Mytilenepress : Οδηγούν προς την τελική λύση οι παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού σε Ουκρανία και Γάζα

Ο πόλεμος κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα είναι μόνο παράλληλα μέτωπα του ενός και του αυτού παγκόσμιου πολέμου με φρικτές εξελίξεις.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

« Έκλεψες τα περιβόλια των προγόνων μου
Και τη γη που καλλιέργησα
Και δεν άφησες τίποτα για εμάς
εκτός από αυτές τις πέτρες…
Αν πεινάσω,
η σάρκα του σφετεριστή θα είναι η τροφή μου »
– Μαχμούντ Νταργουίς, Παλαιστίνιος εθνικός ποιητής

Τώρα επιβεβαιώνεται ότι οι αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς ομολόγους τους μόλις τρεις ημέρες πριν από τον κατακλυσμό του Αλ Άκσα ότι κάτι «μεγάλο» ετοιμάζεται από την πλευρά της Χαμάς. Το Τελ Αβίβ, ο μηχανισμός ασφαλείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο IDF, «ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο», επέλεξαν να το αγνοήσουν.

Έτσι έχουν τεθεί σε εφαρμογή δύο βασικά διανύσματα.

1. Το Τελ Αβίβ παίρνει το πρόσχημα του «Περλ Χάρμπορ» για να εφαρμόσει έναν αναμεμειγμένο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», καθώς και κάποιου είδους τελική λύση στο «πρόβλημα της Γάζας» (ήδη σε ισχύ).

2. Ο Ηγεμόνας μετατοπίζει απότομα την αφήγηση μακριά από την κοινή, αναπόφευκτη και κοσμική ταπείνωση του Λευκού Οίκου και του ΝΑΤΟ στις στέπες της Novorossiya – μια στρατηγική ήττα που διαμορφώνει την προηγούμενη ταπείνωση στο Αφγανιστάν ως μια καλυμμένη μπάλα στη Disneyland.

Ο συνολικός αποκλεισμός των « ανθρώπινων ζώων » (πνευματικά δικαιώματα του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας) της Γάζας, στην πραγματικότητα ενός άμαχου πληθυσμού 2,3 εκατομμυρίων, επιβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς καύσιμα, χωρίς είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο υπονομεύει τις τέσσερις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου της Ένοπλες Σύγκρουσης (LAC) – όλες δεόντως επικροτήθηκαν ή, στην καλύτερη περίπτωση, αγνοήθηκαν εντελώς από το ΝΑΤΟ και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους ολιγάρχες που το συνοδεύουν .

Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και άλλες εθνοτικές ομάδες ζούσαν ειρηνικά στην Παλαιστίνη για αιώνες μέχρι την επιβολή του ρατσιστικού Σιωνιστικού σχεδίου, με όλα τα εμβλήματα της αποικιοκρατίας των εποίκων, «διαίρει και βασίλευε».

Το Nakba είναι μια παλιά ανάμνηση που χρονολογείται πριν από 75 χρόνια. Σήμερα ξεπερνάμε πολύ το απαρτχάιντ – και προχωράμε προς τον πλήρη αποκλεισμό και την απέλαση των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου τόνισε ότι « ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα σε όλες τις περιοχές της Γης του Ισραήλ ».

Σήμερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έστειλαν εντολή στον ΟΗΕ να εκκενώσουν πλήρως όλους τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, ή 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στη Ράφα, το μοναδικό συνοριακό σημείο διέλευσης με την Αίγυπτο.

Αυτή η μαζική και αναγκαστική απέλαση αμάχων θα ήταν το προοίμιο για την καταστροφή ολόκληρης της βόρειας Γάζας, σε συνδυασμό με την εκδίωξη και τη δήμευση των παλαιστινιακών εδαφών των προγόνων – πλησιάζοντας έτσι σε μια τελική σιωνιστική λύση.

Καλώς ήρθατε στην Sociopaths United

Ο Νετανιάχου, ένας αποδεδειγμένος κοινωνιοπαθής, μπορεί να ξεφύγει από κατά συρροή εγκλήματα πολέμου μόνο χάρη στην πλήρη υποστήριξη του Λευκού Οίκου, του συνδυασμού «Μάιντεν» και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – για να μην αναφέρουμε τους υποτελείς που δεν συνάδουν με την ΕΕ.

