Mytilenepress : Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα βάλει εμπόδια στο δρόμο του Ισραήλ

Η κοινωνία μας είναι χτισμένη σε μύθους και η επίθεση σε μύθους μπορεί να είναι καταστροφική.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. 

 

 

 

Ένας από τους μύθους είναι η δημοκρατία, η οποία επιτρέπει, επιπλέον, την πρόσβαση στην υπεροχή, απέναντι σε όλους τους άλλους, κατ’ ανάγκη όχι δημοκρατικούς κακούς.

Ο Άλντο Στερόνε είπε ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τελείωσαν, ότι τα πλαστά ψηφοδέλτια του Μπάιντεν είχαν ήδη εκτυπωθεί κατά δεκάδες εκατομμύρια, αν χρειαστεί από εκατοντάδες εκατομμύρια, και ότι ο Τραμπ δεν θα επανεκλεγεί ποτέ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο, που διορίστηκε εξ ολοκλήρου από Αμερικανούς Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν ήταν επιλέξιμος λόγω της απόπειρας εξέγερσης του.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτό αποφασίστηκε μόνο με ψήφους 4 κατά και 3 κατά και ακόμη και αν οριστεί από τους δημοκράτες, 3 δικαστές εξακολουθούν να θεωρούν ότι αυτό ήταν υπερβολικό. Το λειτούργημα, προεδρικό, εξάλλου, δεν προβλεπόταν καν σε περίπτωση μη επιλεξιμότητας, για νόμο που ψηφίστηκε μετά τον εμφύλιο. Τότε, ο Τραμπ δεν καταδικάστηκε ποτέ για εξέγερση, αλλά οι δημοκράτες δεν ενδιαφέρονται για τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς η τηλεόραση είπε ότι αυτή ήταν μια. Ένα πράγμα όμως έχει υποτιμηθεί. Εμφάνιση.

Αν και οι ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό δεν είναι πλέον και όλο και λιγότερο δημοκρατία, αν ήταν ποτέ, χάνουν τα δημοκρατικά τους χαρακτηριστικά με την ταχύτητα V. Και εμποδίζουν τον Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα, αν και ο Άλντο λέει ότι θα τον κέρδιζαν από μηχανές ψηφοφορίας που είναι πάντα πιο γρήγορες από τους πραγματικούς ψηφοφόρους, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα φαινόμενα.

Φαίνεται επίσης ότι ο Μπάιντεν ο απεχθής, κακομαθημένος, κλέφτης, ψεύτης και όλα τα επίθετα που μπορούν να του αποδοθούν, είναι ο μόνος υποψήφιος σε απόθεμα μεταξύ των δημοκρατών.

Εάν ο Τραμπ αποτραπεί δικαστικά από το να είναι υποψήφιος, ακόμα κι αν επρόκειτο να ηττηθεί, θα έριχνε ένα γάντι και μια πρόκληση για ολόκληρο τον πληθυσμό, που συνδέεται με φαινόμενα επιλογής, τα οποία δεν είναι. Αν τίποτα δεν μπορεί να λυθεί μέσω της κάλπης, θα λυθεί με άλλο τρόπο.

Ο κόσμος προσπαθεί, συλλογικά, να διαχειριστεί την κατάρρευση της συλλογικής Δύσης, ΕΕ + ΗΠΑ + μερικοί άλλοι λακέδες, αλλά σταδιακά. Το ωστικό κύμα μιας ξαφνικής κατάρρευσης θα επηρέαζε τους πάντες… Είναι όμως κάτι πρωτόγνωρο που επιχειρείται στην ιστορία. Καμία κατάρρευση, το τέλος της αυτοκρατορίας πήγε καλά. Φυσικά, ορισμένα κράτη ονομάζονταν «αυτοκρατορίες», αλλά δεν ήταν στην πραγματικότητα, όπως η Δεύτερη Γαλλική Αυτοκρατορία. Ωστόσο, το τέλος του καθεστώτος του πυροδότησε την κομμούνα και μια εξέγερση στην Αλγερία όπου ορισμένοι πίστευαν ότι είχε έρθει η ώρα της εξέγερσης. Σοβαρό λάθος που πληρώθηκε από μια μεγάλης κλίμακας σφαγή.

