ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! …Η «Βαστίλη» τής Μεταπολίτευσης πήρε «φωτιά» και «πέφτει»! Η μέχρι τώρα «σφραγισμένη» Βουλή «άνοιξε» επιτέλους !… …Οι Βενιζελικοί αυτοκτόνησαν !!!

…του Παναγιώτη Τραϊανού*  

«Έπεσε» η Μεταπολίτευση στις τελευταίες εκλογές … Πήρε «φωτιά» η «Βαστίλη» της και οι «στασιαστές» μπήκαν μέσα σ’ αυτήν. Η μέχρι τώρα «θωρακισμένη» Βουλή «άνοιξε» σε νέες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν θα της επιτρέψουν ν’ ανακάμψει. Μέχρι τώρα η Βουλή ανήκε στην κυριολεξία στους Βενιζελικούς και ήταν απολύτως «σφραγισμένη» …Ένα πραγματικό «φρούριο» του Βενιζελισμού …Ένα ιδιόκτητο «μαγαζί» μιας συμμορίας, που είχε μετατρέψει την πολιτική σε μονοπώλιο και μπίζνες πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων …Η ΝΔ ανήκε στον βενιζελικό Μητσοτάκη…Το ΠΑΣΟΚ στον βενιζελικό Παπανδρέου …Το ΚΚΕ-Εσωτερικού ανήκε στους βενιζελικούς Κύρκο, Κωνσταντόπουλο, Αλαβάνο, Δαμανάκη και το ΚΚΕ των χαφιέδων —πάντα στον γνωστό του ρόλο— με «μαέστρο» τον βενιζελικό Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό ήταν «modus operandi» τής Μεταπολίτευσης και αυτό δεν άλλαζε ποτέ.

Τα πάντα εκεί γίνονταν αυτόματα! …Με τα μάτια συνεννοούνταν οι συνωμότες …Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορούσε να σπάσει το «μονοπώλιό» τους. Τα δύο κόμματα εξουσίας εναλλάσσονταν μεταξύ τους στην εξουσία στον ρόλο τού «καλού» και του «κακού» και οι υπόλοιποι λειτουργούσαν ως «μπράβοι» τους. Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ο «καλός», η ΝΔ έκανε τον «κακό». Όταν ο ένας χρεωνόταν «ζημιά», ο άλλος «πιστωνόταν» κέρδος. Όταν ο ένας ασκούσε την εξουσία τής εθνικής υποταγής, ο άλλος παρίστανε τον «πατριώτη» —και ανάποδα—. Ποτέ και κανένας πολιτικός αντίπαλός τους δεν μπορούσε ν’ «ανοίξει» αυτήν τη Βουλή, γιατί δεν μπορούσε να «πλειοδοτήσει» μπροστά σ’ εκείνον, ο οποίος με την άδεια των Αμερικανών έπαιζε τον ρόλο τού «καλού» και πλειοδοτούσε σε «πατριωτισμό». Κανένας δεν θα αφηνόταν να πει το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» με την άνεση του Ανδρέα …ή το «Go back Madame Merkel» με το ατρόμητο ύφος τού Αλέξη. … …

… … η συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

https://bit.ly/3JMukLf

loading...