ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΩΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΛΠ…
Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου*   
Στις εκλογές του Οκτωβρίου, εκλέξαμε τους αυτοδιοικητικούς μας ηγέτες. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο διοικητικό έργο που από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα αναλάβουν και ελπίζω ότι ως εκείνη την ημέρα θα ετοιμάζονται, ώστε να ανταποκριθούν επάξια στο έργο αυτό.
Επειδή υπήρξα υπάλληλος για 35 χρόνια του Ελληνικού Δημοσίου, θεωρώ ποιο χρήσιμο να εκθέσω στην κρίση των καθώς και στην κρίση των συμπολιτών μου κάποιες σκέψεις μου, απόρροια της εμπειρίας μου αυτής σχετικά με το “διοικείν”, χρήσιμες πιστεύω και για εκείνους που εξελέγησαν.
Το πρώτο που θα πρέπει να έχουν, είναι συναίσθηση του γεγονότος ότι με την όποια δράση τους θα επηρεάσουν, θα εμπνεύσουν και θα διαμορφώσουν σε σημαντικό βαθμό την οικονομική, κοινωνική, ηθική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων των πόλεων και των χωριών μας.
Για να επιτύχουν στο έργο τους αυτό οφείλουν να κοινοποιήσουν στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2024 το όραμά τους και το πρόγραμμά τους στους πολίτες και μέσω των εφημερίδων , την ραδιοφωνικών σταθμών, των ινερνετικών μέσων, αλλά και μέσω επισκέψεων σε καφενεία, χώρους θεάτρων κλπ, ώστε να επιτύχουν οι πολίτες να γίνουν συνειδητά συνεργοί στο έργο των και όχι αμέτοχοι θεατές ή το χειρότερο από άγνοια και προκατάληψη να το αντιστρατευθούν.
Επίσης απέναντι στην κεντρική εξουσία των Αθηνών να είναι πιεστικά διεκδικητικοί, με πειστικά επιχειρήματα, για την παροχή από μέρους της πόρων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.
loading...