Η προσπάθεια μιας μεγάλης επαναφοράς από τις ελίτ, δηλαδή να συνεχιστεί όπως πριν, ενώ οι μάζες σφίγγουν το ζωνάρι, είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Απλά γιατί δεν ξέρουμε πού πάμε, αλλά πάμε. Υποτιμούμε πάρα πολύ τη βλακεία των ελίτ, ιδιαίτερα των πολιτικών, εντελώς απολιθωμένα και θαμμένα στα νομικά τους πρότυπα, δεν υπάρχει πλέον χώρος για ελιγμούς, και για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να λαδωθούν τα γρανάζια.

Οι μύθοι της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ και της Δύσης έχουν επίσης πέσει στο λούκι. Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, το Ισραήλ δεν τον κερδίζει και η προσπάθεια να υποτάξει τους Παλαιστίνιους μέσω της ταπείνωσης δεν λειτουργεί πλέον. Οι παλαιστινιακές επιτυχίες ήταν πολύ μεγάλες, και η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να ισχύει. Η χώρα, που είχε νικήσει και κατακτήσει σε 6 μέρες, παλεύει για λίγα μέτρα προόδου.

Όσο για τη Χιτλερική Νεολαία για την οποία μιλούσε ένας αναγνώστης, υπάρχουν. Στην Ουκρανία, ο φανατισμός των νέων, στο Ισραήλ, από τη νευρωτική λατρεία του Ολοκαυτώματος (Ε. Τοντ), και για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, δεν χρειάζεται να φανατιζόμαστε. Το Ισραήλ, με την πολιτική του για τους Παλαιστίνιους, φροντίζει μόνο για αυτό. Δεν χρειάζεται να φανατίζουμε κακομεταχειρισμένους, ταπεινωμένους, κυνηγημένους ανθρώπους.

Και εδώ, το τεράστιο λάθος ήταν να επιλέξουμε την Παλαιστίνη για να ιδρύσουμε ένα εβραϊκό κράτος. Μια χώρα άδεια από άντρες, οπουδήποτε, θα ήταν κατάλληλη. Ούτε ένα τετράγωνο τσέπης 21.000 km2.

Όπως λέει το τραγούδι, όταν το αεροπλάνο αρχίζει να ακινητοποιείται, η αεροσυνοδός λέει στους επιβάτες ότι το πλήρωμα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Στην πραγματικότητα, είναι μάλλον το σκίτσο της ταινίας παρωδίας που κυριαρχεί: ο πιλότος είναι γονατισμένος και προσεύχεται.

Με τουλάχιστον το 1/4 του πληθυσμού άνεργο, η γαλλική κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την πλήρη απασχόληση. Άλλος ένας μύθος. Ναι, πολλές δουλειές ξεφεύγουν. Ακόμη και από μετανάστες.

Στην πραγματικότητα, το να θέλετε να διαχειριστείτε μια επαναφορά θα σήμαινε ότι έχετε σημαντική δύναμη δράσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει. Και τα gadgets AI, και άλλα, δεν λειτουργούν, δεν λειτουργούν ποτέ, γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχουν επαρκή μέσα εξαναγκασμού.

Η Στάζι, στην πραγματικότητα, δεν μπόρεσε ποτέ να ελέγξει την Ανατολική Γερμανία, παρά μόνο για να καθυστερήσει την προθεσμία. Και η μαζική της παρακολούθηση δείχνει μόνο την έλλειψη εμπιστοσύνης που είχε.

Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ένας όλο και πιο δυσλειτουργικός κόσμος, όπου τα χειριστήρια της συσκευής λειτουργούν όλο και λιγότερο, μπορεί να κατευθύνεται προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα εντελώς κλασικό τέλος της αυτοκρατορίας.

 

 

πηγή: The Fall

από τον MK Bhadrakumar

Οι ΗΠΑ είναι διπλωματικά απομονωμένες και σε άμυνα, προστάτης του Ισραήλ όλο και πιο απομονωμένοι, σε αντίθεση με συμμάχους τόσο πιστούς όπως η Γαλλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Η μικτή ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα παραμένει κρίσιμη για δύο λόγους: υπογραμμίζει την αυξανόμενη απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στον ΟΗΕ και ξεκινά μια διαδικασία περιορισμού των επιλογών για το Τελ Αβίβ.

