Εδώ και τώρα, κύριε Πρωθυπουργέ! : ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΘΕΙ-ΤΕ!!!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής – 

Φίλοι μου Αγαπημένοι!.
Με πλημμυρίζουν έντονα αισθήματα θλίψης και αγανάκτησης!.
Αισθάνομαι, αυτή η ευλογημένη και πανέμορφη χώρα μας, να έχει αφεθεί στο έλεος Του Θεού!.
Καίγεται η Ελλάδα από άκρον εις άκρον και ο Πρωθυπουργός δεξιώθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, τους Αρχηγούς των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων!.
Η πολύπαθη Εύβοια, πριν δύο χρόνια κάηκε βορείως!.
Πριν ένα μήνα κάηκε νοτίως!.
Και τώρα καίγεται η κεντρική Εύβοια!
Οι ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης είναι τεράστιες!.
Και ειδικά οι ευθύνες του Πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη είναι εις βαθμό παραίτησης του!.
Γιατί ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στηρίζεται σε μερικές δεκάδες πεπαλαιωμένα Ganantair, που δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση πολλών πυρκαγιών ταυτοχρόνως!.
Και το σημαντικότερο μια φωτιά αντιμετωπίζεται εύκολα, όταν ριχτούν πολλοί τόνοι νερού (ταυτόχρονα), στο ξεκίνημα της!.
Όταν η φωτιά απλωθεί τα Ganantair δύσκολα μπορούν να την σβήσουν, γιατί ένα Ganantair μπορεί να ρίξει μόνο 5 τόνους νερού κάθε φορά!.
Αντιθέτως, υπάρχει το γιγαντιαίο πυροσβεστικό αεροπλάνο (αεριωθούμενο) τύπου : Beriev Be-200 (παρακάτω φωτο) (ρωσικής προέλευσης), που διαθέτει 8 δεξαμενές, οι οποίες χωρούν 12 τόνους νερού και γεμίζουν μέσα σε 14 δευτερόλεπτα!.
Το ρωσικό αυτό γιγαντιαίο πυροσβεστικό αεροσκάφος, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο, αμφίβιο αεροσκάφος!
Τον Αύγουστο του 2021 (που η Ελλάδα τα είχε καλά με τη Ρωσία) ο Πούτιν μας έστειλε ένα τέτοιο πυροσβεστικό αεριωθούμενο και τη φωτιά που ξέσπασε στο Βαρνάβα Αττικής την έσβησε στο πι και φι!!!.
Εάν ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης τότε τον Αύγουστο του 2021 (που τα είχαμε καλά με τους Ρώσους) αγόραζε 4-5 τέτοια πυροσβεστικά αεριωθούμενα, σήμερα δεν θα μιλάγαμε για τις τόσες καταστροφικές πυρκαγιές (Νότια Ρόδος, Βόλος-Αγχίαλος, Βοιωτία, Νότια Εύβοια, Κεντρική Εύβοια, Αλεξανδρούπολης κ.λ.π), και επίσης δεν θα μιλάγαμε για τόσους θανάτους συνανθρώπων μας από πυρκαγιές!
Γιατί τα γιγαντιαία πυροσβεστικά αεριωθούμενα, που σε κάθε πτήση τους, το καθένα θα έριχνε ταυτόχρονα 12 τόνους νερού (και όχι 5 που ρίχνει ένα Ganantair) και έτσι η κάθε πυρκαγιά θα έσβηνε πολύ πολύ πιο εύκολα και πιο πολλές πυρκαγιές θα έσβηναν στο ξεκίνημα τους!.
Όμως ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε την πολιτική του ευφυία για να αγοράσει 4-5 τέτοια αποτελεσματικά πυροσβεστικά αεροπλάνα και να σώσει τα δάση τα σπίτια και τις περιουσίες των συμπατριωτών μας (οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής πάνε χαμένοι)!.
Χρησιμοποίησε όμως την πολιτική του ευφυία, το πως θα ξανά-εκλεγεί Πρωθυπουργός (και παρά τα τόσα που είχαν συμβεί) το πέτυχε!.
Και αυτός τα περνάει καλά!.
Εμείς όμως τσουρουφλιζόμαστε!.
Και στο σημείο αυτό, Φίλοι μου, ως Έλλην πολίτης που αγαπώ την Πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη για να του πω τα κάτωθι :
Κύριε Πρωθυπουργέ!
Και στην πρώτη θητεία σας και στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας σας, στο ζήτημα των πυρκαγιών, έχετε σημειώσει παταγώδη αποτυχία!.
Ενώ είστε ένας ευφυής Πολιτικός, την πολιτική ευφυία σας δεν την χρησιμοποιείτε για το καλό της Πατρίδας μας!.
Τον Αύγουστο του 2021 που τότε τα είχατε καλά με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κο Πούτιν, δεν αγοράσατε 4-5 γιγαντιαία πυροσβεστικά αεριωθούμενα, για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις αναμενόμενες πυρκαγιές, που έχουμε τα καλοκαίρια!.
Αντιθέτως, την πολιτική σας ευφυία τη χρησιμοποιήσατε για ίδιον όφελος!.
Καταφέρατε κατά περίεργο τρόπο, να εκλεγείτε ξανά Πρωθυπουργός, παρά την τρομερή ακρίβεια, παρά το φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη, παρά τις υποκλοπές που κάνατε (δια του ανιψιού σας κου Δημητριάδη), παρά…, παρά… παρά…!
Ως εκ τούτου σας θεωρώ, ως τον κύριο υπεύθυνο όλων αυτών των βιβλικών καταστροφών από τις πυρκαγιές!.
Και σας καλώ :
Εάν διαθέτετε στοιχειώδη ευθιξία :
Εδώ και τώρα : ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!.
Γιατί κάνατε κάτι ανεπίτρεπτο!
Δεν χρησιμοποιήσατε την πολιτική σας ευφυία, για το καλό της Πατρίδας μας!.
Αλλά χρησιμοποιήσατε την πολιτική σας ευφυία για ίδιον όφελος!!!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

 

loading...