Θα έχουμε οπωσδήποτε ρομποτικούς υπηρέτες, οι οποίοι θα έχουν ονόματα και προσωπικότητες.

Θα μας γνωρίζουν, θα θυμούνται τις προτιμήσεις μας και θα μας μιλούν. Θα είναι μέρος της οικογένειας, όπως τα κατοικίδια ζώα. Ακριβώς όπως ένα κατοικίδιο, ο ρομπο-υπηρέτης θα είναι ένα μέλος της οικογένειας δεύτερης κατηγορίας – πολύ αγαπητό, πολύ αξιόλογο, αλλά όχι τόσο σημαντικό και ικανό όσο οι πραγματικοί άνθρωποι.

Θα κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού, αλλά θα μπορούμε επίσης να βασιστούμε σε αυτούς, για παράδειγμα, να προσέχουν τα παιδιά όσο εμείς βγαίνουμε έξω. Επειδή μας γνωρίζουν πραγματικά, θα μπορούν να διασκεδάζουν τα παιδιά, να τα βοηθούν αν είναι αναστατωμένα, να τα διδάσκουν κ.ο.κ.

Φυσικά, θα υπάρχουν ορια. Σε γενικές γραμμές ο υπηρέτης θα κάνει την εμφάνισή του διακριτικη, εκτός αν κρίνει ότι θέλετε την παρουσία του, και θα μάθει πόσα θέλετε να βλέπετε από αυτόν. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει με τα παιδιά, θα σας καλέσει και θα δείτε με τα μάτια του- ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα καλέσει ασθενοφόρο κ.λπ. Και είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να το χακάρεις ή να αγοράσεις ένα ειδικό μοντέλο για να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κλείνει ως απάντηση στη σεξουαλικοποίηση.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με την παρουσία ρομπο-υπηρέτες θα τους αποδέχονται και θα τους αγαπούν με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να αισθάνονται για τους ανθρώπινους υπηρέτες. Ενώ εμείς μπορεί να διατηρούμε πάντα μια επιφύλαξη απέναντί τους, γνωρίζοντας ότι απλώς προσομοιώνουν την προσωπικότητα, τα παιδιά μας δεν θα νοιάζονται. Θα βλέπουν μόνο την προσομοίωση και γι’ αυτά θα είναι πραγματική.

Ζώντας με έναν ρομπο-υπηρέτη, επενδύετε συνεχώς χρόνο στην ανάπτυξη της κατανόησής του για εσάς. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν “πεθάνει”; Δηλαδή: καταστρέφεται ανεπανόρθωτα ή, απλά απαξιώνεται. Κανένα πρόβλημα! Ολόκληρη η προσωπικότητα μεταφέρεται στο νέο μοντέλο όταν αυτό φτάσει.

Τελικά, η ρομπο-προσωπικότητα μπορεί να ζήσει περισσότερο από την οικογένεια. Έχει κληρονομήσει και κληρονομηθεί, και τώρα η μισή της μνήμη αφορά τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των νεκρών προγόνων. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να αναβαθμίσουν τον εγκέφαλο του ρομπότ για να συνεχίσει να κρατάει αυτές τις πληροφορίες σε ψυχρή αποθήκη, ίσως για να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς ήταν οι πρόγονοί τους. Άλλοι μπορεί απλά να πουν: “Δεν είναι δυνατόν να μην είναι η αλήθεια: Διαγραφή.

Redit

loading...