Mytilenepress : Το γεωστρατηγικό σχέδιο για τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο

Η γεωπολιτική σύγκρουση απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και τα σενάρια που περιγράφονται στο άρθρο.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΕΤΙΚΕΤΕΣ : ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣΥΓΕΙΑΤΕΥΧΗ

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

 

 

Πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθούν για κάποιο χρονικό διάστημα (αν όχι – ελπίζω!), αλλά είμαι περίεργος να μάθω τι πιστεύετε εσείς, οι αναγνώστες, για την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο και πού μπορεί να οδεύουμε – είτε με αυτό το άρθρο ως πλαίσιο είτε γενικά. Είναι επίσης υγιές να αναθεωρήσετε την προηγούμενη σκέψη σας και να την αξιολογήσετε.

Προειδοποιήστε ότι το άρθρο περιέχει πορνό καταστροφής, αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας επισκεψιμότητας στον ιστό, οι άνθρωποι δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το πορνό!

Αυτός, ωστόσο, δεν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δημοσιεύω αυτό το παλιό άρθρο εδώ στο Substack. Ο λόγος για αυτό είναι ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και το οποίο πραγματεύεται λεπτομερώς ένα από τα κύρια σημεία του άρθρου. το τεράστιο παγκόσμιο χρέος και πώς μπορεί να λυθεί.

Το βιβλίο ονομάζεται « The Great Takeking » και είναι γραμμένο από τον David Rogers Webb. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά σκοπεύω να το διαβάσω. Έχω ακούσει ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον και ίσως θέλετε να το ελέγξετε αν ψάχνετε κάτι να διαβάσετε μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υπάρχει ένα εισαγωγικό άρθρο σχετικά με αυτό στο ZeroHedge εδώ .

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ .

Αργά, καλά Χριστούγεννα σε όλους τους συνδρομητές μου και σας ευχαριστώ που είστε εδώ το 2023! Είθε η χρονιά που έρχεται να είναι καλή για εσάς.

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος για Dummies

Μερικοί γνώστες, προφανώς συμπεριλαμβανομένου του Πάπα, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι μπορεί να συμβαίνουν περισσότερα στον κόσμο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λέγεται ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και τα πράγματα θα χειροτερέψουν από εδώ και πέρα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πότε συμμετέχουμε σε γεγονότα που εκτυλίσσονται και δεν έχουμε το πλεονέκτημα της ιστορικής προοπτικής. Είναι απίθανο οι άνθρωποι το 1939 να συνειδητοποίησαν ότι ήταν μάρτυρες της έναρξης μιας μεγάλης παγκόσμιας σύγκρουσης, αν και κάποιοι μπορεί να το υποπτεύονταν.

Η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μοιάζει από πολλές απόψεις με ένα γιγάντιο παζλ στο οποίο το ευρύ κοινό βλέπει μόνο ένα μικρό μέρος της ολοκληρωμένης εικόνας. Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν καν ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα κομμάτια και δεν κάνουν καν αυτές τις απλές ερωτήσεις: γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και γιατί συμβαίνουν τώρα;

Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Αυτό που βλέπουν είναι ο κακός μάγος Βλαντιμίρ Σάρουμαν Πούτιν να εισβάλει στην αθώα Ουκρανία με τον στρατό των ορκ – χωρίς λόγο. Αυτό είναι τουλάχιστον ένα απλοϊκό όραμα γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει – και γιατί ο κόσμος τρελαίνεται μπροστά στα μάτια μας. Ας δούμε τι είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η χύτρα ταχύτητας

Η Δύση (την οποία μπορούμε να ορίσουμε εδώ ως ΗΠΑ και ΕΕ) ασκεί πίεση σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για χώρες εκτός Δύσης, αλλά και για δυτικές χώρες που έχουν απομακρυνθεί από τις επιταγές των δυτικών ηγετών. Αυτή η πίεση έχει συζητηθεί ευρέως και έχει αποδοθεί σε κάθε είδους κίνητρα, συμπεριλαμβανομένης της νεοαποικιοκρατίας, της εξαναγκαστικής οικονομικής ηγεμονίας και πολλά άλλα. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, είναι ποιες χώρες έχουν δεχθεί πιέσεις και τι δεν έχουν  κοινό  .

