Time: Αναπόφευκτος ο πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποσυρθούν από το μέτωπο της Ουκρανίας και να επικεντρωθούν στο αναπόφευκτο πόλεμο με την Κίνα!

Οι παλαιότεροι θυμούνται πως το συγκεκριμένο περιοδικό, το Time, Είχε προαναγγείλει το βομβαρδισμό της Σερβίας, όταν κάτι τέτοιο θεωρείτο αδιανόητο. Η ανάλυση λοιπόν που δημοσιεύει για τον «αναπόφευκτο πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ωθώντας μάλιστα τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν τα πάντα για να τον κερδίσουν, είναι κάτι παραπάνω από προφητική.

Στην ανάλυση μάλιστα τεκμηριώνεται πως ενδεχόμενη ήττα των ΗΠΑ στον πόλεμο με την Κίνα, θα είναι μία μη αναστρέψιμη καταστροφή.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, καθίσταται σαφές ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποσυρθούν από την σύγκρουση με την Ρωσία, αφήνοντας αυτό τον ρόλο στους ευρωπαίους εταίρους και θα πρέπει να επικεντρωθούν στον παγκόσμιο πόλεμο ο οποίος θα γίνει εντός της δεκαετίας, με αντίπαλο την Κίνα…

Διαβάστε την μετάφραση:

Φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι απαιτήσεις για τη διατήρηση της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία θα είναι διαρκείς. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σύντομα ένα δίκαιο και διαρκές τέλος σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά το να στηρίζουμε τη στρατηγική μας σε μια τέτοια ελπίδα θα ήταν ασύνετο. Αντίθετα, πρέπει να υποθέσουμε ότι η Ρωσία θα παραμείνει απειλή για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι η Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστούν για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ακόμη και όταν η Αμερική πρέπει επειγόντως να στραφεί στην προετοιμασία για μια σύγκρουση με την Κίνα στον Δυτικό Ειρηνικό.

Είναι κρίσιμο να σκεφτούμε καθαρά και ρεαλιστικά μέσα από αυτό το πρίσμα πώς να αποτρέψουμε τη Ρωσία από το να υποτάξει την Ουκρανία. Είναι κρίσιμο, αυτό πρέπει να γίνει με μια ειλικρινή, ξεκάθαρη αναγνώριση ότι η Κίνα και η Ασία πρέπει να είναι η προτεραιότητα για τις στρατιωτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές προσπάθειές μας. Ένας πόλεμος στον Δυτικό Ειρηνικό είναι εξαιρετικά πιθανός αυτή τη δεκαετία, ενώ η απώλεια του θα ήταν καταστροφική και δεν προετοιμαζόμαστε για αυτόν με την επείγουσα ανάγκη, την κλίμακα ή την εστίαση που απαιτείται.

Η προετοιμασία για αυτόν τον πόλεμο πρέπει να είναι η απόλυτη πρωταρχική προτεραιότητα των προσπαθειών των ΗΠΑ από κάθε άποψη. Οποιοσδήποτε πόρος θα μπορούσε να είναι χρήσιμος για την συντριβή μιας κινεζικής επίθεσης κατά μήκος της πρώτης αλυσίδας νησιών θα πρέπει να δεσμευτεί άμεσα για αυτόν τον σκοπό. Αυτό περιλαμβάνει όπλα κρούσης όπως HIMARS, ATACMS, GMLRS και τακτικά UAV καθώς και αμυντικά συστήματα όπως Patriot, NASAMS, Harpoons, Stingers και Javelins που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ταϊβανοί ή οι Αμερικανοί υπερασπιστές για να αποκρούσουν μια δύναμη εισβολής. Είναι σημαντικό ότι η προετοιμασια αυτή περιλαμβάνει επίσης εκτός από όπλα και χρήματα, πολιτικό κεφάλαιο, πόρους πληροφοριών και την προσοχή και την ικανότητα της αμυντικής βιομηχανικής.

Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με το να πούμε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να βοηθούν την Ουκρανία. Αντίθετα, οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό συμφέρον για την επιβίωση της Ουκρανίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι εάν η Ρωσία υποτάξει την Ουκρανία ή την αποδυνάμωσε έτσι ώστε να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει ως βάση για επιθέσεις κατά του ΝΑΤΟ, τότε μια Μόσχα που φαίνεται να κινητοποιείται για μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με τη Δύση θα αποτελούσε μια πιο σημαντική και άμεση απειλή. προς την Ευρώπη. Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να αποφύγει αυτό το αποτέλεσμα διασφαλίζοντας ότι η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά, αλλά πρέπει να επιδιώξουμε αυτό τον σκοπό με τρόπο που να συνάδει με την ύψιστη προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε μια τρομερή άμυνα κατά μήκος της πρώτης νησιωτικής αλυσίδας της Ασίας. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό.

