Ποιος είναι ο βλάκας λοιπόν;

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης: Γιατί θα απέχω ξανά από τις εκλογές (και της 25ης Ιουνίου)

 

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2017 επέκρινε αυστηρά ένα επίδομα 400 ευρώ του συριζα και ο ίδιος κατέστησε πυρήνα της πολιτικής του τα επιδόματα. Εξαγόρασε ψήφους με τα επιδόματα ειδικά με τα νέα παιδιά. Ο Αλέξης υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια αλλά είναι αυτός που ανέβασε την φορολογία στα ύψη. Και τέλος μην ξεχνάτε ότι ο καθένα σας και η καθεμία μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας και το ασθενοφόρο να φτάσει μερικές ώρες μετά. Ενώ σε βουλευτές και υπουργούς ως δια μαγείας είναι έξω από το σπίτι τους πριν ακόμα εκδηλωθεί το πρόβλημα υγείας.

 

Ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή είχαν απαιτήσει από τους Μουσουλμάνους βουλευτές να δηλώσουν Έλληνες ή Τούρκοι και το πολιτικό σύστημα πρωτοστατούντος της νδ έπεσαν πάνω στη Χρυσή Αυγή. Σήμερα το ίδιο ζητεί και η νδ για τον υποψήφιο βουλευτή του σύριζα. Οι σκέψεις, προτάσεις και ενέργειες τους είναι κατά το δοκουν.

 

Αν δούμε τα φυλλάδια με τις προτάσεις και το πρόγραμμα τους και τους ακούσουμε σε διακαναλικες και μονοκαναλικες – αν εστιάσουμε, λέω αν εστιάσουμε στα λεγόμενα και βάλουμε το νιονιό μας να δουλέψει – θα διαπιστώσουμε ψεύδη και κοροϊδία και εμπαιγμό.

 

Υπόσχονται προκοπή, ευημερία, δίκαιη κοινωνία και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς. Γιατί δεν τα έκαναν εδώ και μισό αιώνα, μετά το 1974; Μισός αιώνας ψεύδη, παραπλάνηση και εμπαιγμός.

 

Με 400 δις δημόσιο χρέος και σχεδόν άλλα 300 δις ιδιωτικό χρέος και ένα νομικό πλαίσιο που διώχνει επενδύσεις πως θα γίνουν όλα αυτά; Επενδύσεις έχουμε σε απε και τουρισμό αλλά αν ξεσπάσει μια παγκόσμια κρίση (πόλεμος, ασθένεια κλπ) αυτά δεν τρώγονται.

 

Αλλά έρχονται οι νέοι προεστοί (Βελόπουλος, Κωνσταντοπούλου, Εμφιετζόγλου, Νατσιός κλπ) οι οποίοι πρόσφατα απέδειξαν την αποφασιστικότητα τους στο να αποκεφαλίζουν και να θέτουν επικεφαλής αυτούς που γουστάρουν. Τι φιλοπατρίες και πατριωτισμοί έχουν γραφτεί και ακουστεί οι οποίες και οι οποίοι μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατία και θεσμούς.

 

Ειδικά ο ΝΑΤΣΙΟΣ και η ΝΙΚΗ εκκολάπτουν έναν κίνδυνο και μάλιστα εθνικό. Η αλόγιστη ‘αξιοποίηση’ του θρησκευτικού συναισθήματος μπορεί να ‘αξιοποιηθεί’ και από άλλες εθνικές και μειονοτικές ομάδες και αν προκύψει ένα ισλαμικό κόμμα στην Θράκη άντε σαν δημοκρατία που είμαστε να τους πούμε ΑΛΤ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

 

Η σύγχρονη Ελλάδα επωάζει από μόνης της αυγά φιδίσια και δεν χρειάζεται καμιά έξωθεν βοήθεια για την καταστροφή της.

 

Είναι ντροπή είναι εξευτελισμός και παίζουν με την νοημοσύνη σου. Όμως είναι από εμάς, είναι δηλαδή σαν και εμάς, πρόσωπα της μίζας, της αρπαχτής, του βολέματος, του φιλοτομαρισμού. Άρα δύσκολο να αλλάξει κάτι. Για να πάμε μπροστά σαν έθνος πρέπει να αλλάξουμε και για να αλλάξουμε πρέπει να αλλάξει έκαστος εξ ημών. Μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα.

 

Τώρα προεκλογικά με υποσχέσεις τα λύνουν και τα φτιάχνουν όλα. Μετά από τέσσερα χρόνια θα δικαιολογούνται και θα σου λένε γιατί ήταν αδύνατο να γίνουν.

 

Ποιος είναι ο βλάκας λοιπόν;

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

loading...