Οι χώρες υπό πίεση περιλαμβάνουν τη Ρωσία, την Κίνα, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σερβία, την Ταϊλάνδη και το Ιράν, για να αναφέρουμε μερικές. Υπήρξαν επίσης πρόσφατες προσθήκες, ιδίως στην Ινδία και την Ουγγαρία. Για να καταλάβουμε γιατί πιέστηκαν, πρέπει να μάθουμε τι κοινό έχουν. Δεν είναι εύκολο γιατί είναι εξαιρετικά διαφορετικά από πολλές απόψεις. Υπάρχουν δημοκρατίες και μη, συντηρητικές και κομμουνιστικές κυβερνήσεις, χριστιανικές, μουσουλμανικές και βουδιστικές χώρες κ.λπ. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς είναι ξεκάθαρα σύμμαχοι. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί συντηρητικές και θρησκευτικές χώρες όπως η Ρωσία ή το Ιράν θα συμμάχησαν με τους άθεους κομμουνιστές της Κούβας και της Βενεζουέλας.

Το κοινό όλων αυτών των χωρών είναι η επιθυμία τους να διαχειρίζονται τις δικές τους υποθέσεις. είναι ανεξάρτητες χώρες. Αυτή η κατάσταση είναι ασυγχώρητη στα μάτια της Δύσης και πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε απαραίτητο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κυρώσεων, των έγχρωμων επαναστάσεων και της ξεκάθαρης στρατιωτικής επίθεσης.

Η Δύση και η στρατιωτική της πτέρυγα του ΝΑΤΟ έχουν περικυκλώσει τη Ρωσία με εχθρικές χώρες και στρατιωτικές βάσεις, έχουν οπλίσει και χειραγωγήσει την Ουκρανία για να τη χρησιμοποιήσει ως σφυρί εναντίον της και έχουν χρησιμοποιήσει κυρώσεις και απειλές. Το ίδιο συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στην Ασία, όπου η Κίνα είναι περικυκλωμένη με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Το ίδιο ισχύει ως ένα βαθμό για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Την τελευταία δεκαετία, η πίεση έχει αυξηθεί σημαντικά στους ανεξάρτητους, κορυφώνοντας το έτος πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το έτος που προηγήθηκε του πολέμου στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν διπλωμάτες τους σε όλο τον κόσμο για να αυξήσουν την πίεση. Ήταν σαν ένα περιοδεύον τσίρκο ή μια περιοδεύουσα ροκ μπάντα, αλλά αντί να διασκεδάσουν, έβγαζαν απειλές: Αγοράστε αυτό από εμάς και κάντε ό,τι λέμε, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες. Το επείγον ήταν απόλυτο και απτό, αλλά μετά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πίεση ανέβηκε στους 11. Κατά τον πρώτο μήνα του πολέμου, ολόκληρο το δυτικό διπλωματικό σώμα ήταν πλήρως απασχολημένο σε απειλές κατά του «υπόλοιπου κόσμου» οργανώσει την απομόνωση της Ρωσίας. Αυτό δεν λειτούργησε, προκαλώντας πανικό στους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Όλη αυτή η πίεση με τα χρόνια, και όλος ο φόβος και ο πανικός όταν δεν λειτούργησε, συνδέεται σαφώς με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Είναι μέρος του ίδιου «συνδρόμου» και έχουν την ίδια αιτία.

Η διάσταση του χρέους

Έχουν δοθεί πολλές εξηγήσεις για αυτό που συμβαίνει και η πιο συνηθισμένη είναι η πάλη μεταξύ δύο πιθανών μελλοντικών γεγονότων. ένας πολυπολικός κόσμος όπου υπάρχουν πολλά κέντρα ισχύος στον κόσμο και ένας μονοπολικός κόσμος όπου η Δύση κυβερνά τον κόσμο. Αυτό είναι σωστό σε κάποιο βαθμό, αλλά υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό τώρα και όλος ο επείγων χαρακτήρας και ο πανικός στη Δύση.

