Mytilenepress : Το Ιράν και η Ρωσία έστησαν παγίδα της Δύσης στην Παλαιστίνη

Η μόνη χώρα που θα μπορούσε να απομακρύνει τη Δύση από την Ουκρανία είναι το Ισραήλ. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πέφτουν σε μια υπαρξιακή παγίδα εάν πιστεύουν ότι μια νίκη στη Μέση Ανατολή θα είναι ευκολότερο να επιτευχθεί από μια νίκη στην Ευρώπη.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΕΤΙΚΕΤΕΣ : ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣΥΓΕΙΑΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣΤΕΥΧΗ

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ιράν –με την Κίνα στα παρασκήνια– στήνει μια περίτεχνη παγίδα στον Ηγεμόνα στη Μέση Ανατολή με τον Σουν Τσου.

Εκτός από το Ισραήλ, δεν υπάρχει καμία οντότητα στον πλανήτη ικανή να αποσπάσει την προσοχή, εν ριπή οφθαλμού, από τη θεαματική καταστροφή της Δύσης στην Ουκρανία.

Οι πολεμοκάπηλοι που είναι υπεύθυνοι για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που δεν είναι ακριβώς πυλώνες του Βισμαρκίου, πιστεύουν ότι εάν το σχέδιο της Ουκρανίας είναι ανέφικτο, το σχέδιο Τελικής Λύσης στην Παλαιστίνη θα μπορούσε να είναι μια βόλτα στο πάρκο (εθνοκάθαρση).

Ένα πιο εύλογο σενάριο, ωστόσο, είναι ότι Ιράν-Ρωσία –και ο νέος «άξονας του κακού» Ρωσίας-Κίνας-Ιράν- έχουν ό,τι χρειάζεται για να σύρουν τον Ηγεμόνα σε ένα δεύτερο τέλμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη χρήση των ανατροπών του ίδιου του εχθρού για να αποσυντονιστεί και να αποπροσανατολιστεί μέχρι να λησμονηθεί.

Η ευσεβής πόθος του Λευκού Οίκου ότι οι αιώνιοι πόλεμοι στην Ουκρανία και το Ισραήλ αποτελούν μέρος της ίδιας προσπάθειας για «δημοκρατία» και είναι ουσιαστικής σημασίας για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα έχει ήδη αποτύχει, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Αυτό δεν σταματά τις κραυγές και τους ψιθύρους κατά μήκος του Beltway ότι οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ που συμμάχησαν με το Ισραήλ αυξάνουν τον ρυθμό να προκαλέσουν το Ιράν – μέσω μιας παροιμιώδους ψεύτικης σημαίας που θα οδηγούσε σε αμερικανική επίθεση. Αυτό το σενάριο Αρμαγεδδών ταιριάζει απόλυτα με τη βιβλική ψυχοπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι υποτελείς θα αναγκάζονταν να συμμορφωθούν με ταπεινότητα. Οι αρχηγοί κρατών του ΝΑΤΟ έσπευσαν στο Ισραήλ για να δείξουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στο Τελ Αβίβ, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός Giorgia Meloni, ο Βρετανός Rishi Sunak, ο Γερμανός Olaf Scholz, ο γέροντας ένοικος του Λευκού Οίκου και ο Γάλλος Emmanuel Macron.

Εκδικηθείτε τον αραβικό «αιώνα της ταπείνωσης»

Μέχρι στιγμής, το κίνημα αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει επιδείξει εξαιρετική αυτοσυγκράτηση στο να μην πάρει το δόλωμα. Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει την παλαιστινιακή αντίσταση στο σύνολό της και, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, είχε σοβαρά προβλήματα με τη Χαμάς, με την οποία συγκρούστηκε στη Συρία. Η Χαμάς, εξάλλου, αν και εν μέρει χρηματοδοτείται από το Ιράν, δεν ηγείται του Ιράν. Παρόλο που η Τεχεράνη υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση, οι παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις.

Τα σπουδαία νέα είναι ότι όλα αυτά τα προβλήματα εξαφανίζονται. Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) ταξίδεψαν στον Λίβανο για να επισκεφθούν προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αυτή την εβδομάδα. Αυτή είναι μια ενότητα σκοπού – ή αυτό που ο Άξονας Αντίστασης της περιοχής αποκαλεί «ενότητα μετώπων».

