Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, για την ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, όπως η κα Ιωάννα Κολοβού.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη, ανοιχτή επιστολή, με αφορμή την προσφορά φιλοξενίας σε οικία του ιδίου της διωκόμενης δανειολήπτριας κας Ιωάννας Κολοβού, ζητώντας την ουσιαστική συμβολή του στη μάχη για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις υπέρ των ευάλωτων δανειοληπτών συμπολιτών μας.

Η επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:

Αξιότιμε και αγαπητέ πρόεδρε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΣ και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριε Στέφανε Κασσελάκη,

Διαβάσαμε στα ΜΜΕ για τη χειρονομία σας να φιλοξενήσετε την αξιότιμη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία αντιμετωπίζει έξωση από το σπίτι της, για χρέος μόλις 15.000 ευρώ, και διώκεται επειδή αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. Ως ιδιώτη θα μπορούσαμε να σας συγχαρούμε για την χειρονομία σας.

Όμως, καθώς είστε Πρόεδρος κεντρικής πολιτικής δύναμης, οφείλουμε να σχολιάσουμε, έχοντας γνώση του πολιτικού και κοινωνικού χώρου, πως η κίνησή σας θα ερμηνευτεί από μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας κυρίως ως επικοινωνιακή και χωρίς πολιτική ουσία. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνει μεν προσωρινή λύση στο πρόβλημα μιας ευάλωτης συνανθρώπου, δεν προσφέρει όμως απολύτως τίποτα στο πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα εξώσεων και κατασχέσεων.

Θεωρούμε μάλιστα πως η χειρονομία σας δεν δικαιώνει ούτε την ίδια την κυρία Κολοβού, αφού μπορεί να ερμηνευτεί ως κίνηση που νομιμοποιεί την έξωση της και ως κάλεσμα για αποδοχή των κατασχέσεων, καθώς υπάρχουν ευκατάστατοι που ίσως βρεθούν για να προστατεύσουν τα θύματα των κατασχέσεων! Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι αποτρόπαιο ως πολιτική άποψη, ειδικά για το χώρο της ΚεντροΑριστεράς!

Ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλετε να κινείστε με πολιτικούς όρους και δράσεις που αφορούν όλους τους συμπολίτες μας, προωθώντας πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες που ωφελούν το σύνολο της κοινωνίας μας, δίνοντας ισχυρές, μόνιμες και όχι προσωρινές και αμφίβολες λύσεις σε συμπολίτες μας.

Τονίζουμε λοιπόν εδώ πως είναι απαραίτητο και ουσιαστικό να ενημερωθείτε και να πάρετε ξεκάθαρη θέση για την επείγουσα επιστολή του Συλλόγου μας, που δημοσιοποίησαμε -συμπτωματικά, αλλά όχι τυχαία- την ίδια ημέρα που κάνατε τις δηλώσεις για τη φιλοξενία, την 24η Ιανουαρίου του 2024. Η επιστολή αυτή, που έχουμε στείλει σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές, αφορά “κρυμμένη” νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης της ΝΔ που αποτρέπει το δικαστικό έλεγχο των συμβάσεων των εταιρειών διαχείρισης και των ανώνυμων funds!

Θεωρούμε πως οι συνεργάτες και οι σύμβουλοί σας, σας έχουν ενημερώσει για το κρίσιμο και επικίνδυνο σε πολλά επίπεδα θέμα των funds, τα οποία έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος των “κόκκινων δανείων” των συμπολιτών μας και χειρίζονται συχνά με σκοπούς ακραίας αισχροκέρδειας, καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες που βιώνει η κα Κολοβού! Αν δυστυχώς κανένας από τους βουλευτές και συμβούλους σας δεν έκανε τον κόπο να σας ενημερώσει για το θέμα, σας καλούμε να το απαιτήσετε!

Αξιότιμε και αγαπητέ Πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

Με κοινή πολιτική και δικαστική δράση απέναντι σε νομοθετικά τεχνάσματα όπως η ρύθμιση στην παράγραφο 2 του άρθρου 115 του Νόμου 5072 και πολλά άλλα παρόμοια, δεν μένουμε σε εντυπωσιασμούς, ούτε επιτρέπουμε να μας χαρακτηρίσουν πως εργαζόμαστε με σκοπούς επικοινωνιακούς, αλλά κάνουμε ουσιαστικό έργο για την προστασία της Δικαιοσύνης και των Δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Σας καλούμε λοιπόν να τοποθετηθείτε επί της επιστολής και της καταγγελίας μας, ώστε μαζί να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προστασία των συνανθρώπων μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ως Σύλλογος θα είμαστε σύμμαχοι κάθε πολιτικής και κοινωνικής κίνησης που γίνεται για το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Περιμένουμε την ενεργή απάντησή σας!

Μετά τιμής,
Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
Ο πρόεδρος
Χαράλαμπος Περβανάς

loading...