Ενώ ο Zelensky ψελλίζει για ειρήνη… η GUR προειδοποιεί το μέτωπο καταρρέει, δεν υπάρχουν όπλα – Τι συνέβη στο ρωσικό Α-50;

Ενώ ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει στο μέτωπο, η Ουκρανική GUR προειδοποιεί ότι σύντομα δεν θα υπάρχουν όπλα για να διεξαχθούν μάχες και ο Kuleba ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών αναφέρει… θα πολεμάμε με φτυάρια… ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ψελλίζει για ειρήνη…
Ωστόσο οι ρώσοι έθεσαν ξεκάθαρες προϋποθέσεις, ειρήνη μόνο εάν αναγνωριστεί η πραγματικότητα στο μέτωπο, η Ουκρανία να αποδειχθεί απώλεια εδαφών.
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί στις ελάχιστες επιτυχίες τους φαίνεται ότι κατάφεραν να καταρρίψουν το ρωσικό αεροπλάνο Α-50 Αερομεταφερόμενου Συστήματος Προειδοποίησης και Ελέγχου (AWACS) πάνω από τη Θάλασσα του Azov στις 14 Ιανουαρίου 2024 ενώ το αεροσκάφος ραδιοφωνικής αναμετάδοσης Ilyushin Il-22M που το συνόδευε κατάφερε να προσγειωθεί
Πάντως οι ρώσοι δεν αναγνωρίζουν την κατάρριψη του Α-50 από Ουκρανικά πυρά αλλά υποστηρίζουν ότι καταρρίφθηκε από φίλια πυρά…
Γαλλικές πηγές αναφέρουν ότι το δημοσίευμα της Bild εξυπηρετεί ένα σκοπό που αποκάλυψε ένοπλη σύρραξη ΝΑΤΟ με 300.000 στρατιώτες με την Ρωσία μέσα στο 2025… η Δύση βρίσκεται σε αναβρασμό ειδικά η Γερμανία σε παρακμή οπότε χρησιμοποιούν τα σχέδια πολέμου για να εκτρέψουν την προσοχή της κοινωνίας και να αποτρέψουν κοινωνικές αναταραχές…
Κατά ορισμένες πηγές ο ουκρανικός στρατός ανησυχεί πολύ για την περιοχή του Kharkiv καθώς διαπιστώνουν ότι ο ρωσικός στρατός τον Φεβρουάριο ετοιμάζεται για μεγάλη αντεπίθεση…

Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνη – Να αποδεχθεί η Ουκρανία την πραγματικότητα στο έδαφος, θα χάσει εδάφη

Οι διαπραγματεύσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, εάν πραγματοποιηθούν, δεν θα βασιστούν στη «φόρμουλα» του Zelensky, αλλά στις προτάσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, με βάση την κατάσταση στο έδαφος αναφέρει ρωσική πηγή.
«Οι διαπραγματεύσεις, εάν και εφόσον γίνουν, δεν θα βασίζονται στη «φόρμουλα» του Zelensky, ούτε στη «μορφή της Κοπεγχάγης», αλλά θα βασίζονται στην κατάσταση «επί τόπου» και στην πολιτική και γεωγραφική πραγματικότητα».
Νωρίτερα , ο Ελβετός πρόεδρος Viola Amherd ανέφερε ότι ο Zelensky ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη για την Ουκρανία.
Κατά τους ρώσους «χωρίς τη Ρωσία, καμία συνάντηση για την Ουκρανία δεν έχει νόημα».
Το ίδιο το Κίεβο έχει απαγορεύσει νομικά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η Δύση προμηθεύει το Κίεβο με όπλα για τρομοκρατικές επιθέσεις».
Η «φόρμουλα ειρήνης», που αναπτύχθηκε και προωθείται από το Κίεβο, απαιτεί την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την παροχή ευρωατλαντικών εγγυήσεων ασφάλειας και τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τη διερεύνηση των «εγκλημάτων πολέμου» που αποδίδονται στη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο θεωρεί αυτή την πρωτοβουλία εντελώς εκτός πραγματικότητας