Ακόμη πιο χαρακτηριστική ήταν η επίσκεψη της Χαμάς στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, η οποία έγινε δεκτή με ισραηλινή οργή. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Χαμάς ήταν ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου της, ο Αμπού Μαρζούκ. Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί ήρθε ειδικά από την Τεχεράνη και συναντήθηκε με δύο από τους κορυφαίους αναπληρωτές του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ, τον Σεργκέι Ριάμπκοφ και τον Μιχαήλ Γκαλουζίν.

Αυτό σημαίνει ότι η Χαμάς, το Ιράν και η Ρωσία διαπραγματεύονται στο ίδιο τραπέζι.

Η Χαμάς κάλεσε εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη διασπορά, καθώς και ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και όλα τα εδάφη του Ισλάμ, να ενωθούν. Αργά αλλά σταθερά, μπορεί κανείς να διακρίνει ένα μοτίβο: θα μπορούσαν ο αραβικός κόσμος –και μεγάλα τμήματα του Ισλάμ– να είναι έτοιμοι να ενωθούν με ουσιαστικό τρόπο για να εκδικηθούν τον δικό τους «αιώνα ταπείνωσης» – όπως το έκαναν οι Κινέζοι μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Μάο Τσε Τουνγκ και τον Ντενγκ Σιαοπίνγκ;

Το Πεκίνο, μέσω της εξελιγμένης διπλωματίας του, σίγουρα το υπαινίσσεται με βασικούς παίκτες, ακόμη και πριν από την άνευ προηγουμένου επαναπροσέγγιση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, την οποία διαπραγματεύτηκαν Ρωσία και Κίνα στις αρχές του έτους.

Αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αποτρέψει την αέναη εμμονή των Αμερικανών νεοσυντηρητικών να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές στο Ιράν. Όσον αφορά τη στρατιωτική επιστήμη, αυτά τα νεοσυντηρητικά αγνοούν ότι τα ιρανικά αντίποινα θα στόχευαν –ακριβώς– κάθε μια από τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, με τον Περσικό Κόλπο ως ανοιχτό φάκελο.

Ο εξέχων Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Αντρέι Μαρτιάνοφ έδειξε τι θα μπορούσε να συμβεί σε αυτές τις ακριβές αμερικανικές σιδερένιες μπανιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση επίθεσης από το Ιράν υπό ισραηλινή απειλή.

Επιπλέον, υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία που κλέβουν το πετρέλαιο της χώρας – το οποίο θα γινόταν επίσης στιγμιαίος στόχος.

Ο Αλί Φαντάβι , αναπληρωτής αρχιστράτηγος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, μπήκε κατευθείαν στο θέμα: « Έχουμε τεχνολογίες στον στρατιωτικό τομέα που κανείς δεν γνωρίζει και οι Αμερικανοί θα τις γνωρίζουν όταν τις χρησιμοποιήσουμε ».

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Fattah του Ιράν – ξαδέρφια των Kinjal και DF-27 – ταξιδεύουν με 15 Mach και μπορούν να φτάσουν σε οποιονδήποτε στόχο στο Ισραήλ σε 400 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε σε αυτόν τον εξελιγμένο ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο. Όπως επιβεβαιώθηκε στη Μόσχα πριν από έξι μήνες, όσον αφορά τη στρατιωτική διασύνδεση, οι Ιρανοί είπαν στους Ρώσους που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι: «Ό,τι χρειάζεστε, απλώς ρωτήστε». Το ίδιο ισχύει και από την άλλη, γιατί ο κοινός εχθρός είναι ο ίδιος.

Είναι όλα σχετικά με το στενό του Ορμούζ

Η καρδιά κάθε ρωσο-ιρανικής στρατηγικής είναι τα στενά του Ορμούζ, μέσω του οποίου τουλάχιστον το 20% του παγκόσμιου πετρελαίου (σχεδόν 17 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) και το 18% του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δηλαδή τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα.

Το Ιράν είναι σε θέση να μπλοκάρει τα στενά του Ορμούζ εν ριπή οφθαλμού. Καταρχάς, θα ήταν ένα είδος ποιητικής δικαιοσύνης ως ανταπόδοση για το Ισραήλ που επιδιώκει να αρπάξει παράνομα όλο το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Γάζας , αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων: είναι, παρεμπιπτόντως, ένα από τα απολύτως ουσιαστικούς λόγους για την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης.

Ωστόσο, η πραγματική συμφωνία θα είναι η κατάρρευση της δομής παραγώγων των 618 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που χτίστηκε από τη Wall Street, όπως επιβεβαίωσαν εδώ και χρόνια οι Πέρσες αναλυτές της Goldman Sachs και της JP Morgan, καθώς και ανεξάρτητοι έμποροι ενέργειας του Κόλπου.

