ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ — ΈΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…»
Γράφει ο Colin Todhunter
Μια μικρή αλλά σημαντική σπίθα άμεσης δράσης συνέβη στη Νέα Υόρκη στις 15 Δεκεμβρίου. Μια ομάδα ανθρώπων μπήκε σε ένα κατάστημα Whole Foods (ιδιοκτησίας της Amazon), πήρε είδη παντοπωλείου χωρίς να πληρώσει και βγήκε φορώντας μάσκες του Τζεφ Μπέζος.
Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Talia Jane δημοσίευσε τα ακόλουθα στο Twitter / X:
«Η ενέργεια ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εταιρικό πλούτο παράλληλα με την αυξημένη επισιτιστική ανασφάλεια και για να επιστήσει την προσοχή στις συμβάσεις της Amazon με το Ισραήλ».
Δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο της εκδήλωσης με τους ανθρώπους να πετούν φυλλάδια και να φωνάζουν: «Ταΐστε τους ανθρώπους, φάτε τους πλούσιους!»
Η Jane δήλωσε ότι το φαγητό αργότερα αναδιανεμήθηκε και δόθηκε σε διανομές τροφίμων και κοινοτικούς χώρους φροντίδας που τροφοδοτούν μετανάστες και μη στεγασμένους.
Το It’s Going Down – το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως «ένα ψηφιακό κοινοτικό κέντρο για αναρχικά, αντιφασιστικά, αυτόνομα αντικαπιταλιστικά και αντιαποικιακά κινήματα σε όλη τη λεγόμενη Βόρεια Αμερική» – δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τα κείμενα των φυλλαδίων
loading...