Πρόσφατα, ο γκουρού τεχνολογίας της Νέας Ζηλανδίας Kim Dotcom δημοσίευσε ένα  νήμα  σχετικά με την κατάσταση του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνολικό χρέος και οι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών υπερβαίνουν τη συνολική αξία ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της γης. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μοναδική στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν χρέος που μπορεί να εξοφληθεί μόνο με την πώληση ολόκληρης της χώρας και ό,τι υπάρχει σε αυτήν. Επιπλέον, οι περισσότερες μη δυτικές χώρες είναι θαμμένες σε χρέη σε δολάρια και ανήκουν σχεδόν στους ίδιους χρηματοδότες που κατέχουν τη Δύση.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης έχουν παραποιηθεί σε επίπεδο που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς. Στη Δύση, ζούμε πολύ πέρα από τις δυνατότητές μας και τα νομίσματά μας είναι μαζικά υπερτιμημένα. Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό χάρη σε δύο μηχανισμούς:

1. Το πρώτο είναι το αποθεματικό καθεστώς του δολαρίου και το καθεστώς ημι-αποθεματικό του ευρώ που επέτρεψε στη Δύση να εξάγει ψηφιακό νόμισμα και να λαμβάνει αγαθά σε αντάλλαγμα. Αυτό έδωσε στη Δύση τεράστια οικονομική δύναμη και της επέτρεψε να λειτουργήσει ως παράσιτο στην παγκόσμια οικονομία. Λάβαμε πολλά προϊόντα δωρεάν, για να το θέσω ήπια.

2. Ο δεύτερος μηχανισμός παραποίησης είναι η αύξηση του χρέους σε τέτοιο επίπεδο που ουσιαστικά έχουμε ενέχυρο ό,τι κατέχουμε, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών και της γης μας, για να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο. Δεν μας μένει τίποτα τώρα που αφαιρέθηκε το χρέος. Το χρέος έχει γίνει εδώ και καιρό μη εξυπηρετούμενο – πολύ πέρα από την ικανότητά μας να πληρώνουμε τόκους – γεγονός που εξηγεί γιατί τα επιτόκια στη Δύση είναι σχεδόν μηδενικά. Οποιαδήποτε αύξηση θα έκανε το χρέος ανεπανόρθωτο και θα χρεοκοπούσαμε όλοι επίσημα σε μια μέρα.

Πέρα από όλα αυτά, η παραποίηση δημιούργησε τεχνητά ισχυρά νομίσματα στη Δύση, γεγονός που αύξησε την αγοραστική τους δύναμη για αγαθά που τιμολογούνται σε μη δυτικά νομίσματα. Αυτοί οι μηχανισμοί επέτρεψαν επίσης στη Δύση να διαχειριστεί φουσκωμένες και δυσλειτουργικές οικονομίες υπηρεσιών, όπου η αναποτελεσματικότητα είναι αδιανόητη. Έχουμε τεράστιες ομάδες ανθρώπων στις οικονομίες μας που όχι μόνο δεν δημιουργούν αξία, αλλά την καταστρέφουν συστηματικά. Αυτό που διατηρεί το βιοτικό επίπεδο στη Δύση σήμερα είναι μια μικρή μειοψηφία παραγωγικών ανθρώπων, η συνεχής αύξηση του χρέους και ο παρασιτισμός στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι άνθρωποι που κατέχουν όλο αυτό το χρέος κατέχουν στην πραγματικότητα όλα όσα νομίζουμε ότι κατέχουμε. Στη Δύση, δεν κατέχουμε τίποτα σε αυτό το σημείο – απλώς νομίζουμε ότι κατέχουμε. Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί μας ιδιοκτήτες; Ξέρουμε λίγο πολύ ποιοι είναι γιατί συναντιούνται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός μαζί με τις δυτικές πολιτικές ελίτ που κατέχουν επίσης.

Είναι σαφές ότι οι ιδιοκτήτες μας ανησυχούν όλο και περισσότερο και οι ανησυχίες τους αυξάνονται παράλληλα με την αυξανόμενη πίεση που ασκεί η Δύση στον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα στους αυτοαπασχολούμενους. Στην τελευταία συνάντηση στο Νταβός, η διάθεση ήταν τόσο ζοφερή όσο και πανικόβλητη, όπως ο πανικός μεταξύ των δυτικών πολιτικών ελίτ όταν απέτυχε η απομόνωση της Ρωσίας.