Έτσι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – και πολύ πέρα από την υπεράσπιση της Παλαιστίνης και σε ένα σενάριο ολοκληρωτικού πολέμου – όχι μόνο η Ρωσία και το Ιράν, αλλά και βασικοί παράγοντες του αραβικού κόσμου που πρόκειται να γίνουν μέλη των BRICS 11 – όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – έχουν ό,τι χρειάζεται για να καταρρίψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ όποτε θέλουν.

Όπως επισημαίνει ένας παλιός βετεράνος του Deep State, που δραστηριοποιείται πλέον στην Κεντρική Ευρώπη:

« Τα ισλαμικά έθνη έχουν το οικονομικό πλεονέκτημα. Μπορούν να ανατινάξουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα κόβοντας το πετρέλαιο. Δεν χρειάζεται να ρίξουν ούτε μια βολή. Ιράν και Σαουδική Αραβία ενώνουν τις δυνάμεις τους. Χρειάστηκαν 29 τρισεκατομμύρια δολάρια για να επιλυθεί η κρίση του 2008, αλλά, αν συνέβαινε, δεν θα μπορούσε να επιλυθεί ακόμη και με 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε καταπιστευματικά μέσα » .

Όπως μου είπαν έμποροι του Περσικού Κόλπου, ένα πιθανό σενάριο είναι ότι ο ΟΠΕΚ αρχίζει να επιβάλλει κυρώσεις στην Ευρώπη, πρώτα από το Κουβέιτ και στη συνέχεια επεκτείνεται από μια χώρα του ΟΠΕΚ μεταξύ τους και σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν τον μουσουλμανικό κόσμο ως εχθρούς και ως πρώτη ύλη για πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η παράδοση πετρελαίου στις δυτικές αγορές μπορεί να καθυστερήσει λόγω των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν έχει ήδη καλέσει επισήμως τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν πλήρες εμπάργκο πετρελαίου και φυσικού αερίου σε έθνη – ουσιαστικά υποτελείς του ΝΑΤΟ – που υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Έτσι, οι Χριστιανοί Σιωνιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύμμαχο με τον νεοσυντηρητικό Νετανιάχου, που απειλούν να επιτεθούν στο Ιράν, έχουν τη δυνατότητα να καταρρεύσουν ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο αιώνιος πόλεμος κατά της Συρίας, αναμεμειγμένο

Υπό το σημερινό ηφαίστειο, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας ήταν εξαιρετικά προσεκτική. Για τον έξω κόσμο, η κοινή επίσημη θέση τους είναι να αρνηθούν να συμμετάσχουν στο πλευρό της Παλαιστίνης ή του Ισραήλ, να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, να ζητήσουν λύση δύο κρατών και να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο. Όλες οι πρωτοβουλίες τους στον ΟΗΕ υπονομεύτηκαν δεόντως από τον Ηγεμόνα.

Επί του παρόντος, η Ουάσιγκτον έχει αρνηθεί να δώσει πράσινο φως στην χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα. Ο κύριος λόγος είναι η άμεση προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών: να κερδίσουν χρόνο για να επεκτείνουν τον πόλεμο στη Συρία, που «κατηγορούνται» ότι είναι το κύριο σημείο διέλευσης για τα ιρανικά όπλα που προορίζονται για τη Χεζμπολάχ. Πρόκειται επίσης για το άνοιγμα του ίδιου παλιού μετώπου πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

Η Μόσχα δεν έχει αυταπάτες. Η υπηρεσία πληροφοριών γνωρίζει καλά ότι οι πράκτορες του Ισραήλ της Μοσάντ συμβούλευαν το Κίεβο, ενώ το Τελ Αβίβ προμήθευε όπλα στην Ουκρανία υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό εξόργισε τους Siloviki και μπορεί να ήταν ένα μοιραίο λάθος του Ισραήλ.

Οι νεοσυντηρητικοί, από την άλλη, δεν σταματούν ποτέ. Προωθούν μια παράλληλη απειλή: εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στο Ισραήλ με οτιδήποτε άλλο εκτός από μερικούς πυραύλους –κάτι που απλά δεν θα συμβεί– η ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκια θα «εξαλειφθεί» ως «προειδοποίηση» προς το Ισραήλ, το Ιράν.

