ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ.

ΠΕΡΙ ΓΝΗΣΙΩΝ ΣΕΦΑΡΔΙΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΕΝΑΖΙΜ ΨΕΥΔΟΕΒΡΑΙΩΝ….

 

«Μια σύντομη ιστορία των όρων για τον Εβραίο» στο Εβραϊκό Αλμανάκ του 1980 είναι η ακόλουθη: «Η ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ «ΕΒΡΑΙΟ» Ή ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ». (1980 Jewish Almanac, σελ. 3).

Encyclopedia Americana (1985):

«Ο Χαζάρ, ένας αρχαίος τουρκόφωνος λαός που κυβέρνησε ένα μεγάλο και ισχυρό κράτος στις στέπες βόρεια των βουνών του Καυκάσου από τον 7ο αιώνα έως τον θάνατό τους στα μέσα του 11ου αιώνα μ.Χ.… Τον 8ο αιώνα είναι πολιτικός και θρησκευτικός επικεφαλής… καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της αριστοκρατίας των Χαζάρων, εγκατέλειψε τον παγανισμό και προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό… (Οι Χαζάροι πιστεύεται ότι είναι οι πρόγονοι των περισσότερων Ρώσων και Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης).

Εγκυκλοπαίδεια Britannica (15η έκδοση):

«Χαζάροι, συνομοσπονδία τουρκικών και ιρανικών φυλών που ίδρυσαν μια μεγάλη εμπορική αυτοκρατορία στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα, καλύπτοντας το νοτιοανατολικό τμήμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ρωσίας… Στα μέσα του 8ου αιώνα οι άρχουσες τάξεις υιοθέτησαν τον Ιουδαϊσμό ως θρησκεία τους».

Academic American Encyclopedia (1985):

«Οι Ασκεναζίμ, οι Ασκεναζίμ είναι ένα από τα δύο μεγάλα τμήματα των Εβραίων, το άλλο είναι οι Σεφαρδίμ».

Encyclopedia Americana (1985):

«Ο Ασκεναζίμ, οι Ασκεναζίμ είναι οι Εβραίοι των οποίων οι πρόγονοι ζούσαν στα γερμανικά εδάφη… ήταν μεταξύ των Εβραίων Ασκενάζι που εμφανίστηκε η ιδέα του πολιτικού Σιωνισμού, που οδήγησε τελικά στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ… Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, οι Εβραίοι Ασκενάζι αριθμούσαν περίπου 11 εκατομμύρια , περίπου το 84 τοις εκατό του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού».

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...