Κυοφορείται η διάσπαση της ΝΔ

Ο Σ. Μάνος είπε πως εάν ήταν στη Βουλή, θα ψήφιζε το νόμο για το γάμο των ομοφυλοφίλων, επειδή είναι μέρος των δυτικών προτύπων και η Ελλάδα ανήκει στη Δύση – ενώ η απαγόρευση του γάμου αποτελεί ανατολικό πρότυπο!
Πιο ανόητη επιχειρηματολογία δεν θα μπορούσε να φαντασθει κανείς – ενώ το μόνο σίγουρο πια, είναι η διάσπαση της ΝΔ.
Γίνονται κινήσεις από καιρό, αλλά ο νόμος για το γάμο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – ενώ ανέδειξε τον καιροσκοπισμό ορισμένων υπουργών της που είναι καθημερινά στις τηλεοράσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μπορεί να φαντασθεί τι θα συνέβαινε, εάν η ΝΔ στις ευρωεκλογές έπαιρνε πάνω από 30% – ενώ το δεύτερο κόμμα κάτω από 15%.
Η αποθράσυνση της δεν θα είχε όρια, ενώ θα δρομολογούσε τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την κατοχική δύναμη της Β. Κύπρου – με τη χώρα του casus belli και της γαλάζιας πατρίδας!
Θα αδιαφορούσε επι πλέον πλήρως για την ακρίβεια και για την άποψη της κοινής γνώμης – ενώ θα επέβαλε νέους φόρους, όπως τον αντισυνταγματικό κεφαλικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Προφανώς το γνωρίζουν οι Έλληνες και δεν πρόκειται να το επιτρέψουν – πόσο μάλλον όταν μονόδρομοι στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν.
***
Το παράδοξο είναι πως απόντες από την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ήταν πρώτα ο Α. Σαμαράς που σήμερα κατακρίνει την αποχή και μετά οι (τότε) βουλευτές: Δ. Σταμάτης, Β. Κικίλιας, Β. Μεϊμαράκης, Σ. Βούλτεψη, Ά. Γεωργιάδης, Μ. Σαλμάς, Κ. Καραγκούνης, Γ. Ανδριανός, Γ. Στύλιος, Γ. Μαρτίνου, Β. Μπασιάκος, Γ. Κοντογιώργος, Κ. Τζαβάρας, Λ. Αυγενάκης, Κ. Καραμανλής, Κ. Γκιουλέκας, Σ. Καλαφάτης, Ε. Ράπτη, Θ. Καράογλου, Κ. Τσιάρας, Κ. Κατσαφάδος, Γ. Τραγάκης, Κ. Καραμανλής (Σερρών), Κ. Σκρέκας, Χ. Σταϊκούρας και Γ. Αντωνιάδης.
Όλοι αυτοί, με τις γνωστές εξαιρέσεις, ήταν εναντίον του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και σήμερα υπέρ του γάμου; Εάν αυτό δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός, εκτός από πολιτική δειλία εκφραζόμενη δια της αποχής, τότε τι είναι;

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...