Πρώτα και κύρια, οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν για να δώσουν κίνητρα στα ευρωπαϊκά έθνη να αναλάβουν την ηγεσία στην υποστήριξη της Ουκρανίας. Η Ευρώπη έχει ξεκάθαρα την ικανότητα να κάνει ακριβώς αυτό – αυτό που έλειπε μέχρι στιγμής στα βασικά κράτη, ειδικά αλλά όχι αποκλειστικά στη Γερμανία, είναι η βούληση να ξοδέψουν τα χρήματα και το πολιτικό κεφάλαιο για να επανεξοπλιστούν και να εξοπλίσουν την Ουκρανία σύμφωνα με αυτό που απαιτεί η στρατηγική πραγματικότητα. Η Ουάσιγκτον μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει η λογική αυτών των συμμάχων αλλάζοντας τα κίνητρά τους για να επωμιστούν περισσότερο το βάρος, τόσο με την εξύψωση και την υποστήριξη των προσπαθειών ηγετών όπως η Πολωνία όσο και με την ενδυνάμωση της πίεσης σε υστερούντες όπως η Γερμανία. Το να γίνει σαφές και αξιόπιστο ότι η Αμερική θα επικεντρωθεί στην πραγματικότητα στον Ειρηνικό θα μπορούσε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Αυτή η προσέγγιση θα απαιτούσε μια απότομη αλλαγή πολιτικής από την Ουάσιγκτον, η οποία ουσιαστικά έχει υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά κίνητρα για μεγαλύτερη αυτοδυναμία τον τελευταίο χρόνο, αλλά είναι επειγόντως απαραίτητο η Ευρώπη να κινηθεί προς την ανάληψη του μεγαλύτερου μέρους της δικής της άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ μπορούν ακόμη να διαδραματίσουν σημαντικό, αν και πιο εστιασμένο, ρόλο στην άμεση βοήθεια της Ουκρανίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικοί στρατιωτικοί πόροι στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ που είναι ακατάλληλοι για μια σύγκρουση Ασίας-Ειρηνικού, αλλά θα ήταν χρήσιμοι για την Ουκρανία και θα μπορούσαν έτσι να διατεθούν στο Κίεβο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν σημαντικές ποσότητες οπλικών συστημάτων που το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αποσύρει, αλλά θα ήταν χρήσιμα για την Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει αεροσκάφη όπως A-10, F-16 και προηγούμενες παραλλαγές των F-15 και F/A-18, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης. Ορισμένοι τύποι τεθωρακισμένων και οχημάτων μάχης πεζικού εμπίπτουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία, όπως και ορισμένα είδη μηχανικού εξοπλισμού, ειδικά για επιχειρήσεις κινητικότητας και αντικινητικότητας όπως η παραβίαση, η εκκαθάριση ναρκών και η κατασκευή γεφυρών.

Μια ποικιλία πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών μικρού βεληνεκούς, πυροβολικού κανονιού και φορητών όπλων, μπορούν επίσης να διατεθούν στην Ουκρανία χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητά μας να δώσουμε πραγματική προτεραιότητα στην προετοιμασία για έναν αγώνα κατά της Κίνας. Οι ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν «ηπιότερη» αλλά σημαντική βοήθεια, όπως υποστήριξη πληροφοριών και εκπαίδευση χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους.

Επιπλέον, μπορούν να γίνουν περισσότερα καθώς η Ευρώπη προχωρά και αναλαμβάνει την πρωταρχική ευθύνη για τη συμβατική άμυνά της. Καθώς συμβαίνει αυτό, οι ΗΠΑ μπορούν να παρέχουν στην Ουκρανία πολλές από τις δυνατότητες που διατηρούν επί του παρόντος για την ευρωπαϊκή άμυνα. Τέτοια συστήματα περιλαμβάνουν μια ποικιλία συστημάτων μάχης εδάφους που είναι ιδανικά για το ευρωπαϊκό πεδίο και δεν είναι απαραίτητα ούτε καν χρήσιμα για έκτακτη ανάγκη της Κίνας, όπως πιο προηγμένους τύπους κύριων αρμάτων μάχης, οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αυτοκινούμενα πυροβόλα. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αναζωογονήσουν την αμυντική τους βιομηχανία για να παράγουν γρήγορα μια μεγάλη ποικιλία όπλων και συστημάτων σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Η αποκατάσταση της αμυντικής βιομηχανικής ισχύος της Αμερικής θα βοηθήσει στη βελτίωση πολλών από τις δύσκολες αντισταθμίσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, επιτρέποντάς μας όχι μόνο να διασφαλίσουμε ότι οι δυνάμεις μας είναι καλύτερα οπλισμένες αλλά και να εξοπλίσουμε τους συμμάχους για να φέρουν μεγαλύτερο μερίδιο του βάρους της άμυνας τους.

Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να βοηθήσει την Ουκρανία να αποτρέψει την υποταγή της από τη Μόσχα, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που να συνάδει με την υψηλότερη και επείγουσα προτεραιότητά μας να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση στον Ειρηνικό.

loading...