ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΩΜΑΝΙΑΣ: «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ» 2. ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΟΙΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “CAPNEWS” ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΟΙΧΙΣΕΙΣ

Γράφει ο Ιωάννης Βαρκάρης

«καὶ μὴ ὑποστρώσῃς σεαυτὸν ἀνθρώπῳ μωρῷ καὶ μὴ λάβῃς πρόσωπον δυνάστου. ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ»

Σοφ. Σειρ. 4,27-4,28

Το δεύτερο μέρος από την προαναγγελθείσα σειρά λόγων.

Διαβάστε και το πρώτο μέρος εδώ.

Δήλωση ανάγνωσης: Το κείμενο αποτελεί θέση των Ρωμιών Ορθόδοξων Παλαιοχριστιανών (ΡΟΠ) οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κοινότητες στην γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων στα πρότυπα ζωής(χωρίς να ακολουθάνε το παλαιό Ρώσικο τυπικό) των παλαιόπιστων Ρωσίας και αποτελούν θρησκευτική και πολιτιστική μειονότητα.

Ως εκ τούτου το παρόν κείμενο δεν αποτελεί προσπάθεια προσηλυτισμού αλλά ανάπτυξη των θέσεων μιας μειονότητας όπως και απόπειρα επικοινωνίας των μελών της. Αν διαφωνείτε με τις θέσεις των παλαιοχριστιανών μην συνεχίσετε την ανάγνωση.

Το σύστημα που ως κατεστημένο κυβερνάει τον πλανήτη είναι καλά χτισμένο. Είναι δε τόσο ισχυρό διότι το χτίσαμε κομμάτι κομμάτι όλοι εμείς. Εσύ που διαβάζεις αυτό τον λόγο και εγώ που τον γράφω. Είμαστε όλοι συνένοχοι σε αυτό έστω με την σιωπή μας έστω με την άγνοια μας.

Η γιαγιά που βλέπει στην τηλεόραση τους τηλεαλήτες να την απειλούν ότι θα χάσει την σύνταξη της, ο παππούς που πάει τα εγγόνια του σε ένα αντίχριστο σχολείο η εργαζόμενη μητέρα που αναθέτει την φύλαξη των παιδιών της σε κάποια ξένη…όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας και γιαυτό οι νεοταξίτες αλωνίζουν.

Όμως ακριβώς επειδή όλοι μας χτίσαμε αυτό το «τέρας», έχουμε και όλοι μας την δύναμη να το γκρεμίσουμε: Πάντα η γιαγιά θα έχει την επιλογή να κλείσει την τηλεόραση πάντα ο παππούς θα έχει την επιλογή να ασχοληθεί ο ίδιος με τα εγγόνια του ώστε να τα μάθει το σωστό που έμαθε και αυτός από τον παππού του κάποτε και πάντα η εργαζόμενη μάνα θα έχει την επιλογή να παραιτηθεί από την εργασία της και να αναθρέψει η ίδια τα παιδιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...