Ο Αρμαγεδδών δεν θα δείξει οίκτο – Κόλαση ο χειμώνας στην Ουκρανία – Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτίθενται και προελαύνουν παντού

Doug Bandow (πρώην σύμβουλος Ronald Reagan): Το κόμμα του πολέμου στις ΗΠΑ φοβάται μην χάσει την εξουσία, θα συντηρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία – RUSI (Βρετανικό Ινστιτούτο): Η Ουκρανία κινδυνεύει σοβαρά τον χειμώνα από τις καταστροφικές επιθέσεις των Ρώσων
Ο Αρμαγεδδών…δεν θα δείξει οίκτο… μπορεί από την Ουκρανία να αναμενόταν κάτι τρομακτικό αλλά τελικά στο Ισραήλ… φαίνεται ότι θα καταγραφούν τα χειρότερα…
Και επειδή μιλάμε για χειρότερα… ο χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι καταστροφικός.
Πολλοί προβλέπουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέψουν όλες τις κρίσιμες υποδομές, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ρώσοι ετοιμάζουν κόλαση στην Ουκρανία… ίσως η Ουκρανία δεν καταφέρει να φθάσει έως την Άνοιξη…
Εν τω μεταξύ στο στρατιωτικό μέτωπο, η Ουκρανική αντεπίθεση κατέρρευσε αφού έχουν περάσει σχεδόν παντού σε άμυνα…
Αντιθέτως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν αντεπιθέσεις παντού… και ειδικά στην ζώνη Kupyansk έως Avdiivka όπου για τους ρώσους είναι καίριας σημασίας…
Οι ρώσοι θέλουν να κλειδώσουν στρατηγικά κέρδη πριν τον χειμώνα…

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Μέση Ανατολή θα εξελιχθεί σε Αρμαγεδδώνα

Η επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα λόγω των αποφάσεων του προέδρου των ΗΠΑ Biden, τόνισε ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor .
«Σε αυτό το στάδιο, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο Αρμαγεδδών.
Ο Biden έχει διαβεβαιώσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι εάν η Hezbollah επιτεθεί στο βορρά, θα χρησιμοποιήσει την αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις στην περιοχή για να μετριάσει την πίεση στο Ισραήλ»
Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν το USS Mount Whitney στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Εκεί έφτασε και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford και η ομάδα κρούσης του.
Ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το Dwight Eisenhower, αναπτύσσεται επίσης στην περιοχή.
Η αμφίβια δύναμη επίθεσης Bataan που αποτελείται από περισσότερους από 4.000 ναύτες και πεζοναύτες θα ενταχθεί στον αυξανόμενο αμερικανικό στόλο στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, ανέφερε η Washington Post.
Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη μεταφορά των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο για να στηρίξει το Ισραήλ.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η συσσώρευση ξένης στρατιωτικής παρουσίας στην παλαιστινιο-ισραηλινή ζώνη σύγκρουσης εγκυμονεί αναπόφευκτα κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης.

Doug Bandow (πρώην σύμβουλος Ronald Reagan): Το κόμμα του πολέμου στις ΗΠΑ φοβάται μην χάσει την εξουσία, θα συντηρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στρατιωτικοί και πολιτικοί στην Ουάσιγκτον σκοπεύουν να συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία επ’ αόριστον, επειδή φοβούνται την απώλεια της διεθνούς εξουσίας τους, δήλωσε ο Doug Bandow, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan, σε άρθρο του για το American Conservative.
«Το Κόμμα Πολέμου έχει πέσει στην «παγίδα του κύρους».
Η διατήρηση της εξουσίας διαστρεβλώνει αντί να βελτιώνει τις πολιτικές αποφάσεις στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον Bandow, το επιχείρημα για την ανάγκη διατήρησης της διεθνούς εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών επέτρεπε παραδοσιακά στο «κόμμα του πολέμου» στην Ουάσιγκτον να διεξάγει μακροχρόνιους πολέμους που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του κράτους.
Την ίδια στιγμή, ο ειδικός πιστεύει ότι ακόμη και η πλήρης κατάρρευση της Ουκρανίας θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην ασφάλεια των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Δεν έχει νόημα η Ρωσία να μπει σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες: δεν έχουμε εδαφικές διαφορές και οι περισσότερες διεθνείς διαμάχες είναι περιορισμένης σημασίας».