Δεν μπορείς να το πεις καν παιδικό παιχνίδι σε sandbox. Μετά από σειριακές ισραηλινές επιθέσεις σε πολιτικά αεροδρόμια στη Δαμασκό και στο Χαλέπι, η Μόσχα δεν χτύπησε καν το βλέφαρο πριν προσφέρει την εγκατάσταση Hmeimim στη Συρία – με άδεια για πτήσεις φορτίου του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, σύμφωνα με ορισμένες ρωσικές πηγές πληροφοριών. Ο Νετανιάχου δεν θα τρέφει μια επιθυμία θανάτου βομβαρδίζοντας πλήρως μια ρωσική αεροπορική βάση A2/AD (κατά της πρόσβασης/άρνησης περιοχής).

Η Μόσχα βλέπει επίσης ξεκάθαρα τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτές οι ακριβές αμερικανικές σιδερένιες μπανιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανταπόκριση ήταν ταχεία: τα Mig-31K περιπολούν ουδέτερο εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα 24/7, εξοπλισμένα με υπερηχητικά Kinjal που θα χρειάζονταν μόλις έξι λεπτά για να φτάσουν στη Μεσόγειο.

Εν μέσω όλης αυτής της νεοσυντηρητικής τρέλας, ενώ το Πεντάγωνο αναπτύσσει μια τρομερή σειρά από «αφανή» όπλα και περιουσιακά στοιχεία στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε ο στόχος είναι η Χεζμπολάχ, η Συρία, το Ιράν, η Ρωσία ή οτιδήποτε παραπάνω, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα – μέρος του νέου ” άξονας του κακού» που εφευρέθηκε από τους Αμερικανούς – έκαναν γνωστό ότι δεν θα είναι απλοί θεατές.

Το κινεζικό ναυτικό προστατεύει το Ιράν από απόσταση. Αλλά η δήλωση του πρωθυπουργού Li Qiang ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, κάτι που είναι ασυνήθιστο και σπάνιο στην κινεζική διπλωματία:

« Η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά το Ιράν στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής του αξιοπρέπειας και θα αντιταχθεί σθεναρά σε οποιεσδήποτε εξωτερικές δυνάμεις παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν » .

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η Κίνα και το Ιράν συνδέονται με μια ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση. Επιπλέον, ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin ενίσχυσε τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Ιράν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιρανό Πρώτο Αντιπρόεδρο Mohammad Mokhber.

Θυμηθείτε εκείνους τους ρυζοφάγους από την Κορέα

Οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές του άξονα της αντίστασης διατηρούν ένα προσεκτικά μετριασμένο επίπεδο αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, που συνορεύει με τον ανταρτοπόλεμο. Δεν συμμετέχουν ακόμη σε μαζικές επιθέσεις. Αλλά όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά εάν το Ισραήλ εισβάλει στη Γάζα. Είναι σαφές ότι ο αραβικός κόσμος, παρά τις τεράστιες εσωτερικές του αντιφάσεις, απλώς δεν θα ανεχθεί τη σφαγή αμάχων.

Σαφώς, στη σημερινή εμπρηστική κατάσταση, ο Ηγεμόνας βρήκε διέξοδο από το σχέδιό του να ταπεινώσει την Ουκρανία. Πιστεύουν λανθασμένα ότι ο ίδιος παλιός αιώνιος πόλεμος που αναβιώθηκε στη Μέση Ανατολή μπορεί να «διαμορφωθεί» κατά βούληση. Και αν δύο πόλεμοι μετατραπούν σε ένα τεράστιο πολιτικό άλμπατρος, όπως θα γίνει, τι νέο υπάρχει; Απλώς θα ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο στον «Ινδο-Ειρηνικό».

Τίποτα από αυτά δεν ξεγελάει τη Ρωσία και το Ιράν και την παγωμένη τους επιτήρηση του Ηγεμόνα σε κάθε βήμα. Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τι είχε ήδη προβλέψει ο Malcolm X το 1964 :

« Κάποιοι ρυζοφάγοι το έδιωξαν από την Κορέα. Ναι, τον έδιωξαν από την Κορέα. Οι ρυζοφάγοι που είχαν μόνο αθλητικά παπούτσια, ένα τουφέκι και ένα μπολ με ρύζι τον πήραν, τα τανκς του, το ναπάλμ του και όλες τις άλλες ενέργειες που υποτίθεται ότι είχε, και τον περνούσαν κατά μήκος του Yalu. Για τι ? Γιατί η μέρα που μπορεί να κερδίσει στο γήπεδο πέρασε ».

πηγή: The Cradle

loading...