«Εργαλεία γραμματισμού»: Μάθετε τι είναι ο «εφιάλτης» που εξαπλώνουν στα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Η αρχή, πού αλλού, στις ΗΠΑ!

Στο πλαίσιο πολιτικών που προωθούνται σε Αμερική και Ευρώπη, η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων παρακολούθησης των πολιτών στο διαδίκτυο.

Η επίσημη δικαιολογία είναι η ρητορική μίσους που παρατηρείται με αφορμή τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή

Πλέον επανήλθε δυναμικά και ζητά παρέμβαση στα σχολεία, στα οποία ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση διαπαιδαγώγησης των παιδιών, με βάση τα πρότυπα της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων (βλ. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία)!

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε “εργαλεία γραμματισμού στα μέσα” για μαθητές δημόσιων σχολείων K-12.

Ο γραμματισμός στην σύγχρονη εκπαίδευση κατέχει βασικό και κεντρικό ρόλο. Παλαιότερα στην θέση του χρησιμοποιούταν ο όρος αλφαβητισμός, ο οποίος σήμαινε ουσιαστικά τη (στοιχειώδη) ικανότητα γραφής και ανάγνωσης,!

Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, συνδέεται με την εξοικείωση με συνθετότερα συστήματα επικοινωνίας και κώδικες, τα οποία ο μαθητής πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί.

Ως γραμματισμός (literacy) ορίζεται πλέον η διασύνδεση της ανάπτυξης των γλωσσικών δεξιοτήτων του ατόμου με την κοινωνική δράση και ανέλιξή του.

Αυτό που στοχεύει, σύμφωνα με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, η διεθνιστική τάξη πραγμάτων, είναι να εκπαιδεύσει μαθητές-στρατιώτες, οι οποίοι, σε στυλ Ανατολικής Γερμανίας, θα πολεμούν, ή και θα καταδίδουν, οτιδήποτε δεν συμφωνεί με τις «επιταγές» της νέας εποχής (κλίμα, πολυπολιτισμικότητα, υπέρβαση της παραδοσιακής οικογένειας κτλ.)

Το νέο πρόγραμμα της Νέας Υόρκης, το οποίο προφανώς θα αποτελέσει πρότυπο για τα σχολεία Αμερικής και Ευρώπης «θα διδάξει στους μαθητές… πώς να εντοπίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας και την παραπληροφόρηση (σ.σ. Οποιαδήποτε θεωρία και άποψη δεν συμφωνεί με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων) και το διαδικτυακό μίσος».

 

Δείτε το βίντεο:

 

loading...