Μόλις γίναμε μάρτυρες της επίσκεψης στο Ισραήλ ενός Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών – ενός δημοσίου υπαλλήλου με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, συγκλονισμένος από όλες τις ερωτήσεις – που υποστηρίζει τη συλλογική τιμωρία «και ως Εβραίος » .

Είπε ότι ο παππούς του είχε « φύγει από τα πογκρόμ στη Ρωσία » (αυτό ήταν το 1904). Έπειτα υπήρξε η άμεση – ναζιστική – σύνδεση με το « ο πεθερός μου επέζησε από το Άουσβιτς, το Νταχάου και το Μαϊντάνεκ ». Εντυπωσιακό, είναι τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης στη σειρά. Ο γραμματέας σαφώς αγνοεί το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ απελευθέρωσε αυτά τα τρία στρατόπεδα.

Τότε ήταν που εμφανίστηκε ο δεσμός Ρωσίας-Ναζί-Χαμάς. Τουλάχιστον όλα είναι ξεκάθαρα.

Εσωτερικά, ο Νετανιάχου μπορεί να παραμείνει Πρωθυπουργός μόνο χάρη στους δύο υπερσιωνιστές, ρατσιστές και υπέρμαχους εταίρους του στο συνασπισμό. Διόρισε τον Itamar Ben-Gvir ως Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας και τον Bezalel Smotrich ως Υπουργό Οικονομικών, και οι δύο de facto υπεύθυνοι για τον πολλαπλασιασμό των οικισμών βιομηχανικής κλίμακας σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη.

Ο Smotrich δήλωσε δημόσια ότι ” Παλαιστίνιοι δεν υπάρχουν επειδή ο παλαιστινιακός λαός δεν υπάρχει .”

Οι Ben-Gvir και Smotrich, σε χρόνο ρεκόρ, βρίσκονται σε καλό δρόμο να διπλασιάσουν τον πληθυσμό των εποίκων στα καντόνια της Δυτικής Όχθης από 500.000 σε ένα εκατομμύριο. Οι Παλαιστίνιοι – που είναι de facto μη πολίτες – ανέρχονται σε 3,7 εκατομμύρια. Οι παράνομοι οικισμοί – που δεν έχουν εγκριθεί επίσημα από το Τελ Αβίβ – ξεπροβάλλουν παντού.

Στη Γάζα, όπου η φτώχεια φτάνει το 60% και η ανεργία των νέων είναι τεράστια, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιούν απεγνωσμένα για μια επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εξαρτώνται από την επισιτιστική βοήθεια του ΟΗΕ. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά φοιτούν στα σχολεία της UNRWA (η Παλαιστινιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες).

Το Τελ Αβίβ τους σκοτώνει τώρα – ήπια. Τουλάχιστον 11 υπάλληλοι της UNRWA σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα (μεταξύ των οποίων δάσκαλοι, ένας γιατρός και ένας μηχανικός), τουλάχιστον 30 παιδιά, καθώς και 5 μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Συμπληρωματικά, υπάρχει η γωνία Pipelineistan, δηλαδή η κλοπή αερίου από τη Γάζα.

Τουλάχιστον το 60% των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν το 2000 κατά μήκος της ακτής μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ ανήκουν νόμιμα στην Παλαιστίνη.

Μία από τις κύριες συνέπειες της Τελικής Λύσης που εφαρμόστηκε στη Γάζα είναι ότι η κυριαρχία στα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχει μεταβιβαστεί στο Ισραήλ, γεγονός που συνιστά νέα μαζική παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η παγκόσμια πλειοψηφία είναι η Παλαιστίνη

Μπροστά στη φρικτή προοπτική του Ισραήλ να ερημώσει ολόκληρο το βόρειο μισό της Γάζας, ζωντανά στην τηλεόραση και υπό τις επευφημίες των ορδών των ζόμπι του ΝΑΤΟ, δεν είναι τραβηγμένο να εξετάσουμε την πιθανότητα Τουρκία, Αίγυπτος, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Λίβανος , η Υεμένη και οι μοναρχίες του Κόλπου ενώνονται, σε διαφορετικά επίπεδα, για να ασκήσουν συντριπτική πίεση ενάντια στην εφαρμογή της Σιωνιστικής Τελικής Λύσης.