Τι πρόκειται να συμβεί ?

Ο πανικός των ιδιοκτητών μας και των πολιτικών τους είναι κατανοητός γιατί έχουμε φτάσει στο τέλος της γραμμής. Δεν μπορούμε πλέον να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο χάρη στο αυξανόμενο χρέος και τον παρασιτισμό. Το χρέος υπερβαίνει αυτό που κρατάμε ως εγγύηση και τα νομίσματά μας είναι στα πρόθυρα να χάσουν κάθε αξία. Δεν θα μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε δωρεάν προϊόντα από τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε να αποπληρώνουμε το χρέος μας – πόσο μάλλον να πληρώνουμε τόκους. Ολόκληρη η Δύση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και το βιοτικό μας επίπεδο πρόκειται να πέσει κατά ένα σημαντικό ποσοστό. Αυτό είναι που τρόμαξε τους ιδιοκτήτες μας και βλέπουν μόνο δύο σενάρια:

1. Στο πρώτο σενάριο, οι περισσότερες δυτικές χώρες, και ό,τι υπάρχει σε αυτές, κηρύσσουν πτώχευση και σβήνουν το χρέος τους με υπαγορεύσεις – κάτι που τα κυρίαρχα κράτη είναι ικανά να κάνουν. Θα διαγράψει επίσης τον πλούτο και την πολιτική δύναμη των ιδιοκτητών μας.

2. Στο δεύτερο σενάριο, οι ιδιοκτήτες μας παίρνουν πίσω την εγγύηση κατά τη διάρκεια της πτώχευσης. Η εγγύηση είμαστε εμείς και ό,τι κατέχουμε.

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να καταλάβεις ποιο σενάριο επιλέχθηκε. Το σχέδιο για το δεύτερο σενάριο είναι έτοιμο και υλοποιείται εδώ που τα λέμε. Ονομάζεται «The Great Reset» και κατασκευάστηκε από τους ανθρώπους πίσω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Αυτό το σχέδιο δεν είναι μυστικό και μπορεί να αναθεωρηθεί σε κάποιο βαθμό στον ιστότοπο του WEF.

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι ένας μηχανισμός για την κατάσχεση όλων των εξασφαλίσεων χρέους που περιλαμβάνει τα περιουσιακά σας στοιχεία, τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης ή του δήμου σας, τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους σας και τα περισσότερα επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία που δεν ανήκουν ήδη σε εμάς.

Αυτός ο μηχανισμός κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων έχει πολλά στοιχεία, αλλά τα πιο σημαντικά είναι τα ακόλουθα τέσσερα:

1. Κατάργηση της κυριαρχίας  : Μια κυρίαρχη (ανεξάρτητη) χώρα είναι μια επικίνδυνη χώρα επειδή μπορεί να επιλέξει να αθετήσει το χρέος της. Η μείωση της κυριαρχίας αποτελεί προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες μας και έχουν επιχειρηθεί διάφορα έργα, όπως η Διατλαντική Εταιρική Σύμπραξη Εμπορίου και Επενδύσεων και η Εταιρική Σχέση ΥπερΕιρηνικού. Το πιο επιτυχημένο έργο είναι αναμφίβολα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Η παρακμή της οικονομίας:  Η δυτική οικονομία (ακόμα και η παγκόσμια οικονομία) πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα κάτω κατά πολύ σημαντικό ποσοστό. Αυτή η αναθεώρηση προς τα κάτω είναι απαραίτητη επειδή η δυτική οικονομία σήμερα είναι μαζικά παραποιημένη και πρέπει να επανέλθει στο πραγματικό της επίπεδο – το οποίο θα μπορούσε να είναι τόσο χαμηλό όσο το ήμισυ αυτού που είναι τώρα – ή ακόμα και υψηλότερο. Αυτή η αργή απόσυρση έχει επίσης σκοπό να αποφύγει μια ξαφνική συντριβή που θα προκαλούσε μαζική κοινωνική αναταραχή και θα αποτελούσε απειλή για τους ιδιοκτήτες μας. Μια ελεγχόμενη αποσυναρμολόγηση είναι επομένως προτιμότερη από μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση. Αυτή η ελεγχόμενη απόσυρση είναι ήδη σε εξέλιξη και συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό. Μπορούν να αναφερθούν πολλά παραδείγματα αυτής της διάλυσης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και των ΗΠΑ με στόχο την υπονόμευση της δυτικής οικονομίας και προφανείς προσπάθειες καταστροφής της ζήτησης κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα, συμπεριλαμβανομένων των μάλλον περίεργων υλικοτεχνικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά.