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή της Κίνας στη «διάσκεψη κορυφής για την ειρήνη»

Ο Zelensky, ο οποίος απαγόρευσε επίσημα τις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin δια νόμου, μίλησε ξανά για επίλυση της σύγκρουσης σύμφωνα με τη «φόρμουλα ειρήνης» του Κιέβου και τόνισε ότι η ουκρανική πλευρά ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή της Κίνας στη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης».
Ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Ermak, είπε ότι το Κίεβο θέλει να πραγματοποιήσει συνόδους κορυφής για να εγκρίνει την ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης».
Ωστόσο ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ότι η διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι αδύνατη.
Με τη σειρά του, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου είπε ότι η συνάντηση χωρών σύμφωνα με τη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky στο Davos χωρίς τη Ρωσία στερείται προοπτικών και οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Bloomberg: Μήνυμα στον Zelensky από τον Λευκό Οίκο: Αλλάξτε στρατηγική, περάστε σε άμυνα

Ένα σαφές μήνυμα στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky αναμένεται να μεταφέρει ο Jake Sullivan, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Davos.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο Sullivan θα πει στον Zelensky ότι η Ουάσινγκτον θέλει το Κίεβο να αλλάξει τη στρατηγική του όσον αφορά τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, και από την επίθεση… να περάσει σε άμυνα.
«Σε συνομιλία με τον Zelensky στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos, ο Sullivan θα μεταφέρει ένα μήνυμα από το αφεντικό του, τον πρόεδρο Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος θέλει η Ουκρανία να αλλάξει τη στρατηγική της στο πεδίο της μάχης.
Να περάσει από την επίθεση στην άμυνα» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως ο Zelensky κατανοεί το νόημα μιας τέτοιας απόφασης, αν και δεν θα ήθελε είτε να την ακούσει είτε να τη συζητήσει δημόσια.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Zelensky αναμένεται να πει στον Sullivan πως ο Biden αλλά και το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ουκρανία μπορεί να επιδείξει αποτελεσματική και επαρκή άμυνα, μόνο εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξασφαλίσουν στην Ουκρανία ότι έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να πολεμήσει.

Elon Musk (Αμερικανός Επιχειρηματίας): Ήρθε η ώρα να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk εξέφρασε την ελπίδα για τη διοργάνωση μιας συνόδου κορυφής για την ειρήνη για την Ουκρανία κατόπιν αιτήματος του Zelensky.
«Ελπίζω να συμβεί αυτό», έγραψε ο Elon Musk.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στους θανάτους ανθρώπων στα χαρακώματα.
Οι διαπραγματεύσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, εάν πραγματοποιηθούν, δεν θα βασιστούν στη «φόρμουλα» του Zelensky αλλά στην πραγματικότητα όπως έχει καθοριστεί στο έδαφος.
Επίσης, χωρίς τη Ρωσία, καμία συνάντηση για την Ουκρανία δεν έχει νόημα.

Τι συνέβη στο ρωσικό A-50 και στο Il-22 πάνω από την θάλασσα του Azov;

