«Θα ζήσετε μέσα στο όνειρο της τεχνητής νοημοσύνης»! Ο Χαράρι έριξε την απόλυτη «βόμβα», vid

Διεκδικούν τα πάντα μέσα μας…

Ο Ισραηλινός ιστορικός, συνομιλητής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Νώα Χαράρι μιλά για την συνέχεια και την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανθρωπότητα.

Σε νέο απόσπασμα από ομιλία του στο Μοντρέ της Ελβετίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για χιλιάδες χρόνια, εμείς οι άνθρωποι ζούσαμε ουσιαστικά μέσα στα όνειρα και στις φαντασιώσεις άλλων ανθρώπων.

Λατρεύαμε θεούς, ακολουθούσαμε πρότυπα ομορφιάς, αφιερώναμε τις ζωές μας σε σκοπούς που πήγαζαν από την φαντασία κάποιου ανθρώπου ποιητή ή προφήτη ή πολιτικού.

Σύντομα ίσως βρεθούμε να ζούμε μέσα στα όνειρα και τις φαντασιώσεις μιας εξωγήινης νοημοσύνης…

Κι ο κίνδυνος που θέτει αυτό, ο ενδεχόμενος κίνδυνος -έχει επίσης και θετική προοπτική- αλλά οι κίνδυνοι που θέτει αυτό είναι θεμελιωδώς πάρα πολύ διαφορετικοί από καθετί ή από τα περισσότερα πράγματα που φανταστήκαμε στις ταινίες και στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

Παλαιότερα, οι άνθρωποι φοβόντουσαν κατά κύριο λόγο την σωματική απειλή που έθεταν οι έξυπνες μηχανές. Έτσι, ο Terminator απεικόνιζε ρομπότ που έτρεχαν στους δρόμους και πυροβολούσαν ανθρώπους.

Το Matrix θεωρούσε ότι για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της ανθρώπινης κοινωνίας, η τεχνητή νοημοσύνη θα χρειαζόταν πρώτα να πάρει τον σωματικό έλεγχο των εγκεφάλων μας και να συνδέσει απευθείας τους εγκεφάλους μας στο δίκτυο των υπολογιστών. Αλλά αυτό είναι λάθος!!!

Αποκτώντας απλώς την επιδεξιότητα της ανθρώπινης γλώσσας, η τεχνητή νοημοσύνη έχει όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να μας περιτυλίξει σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων όπως των ταινιών Matrix (σ.σ. Σε ένα νέο μάτριξ μέσα στο ήδη υπάρχον μάτριξ – Η αλήθεια που κρύβει ο Χαράρι μόνο στα βιβλία του Λιακόπουλου – ΕΔΩ και ΕΔΩ)!!!!!

Δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να εμφυτεύσεις τσιπάκια στους ανθρώπινους εγκεφάλους, προκειμένου να τους ελέγξεις ή να τους χειραγωγήσεις…

Μια κουρτίνα ψευδαισθήσεων θα μπορούσε να κατέβει και να καλύψει ολόκληρη την ανθρωπότητα και ποτέ δεν θα μπορέσουμε να παραμερίσουμε αυτήν την κουρτίνα ή έστω να συνειδητοποιήσουμε ότι βρίσκεται εκεί, επειδή θα νομίζουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα!!!!!».

Δείτε το βίντεο:

 

loading...