Κίνα: Εργαζόμενος σε ζυθοποιία ουρεί μέσα σε μια από τις δεξαμενές μπύρας

Σε ένα ανησυχητικό περιστατικό, η ζυθοποιία Tsingtao, μια εξέχουσα κινεζική εταιρεία παραγωγής μπύρας, έλαβε άμεσα μέτρα ως απάντηση σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως και απεικονίζει έναν εργαζόμενο να ουρεί μέσα σε μια από τις δεξαμενές μπύρας της. Η εταιρεία κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και εφάρμοσε μέτρα για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση των προϊόντων της.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας εργαζόμενος σε αποθήκη, ντυμένος με μπλε φόρμα και κίτρινο κράνος, να μπαίνει σε μια δεξαμενή γεμάτη με πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μπύρας και να ουρεί στο περιεχόμενό της. Το υλικό άρχισε να κυκλοφορεί στην κινεζική πλατφόρμα Weibo από την περασμένη Πέμπτη, συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές και προκαλώντας ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων στους θεατές.

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα από το Reuters.

Πολλοί διαδικτυακοί σχολιαστές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό ή αν ο εργαζόμενος είχε ιστορικό τέτοιας συμπεριφοράς. Ανησυχίες σχετικά με το πώς θα πεισθεί το κοινό ότι οι πρώτες ύλες δεν έχουν μολυνθεί, αναδύθηκαν επίσης.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε αρχικά πτώση 7,5% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, αλλά αργότερα ανέκαμψε μερικώς, κλείνοντας με πτώση 0,37%. Η ζυθοποιία Tsingtao τόνισε τη δέσμευσή της για ενδελεχή διερεύνηση του περιστατικού και οι αρχές εξετάζουν επίσης το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα.

Η Tsingtao Brewery διαβεβαίωσε το κοινό ότι η επηρεαζόμενη παρτίδα βύνης έχει σφραγιστεί και ότι το εργοστάσιό της συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

loading...