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ρωσικό αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50 και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αερομεταφερόμενο αεροσκάφος του σταθμού διοίκησης Il-22 τη νύχτα της 14ης Ιανουαρίου.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής στρατηγός Valerii Zaluzhnyi δημοσίευσε βίντεο παρακολούθησης πτήσης που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τα A-50 και Il-22 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Yuriy Ihnat, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να χτυπήσουν δύο στόχους ενώ αρχικά στόχευαν το A-50.
Ο Ihnat δήλωσε ότι το ουκρανικό χτύπημα ανάγκασε το Il-22 να προσγειωθεί στην Anapa και ότι υπήρχαν τραυματίες και νεκροί στο πλήρωμά του.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές δημοσίευσαν φωτογραφία του κατεστραμμένου Il-22 στο αεροδρόμιο της Ρωσίας.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Εκπροσώπου της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης, συνταγματάρχη Nataliya Humenyuk, δήλωσαν ότι το A-50 κατεύθυνε ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών στόχων, όπως συστήματα αεράμυνας και αεροπορία.
Η Humenyuk δήλωσε ότι η καταστροφή του A-50 θα αναβάλει τουλάχιστον τις μελλοντικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι η Ρωσία άρχισε συνεχείς εξόδους αεροσκαφών A-50 λόγω της απειλής ουκρανικών επιδρομών κατά της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Valery Romanenko, κορυφαίος ερευνητής στο Ουκρανικό Κρατικό Μουσείο Αεροπορίας του Εθνικού Πανεπιστημίου Αεροπορίας, δήλωσε ότι η απώλεια του Α-50 και των μελών του πληρώματος του είναι «πολύ οδυνηρή» για τη Ρωσία, καθώς ένα μεγάλο μέρος του Α- Το πλήρωμα του 50 είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο και πρέπει να υποβληθεί σε αρκετά χρόνια εκπαίδευσης.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία είχε μόνο τρία Α-50 σε υπηρεσία από τα έξι συνολικά πριν από αυτό το χτύπημα.

Οι ρώσοι υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος A-50 έπεσε από φίλια πυρά

Ο ρωσικός χώρος πληροφοριών αρνήθηκε επίμονα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το αεροσκάφος A-50 και αντίθετα ισχυρίστηκε ότι το αεροσκάφος καταστράφηκε από φίλια πυρά της ρωσικής αεράμυνας.
Το A-50 χρησιμοποιείται για να συντονίσει τη ρωσική αεροπορική άμυνα.
Ο σημερινός διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, έχει εκτεταμένο υπόβαθρο στις επιχειρήσεις της ρωσικής αεράμυνας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφορία για το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε και συνέστησε στους δημοσιογράφους να διευκρινίσουν πληροφορίες σχετικά με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (ΥΠ).
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό.

Ilnitsky (σύμβουλος υπ. Άμυνας Ρωσίας): Μαζί με την Ουκρανία, αποστρατιωτικοποιούμε και το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία με την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση δεν αποστρατιωτικοποιεί μόνο την Ουκρανία αλλά και ολόκληρο το ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Andrei Ilnitsky, σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Σε δηλώσεις του στο περιοδικό «International Affairs» o Ilnitsky υποστήριξε ότι δεν είναι υπερβολικό να ισχυριστεί ότι σε γενικές γραμμές, «η Ρωσία δεν ασχολείται μόνο με την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας αλλά και ολόκληρου του ΝΑΤΟ».
«Στην πραγματικότητα τώρα γίνεται αντιληπτό, ότι παρά το γεγονός ότι έναν χρόνο νωρίτερα οι Αμερικάνοι και οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ είχαν ανακοινώσει ότι θα παρείχαν στην Ουκρανία ένα με τρία εκατομμύρια οβίδες ετησίως, δεν κατάφεραν να πιάσουν αυτόν τον στόχο.
Η παραγωγή, οι αλυσίδες, οι προμήθειες έχουν καταστραφεί.
Η στρατιωτική βιομηχανία των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να παράξει «ζωτικής σημασίας» πράγματα.
Σε αντίθεση με εμάς» υποστήριξε ο Ilnitsky, αναφέροντας πως η στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας έχει φτάσει στο σημείο εκείνο που για να αποφασίσει τι στρατιωτικός εξοπλισμό και όπλα πρέπει να παραχθούν, γνωρίζει που θα παραχθούν, τι χαρακτηριστικά θα έχουν, πότε θα δοθούν στο στράτευμα και πόσο έτοιμο είναι το στρατιωτικό προσωπικό να τα χρησιμοποιήσει.
Επιπλέον, ο Ilnitsky υποστήριξε πως περισσότεροι από 400 δορυφόροι του ΝΑΤΟ «εργάζονται» εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως είπε, μόνοι 70 από αυτούς είναι επίσημα στρατιωτικοί καθώς οι υπόλοιποι είναι εμπορικοί.

