Στην Κίνα σπεύδει η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για να σταματήσει τον Αρμαγεδώνα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, επιβεβαιώνοντας και επίσημα τη σχετική φημολογία.

Η επίσκεψη αυτή έχει τεράστια σημασία για τις ΗΠΑ. Η Κίνα κρατάει στα χέρια της ένα ιλιγγιώδες μέρος του αμερικανικού δημόσιου χρέους, έχοντας παράλληλα αρχίσει τη διαδικασία «αποδολαριοποίησης» σε πολλά επίπεδα.

Μεσολάβησε και η εκπεφρασμένη πρόθεση των BRICS για δημιουργία νέου, κοινού νομίσματος που θα βασίζεται στον χρυσό, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο των ΗΠΑ.

Η ίδια η Γέλεν ερωτήθηκε πρόσφατα εάν διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση που η Κίνα αποφασίσει να ξεφορτωθεί τα αμερικανικά ομόλογα που διαθέτει. Η αντίδραση της μάλλον πάγωσε το αμερικανικό κοινό, αφού φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένα τέτοιο πλάνο στην φαρέτρα οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο «Δράκος» μάλιστα έχει δείξει για τα καλά τα δόντια του, όπως φάνηκε και στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, όπου η αντιμετώπιση που έτυχε ήταν τουλάχιστον απαξιωτική. Ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ για την υπόθεση της Ταϊβάν, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αμερική συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική της «μίας Κίνας».

Είναι προφανές ότι και η Τζάνετ Γέλεν θα δώσει γη και ύδωρ, προκειμένου να σταματήσει τον Αρμαγεδδώνα. Τις ολέθριες συνέπειες δηλαδή για την αμερικανική αλλά και ολόκληρη την Δυτική οικονομία σε περίπτωση που η Κίνα αποφασίσει να ρίξει αφειδώς αμερικανικά ομόλογα στην αγορά.

loading...