3. Συγκομιδή περιουσιακών στοιχείων (δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε «ευτυχισμένοι» ): Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να θεωρηθούν ως εγγυήσεις του ιδιωτικού και συλλογικού/δημόσιου χρέους μας θα αναληφθούν. Αυτός είναι ένας ξεκάθαρα δηλωμένος στόχος της Μεγάλης Επαναφοράς, αλλά το πώς θα εφαρμοστεί αυτό είναι λιγότερο σαφές. Για αυτό, ο απόλυτος έλεγχος των δυτικών κυβερνήσεων (ακόμα και όλων των κυβερνήσεων) φαίνεται απαραίτητος. Αυτή η προϋπόθεση είναι πιο κοντινή από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, καθώς οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις φαίνονται σε αυτό το στάδιο να είναι υπεύθυνες για το Νταβός. Η διαδικασία θα παρουσιαστεί ως κοινωνική αναδιάρθρωση απαραίτητη λόγω της οικονομικής κρίσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα οδηγήσει σε μαζική πτώση του βιοτικού επιπέδου των απλών ανθρώπων, αλλά όχι των ελίτ.

4. Καταπίεση:  Αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς ανθρώπους και μια εξέγερση είναι μια πιθανή απάντηση, ακόμα κι αν η διάλυση γίνει σταδιακά. Για να μην συμβεί αυτό, τίθεται σε εφαρμογή ένας μηχανισμός κοινωνικού ελέγχου που θα διαγράψει την προσωπική ελευθερία, την ελευθερία του λόγου και την ιδιωτική ζωή. Θα δημιουργήσει επίσης απόλυτη εξάρτηση του ατόμου από το κράτος. Αυτό πρέπει να γίνει πριν ολοκληρωθεί η οικονομική διάλυση, διαφορετικά θα υπάρξει επανάσταση. Αυτός ο μηχανισμός εφαρμόζεται ήδη με ενθουσιασμό στη Δύση, όπως μπορεί να δει όποιος έχει μάτια και αυτιά.

Ρωσία, Κίνα και άλλοι ανεξάρτητοι

Πώς επηρεάζουν όλα αυτά η Ρωσία και η Κίνα, καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία; Γιατί όλη αυτή η πίεση από τη Δύση όλα αυτά τα χρόνια και γιατί όλος αυτός ο πανικός σήμερα; Μέρος του λόγου για την πίεση στους ανεξάρτητους, ιδιαίτερα τη Ρωσία και την Κίνα, οφείλεται απλώς στην αντίστασή τους στη δυτική ηγεμονία. Αυτό είναι αρκετό για να μπει στη λίστα με τις άτακτες χώρες της Δύσης. Γιατί όμως αυτή η αυξημένη πίεση τα τελευταία χρόνια;

Ο λόγος είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν μπορούν να υπόκεινται σε χρεοκοπία και να ανακτηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν έχουν μεγάλο χρέος δυτικού νομίσματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που κατέχουν τη Δύση μέσω του χρέους δεν κατέχουν αυτήν τη στιγμή τη Ρωσία και την Κίνα (όπως κατέχουν τη Δύση και τον χρεωμένο «τρίτο κόσμο») και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν μέσω του χρέους. Ο μόνος τρόπος για να τα αποκτήσετε είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας. Οι κυβερνήσεις τους πρέπει να αποδυναμωθούν με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών κυρώσεων και στρατιωτικών μέσων εάν είναι απαραίτητο – για παράδειγμα χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως κριάρι για τη Ρωσία και την Ταϊβάν για την Κίνα.