Focus: Εξοργισμένος… με τη Δύση αλλά και με Ουκρανούς ο Zelensky

Εξοργισμένος με τη στάση της Δύσης και ορισμένων Ουκρανών είναι ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Focus.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι εκνευρισμένος με την αστάθεια ορισμένων συμμάχων του και με την αποξένωση κάποιων συμπατριωτών του» αναφέρει το Focus, επισημαίνοντας πως η προσοχή τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη στρέφεται στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τη στιγμή που η Ρωσία επελαύνει στο μέτωπο και η Ουκρανία βλέπει τους πόρους της να εξαντλούνται.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως ο Zelensky έχει πολλές ενστάσεις με όλους εκείνους τους Ουκρανούς που αν και είναι σε στρατεύσιμη ηλικία, έφυγαν παράνομα στο εξωτερικό για να… γλιτώσουν το μέτωπο.

Kaja Kallas (Πρωθυπουργός Εσθονίας): Η Ευρώπη έχει 3 με 5 χρόνια για να εξοπλιστεί για να αντιμετωπίσει την Ρωσία

Η Ευρώπη έχει τρία έως πέντε χρόνια για να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι η Ρωσία θα αποτελέσει «απειλή» για την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas στους Βρετανικούς Times, επικαλούμενος εκτιμήσεις εσθονικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών μας, αυτό θα συμβεί σε τρία έως πέντε χρόνια, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ενότητα της θέσης μας σχετικά με την Ουκρανία», είπε η Kaja Kallas.
Σύμφωνα με την Kaja Kallas, μακροπρόθεσμα, το ΝΑΤΟ πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική «περιορισμού» της Ρωσίας, παρόμοια με τον Ψυχρό Πόλεμο.
Μόλις πρόσφατα, η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr, ανέφερε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025.
Η αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε στο δημοσίευμα με ειρωνεία, χαρακτηρίζοντάς το περσινό ωροσκόπιο για τους Ιχθύς στον Καρκίνο.
Σύμφωνα με την Ρωσία, η Γερμανία θα πρέπει να ανησυχεί για την εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία και όχι για το άρθρο της Bild.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Η Γερμανία κατασκευάζει σενάρια πολέμου για να φοβίσει τους πολίτες που είναι έτοιμοι για κοινωνική έκρηξη

Η Γερμανία εξετάζει σενάρια στρατιωτικής δράσης κατά της Ρωσίας για να ενσταλάξει τον φόβο στους δικούς της ανθρώπους, ώστε να αποτρέψει μια κοινωνική έκρηξη, τόνισε ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot.
Η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr, ανέφερε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025.
«Οι αναταραχές θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2024 και θα κορυφωθούν το 2025. Αυτό οφείλεται προφανώς στις εκρηκτικές κοινωνικές αναταραχές στη Γερμανία και σε όλο και περισσότερες χώρες!», επισήμανε ο Florian Philippot.
Σύμφωνα με τον Florian Philippot, το στρατιωτικό σχέδιο, που φέρεται να έχει αναπτύξει η Bundeswehr, είναι «εξαιρετικά ακριβές» και στοχεύει κυρίως στο εσωτερικό ακροατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψει μια κοινωνική έκρηξη.
Ο πόλεμος ως ελιγμός εκτροπής για να αποφευχθεί μια εξέγερση του λαού ενάντια στην ολιγαρχία!
Ο πόλεμος ως τρόπος πρόκλησης φόβου και καταστολής… .

Vadim Skibitsky (Αναπληρωτής Ουκρανικής GUR): Όλα τα όπλα στον Ουκρανικό στρατό είναι από την Δύση, σε λίγο θα είναι αδύνατες οι πολεμικές επιχειρήσεις

Σχεδόν όλα τα όπλα υψηλής ακρίβειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παράγονται από δυτικές χώρες, δήλωσε ο Vadim Skibitsky, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
«Σήμερα, τα όπλα υψηλής ακρίβειας που έχουμε είναι όλα δυτικής παραγωγής.
Πυρομαχικά διαμετρήματος 155 παράγονται επίσης κυρίως από άλλες χώρες» τόνισε ο Vadim Skibitsky.
Σημείωσε ότι χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία και «σε ορισμένες περιπτώσεις, θα είναι αδύνατο να διεξαχθούν μάχες χωρίς όπλα».