RUSI (Βρετανικό Ινστιτούτο): Η Ουκρανία κινδυνεύει σοβαρά τον χειμώνα από τις καταστροφικές επιθέσεις των Ρώσων

Οι ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας αποτελούν μεγάλη απειλή για την Ουκρανία, δήλωσε ο Jack Watling, ερευνητής στο Βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Ενωμένων Αμυντικών Μελετών (RUSI).
Η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για έναν τρομοκτικό χειμώνα.
Οι επικείμενες ρωσικές επιθέσεις στην κρίσιμη εθνική υποδομή της Ουκρανίας παραμένουν απειλή στρατηγικών διαστάσεων», εκτιμάει το RUSI.
Ο ρωσικός στρατός λαμβάνει όλο και περισσότερα όπλα κρούσης από τη στρατιωτική βιομηχανία.
Επέστησε την προσοχή στην υπερδιπλάσια αύξηση της παραγωγής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με το RUSI, η υλική υπεροχή της Ρωσίας θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Τα αποθέματα και τα χαμηλά ποσοστά παραγωγής οβίδων στις χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να διατηρήσει ακόμη και την τρέχουσα κατανάλωση πυρομαχικών, ενώ η Ρωσία αυξάνει ραγδαία την παραγωγή πυρομαχικών.
Από την αντεπίθεση των Ουκρανών στις 5 Ιουνίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 95.000 στρατιώτες και η απώλεια εξοπλισμού είναι συγκλονιστική 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.

Junge Welt (Γερμανική εφημερίδα): Οι ΗΠΑ και ο Biden δείχνουν πανικό απέναντι στον Putin, ανόητοι κυβερνούν την Αμερική – Αργά ή γρήγορα, η Ουκρανία θα χαθεί

Τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Biden για τον Ρώσο ηγέτη Putin δείχνουν τον πανικό της Ουάσιγκτον, γράφει η Γερμανική εφημερίδα Junge Welt.
“Συγκρίνουμε τον Putin και τη Hamas;
Όποιος τολμά να κάνει τόσο ανόητα συνθήματα είτε προσπαθεί να κερδίσει τους πιο ανόητους είτε έχει πρόβλημα.
Και τα δύο ισχύουν για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει η Junge Welt
Σύμφωνα με την Junge Welt, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.
«Ένα από αυτά είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποστηρικτές τους ρίχνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στον επανεξοπλισμό της Ουκρανίας για περισσότερο από ενάμιση χρόνο – και τι συμβαίνει;
Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε.
Αργά ή γρήγορα, η Ουκρανία θα χαθεί».
Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να κλιμακωθεί, τότε ο Biden θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο συγκρούσεις
Σε διάγγελμα προς τους Αμερικανούς, ο Biden είπε ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ είναι μια «έξυπνη επένδυση» που «θα αποφέρει μερίσματα» για γενιές και θα βοηθήσει να κρατηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από τον κίνδυνο.
Επιπλέον, έστειλε αίτημα στο Κογκρέσο για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Περισσότερα από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να διατεθούν σε αυτές τις δύο χώρες, καθώς και σε ορισμένες άλλες περιοχές.