Η υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) την Παρασκευή, το οποίο ζητά εκεχειρία στις μάχες στη Γάζα για να επιτραπεί η παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας, μπορεί να αντιπροσωπεύει μια αλλαγή πορείας στο ταξίδι γεμάτο παγίδες που οδηγεί σε μια διαρκή κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η λυδία λίθος βρίσκεται στην εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διότι η ιστορία αυτών των ψηφισμάτων σχετικά με την Παλαιστίνη δεν προκαλεί αισιοδοξία.

Στην πραγματικότητα, η ανυπακοή του Ισραήλ ήταν ήδη ξεκάθαρα ορατή. Καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε το ψήφισμα, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν την επίθεσή τους στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή και διέταξαν τους κατοίκους του Al Bureij – μια περιοχή της κεντρικής Γάζας όπου το Ισραήλ δεν είχε ακόμη συγκεντρώσει την επίθεσή του – να εκκενώσουν. Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε την Πέμπτη: « Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να εντείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στα βόρεια και νότια της Λωρίδας της Γάζας ».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τα κατάφερε όταν είπε στους δημοσιογράφους μετά την έγκριση του ψηφίσματος ότι « μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις απελπισμένες ανάγκες» .

Το ίδιο το ψήφισμα είναι το αποτέλεσμα μιας εβδομάδας έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των αραβικών χωρών που το υποστήριξαν –κυρίως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου– για να συμβιβαστούν με τη λύση, λιγότερο ευνοϊκή, δηλαδή αποδοχή ενός κειμένου που ευχαριστεί την Ουάσιγκτον και επιτρέπει στην κυβέρνηση Μπάιντεν να αποφύγει την ευθύνη ενός νέου βέτο, για τρίτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Αμερικανοί διαπραγματευτές κατέφυγαν ευθαρσώς σε τακτικές πίεσης, βασιζόμενοι στη συνηθισμένη τους διπλωματική πανοπλία –εκβιασμό, χειραγώγηση και τελεσίγραφα– για να υποβαθμίσουν το κείμενο σε σημείο να εγκαταλείψουν σημαντικές διατάξεις σχετικά με την κατάπαυση του πυρός και τη θέσπιση συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για τη διευκόλυνση της παράδοσης. ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να εξασφαλίσει την παρακολούθησή της.

Και όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες απείχαν από την ψηφοφορία αργά την ημέρα, εκφράζοντας επιφυλάξεις – κυρίως ότι το ψήφισμα δεν ανέφερε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το χειρότερο ήταν ότι το ψήφισμα υποκλίθηκε στην αμερικανική επιταγή να αντικατασταθεί η διατύπωση που περιγράφει την άμεση παύση της βίας με μια διφορούμενη πρόταση που καλεί τα μέρη να « δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για παύση των εχθροπραξιών ». Αυτή η διατύπωση ανταποκρίνεται στην ισραηλινή απαίτηση να έχει ελεύθερο χέρι για να συνεχίσει τις βάρβαρες στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

Αυτή η παρέκκλιση, σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην καταδίκη των αδιάκριτων επιθέσεων του ισραηλινού στρατού κατά αμάχων, κινδυνεύει να υποδηλώσει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι συνένοχο στην καταστροφή της Γάζας, η οποία έχει τόσο αναστατώσει τη Ρωσία που πρότεινε μια τροποποίηση την τελευταία στιγμή. να αντικατασταθεί η διατύπωση του ψηφίσματος:

« Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις για μια μόνιμη παύση των εχθροπραξιών » μέσω μιας σαφούς έκκλησης « να ληφθούν επείγοντα μέτρα με σκοπό τη διαρκή παύση των εχθροπραξιών ».

Το αίτημα της Ρωσίας για άμεση κατάπαυση του πυρός ήταν σύμφωνο με ένα πρόσφατο ψήφισμα που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά οι Αμερικανοί ήταν αντίθετοι. Δυστυχώς, οι αραβικές χώρες που υποστήριξαν αυτό το ψήφισμα υποχώρησαν στον αμερικανικό εκβιασμό και άσκησαν βέτο. Δεν είναι σαφές τι συνέβη στα παρασκήνια μεταξύ τους.

Το παράδοξο είναι ότι στην πραγματικότητα, οι ίδιοι οι Αμερικανοί ήθελαν απεγνωσμένα να αποφύγουν την επιβολή βέτο –το τρίτο σε διάστημα λίγων μηνών– το οποίο θα ειρωνευόταν τη βομβιστική παρατήρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του τον περασμένο Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ, σύμφωνα με στα οποία τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να ασκούν βέτο μόνο σε « εξαιρετικές και έκτακτες καταστάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία του Συμβουλίου ».