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Σε λίγο δεν θα έχουμε όπλα… θα πολεμάμε με τα φτυάρια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitry Kuleba παραδέχτηκε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα πολεμήσουν με φτυάρια εάν ξεμείνουν από όπλα.
Νωρίτερα, ο John Kirby , συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία σταμάτησε, τα χρήματα είχαν εξαντληθεί μέχρι το Κογκρέσο να εγκρίνει το αίτημα για νέα κονδύλια.
«Ακόμα κι αν μας τελειώσουν τα όπλα, θα πολεμήσουμε με φτυάρια.
Επειδή διακυβεύεται η ύπαρξη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Dmitry Kuleba σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC News.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική κρίση και η υποστήριξη προς τον Zelensky.

DikGAZETE (Τουρκικό ΜΜΕ): Ο Zelensky θα πληρώσει βαρύ τίμημα, προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία συντηρώντας τον πόλεμο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky στο μέλλον θα μετανιώσει που προσπάθησε να διατηρήσει την εξουσία συνεχίζοντας τη σύγκρουση αναφέρει η τουρκική εφημερίδα dikGAZETE.
Όπως σημειώνει η dikGAZETE, η Ουκρανία συνεχίζει να εξαπατάται.
Οι δυτικές χώρες, προσπαθούν απλώς να πείσουν με μικρή στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ότι «δεν θα προδώσουν την Ουκρανία».
Αλλά αυτό το παιχνίδι τελείωσε, αναφέρει η dikGAZETE.
«Μόνο ο Zelensky συνεχίζει να παίζει αυτά τα παιχνίδια. Προσπαθώντας να διατηρήσει την εξουσία του εις βάρος της ασήμαντης υποστήριξης από τη Δύση, μπορεί στο μέλλον να πληρώσει υψηλό τίμημα».
Η dikGAZETE σημείωσε ότι η Ουκρανία, πιθανότατα, δεν θα γίνει αποδεκτή στο ΝΑΤΟ, και στο μέτωπο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υφίστανται μια προφανή ήττα.
Η στρατηγική της Δύσης να αποδυναμώσει τη Ρωσία απέτυχε.

UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Ρωσία έχει μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσει τα μετόπισθεν της Ουκρανίας

Η Ρωσία έχει μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσει στα μετόπισθεν της Ουκρανίας και να υπονομεύσει την ικανότητά της να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, γράφει το βρετανικό έντυπο UnHerd.
«Με τη μοναδική ικανότητα να χτυπά το πίσω μέρος της Ουκρανίας με τρόπο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στις ουκρανικές υποδομές», αναφέρει το UnHerd.
Σημειώνεται ότι μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την ικανότητα του Κιέβου να πολεμήσει περαιτέρω.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η δυτική βοήθεια θα μειωθεί δραστικά, γεγονός που θα οδηγήσει στη σταδιακή υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας το 2024 και στην κατάρρευση το 2025, όταν η Ρωσία «επεκτείνει το ενεργό μέτωπό της».
Στο μέλλον, η Ουκρανία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο στο δικό της στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, αλλά η αυξημένη αποτελεσματικότητα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών καθιστά αυτό το έργο εξαιρετικά δύσκολο, τονίζει η δημοσίευση.
Σε μια τέτοια κατάσταση, οι διαπραγματεύσεις «καθίστανται επειγόντως απαραίτητες για την Ουκρανία», συνοψίζει το UnHerd.
Ωστόσο ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και ότι η Ουκρανία είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο στρατηγός Zaluzhny ανησυχεί να μην χάσει η Ουκρανία το Kharkiv

