κατοχή και χρήση των υλικών αγαθών συνιστά ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικότερα της αλληλεγγύης στα πλαίσια της πολιτείας. Αντίθετα, η ατομική ιδιοκτησία δημιουργεί ανισότητες και αντιθέσεις που καταστρατηγούν την αρμονία της πολιτείας. Στα μεγάλα μυστικά τάγμα και σε πολλές άλλες ομάδες όπως η Tantric Yoga Team εφαρμόζεται η κοινοκτημοσύνη γυναικών με Μητριαρχικούς-Φεμινιστικούς όρους. Σε προσωπικό επίπεδο έχω σύζυγο Cuckold και είμαι γεμάτη. Συμμετέχει με μεγάλη προθυμία στα gangbang και στις δράσεις της Πλατωνικής μας πολιτείας. Στην Διονυσιαική Θρησκεία δεν υπάρχουν φύλλα και για αυτό ο άνδρας μου και πολλοί άλλοι άνδρες ανακάλυψαν την θηλυκή τους πλευρά χωρίς αναστολές.

 

loading...