Όλα δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλήρη επίγνωση του ότι βρίσκονται « διπλωματικά απομονωμένες και σε άμυνα », όπως γράφουν οι New York Times σε ένα καυστικό άρθρο για την κρίσιμη κατάσταση της κυβέρνησης Μπάιντεν, « ολοένα και πιο προστατευτικά απομονωμένοι από το Ισραήλ…(το οποίο) το θέτει σε αντίθεση με πιστούς συμμάχους όπως η Γαλλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιαπωνία ».

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες φαινόταν ότι έδωσαν το πράσινο φως σε μια μαζική ισραηλινή στρατιωτική απάντηση στις 7 Οκτωβρίου ” κατά παράβαση των κανόνων “, έδωσαν δυστυχώς σε πολλές χώρες του Νότου το νιώθοντας ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά » – και μετά, ακόμη πιο σοβαρά, « ότι η ρωσική στρατηγική είναι η σωστή, γιατί πέρα από τα Ηνωμένα Έθνη, αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι η Ρωσία υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο – και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το παραβιάζουν . ”

Η ουσία του θέματος είναι ότι η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα αντιμετωπίζει ένα δύσκολο δίλημμα όπου, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά επιλογών, που όλες είναι επιζήμιες για αυτήν.

Οι ηγέτες της Χαμάς έχουν μέχρι στιγμής αποφύγει τη σύλληψη και οι ένοπλες ομάδες αντίστασης στη Γάζα συνέχισαν να εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων δύο εκρήξεων που έφτασαν στο Τελ Αβίβ και τις γύρω περιοχές την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με άλλο άρθρο των New York Times , « πολιτικοί σχολιαστές και ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν μειώσει τις προσδοκίες για μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη του Ισραήλ ».

« Κανείς ας μην φανταστεί ότι θα τοποθετήσουμε μια σημαία στην κορυφή ενός λόφου και θα πούμε: Εντάξει, κερδίσαμε και τώρα η Γάζα θα είναι ειρηνική και ασφαλής. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί », είπε ο Γκάμπι Σιμπόνι, συνταγματάρχης του εφεδρικού στρατού και μέλος του συντηρητικού Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ. « Η πραγματικότητα είναι ότι θα πολεμάμε στη Γάζα για χρόνια ».

Είναι όμως αυτή η κατάσταση βάσιμη, ακόμη κι αν το Ισραήλ ελέγχει το αμερικανικό Κογκρέσο; Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κύριος στόχος του Ισραήλ στη Γάζα ήταν να πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση στη Λωρίδα της Γάζας και να οδηγήσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία σκοτώνοντας, λιμοκτονώντας και ασκώντας βία εναντίον τους. Η Γάζα είναι μια μη βιώσιμη περιοχή.

Η πραγματική σημασία του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έγκειται επομένως στο γεγονός ότι ένα τέτοιο ισραηλινό σενάριο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Με το να μην ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί επίσης να έδωσαν σήμα ότι δεν θα επέτρεπαν την εθνοκάθαρση. Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Άραβες πρωταγωνιστές –ιδιαίτερα η Αίγυπτος– έχουν συμφωνήσει σε αυτό το θέμα.

Από την άλλη, το Ισραήλ μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τη Χαμάς όσο ο παλαιστινιακός πληθυσμός παραμένει στη Γάζα; Είναι αδύνατο. Σήμερα, υπάρχει καλός λόγος να πιστεύουμε ότι η Χαμάς προκαλεί σημαντικές απώλειες στον ισραηλινό στρατό. Το μαρτυρεί και η αποχώρηση της ταξιαρχίας Γκολάνι από την επιχείρηση της Γάζας.

Συμπερασματικά, η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα αναμένεται να πάρει νέα μορφή τις επόμενες εβδομάδες – στρατηγικά χτυπήματα αντί να συνεχίσει μια παρατεταμένη χερσαία επίθεση και μια ισραηλινή κατοχή χωρίς χρονικό περιορισμό. Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που εγκρίθηκε την Παρασκευή ανοίγει το δρόμο για μια τέτοια μετάβαση.

πηγή: The Cradle

loading...