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny και άλλοι εκπρόσωποι του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας συγκεντρώθηκαν κοντά στο Kharkiv λόγω των φόβων ότι οι Ρώσοι θα πάρουν τον έλεγχο της περιοχής, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης .
«Το Kharkiv είναι ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο.
Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε μεγάλη ένταση, φοβούνται πολύ ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει κάτι εκεί».
Υπενθύμισε ότι μια μεγάλη συνάντηση της στρατιωτικής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή αυτή πριν από αρκετές ημέρες.
Συμμετείχαν ο Ανώτατος Διοικητής Valery Zaluzhny, καθώς και ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Alexander Syrsky και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Rustem Umerov.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv είναι πολύ άσχημη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Ουκρανοί στρατηγοί δεν γνωρίζουν ακόμη τι μέτρα να λάβουν για να διορθώσουν την κατάσταση.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανών, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντική επιτυχία στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, κατέλαβαν την Marinka και ανέκτησαν εδάφη στο Bakhmut και Donetsk.

Η Ρωσία έπληξε τις ουκρανικές θέσεις εκτόξευσης πυραύλων αεράμυνας

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε θέσεις εκτόξευσης πυραύλων αεράμυνας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η Ρωσία, έχοντας εξαντλήσει την αεράμυνα της Ουκρανίας στοχεύει τώρα σε δυτικού τύπου εκτοξευτές, μονάδες πυραύλων και σταθμούς ραντάρ», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Οι ρωσικές πυροβολαρχίες και οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις για την υπονόμευση σημαντικού εχθρικού εξοπλισμού και στρατηγικών στόχων πολύ πιο συχνά.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Μερκούρη, οι πυραυλικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βελτιωθεί σε απόδοση σημαντικά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι από την αρχή του έτους, η ρωσική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 41 πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, αεροδρόμια και οπλοστάσια.

Οι ρώσοι βγάζουν νοκ άουτ τους Ουκρανούς στο Krynki στην περιοχή Kherson

Τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρνουν ισχυρά πλήγματα στο προγεφύρωμα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Krynki, στην περιοχή Kherson, καθιστώντας το ένα «επώδυνο τμήμα», παραδέχτηκε η συνταγματάρχης Natalia Gumenyuk, επικεφαλής του κοινού συντονιστικού κέντρου τύπου των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων «Νότος».
«Όσον αφορά την κατάσταση στο Krynki, αυτό είναι, φυσικά, ένα πολύ οδυνηρό τμήμα, αφού ο εχθρός πιέζει εκεί δυναμικά».
Σύμφωνα με την Gumenyuk, τα ρωσικά στρατεύματα πυροβολούν τις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιώντας συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων, βαρύ πυροβολικό, τανκς, αλλά πιο συχνά χρησιμοποιούν drones.
Τα χτυπήματα της Ρωσίας έχουν στόχο να καταστήσουν αδύνατη την τροφοδοσία του ουκρανικού προγεφυρώματος στην αριστερή όχθη του Δνείπερου και να εκδιώξουν όλες τις δυνάμεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από εκεί.
Στις αρχές Ιανουαρίου, ο δημοσιογράφος Christoph Wanner, σε ρεπορτάζ για το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt, δήλωσε ότι η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έστελνε στρατιώτες στο προγεφύρωμα στο Krynki σε καταδικασμένες μάχες.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Putin ο Ουκρανικός στρατός προσπάθησε να διαπεράσει την αριστερή όχθη του Δνείπερου και να εξασφαλίσει την κίνησή του προς την κατεύθυνση της Κριμαίας. Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν μια στενή περιοχή στην περιοχή Krynki.
Σύμφωνα με τον Putin, με αυτόν τον τρόπο έστειλαν τους ανθρώπους τους να εξοντωθούν, αφού ο ουκρανικός στρατός έπρεπε να φτάσει εκεί με βάρκα κάτω από πυρά πυροβολικού, drones και άλλων μέσων καταστροφής.

Luhansk_Battle_Map_Draft_January_15_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_January_15_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_January_15_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_January_15_2024.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_January_15_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_January_15_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...