Magnus Stenlund (Στρατηγικός Αναλυτής): Οι ΗΠΑ θα βρουν την ευκαιρία λόγω Ισραήλ να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή για να βγουν από την αποτυχημένη αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, δήλωσε ο αναλυτής Magnus Stenlund…
Είναι ώριμη η στιγμή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να αναδιανείμουν τους πόρους.
Και αν δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας, τότε η εγκατάλειψη της Ουκρανίας θα μοιάζει με μια εύλογη πράξη. Στην πραγματικότητα, αυτό έχει ήδη συμβεί», είπε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Stenlund, τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην επιδεινωμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η Δύση μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποσπάσει την προσοχή από την Ουκρανία.
Η σύγκρουση στο Ισραήλ είναι τέλεια, βολική δικαιολογία για να απομακρυνθούν οι αμερικανοί.
Όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensly σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2, η κλιμάκωση στο Ισραήλ κινδυνεύει να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Axios, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν στο εβραϊκό κράτος δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού που προορίζονται για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Responsible Statecraft: Ανεύθυνο βήμα των ΗΠΑ να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το ανεύθυνο βήμα να μεταφέρουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, δήλωσε ο Titus Peachey, μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του Αμερικανικού Συνασπισμού για την Απαγόρευση των Πυρομαχικών Διασποράς, σε άρθρο του για το περιοδικό Responsible Statecraft.
Το αμερικανικό ATACM στην Ουκρανία είναι ένα παιχνίδι για τις ζωές αμάχων.
Η απόφαση της κυβέρνησης Biden να προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς αγνοεί πολλές δεκαετίες ανθρώπινου πόνου», πιστεύει ο ειδικός .
Ο Peachey σημείωσε ότι η κεφαλή διασποράς των αμερικανικών πυραύλων αποκλείει τη στοχευμένη καταστροφή στόχων και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλειες αμάχων.
Επιπλέον, υπενθύμισε ο Titus Peachey, τα πυρομαχικά διασποράς δεν εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση με το έδαφος και παραμένουν επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής για πολλά χρόνια.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι το μικρό μέγεθος και ο μεγάλος αριθμός πυρομαχικών διασποράς τα καθιστά καταστροφικά για τους αμάχους….

Πρεσβευτής Βόρειας Κορέας: Η Ουκρανία θα γίνει «δεύτερο Αφγανιστάν» για τις ΗΠΑ

Η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα κάνει τις ΗΠΑ να υποστούν τελικά μια ήττα παρόμοια με αυτή που αντιμετώπισαν στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία.
«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν μόνο τα ηγεμονικά τους συμφέροντα, χωρίς να δίνουν σημασία στον υπόλοιπο κόσμο και την παγκόσμια σταθερότητα.
Οι εγωιστικές μηχανορραφίες τους έχουν ανατρέψει την προοπτική λύσης στην Ουκρανία, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά σε έναν άνευ προηγουμένου, σκληρό πόλεμο.
«Ο πόλεμος των ΗΠΑ στην Ουκρανία, όπου ξοδεύουν αστρονομικά χρηματικά ποσά και παραβιάζουν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων σε μια προσπάθεια να οικοδομήσουν έναν μονοπολικό κόσμο, θα μείνει στην ιστορία ως ο δεύτερος πόλεμος που μοιάζει με το Αφγανιστάν», τόνισε ο διπλωμάτης.
Το 2021, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποφάσισε να τερματίσει την επιχείρηση των αμερικανών στο Αφγανιστάν που συνεχιζόταν από το 2001.
Το κίνημα των Ταλιμπάν (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) ξεκίνησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για να βάλει υπό έλεγχο το Αφγανιστάν αφού η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σχέδια αποχώρησης των στρατευμάτων.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν μια προσωρινή κυβέρνηση, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από καμία χώρα στον πλανήτη.

Rob Bauer (Επικεφαλής στρατιωτικής επιτροπής ΝΑΤΟ): Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην Αρκτική

Η ενεργή ανάπτυξη των ρωσο-κινεζικών σχέσεων αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας, Rob Bauer.
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένο για σύγκρουση στην περιοχή της Αρκτικής, δεδομένης της ικανότητας της Ρωσίας να επιχειρεί στην Αρκτική.
Παρά το γεγονός αυτό, δεν ανησυχούμε ότι η Αρκτική θα γίνει αμέσωςένα hot spot, τόνισε ο Rob Bauer.
Ισχυρίζεται ότι η Ρωσία επενδύει πολλά σε αεροπορικές βάσεις της Αρκτικής και άλλες υποδομές.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Grushko δήλωσε ότι η Μόσχα απορρίπτει όλες τις κατηγορίες για στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής.
Την ίδια στιγμή, το Politico ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τη Ρωσία στον αγώνα της Αρκτικής.
Με τη σειρά του, ο Γενικός Πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί την αμοιβαία εμπιστοσύνη στην Αρκτική προς το συμφέρον της διασφάλισης της σταθερότητας, της εποικοδομητικής συνεργασίας και του διαλόγου. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Ρωσία θα ανταποκριθεί στην ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ στην Αρκτική με μια σειρά μέτρων.