Σχεδόν ολόκληρος ο Νότος και η παγκόσμια πλειοψηφία βρίσκονται στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Η Τουρκία δεν είναι αραβικό έθνος και ήταν πολύ κοντά ιδεολογικά στη Χαμάς στο πρόσφατο παρελθόν. Αν υποθέσουμε ότι η σημερινή συμμορία του Νετανιάχου ασχολείται με τη διπλωματία, η καλύτερη δυνατή ομάδα διαμεσολάβησης θα ήταν η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η αιγυπτιακή διπλωματία.

Η Ινδία μόλις μαχαιρώθηκε στο κεφάλι ως ηγέτης της παγκόσμιας πλειοψηφίας: οι ηγέτες της φαίνεται να έχουν δύσκολες στιγμές με το Ισραήλ.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι μεγάλοι κυρίαρχοι: η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας.

Η Ρωσία και το Ιράν συνδέονται με μια στρατηγική εταιρική σχέση, ιδίως σε όλα τα προηγμένα στρατιωτικά επίπεδα. Η προσέγγιση Ιράν-Σαουδικής Αραβίας που δημοσιοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από την Κίνα οδήγησε, αυτή την εβδομάδα, τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Εμπραχίμ Ραΐσι να τηλεφωνήσουν ο ένας στον άλλον, για πρώτη φορά, για να συντονίσουν την αταλάντευτη υποστήριξή τους για τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μόλις επισκέφτηκε την Κίνα, όπου έγινε δεκτός με πλήρεις τιμές.

Η χαρακτηριστική διπλωματική επιτήδευση της Κίνας – η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τον κατακλυσμό του Αλ Άκσα – ισοδυναμεί με την υποστήριξη των νόμιμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Ολόκληρος ο αραβικός κόσμος και τα εδάφη του Ισλάμ το νιώθουν ξεκάθαρα αυτό – ενώ το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ είναι αδιαπέραστα σε οποιαδήποτε απόχρωση.

Με τη Ρωσία, μπαίνουμε σε έδαφος του heavy metal. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Ρωσία, Alexander Ben Zvi, έγινε τελικά δεκτός, μετά από πολλές προσπάθειες , από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Mikhail Bogdanov. Ήταν το Ισραήλ που πρακτικά παρακαλούσε να συναντηθεί.

Ο Μπογκντάνοφ μπήκε κατευθείαν στο θέμα, ωμά: ο Μπεν Ζβι προειδοποιήθηκε ότι το σχέδιο του Ισραηλινού Στρατού να καταστρέψει κυριολεκτικά τη Γάζα, να εκδιώξει τον αυτόχθονα πληθυσμό και να πραγματοποιήσει την εθνοκάθαρση αυτών των «ανθρώπινων ζώων» ήταν «γεμάτο με τις πιο τρομερές συνέπειες. » καταστροφικό για την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή .

Αυτό προβάλλει ένα εντελώς πιθανό σενάριο – οι συνέπειες του οποίου μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικές: η Μόσχα, σε συνεργασία με την Άγκυρα, ξεκινά μια επιχείρηση για την εξάρθρωση του αποκλεισμού κατά του Ισραήλ.

Δεν είναι μυστικό –εκτός από τον τρόπο λειτουργίας– ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν μια πιθανή τουρκική ανθρωπιστική ναυτική αυτοκινητοπομπή στη Γάζα, η οποία θα προστατευόταν από μια ισραηλινή επίθεση του ρωσικού ναυτικού από τη βάση του στο Ταρτούς στη Συρία και από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία από το Χμέιμιμ. Το διακύβευμα θα έφτανε τότε σε απρόβλεπτα επίπεδα.

Αυτό που είναι ήδη σαφές είναι ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων του Ηγεμόνα κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο αναμεμειγμένος «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» του Ισραήλ στη Γάζα είναι απλώς παράλληλα μέτωπα ενός παγκόσμιου πολέμου με φρικτές εξελίξεις.

Πηγή : Στρατηγική Κουλτούρα.