Η υποταγή της Ρωσίας και της Κίνας είναι ένα υπαρξιακό ερώτημα για τους ιδιοκτήτες μας στο Νταβός, γιατί όταν καταρρίπτουν τη δυτική οικονομία, όλα τα άλλα πρέπει επίσης να καταρρεύσουν. Εάν η δυτική οικονομία καταρρεύσει και ένα μεγάλο οικονομικό μπλοκ δεν συμμετάσχει στην κατάρρευση, θα είναι καταστροφή για τη Δύση. Το νέο μπλοκ θα αποκτήσει τεράστια οικονομική ισχύ, και ίσως ένα είδος μονοπολικής ηγεμονίας, ενώ η Δύση θα βυθιστεί σε μια άσχετη φεουδαρχική σκοτεινή εποχή. Επομένως, ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να καταρρεύσει για να λειτουργήσει η Μεγάλη Επαναφορά. Η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να υποταχθούν με κάθε μέσο, όπως και η Ινδία και άλλα ανυπότακτα έθνη.

Αυτό τροφοδότησε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και θα τροφοδοτήσει τη συνέχιση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυτικές ελίτ που έχουν ιδιοκτησία περιουσίας πηγαίνουν στον πόλεμο για να διατηρήσουν τον πλούτο και την εξουσία τους. Όλοι όσοι αντιστέκονται πρέπει να υποταχθούν, ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τη Δύση στους Σκοτεινούς Αιώνες που είχε προβλεφθεί από τη Μεγάλη Επαναφορά.

Ο τρέχων πανικός μεταξύ των δυτικών ελίτ εξηγείται από το γεγονός ότι το ουκρανικό σχέδιο δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί. Αντί η Ρωσία να αιμορραγεί στο πεδίο της μάχης, η Ουκρανία και η Δύση αιμορραγούν. Αντί η ρωσική οικονομία να καταρρεύσει, οδηγώντας στην αντικατάσταση του Πούτιν από έναν ηγέτη συμβατό με το Νταβός, η δυτική οικονομία καταρρέει. Αντί η Ρωσία να απομονώνεται, η Δύση απομονώνεται ολοένα και περισσότερο. Τίποτα δεν λειτουργεί και για να το συμπληρώσουμε, η Ευρώπη έδωσε στους Ρώσους τα μέσα και τα κίνητρα να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία κλείνοντας εν μέρει τη βιομηχανία της. Χωρίς ρωσικούς πόρους δεν υπάρχει ευρωπαϊκή βιομηχανία και χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχουν φόροι για τα επιδόματα ανεργίας, τις συντάξεις, όλους τους πρόσφυγες και σχεδόν οτιδήποτε άλλο διατηρεί τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Οι Ρώσοι έχουν πλέον την ικανότητα να προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη συντριβή στην Ευρώπη, κάτι που δεν περίμενε το Νταβός. Μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση θα μπορούσε κυριολεκτικά να προκαλέσει τα κεφάλια στο Νταβός, προκαλώντας φόβο και πανικό στους κύκλους της ελίτ. Η μόνη λύση για αυτούς είναι να συνεχίσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να ελπίζουν για το καλύτερο.

Τι να κάνω

Η Μεγάλη Επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας είναι  η  άμεση αιτία του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου – υποθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει. Τι μπορεί να γίνει για αυτό; Από τη Δύση, λίγα μπορούν να γίνουν. Η μόνη λύση είναι να βγάλουμε το Νταβός από την εξίσωση, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι οι μεγάλοι εκ νέου εμπνευστές του Νταβός είναι πολύ μπλεγμένοι στη δυτική οικονομία και πολιτική. Το Νταβός είναι σαν ένα χταπόδι με τα χέρια και τα κορόιδα του σε κύκλους ελίτ, μέσα ενημέρωσης και κυβερνήσεις όλων των χωρών. Είναι πολύ ριζωμένα για να αφαιρεθούν εύκολα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο δυτικός πληθυσμός έχει υποστεί υπερβολική πλύση εγκεφάλου και υπερβολικά αδαής. Το επίπεδο της πλύσης εγκεφάλου τους είναι τέτοιο που μια μεγάλη μερίδα από αυτούς θέλουν πραγματικά να γίνουν φτωχοί – παρόλο που χρησιμοποιούν τη λέξη «πράσινο» για «φτωχός» επειδή ακούγεται καλύτερα. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδέχεται να υπάρχουν διαιρέσεις εντός των δυτικών ελίτ. Ορισμένοι από αυτούς, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να αντιταχθούν στη Μεγάλη Επαναφορά που σχεδιάστηκε κυρίως από την Ευρώπη – αλλά μένει να δούμε αν αυτή η αντίθεση είναι πραγματική ή αποτελεσματική.

