Στρατηγός Robert Brieger, Πρόεδρος Στρ. Επιτροπής Ε.Ε.: Η αντεπίθεση έχει αποτύχει, η Ουκρανία δεν θα κερδίσει εδάφη

Η Ουκρανία δεν διαθέτει ικανό αριθμό ταξιαρχιών για τον πόλεμο
Ο Robert Brieger υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία έχει περιορισμένο αριθμό ταξιαρχιών και προέτρεψε να μην ελπίζει σε μια σημαντική κίνηση απέναντι στη ρωσική άμυνα

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγός Robert Brieger, αμφέβαλλε για την ικανότητα της Ουκρανίας να κατακτήσει τα χαμένα εδάφη και προέτρεψε να μην περιμένουμε να διασπαστεί η ρωσική γραμμή άμυνας, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt.

Ο Robert Briger, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μάιο του 2022, είπε ότι δεν είναι σαφές εάν η Ουκρανία μπορεί να αποκαταστήσει την πλήρη κυριαρχία με τα διαθέσιμα μέσα.

Σύμφωνα με τον ευρωπαίο στρατηγό, η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο, δεν έχει ακόμη αποφέρει αποτελέσματα, ενώ η Ρωσία όχι μόνο ελέγχει περίπου το 17% του εδάφους της Ουκρανίας, αλλά κρατά και την άμυνα σταθερά.

Ο Robert Brieger υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία έχει περιορισμένο αριθμό ταξιαρχιών και προέτρεψε να μην ελπίζει σε μια σημαντική κίνηση απέναντι στη ρωσική άμυνα.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο φθοράς, στον οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νικητής», δήλωσε ο στρατηγός.

Ο Robert Brieger πρόσθεσε ότι η επιτυχία της Ουκρανίας θα ήταν επιθυμητή, αλλά δεν φαίνεται, ενώ η Ρωσία διατηρεί μια στρατιωτική ικανότητα που ο στρατηγός πιστεύει ότι δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, ακόμη και παρά τις δυτικές κυρώσεις.

«Επιπλέον, η Ρωσία έχει μια πολύ μεγάλη μάζα όπλων και ένα τεράστιο απόθεμα οπλικών συστημάτων. Η Ρωσία είναι σαφώς ανώτερη από την Ουκρανία» κατέληξε ο Brieger.

loading...