Επίσης η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) έχασε ένα από τα βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα S-65C-3 Yas’ur την πρώτη ημέρα της αιφνιδιαστικής επίθεσης των Παλαιστινίων, το Channel 12 και άλλες πηγές αποκάλυψαν ισραηλινές ειδήσεις στις 13 Οκτωβρίου.

Το ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε ομάδα ειδικών δυνάμεων, συνετρίβη κοντά στον οικισμό Beeri, περισσότερο από τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας, το πρωί της 7ης Οκτωβρίου και αργότερα εξερράγη κατά τη διάρκεια των μαχών στη Γάζα.

Το Be’eri ήταν ένας από τους πολλούς οικισμούς κοντά στη Γάζα που εισέβαλαν εκείνη την ημέρα από Παλαιστίνιους μαχητές σε επίθεση υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Η ομάδα των ειδικών δυνάμεων που μετέφερε το ελικόπτερο Yas’ur πιθανότατα ανήκε στην επίλεκτη μονάδα Shaldag της IAF, η οποία πιστεύεται ότι έχασε τουλάχιστον 20 από το προσωπικό της κατά τη μάχη του Beeri.

Το Yas’ur είναι μια ειδική έκδοση ειδικού του αμερικανικής κατασκευής CH-53D που προορίζεται για το Ισραήλ. Η IAF διαθέτει περίπου 22 ελικόπτερα αυτού του τύπου, τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί και βελτιωθεί από την Israel Aircraft Industries. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) χρησιμοποιούν κυρίως αυτά τα ελικόπτερα για την προσγείωση και την εξαγωγή ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιδρομών και περιπολιών βαθιά πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Φωτογραφίες του κατεστραμμένου ελικοπτέρου κοντά στο Be’eri δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Οκτωβρίου. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι τα ελικόπτερα του χτυπήθηκαν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη εναέρια απώλεια του IDF από την έναρξη της μάχης στη Γάζα. Τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.400 τραυματίστηκαν στην αρχική παλαιστινιακή επίθεση. Εκατοντάδες άλλοι συνελήφθησαν ή εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το Lostarmour.info , έναν ρωσικό ιστότοπο που παρακολουθεί και τεκμηριώνει στρατιωτικές απώλειες, τουλάχιστον 101 οχήματα των Ισραηλινών Στρατών καταστράφηκαν, καταστράφηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει δέκα από τα προηγμένα άρματα μάχης Merkava Mark 4 και 19 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Namer.

Επιπλέον, ο IDF αναγνώρισε αρκετές απώλειες εντός του 947ου Τάγματος των δυνάμεων αεράμυνας του, το οποίο λειτουργεί το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Αυτό έχει προκαλέσει εικασίες ότι τουλάχιστον ένα από αυτά τα συστήματα καταστράφηκε από Παλαιστίνιους μαχητές.

Σε απάντηση σε αυτές τις βαριές απώλειες, ο Ισραηλινός Στρατός βομβάρδισε τη Γάζα τις πρώτες πρωινές ώρες της επίθεσης και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμαζόταν να εισβάλει στη λωρίδα. Τα ισραηλινά χτυπήματα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 2.200 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων παιδιών και γυναικών.

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς ανέφερε στην τελευταία του ενημέρωση ότι 2.215 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 8.714 τραυματίστηκαν από την έναρξη των μαχών στις 7 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 256 σκοτώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Ξεχωριστά, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam ανέφεραν σε δήλωση ότι εννέα αιχμάλωτοι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αλλοδαπών, σκοτώθηκαν σε πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα. Η ανακοίνωση έρχεται αφού η ομάδα είπε ότι 14 αιχμάλωτοι που κρατούσε σκοτώθηκαν από τον Ισραηλινό Στρατό σε δύο προηγούμενες δηλώσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ομήρων που σκοτώθηκαν σε 23.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο του Λιβάνου, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ. Η ομάδα είπε ότι στόχευσε πέντε τοποθεσίες του Ισραηλινού Στρατού, τα al-Radar, Ruwaisat al-Alam, al-Samaqa, Zibdin και Ramtha, στα κατεχόμενα Farms Shebaa με βλήματα όλμων και κατευθυνόμενους πυραύλους. Οι IDF απάντησαν με πυρά πυροβολικού. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από καμία πλευρά.

 

πηγή: The Intel Drop

loading...