Ωστόσο, εκτός Δύσης, ορισμένα βήματα μπορούν και πρέπει να γίνουν. Κάποια από αυτά τα μέτρα είναι δραστικά και κάποια εφαρμόζονται την ώρα που μιλάμε. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

1. Οι Ανεξάρτητοι, με επικεφαλής τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, πρέπει να δημιουργήσουν ένα μπλοκ για να απομονωθούν από τη ραδιενεργή Δύση. Αυτή η απομόνωση δεν πρέπει να είναι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική και κοινωνική. Τα οικονομικά τους συστήματα πρέπει να διαχωριστούν από τη Δύση και να αυτονομηθούν. Η κουλτούρα και η ιστορία τους πρέπει να υπερασπιστεί ενάντια στις δυτικές επιρροές και τον ρεβιζιονισμό. Αυτή η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη.

2. Οι Ανεξάρτητοι πρέπει να απαγορεύσουν αμέσως όλα τα ιδρύματα και τις ΜΚΟ που υποστηρίζονται από τη Δύση στις χώρες τους, είτε χορηγούνται από δυτικά κράτη είτε από άτομα. Επιπλέον, πρέπει να απαγορεύσουν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης τη δυτική χορηγία και να στερήσουν από όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τη δυτική χορηγία και επιρροές.

3. Πρέπει να εγκαταλείψουν όλους τους διεθνείς θεσμούς μέχρι και τελικά τα Ηνωμένα Έθνη, γιατί όλα τα διεθνή όργανα ελέγχονται από τη Δύση. Στη συνέχεια, πρέπει να τα αντικαταστήσουν με νέους θεσμούς στο μπλοκ τους.

4. Πρέπει, κάποια στιγμή, να δηλώσουν   το δολάριο και το ευρώ non grata . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δηλώσουν αθέτηση υποχρεώσεων για όλα τα χρέη που εκφράζονται σε αυτά τα νομίσματα, αλλά όχι για άλλα χρέη. Αυτό πιθανότατα θα συμβεί αργότερα, αλλά είναι αναπόφευκτο.

Αυτό θα δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία η Δύση κατεβαίνει στο σκοτάδι χωρίς να παρασύρει και άλλους μαζί του – εάν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πυρηνική φωτιά.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Αυτή είναι μια αναδημοσίευση ενός άρθρου που έγραψα και δημοσίευσα στις 18 Ιουνίου 2022, πριν από 18 μήνες. Αυτό συνέβη πολύ πριν δημιουργήσω έναν λογαριασμό Substack. Κάποιοι από εσάς μπορεί να το έχετε ήδη διαβάσει. Όταν δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «the coronation», ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν ακόμη νέος, αλλά μια προφανής πολιτισμική σύγκρουση βρισκόταν σε εξέλιξη. Αυτό το άρθρο προσπάθησε να περιγράψει μερικές από τις δυνάμεις πίσω από τη σύγκρουση, ιδιαίτερα τις οικονομικές.

Το άρθρο έγινε viral και αναδημοσιεύτηκε παντού σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου του ZeroHedge . Δεν έχω ιδέα για τον συνολικό αριθμό των προβολών, αλλά ήταν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια. Υποψιάζομαι ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο διαβασμένα άρθρα για γεωπολιτικά/οικονομικά θέματα το 2022.

πηγή: Gaius Baltar

loading...