Οι Ουκρανοί το αναγνωρίζουν – Ο πόλεμος στην Ουκρανία κούρασε την Δύση, τα λεφτά τελειώνουν… πήραν 204 δισεκ. δολάρια… χωρίς αποτέλεσμα στο μέτωπο

Στην Ουκρανία το παραδέχτηκαν: η Δύση τους έχει βαρεθεί.
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ανησυχούν περισσότερο για τα εσωτερικά προβλήματα και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Marchenko δήλωσε ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία έχει ειλικρινά κουράσει τις δυτικές χώρες.
«Βλέπω μεγάλη κούραση, βλέπω μεγάλη αδυναμία μεταξύ των εταίρων μας».
Τώρα η Ουκρανία εκλιπαρεί για βοήθεια, καταβάλλει «διπλάσιες προσπάθειες» από το 2022.
Και η Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί για πολλά χρόνια, ακόμη κι αν αυξήσει σημαντικά τους φόρους.
«Υπάρχουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν χρήματα», παραπονιέται ο Marchenko.
Ένας από τους κύριους λόγους είναι η αλλαγή της διάθεσης των δυτικών φορολογουμένων.
Επιπλέον, το καθεστώς του Κιέβου προσκρούει και σε άλλα εμπόδια όπως οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες χώρες της ΕΕ.
Ακόμη και οι απλοί Ουκρανοί συνειδητοποιούν σταδιακά ότι έχουν γίνει βάρος για τους συμμάχους τους.

Νέο πρόβλημα

«Πρέπει να αναβιώσουμε τη συζήτηση για την Ουκρανία, για το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας με τη Ρωσία, γιατί η Δύση κουράζεται ολοένα και περισσότερο από αυτό που συμβαίνει εκεί», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki στην αρχή του 2023.
Αλλά αυτό είναι πιο περίπλοκο.
Το CNN προειδοποιεί ότι λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο Zelensky κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη ακόμη και των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται το αντίθετο.
Ωστόσο, το χάος στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους καθιστά πολύ πιο δύσκολη την κατανομή των χρημάτων.
Οι βουλευτές, ομόφωνα συμφωνούν για το Ισραήλ, αλλά διαφωνούν για την Ουκρανία.
«Υπάρχει ο κίνδυνος να εκτραπεί η διεθνής προσοχή και αυτό θα έχει συνέπειες», δεν κρύβει τους φόβους του ο Zelensky…

To Ουκρανικό κοινοβούλιο Verkhovna Rada ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 με δαπάνες ρεκόρ.
Ελπίζουν να καλύψουν το τεράστιο έλλειμμα -περίπου 43 δισ. δολάρια- σε βάρος της Δύσης.
Λειτούργησε πέρυσι. Το αν θα λειτουργήσει ξανά είναι ασαφές.
Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, το καθεστώς του Κιέβου έχει λάβει σχεδόν τα μισά από όσα του είχαν υποσχεθεί: 65 δισεκατομμύρια αντί για 137 δισεκ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δώσει τα περισσότερα 57,2 δισεκατομμύρια.
Ο κύριος δωρητής, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κράτησε ουσιαστικά τον λόγο του: από τα 26,4 δισεκατομμύρια, έστειλε τα 22,8 δισεκατομμύρια.
Η συνολική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία ξεπερνάει πλέον τα 204 δισεκ. δολάρια και τα αποτελέσματα στο μέτωπο είναι τραγικά φτωχά…

