Μια νίκη της Νοτίου Αφρικής θα τερματίσει την γενοκτονία της Γάζας;

Παρόλο που το ICJ μπορεί να θεωρηθεί ως μια συλλογική φάρσα της Δύσης, το γεγονός είναι ότι η απόφαση καλεί ρητά το Ισραήλ να σταματήσει τις σφαγές.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Πάμε κατευθείαν στο θέμα:

Με ψήφους 15 κατά και 2 κατά, το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) μόλις αποφάσισε υπέρ της Νότιας Αφρικής, μέλους των BRICS, και διέταξε το Ισραήλ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη γενοκτονία στη Γάζα.

Όσον αφορά την πιο εξονυχιστική γενοκτονία όλων των εποχών, που ακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο από κάθε smartphone στον πλανήτη, μπορούμε να πούμε ότι η Νότια Αφρική μόλις κέρδισε μια εκπληκτική νίκη κατά του Σιωνισμού.

Κι όμως, όπως υποστηρίζει η Armada of Global Cynics, δεν έχουν γίνει εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Φυσικά, μπορεί επίσης να υποστηριχθεί ότι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός ισχύει μόνο για έναν πόλεμο – όπως στην περίπτωση του πολέμου με πληρεξούσια στην Ουκρανία. Η Γάζα είναι μια περίπτωση γενοκτονίας ενός γηγενούς πληθυσμού που διαπράχθηκε από μια κατοχική δύναμη. Αυτό απαιτεί άμεση παύση όλων των γενοκτονικών πράξεων. Αυτό διέταξε ουσιαστικά το ICJ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής σημείωσε ότι ” αν κάποιος διαβάσει την πρόταση, υπονοείται ” ότι πρέπει να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο ανεκτίμητος πρώην Βρετανός Πρέσβης Κρεγκ Μάρεϊ σημείωσε ότι « μετά από μια εξαιρετικά καταδικαστική παρουσίαση των γεγονότων από τη Νότια Αφρική », δυναμικά « και σχολαστικά καλά διατυπωμένα », τα συμπεράσματα ήταν αναπόφευκτα.

Εδώ είναι τα κυριότερα σημεία:

« Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα προκάλεσε αμέτρητους θανάτους και τραυματισμούς, κατέστρεψε σημαντικές υποδομές και κατοικίες, προκάλεσε τεράστιο υποσιτισμό, κατέρρευσε το σύστημα υγείας και εκτόπισε την πλειοψηφία των κατοίκων. Αυτός ο πόλεμος έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας και θα έχει μόνιμες συνέπειες. Το Δικαστήριο σημείωσε την απανθρωπιστική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν ανώτεροι ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι .»

Ως εκ τούτου, το ICJ « αποδέχεται το αίτημα της Νοτίου Αφρικής να ληφθούν επείγοντα προσωρινά μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ και συνιστά » τα εξής:

15-2: «Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη διάπραξη γενοκτονίας στη Γάζα».

15-2: «Το κράτος του Ισραήλ θα διασφαλίσει ότι ο στρατός δεν θα διαπράξει καμία πράξη γενοκτονίας».

16-1: «Το Ισραήλ θα λάβει όλα τα μέτρα για να τιμωρήσει όλες τις δημόσιες παρακινήσεις για γενοκτονία».

16-1: «Το Ισραήλ πρέπει να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να διορθώσει τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης στη Λωρίδα της Γάζας».

15-2: «Το Ισραήλ πρέπει να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να διατηρήσει στοιχεία για ενέργειες που επηρεάζουν τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία».

15-2: «Το Ισραήλ υποβάλλει στο Δικαστήριο έκθεση για όλα τα μέτρα που έλαβε για να συμμορφωθεί με τις εντολές του Δικαστηρίου εντός ενός μηνός».

Οι Χούτι και η Σύμβαση για τη Γενοκτονία

Η απόφαση του ΔΔΕ είναι δεσμευτική. Ωστόσο, παρόλο που το ICJ έκρινε ότι το Ισραήλ πρέπει « να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει θάνατο και τραυματισμό » και να καλύψει όλες τις ανθρωπιστικές ανάγκες των Παλαιστινίων (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε τρόφιμα, φάρμακα και υποδομές), τι θα συμβεί εάν το Τελ Αβίβ απλώς αγνοήσει την απόφαση ?

Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ότι το Ισραήλ πρέπει να υποβάλει έκθεση για διορθωτικά μέτρα εντός ενός μήνα από την απόφαση, δεν είναι βέβαιο ότι οι επαγγελματίες της βιβλικής ψυχοπάθειας θα συμμορφωθούν με την απόφαση.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Μπεν Γκβίρ, υποψήφιος καρικατούρα για τον ρόλο ενός ανεξέλεγκτου ψυχοπαθή σε φτηνή ταινία τρόμου, δήλωσε ότι « η απόφαση του αντισημιτικού δικαστηρίου της Χάγης αποδεικνύει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: αυτό το δικαστήριο δεν αναζητά δικαιοσύνη. αλλά μάλλον η δίωξη του εβραϊκού λαού. Έμειναν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και σήμερα συνεχίζουν την υποκρισία και προχωρούν ακόμη παραπέρα ».

Οι ψυχοπαθείς δεν κάνουν φασαρία. Το ICJ, στη σημερινή του εκδοχή, ιδρύθηκε το 1945.

Αυτό που σίγουρα έκανε η απόφαση του ICJ είναι να νομιμοποιήσει de facto την ηθική δύναμη των Χούτι που υποστηρίζουν τον «λαό μας» στη Γάζα.

Και αυτό, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο επαναλαμβάνουν σε ολόκληρο τον Νότο ότι πρέπει να χτυπήσουν τους Χούτι, των οποίων η πολιτική υπεράσπισης της Παλαιστίνης αντανακλάται στον σεβασμό της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο μιλούν κυνικά για την ανάγκη «προστασίας του διεθνούς δικαίου».

Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών του Νότου το ερμηνεύει αντίθετα ως μια ειρηνευτική δύναμη που υπερασπίζεται τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία –οι Χούτι– δέχονται επίθεση από τους δολοφόνους της «διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες».

Παράλληλα, ένα κρίσιμο σημείο επισήμανε ο διεθνής νομικός Χουάν Μπράνκο. Η Γαλλία προεδρεύει επί του παρόντος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με το άρθρο 94.2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: κατόπιν αιτήματος της Νότιας Αφρικής, τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναγκάσουν το Ισραήλ να εφαρμόσει την απόφαση του ΔΔ.

Κανείς δεν πρέπει να υπολογίζει στη φτηνή Μακρονιστική Γαλλία για να κάνει το σωστό.

Οι σφαγές δεν θα σταματήσουν

Από τη σκοπιά του Παγκόσμιου Νότου, είναι εντελώς απογοητευτικό το γεγονός ότι μια Αφρικανή, Ουγκάντα δικαστής Julia Sebutinde, αντιτάχθηκε σε όλα τα προσωρινά μέτρα που ζήτησε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ.

Το ICJ αφού έκρινε ότι « οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μπορεί να συνιστούν γενοκτονία με σκοπό την εξάλειψη, εν όλω ή εν μέρει, μιας συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας – των Παλαιστινίων », λογικά προκύπτει ότι η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ ισοδυναμεί με αμερικανική συνενοχή στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η απόφαση του ICJ κατηγορεί ουσιαστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και άλλα μέλη της συλλογικής Δύσης που όλοι έχουν δηλώσει ότι η υπόθεση της Νότιας Αφρικής είναι « χωρίς νομική αξία » και έπρεπε να απορριφθεί.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια ομάδα 47 Νοτιοαφρικανών δικηγόρων προετοιμάζει ήδη νομικές ενέργειες κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου για συνενοχή.

Ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια, η υπερδεσμευμένη παγκόσμια κυνική αρμάδα δεν θα τα παρατήσει. Το γεγονός ότι το ICJ διατάζει το Ισραήλ «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή θανάτων και τραυματισμών » μπορεί ασφαλώς να ερμηνευθεί ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός, χωρίς να αναφέρεται η μαγική λέξη.

Αλλά αυτό που βλέπει στην πραγματικότητα η παγκόσμια κυνική Armada είναι τέσσερα τοξικά στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους: Όχι κατάπαυση του πυρός. σκοτώστε τους Παλαιστίνιους, αλλά ήπια. ταΐστε τα πριν τα σκοτώσετε. και έχετε ακόμα έναν ολόκληρο μήνα για να εμπλακείτε σε εκτεταμένες δολοφονίες.

Παρόλο που το ICJ μπορεί να θεωρηθεί ως μια συλλογική φάρσα της Δύσης, το γεγονός είναι ότι η απόφαση καλεί ρητά το Ισραήλ να σταματήσει τις σφαγές. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ICJ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας και των διαδικασιών του.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ICJ έχει λιγότερα από μηδενικά μέσα για να επιβάλει την απόφασή του –εξαρτάται από τον υπερδιεφθαρμένο ΟΗΕ– η αρμάδα των παγκόσμιων κυνικών μπορεί να είχε δίκιο: η σφαγή δεν θα σταματήσει. Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας.

loading...