ΌΤΑΝ Η ΛΟΛΙΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ «ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;

ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΗΘΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ…
Κι όσο τα ψάχνεις, τόσο μέσα στη βρόμα βρίσκεσαι. Αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί δεν τιμωρούνται αυστηρά παιδόφιλοι και παιδεραστές;
Μπορεί το μεγαλύτερο best seller όλων των αιώνων Όσα Παίρνει ο Άνεμος, να θεωρείται πλέον ως ρατσιστικό και η ταινία να αφαιρείται από τις πλατφόρμες, ενώ στις παιδικές ταινίες προστίθενται κάτι γκέι τύποι και τύπισσες ως “ήρωες” του πολιτικά ορθού αφηγήματος περί διαφορετικότητας, ωστόσο απ’ όλη αυτή την “τακτοποίηση” της νέας τάξης πραγμάτων, η παιδοφιλία και η παιδεραστία είναι μακρά ξεχασμένη.
Το μυθιστόρημα Λολίτα του Ρωσο-Αμερικανού συγγραφέα Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ που εκδόθηκε το 1955 εξακολουθεί να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της γήινης σφαίρας μας μεταφρασμένο σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, πολλοί συγγραφείς το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα έργα του 20ου αιώνα, και έχει συμπεριληφθεί σε αρκετές λίστες για τα καλύτερα βιβλία.
Το «αριστούργημα» Λολίτα θεωρήθηκε γρήγορα κλασικό και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1962, και αργότερα σε μια άλλη προσαρμογή από τον Έιντριαν Λάιν το 1997.
Έχει μεταφερθεί αρκετές φορές επί σκηνής και αποτέλεσε θέμα για δύο παραστάσεις όπερας, δύο μπαλέτα, και ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Η αφομοίωσή του στην ποπ κουλτούρα είναι τέτοια, που το όνομα Λολίτα χρησιμοποιείται για ένα νεαρό κορίτσι που είναι σεξουαλικά αναπτυγμένο.
 Από αυτό ονόμασε και ο παιδόφιλος και νταβατζής Έπσταϊν το τζετ του Λολίτα, με το οποίο πετούσαν επώνυμοι για να συνευρεθούν με ανήλικες
Ο Χάμπερτ, ήρωας του έργου, έχει πάθει σεξουαλική ψύχωση με ένα συγκεκριμένο τύπο κοριτσιών -ηλικίας 9 έως 14- στα οποία αναφέρεται ως “νυμφίδια”.
Μετά την αποφοίτησή του, εργάζεται ως καθηγητής αγγλικών και αρχίζει τη συγγραφή ενός ακαδημαϊκού βιβλίου λογοτεχνίας. Το 1947, μετακομίζει στο Ράμσντεϊλ, μια μικρή πόλη στην Νέα Αγγλία, όπου γνωρίζει την χήρα Σάρλοτ Χέιζ, η οποία δέχεται ενοίκους.
loading...