Iσραηλινό ΜΜΕ προκαλεί σοκ: Ελικόπτερα Apache «θέρισαν» συμμετέχοντες στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου – Βίντεο

Πραγματικό σοκ προκαλεί δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας ynet.co,il σύμφωνα με το οποίο πολλοί άμαχοι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν όχι από πυρά της Χαμάς αλλά από ισραηλινά ελικόπτερα Apache!

Σε δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μαρτυρίες ισραηλινών πιλότων που κλήθηκαν στο πεδίο της μάχης στο Νότιο Ισραήλ, τη μέρα της επίθεσης της Χαμάς. Από τα λεγόμενά τους προκύπτει το ενδεχόμενο ο ισραηλινός στρατός να έπληξε ισραηλινούς πολίτες ως παράπλευρες απώλειες, στην επίθεση της 7ης Οκτώβρη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι υπήρξαν επικίνδυνα σφάλματα στον τρόπο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε για την ισραηλινή ηγεσία η επίθεση της Χαμάς, ενώ παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξαν στην ουσία «φίλια πυρά» εναντίον Ισραηλινών πολιτών, που είχαν «μπλεχτεί» στα μάτια των πιλότων με τους ενόπλους της Χαμάς.

Έριχναν αδιακρίτως σε ότι έβλεπαν να κινείται!
Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα 8 ελικόπτερα Apache απογειώθηκαν μόλις έγινε γνωστή η επίθεση της Χαμάς. Μέσα στο χάος που επικρατούσε οι ισραηλινοί πιλότοι έριχναν αδιακρίτως σε ότι έβλεπαν να κινείται! Οχήματα και ανθρώπους!

«Τα ελικόπτερα Apache φαίνεται να επικεντρώθηκαν σε οχήματα που έφευγαν προς τη Γάζα από το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Nova και σε κοντινά κιμπούτς. Επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα με γνωρίζοντας ότι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι θα μπορούσαν να είναι μέσα.

Πυροβόλησαν επίσης άοπλους που έβγαιναν από αυτοκίνητα ή περπατούσαν με τα πόδια μέσα από τα χωράφια στην περιφέρεια της Γάζας.

Ένας πιλότος των Απάτσι δίστασε αν έπρεπε να πυροβολήσει ανθρώπους και αυτοκίνητα που επέστρεφαν στη Γάζα. Ήξερε ότι σε πολλά από αυτά τα οχήματα μπορεί να επέβαιναν Ισραηλινοί αιχμάλωτοι. Αλλά επέλεξε να ανοίξει πυρ ούτως ή άλλως.

«Επέλεξα να πυροβολήσω πιστεύοντας ότι η πιθανότητα να πυροβολώ ομήρους είναι μικρή». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η κρίση του «δεν ήταν 100% σίγουρη».

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πυροβολήσουμε εδώ και τώρα», είπε ο διοικητής της μονάδας των Απάτσι, Αντισυνταγματάρχης Ε. «Το να πυροβολώ ανθρώπους στην επικράτειά μας – αυτό είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έκανα».

Ο αντισυνταγματάρχης Α., έφεδρος πιλότος στην ίδια μονάδα, περιέγραψε ένα κλίμα σύγχυσης: «Βρισκόμουν σε δίλημμα ως προς το τι να πυροβολήσω, γιατί οι στόχοι ήταν πάρα πολλοί».

Μια αναφορά για τις μοίρες των Απάτσι από την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Aharanoth σημειώνει ότι «οι πιλότοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία να διακρίνουν μέσα στα κατεχόμενα φυλάκια και σε οικισμούς ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος ήταν στρατιώτης ή πολίτης…”

Δείτε βίντεο

Παραδοχή ελλιπούς ενημέρωσης
Οι πιλότοι που μίλησαν στο ισραηλινό Μέσο υπογράμμισαν τη δυσκολία που είχαν να ξεχωρίσουν τους «τρομοκράτες από τους πολίτες» όταν έφτασαν στην περιοχή στα σύνορα με τη Γάζα, από την οποία είχαν εισβάλει οι μαχητές της Χαμάς. Οι πιλότοι παραδέχονται το έλλειμμα πληροφόρησης για το τι συμβαίνει στο έδαφος:

«Γύρω στις 10.30 το πρωί υπάρχουν ήδη οχτώ πολεμικά ελικόπτερα στον αέρα, αλλά ο αριθμός των στόχων είναι πολύ μεγαλύτερος – και δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφόρηση για να βοηθήσει να πάρουμε μοιραίες αποφάσεις», σημειώνουν στη συνέντευξή τους.

Σε άλλο σημείο παραδέχονται ότι «για πρώτη φορά στη ζωή μου, λαμβάνω μία τηλεφωνική κλήση στο κόκπιτ», από έναν στρατιώτη στις ειδικές δυνάμεις, ο οποίος επεσήμανε τις τοποθεσίες για τα πλήγματα των ελικοπτέρων.

Ο δημοσιογράφος τονίζει το γεγονός ότι το να βάλλουν ισραηλινά ελικόπτερα σε ισραηλινό έδαφος με πληροφόρηση από την διαδικτυακή εφαρμογή WhatsApp, ακούγεται ως «αποκύημα της φαντασίας».Ο πιλότος συμφωνεί με το δημοσιογράφο…

«Δεν είμαι 100% σίγουρος»
Οι πιλότοι αναφέρουν ότι όταν ήταν στον αέρα, ήταν ήδη ενήμεροι ότι υπήρχαν απαχθέντες ισραηλινοί πολίτες. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το «αν πυροβολείς κάποιον που κατευθύνεται προς τη Γάζα», ο πιλότος απάντησε ότι είναι «ένα σούπερ-περίπλοκο δίλημμα».

Ο πιλότος αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή αποφασίζει για το αν οι άνθρωποι που βλέπει είναι μαχητές ή απαχθέντες.

«Επιλέγω στόχους για τους οποίους λέω στον εαυτό μου ότι η πιθανότητα να χτυπήσω απαχθέντες είναι χαμηλή», σημειώνει ο πιλότος. Αλλά συμπληρώνει ότι «δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος»…

«Θα ανοίξω το άλμπουμ μετά τον πόλεμο»

Ένας εκ των πιλότων ανέφερε ότι: «Έχω πάρει την απόφαση να καταπιέσω τα πάντα τώρα και να ανοίξω το άλμπουμ των αποφάσεων μετά τον πόλεμο».

Τόνισε ότι τώρα πρέπει «να είναι εντελώς μέσα στην αποστολή, δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Αλλιώς δεν θα μπορεί να είναι «οξυδερκής»…
https://warnews247.gr/israilino-mme-prokalei-sok-elikoptera-apache-therisan-symmetechontes-sto-festival-tis-7is-oktovriou-vinteo/#google_vignette

loading...