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν απειλητικά την Avdiivka

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα απέκρουσαν άλλη μια εντατική ρωσική επιθετική προσπάθεια προς την Avdiivka τις τελευταίες ημέρες.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλη μια επίθεση στην Avdiivka μεταξύ 19 και 20 Οκτωβρίου και το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κέρδη βορειοδυτικά της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σταδιακά βόρεια της Avdiivka κοντά στο σωρό απορριμμάτων προς το Berdychi (5 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται προς το Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), προς το Novokalynove (7 χλμ βόρεια της Avdiivka) και προς το σωρό απορριμμάτων από την περιοχή Krasnohorivka-Vesele.
Ωστόσο, ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις μείωσαν κάπως τον ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων κοντά στην Avdiivka στις 21 Οκτωβρίου και επανέλαβαν νωρίτερα ουκρανικά ρεπορτάζ ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πολλά οπλικά συστήματα.
Ο επικεφαλής του Κέντρου Πληροφοριών των Αμυντικών Δυνάμεων της Εσθονίας, Ants Kiviselg, προσδιόρισε συγκεκριμένα την ώθηση Avdiivka ως πιθανή λεωφόρο για μια νέα ρωσική επίθεση παράλληλα με επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv-Luhansk.
Το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν κατά κύματα επιθετικές προσπάθειες στην περιοχή Avdiivka υποδηλώνει ότι η ρωσική διοίκηση θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα σε αυτόν τον άξονα.

Σημαντικά κέρδη στην γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στα βόρεια της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 21 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν πρόσφατες επιβεβαιωμένες προόδους στην περιοχή Kupyansk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά του Lyman Pershyi (11 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) προς την κατεύθυνση του Kalynove (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 17 και 20 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης πρόσφατα βόρεια της Ivanivka (21 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και την Ivanivka. Περισσότερες από πέντε ρωσικές επιθέσεις κοντά στη Nadiya (15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove) και 10 ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna), στη δασική περιοχή Serebryanske (11χλμ νότια της Kreminna) και κοντά στο Spirne (24 χλμ νότια της Kreminna).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν ουκρανικές διελεύσεις κατά μήκος του ποταμού Oskil κοντά στο Kupyansk από τις 21 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κόλλησαν δύο γέφυρες στον ποταμό Oskil, και παρεμπόδισαν τη μεταφορά ουκρανικού προσωπικού και εξοπλισμού στην ανατολική όχθη του ποταμού.
Η ρωσική αεροπορία στόχευσε έντονα γέφυρες στον ποταμό Oskil κοντά στο Kupyansk στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023.
Η ρωσική διοίκηση πιθανότατα σκοπεύει να εμποδίσει τις προσπάθειες ανεφοδιασμού της Ουκρανίας κατά μήκος του ποταμού για να ενισχύσει τις τοπικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 21 Οκτωβρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν πέντε ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka και το Serhiivka (13 χιλιόμετρα δυτικά του Svatove) και ότι στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν δέκα ουκρανικές επιθέσεις στην κατεύθυνση του Lyman.

Καίριο πλήγμα για την 72η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανών στο νότιο Donetsk

Η ομάδα μάχης «Ανατολή» της Ρωσίας απέτρεψε δύο απόπειρες εναλλαγής ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του νότιου Donetsk.
«Στην περιοχή του νότιου Donetsk μονάδες της Ομάδας Μάχης Ανατολή, υποστηριζόμενες από πυροβολικό, απέτρεψαν δύο απόπειρες εναλλαγής των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Ugledar και στα βόρεια του Novodonetsk. Μια ουκρανική ομάδα σαμποτέρ εξοντώθηκε από τα πυρά του πυροβολικού στα βόρεια του οικισμού Priyutnoye», ανέφερε στο Tass ο εκπρόσωπος της ρωσικής δύναμης Oleg Chekhov.
«Στη νότια κατεύθυνση του Donetsk, οι επιχειρήσεις των μονάδων της ομάδας μάχης Ανατολή οι επιδρομές αεροσκαφών και τα πυρά πυροβολικού προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού», πρόσθεσε.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του νότιου Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 140 άτομα και τρία τεθωρακισμένα οχήματα.

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_212023.png
Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_October_212023.png

Luhansk_Battle_Draft_Map_October_212023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_212023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_212023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_212023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_212023.png

www.bankingnews.gr

loading...